11 bryllupstrender for 2021

bryllupstrender 2021
bryllupstrender 2021

DIY-dekorasjoner, personlige detaljer, koronavennlige fester og kortreiste bryllupsreiser. Dette er bryllupstrender for 2021!

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: f.v. Instagram – se lenker under, øverst til høyre Michael Falgren og Canva.

Skal du gifte deg i år, men mangler inspirasjon når det gjelder selve utformingen av bryllupet? Her er elleve bryllupstrender som vil gjelde i 2021, fra dekorasjoner og farger til bordplassering og bryllupsreise.

Telt og utendørsbelysning

Koronapandemien har påvirket brylluper verden over, enten man har valgt å utsette feiringen eller nedskalert til et bryllup som går hånd i hånd med smittevernstiltak. Derfor ser vi nå en rekke bryllupstrender som å feire bryllupet utendørs, gjerne under et partytelt. Brudepar har til og med festen i bakgården sin, skriver Brides.

– Par lener seg mot naturen og frisk luft på nye måter de ikke gjorde før. I 2021 og fremover vil utendørsbrylluper være trendy ettersom de er tryggere for gjester og leverandører. Telt er den nye ballsalen, sier bryllupsplanlegger Jove Meyer til The Knot.

bryllupsplanlegging korona

Foto: Anne Margethe Photography

Les også: Få bryllupsarrangørens tips til bruk av party-telt i bryllup.

Se dette innlegget på Instagram

Og hva er vel egentlig mer romantisk enn et lekkert telt pyntet med lysslynger, gjerne i ulike størrelser, kanskje kombinert med blomster eller planter? Til og med glitter i metalltråder fra Lametta til å ha på juletreet vil se helt magisk ut, gjort riktig.

Skal dere ha festen innendørs? Ingen grunn til å ikke pynte med ulike typer lys! Også Wedinspire har troen på lysdekorasjoner, og foreslår at dere tenker variasjon med retro lyspærer, geometriske lamper, gamle og vintage lysekroner og lignende.

Se dette innlegget på Instagram

Bordkort til bryllup

DIY-dekorasjoner og personlige detaljer

Vi har vel aldri hatt mer tid enn under koronapandemien. Med nedstengning og avlyste arrangementer, har det sosiale livet for mange handlet om Netflix-binging det siste året. Hvorfor ikke bruke fritiden til å lage vakre dekorasjoner til bryllupet deres? Av flere bryllupstrender, er DIY en av de desidert artigste.

Håndskrevne bordlapper eller takkelapper til hver enkelt gjest er flotte detaljer til bordet, og setter virkelig prikken over i-en. Og hjemmelagde blomsterdekorasjoner, invitasjoner og til og med bryllupskaker er blitt veldig populært det siste året, og vil fortsette å trende i 2021, skriver Insider.

Er dere ute i god tid, er en artig vri på koronabryllupet å bestille munnbind til alle gjestene, og få disse brodert med initialene deres eller bryllupsdatoen, tipser Brides.

DIY-trenden er også helt perfekt for brudepar med stramt budsjett, og det er bare fantasien som setter grenser for hva dere kan lage sammen. Så bytt ut Netflix-kvelden med Champagne, brodering, kalligrafipenner og glitterstæsj fra bokhandelen, og la det indre barnet i dere få gå amok med limstiften!

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Lage bryllupskake selv? Slik går du frem

Fingermat for én

Buffet er naturlig nok så godt som forsvunnet fra bryllupsmiddagen, takket være korona. Men det trenger da ikke å bety at dere ikke kan servere digg fingermat typisk for buffet! Hva med en liten fjøl med ost, skinke og andre herligheter servert til hver enkelt gjest?

Også cocktails servert med bite-size – og typisk gatemat som stekt kylling, scampi, ost og lignende er blitt svært populært det siste året, og vil fortsette å trende, mener The Knot.

Eller hva med et gammeldags kremmerhus fylt med popcorn hengende på Champagneglasset? Genialt!

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Disse tapasrettene vil gå rett hjem til bryllupsmåltidet

Overraskende bryllupstrender:

Ukedagsbryllup

Hva er egentlig greia med at man må gifte seg på en lørdag? Blås i det, og velg heller en ukedag.

Dere kan faktisk spare elleville summer på å booke lokale, catering og andre leverandører på en ukedag. Og det kan også hende at det uoppnåelige drømmelokalet kan bli deres hvis dere booker det på en tirsdag istedenfor en helgedag – for en mye rimeligere sum attpåtil.

Og husk på at venner og familie som dere ønsker å ferie dagen sammen med, bør komme uansett hvilken dag dere velger, mener The Knot.

11 bryllupstrender for 2021

Bryllup på en hverdag? Ja, hvorfor ikke? Foto: Andreas Rønningen via Unsplash

Tropisk dekor

Får dere ikke muligheten til å gjennomføre drømmebryllupet utenlands i år? Enten det var Marrakech, den franske rivieraen eller Amalfikysten dere ville feire hverandre i, kan dere alltids bringe et lite stykke av sydenvibbene til bryllupet deres her hjemme.

I 2021 handler bryllupstrender om å la seg inspirere av fargene, musikken, følelsene, blomstene og smakene til drømmedestinasjonen, skriver Harper’s Bazaar. Målet er å bringe landet, deres drømmebryllupsreise eller en ferie dere har vært på sammen tilbake til Norge – lokalt og intimt.

Se dette innlegget på Instagram

11 bryllupstrender for 2021

Bryllupstrender: Nye it-farger

Mens det lenge har vært nyanser av hvitt, krem og grønntoner som har vært populære fargevalg til bryllup, er det i 2021 en mye sterkere og friskere fargepalett som råder.

Spreke, varme og dekadente farger og fargekombinasjoner som oransje, burgunder og fiolett gjør et forfriskende comeback, ifølge Harper’s Bazaar. Pynt med fargene på duker, servietter, servise, blomster og DIY-dekorasjonene deres.

Se dette innlegget på Instagram

Tørkede blomster

Ingenting skaper så magisk stemning som blomster. Men det er heller ikke til å komme unna at friske blomster (og massevis av det), kan sprenge ethvert bryllupsbudsjett.

Bryllupstrender for 2021 viser at flere brudepar velger tørkede blomster som et rimeligere, men likevel råfint alternativ. Mote- og interiørbransjen har omfavnet tørkede blomster for lengst. Så hvorfor ikke inkludere de nydelige, evigvarende blomstene i den store dagen deres? Tørkede blomster er superenkle å ta vare på i ettertid, og kan legges i små silkeposer som et fint minne fra dagen.

Gjør det selv, eller kjøp ferdig tørkede blomster fra proffe blomsteraktører.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Brudebukett med tørkede blomster til bryllup

SoMe-annonsering av den store dagen

De fleste er godt vant med å dokumentere alt fra ferieturer og store begivenheter til hverdagsmiddager og sofakroken. Ikke så rart at mange brudepar anno 2020 valgte å annonsere bryllupet sitt i storslått stil på Instagram, helst iscenesatt med en spektakulær bakgrunn. Dette vil fortsette inn i 2021.

Når korona har tvunget par til å nedskalere bryllupet sitt med et begrenset antall gjester og en annerledes og mer smittevernvennlig meny, ønsker mange å heller legge pengene sine i vakre bilder fra dagen, gjerne skutt av en profesjonell fotograf.

Så det er ikke bare et Instagram-bilde. Det er et øyeblikk.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Bak bryllupsbildet: Brudepar og bryllupsfotograf forteller

Kortreist bryllupsreise

Det er ikke godt å si når vi får muligheten til å reise utenlands igjen. Til tross for at vi endelig er i gang med koronavaksinasjonene, viser skyhøye smittetall verden over at det ikke nødvendigvis betyr at vi kan dra på drømmeferien i år.

Derfor er kortreiste bryllupsreiser trendy i 2021. Såkalte nanomoon hvor nygifte drar på bryllupsreise lokalt. Enten det handler om en liten kjøretur unna til en hytte, eller en roadtrip langs kysten.

bryllupsreise i norge
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: