22 bryllupstrender for 2022

bryllupstrender 2022

Snart skriver vi et nytt år og med det nye muligheter - og ikke minst nye bryllupstrender. Er du nysgjerrig på hva som vil definere bryllupsåret 2022? Utenfor boksen-underholdning, minikaker, ukedagsbryllup og utradisjonelle gaveønsker - her er 22 trender for det nye året.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Hovedbilde: Jonathan Borba via Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Et nytt år betyr blanke ark og skuffen full av gode ideer til drømmebryllupet. Eller? Sliter dere med å finne inspirasjon til hvordan dere vil ha bryllupet deres, kan det være en god idé å sjekke ut ulike bryllupstrender. Kanskje noe faller i smak?

Det er jo selvfølgelig ikke slik at dere må følge bryllupstrender slavisk. Det er tross alt deres dag, og dere kan ha det akkurat slik dere selv vil. Men det er jo morsomt å la seg inspirere av store og små trender likevel.

Her er 22 bryllupstrender som vil definere 2022!

Spennende mocktails

Anni-ceptions

Anni-ceptions er en fiffig sammensmelting av ordene anniversary og reception, og er altså en miks av jubileumsfeiring og bryllupsfest i ett, ifølge bryllupsnettstedet Hitched. Det finnes ikke noe godt uttrykk for det på norsk – jubileumsbryllupsfest?

Denne feiringen oppsto i kjølvannet av de såkalte minibryllupene under koronanedstegning. Mange par valgte å gifte seg med en liten bryllupsseremoni, eller spare på den store bryllupsfesten med masse venner og familie til den første bryllupsdagen året etter. Her kan man velge om man vil ha en symbolsk seremoni og gå ned kirkegulvet til alteret sammen, eller kanskje bare ha en stor fest med deilig middag.

bryllupstrender

MOCK IT UP: Alkoholfrie mocktails vil bli populært i 2022. Foto: Jez Timms via Unsplash

For mange blir det ikke fest og feiring uten bobler og annet godt å drikke. Men flere og flere brudepar velger å sette alkoholfrie alternativer på drikkekartet, ifølge Hitched.

Såkalte mocktails er blitt stadig mer populært de siste årene, hvor barer og restauranter finner på deilige alkoholfrie drinker. Til glede for både gravide og andre som ikke drikker alkohol.

For det er da ikke slik at absolutt alle digger brus og juice med masse sukker. En alkoholfri drink kan være minst like god som en med alkohol. Med tanke på at det skal være en økning i søk etter brudekjoler og kjoler til gjest for gravide, er dette en herlig trend til glede for mange.

Sjarmerende ukedagsbryllup

Tradisjonelt sett har par pleid å gifte seg på en lørdag – den store festdagen.

Nå har imidlertid flere fått øynene opp for bryllup på ukedager, hvor særlig onsdag og torsdag er populære dager å holde seremoni og fest. Dette gir også muligheter for å forlenge bryllupsfeiringen for nære og kjære, ifølge The Knot.

Og bonusen? Lokaler er ofte MYE rimeligere på ukedager enn lørdager.

Utenfor boksen-underholdning

22 bryllupstrender

LEKER: Pinata er en utradisjonell bryllupsunderholdning som garantert vil falle i smak. Foto: Nipyata! via Unsplash

For mange brudepar er underholdning et must. Enten vi snakker en kul DJ som lager god stemning eller et bra band.

Nå skal visst både drag queens og andre typer underholdning være en stigende trend, ifølge Hitched. Mange ønsker å konsentrere seg om musikk for å fylle opp dansegulvene.

Aktiviteter som beer pong, som kombinerer pingpong og øldrikking, piñatas, hoppeslott, øksekasting (kanskje lurt å unngå den høyeste promillen under denne underholdningen?), silent disco med headsets og sirkusartister blir listet opp som potensiell moro for brylluper i 2022.

Kaker med mening

En kake er ikke bare en kake. Gjennomtenkte kaker er en av flere søte bryllupstrender for 2022. Nå skal man velge kakesmaker som det ligger en mening bak, ifølge Hitched.

Det være seg smaker som minner dere om den første daten deres, tar dere tilbake til barndommen eller kanskje minner dere om en favorittferie.

Tenk rabarbra som lar tankene vandre til barndommens nostalgiske somrer, sitron som minner dere om sommerferien til Italia eller kokos som en påminner om den eksotiske ferien dere fremdeles drømmer om å ta sammen. Tenk utenfor boksen!

Hjemmekoselige bakgårdsbryllup

Under korona har det vært en real boom innen bakgårds- og hagebrylluper. Både med tanke på smittevern og avstand, men ikke minst komfort – som vi alle er blitt så altfor vant med siden 2020.

Såkalte inside-out brylluper, hvor festen flyter fra huset og ut til hagen eller bakgården spås å bli spesielt populære, ifølge Hitched.

Her kan dere la bryllupsdekorasjonene også ta over deler av hagen deres, men også investere i lekre utendørsmøbler og pynt à la lykter, velkomstskilt og lignende. Kun fantasien setter grenser. Mange vil nok holde bryllupet i barndomshjemmet sitt for å samle familien og venner.

bryllupstrender

COSY: Bakgårds- og hagebrylluper skjøt i været under koronapandemien, og spås å fortsette også i 2022. Foto: Jonathan Borba via Unsplash

Virtuelle save the date-kort

Et save the date-kort er lurt å sende ut i god tid før bryllupet, slik at dere er sikre på at gjestene dere ønsker å ferie dagen deres med faktisk kan komme.

Under koronapandemien er virtuelle save the date-kort blitt svært populære, ettersom smittevernsrestriksjoner gjorde at flere par måtte utsette bryllupet både en, to og tre ganger. Det er mye papir, om disse lages fysisk!

Derfor mener One Fab Day at virtuelle save the dates vil fortsette inn i 2022. Det vil både miljøet og ikke minst lommeboka sette stor pris på.

Små bryllupskaker

Nok en trend som følge av korona, og en annen av de mer søtere bryllupstrender for 2022. Den store bryllupskaken måtte på grunn av smittevern vike til fordel for små porsjonskaker. Det viste seg å slå ganske godt an.

Faktisk tror Hitched at dette vil fortsette neste år. De små kakene kan være forskjellig utformet og gir mer rom for fantasi. Hva med å fortelle hele historien deres som par gjennom kakene?

I tillegg til små porsjonskaker til alle gjester, kan dere som brudepar selvfølgelig ha en «kuttekake», så dere har en kake av noe størrelse å kutte opp sammen som ektepar.

Avslappede utdrikningslag

Hvorfor er det blitt slik at man nærmest må kastes rundt på en mekanisk okse, hoppe i fallskjerm eller spille boblefotball for å kunne kalle det et utdrikningslag? Hjerte i halsen og svette i pannen burde virkelig ikke være obligatorisk for å kunne feire «siste kveld i friheten».

Nå velger stadig flere å heller nyte en god middag, ha grillfest i hagen, en deilig spadag, karaoke i et leid chambre sebarée eller en god, gammeldags hjemmefest i avslappede og kjente omgivelser fremfor de mest aktivitetsfylte utdrikningslagene, ifølge One Fab Day.

Flere brudepar velger også å kombinere sine utdrikningslag i én stor fest.

avslappende utdrikningslag

En rolig middag med sine nærmeste venninner kan være et flott og avslappende utdrikningslag

Spennende elopement

Før handlet elopments gjerne om å rebelsk gå bak foreldres rygg og rømme vekk sammen for å gifte seg. I dag handler det ikke like mye om å unngå familien – men om å rømme vekk for en vakker seremoni.

Aller helst til et spektakulært eller eksotisk sted. Gjerne med familie og venner tilstede.

Elopements ble svært populært under koronanedstengingen, ettersom brylluper verden over måtte gjøres mindre og mer intime med bare et par gjester eller vitner. Trenden vil fortsette i 2022 – med en tvist, ifølge Hitched.

Neste år vil mange brudepar nok kjøre på med bryllup utenlands, og ikke bare feire kjærligheten – men også helsen til seg selv og de de har nære og kjære.

bryllupstrender for 2022

Hva med å legge bryllupet til et eksotisk sted i 2022? Foto: Stiven Sanchez via Unsplash

Vegansk bryllupsmat

Vegansk og vegetarisk mat er kommet for å bli. I takt med at butikkhyllene stadig fylles opp av nye og banebrytende produkter som er bedre både for helse og miljø, kommer trenden med vegansk mat også i bryllup. For hvorfor ikke?

Myten om at vegansk mat ikke kan være like digg som «vanlig» animalsk mat er nettopp – en myte. I dag lages det produkter som minner om både blåmuggost, parmesan, kylling og hamburgere. Og catering-selskaper er spådd å måtte tilpasse seg dette enda mer i fremtiden.

vegansk burger

VEGAN: Catering-byråer er spådd å tilby masse digg på den veganske fronten fremover! G

Intime minibryllup

Det kan virke som at dette med koronavennlige minibrylluper viste seg å være en skikkelig god idé. Til tross for at vi forhåpentligvis kan invitere flere gjester til sosiale sammenkomster i 2022, vil trenden med små, intime bryllup med deres nærmeste mest sannsynlig fortsette, ifølge Vogue.

trender 2022

OSS TO: Koronarestriksjoner tvang mange brudepar til å gjennomføre små bryllup. Det ser ut til å ha falt i smak. Foto: Nathan Dumlao via Unsplash

Duftende bryllup

Luktesansen er et fantastisk verktøy for å ta oss tilbake til vakre øyeblikk og kjenne på nostalgien. Etter alle koronarestriksjonene i både 2020 og i år, tror Hitched at brudepar neste år vil gi sine gjester en uforglemmelig opplevelse på alle måter.

Ikke bare skal mat og drikke se helt nydelig ut og smake godt. Også duftsenteret skal få kjørt seg – og ikke bare med duftlys.

Denne trenden handler om å finne sin egen duft og bruke det på alt fra invitasjoner, bordkort og menyer, eller ha ulike dufter for hvert rom i bryllupslokalet.

Eller til og med ulike dufter til ulike sanger som enten bandet spiller – eller hva med deres helt egen lukt når dere skal danse sammen som rette ektefolk? Se til hertuginne Kate, som fikk hele Westminster Abbey til å dufte av Jo Malone «Orange Blossom» med duftlys på sin store dag.

Magisk belysning

trender 2022

LYSMAGI: Skap magi med lyslenker i ulike størrelser og fasonger. Foto: Shelly Pence via Unsplash

Noe av det lekreste vi ser på Instagram er bryllupslokasjoner som er pyntet med massevis av belysning. Både utendørs og innendørs. Og gjerne flere typer lyslenker i ulike størrelser og fasonger og farger for å skape en magisk stemning.

Vintage lysekroner sammen med mer moderne belysning er også en smart måte å skape en unik og iøynefallende dekor. Ifølge One Fab Day vil dette fortsette i 2022.

Bærekraftige og kortreiste bryllup

På lik linje med at mange nok vil gå for vegansk eller vegetarisk bryllupsmat, vil flere og flere ha bærekraft i bakhodet under planleggingen, mener Vogue. Tenk både sesongbasert og ikke minst kortreist og lokalt når dere planlegger bryllupet deres.

For hva er vel ikke hyggeligere enn bonusen med å støtte opp om lokale ildsjeler? Hva med å få blomster og buketten din laget hos en lokal blomsterhandler? Eller få en grafisk designer som jobber frilans til å designe invitasjonene deres?

Avslappet stemning

Bryllup har jo tradisjonelt blitt sett på som noe veldig formelt. Og til formelle anledninger, kreves formell stemning og ikke minst bekledning. Det går flere og flere bort fra i 2022, spår The Knot.

Neste år vil det være en mer avslappet atmosfære i mange brylluper, med mindre stress og pes rundt tradisjoner. Nå skal man heller gå for avslappede cocktailparty, food trucks og alt annet som ikke er typisk bryllupsstil.

trender 2022

UFORMELL: Det å bytte ut den tradisjonelle og formelle bryllupsmiddagen med foodtruck er en spenstig idé. For mindre vågale brudepar, er foodtrucks perfekt som nattmat. Foto: Visual Stories || Micheile via Unsplash

Håndmalte detaljer

Når par planlegger bryllupene sine er det ofte fokus på å finne de personlige detaljene som virkelig setter prikken over i-en. Fra invitasjoner, menyer og bordkort til kake, servietter, lys, pyntebånd og sløyfer og andre dekorasjoner.

I 2022 er det håndmalte detaljer som vil prege disse, ifølge One Fab Day.

Moderne etikette

De siste årene skal flere ha sett en utvikling av moderne etikette, ifølge The Knot. Dette viser seg eksempelvis i mer avslappet og nedpå språk i bryllupsinvitasjonene, og nye engelske ord for brudepike som groomsmaid er blitt likestilt med det tradisjonelle bridesmaid.

Etikette som følger tiden vi lever i er i ferd med å erstatte den tidligere, gammeldagse typen.

Bridgerton-stil

Netflix-suksessen Bridgerton tok omtrent hele verden med storm julen 2020. Flere hadde behov for eskapisme i annerledesåret med koronalockdown og restriksjoner. Hva er vel bedre enn litt dydig (og ikke så dydig) 1800-talls romantikk satt til London på skjermen?

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

I 2022 vil dette recency-periodedramaet inspirere flere brylluper, skal vi tro Hitched. Fargen Regency Blue – en lyseblå farge som ble svært populær på den tiden, engelsk cottagecore-estetikk, håndskrevne og personlige lapper til hver gjest, sitater fra kjente forfattere fra den tiden og afternoon tea med vintage serviser vil prege mang en bryllupsplanlegging.

Ikke minst voksstempel på invitasjoner. Her er det bare å seriebinge – for inspirasjonens skyld.

trender 2022

BRIDGERTON: Kjør 1800-tallsvibber og cottagecore med afternoon tea i ekte Bridgerton-stil. Foto: Sebastian Coman via Unsplash

Utradisjonelle gaveønsker

Før i tiden var det nærmest et absolutt must å ønske seg alt fra bestikk og serviser til vaser og duker. Det var naturligvis fordi man ikke kunne bo sammen før man var godt gift.

I dag er det derimot mest vanlig å bo sammen før man gifter seg – derfor har de aller fleste par også det de trenger for å skape et hjem sammen. I tillegg er det for mange viktig med en unik stil på hjemmet, og flere foretrekker å velge interiøret selv.

Milleniumsgenerasjonen og Generasjon Z har vært spesielt opptatte av opplevelser fremfor materialistiske goder. Noe som også gjenspeiler seg i gaveønskene deres, ifølge The Knot. I 2022 vil flere derfor ønske seg pengegaver til et reisemål eller gavekort.

Brudebuketten som minne

Tenk all tid og energi som gikk med til å finne den perfekte brudebuketten. Du måtte velge hvem som skulle lage den – kanskje lagde du den selv?

Hvilke blomster og farger som skulle kombineres – og ikke minst hvilken pris som måtte betales for drømmebuketten. Og så skal den kastes etterpå?

Mange bruder ønsker nå å ta vare på buketten sin. Dette var helt vanlig «i gamledager», men er blitt en glemt tradisjon. Nå er det imidlertid på full fart tilbake.

Både tradisjonell blomsterpressing, men også papirblomster og til og med maleri av blomstene – nå ser bruder til kunstens verdens for å ta vare på brudebuketten som et minne fra dagen, ifølge One Fab Day.

trender 2022

LA VIE EN ROSE: Bevar den vakre brudebuketten til evig tid. Foto: Jez Timms via Unsplash

Sterke iøynefallende farger

Mange forbinder nok bryllup med romantiske duse pasteller. Neste år skal disse imidlertid byttes ut med optimistiske knallfarger, ifølge One Fab Day. Tenk varme jordfarger, sterke fargepaletter og eksentriske fargekombinasjoner.

Sommeren 2022 er herlig sjokkrosa og fiolett, syrlig blått, frisk grønt og sommerlig korall blant fargene som vil være mest trendy.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: