Smykker til brud | 5 essensielle smykker du trenger til bryllupsdagen din

Smykker til brud fra Nangi
Kommersielt innhold

Et bryllup er en av de mest spesielle anledningene i livet ditt, og derfor er smykker til brud en viktig del av antrekket ditt på den store dagen.

Men hvilke smykker trenger du egentlig til bryllupet ditt?

La Nangi - et vakkert, skandinavisk smykkemerke - hjelpe deg litt på veien ved å se nærmere på noen av de viktigste smykkevalgene du bør vurdere.

Tekst: Ebba Regine Cappelen Foto: Nangi
Kommersielt innhold // I samarbeid med Nangi

Smykker til brud

Nangi er det første smykkemerket i Norge som tilbyr lab-diamanter. I tillegg til de etiske og bærekraftige fordelene, er lab-diamanter også av eksepsjonell kvalitet og skjønnhet. Siden de er identiske til gruvediamanter er de like vakre, tidløse og skinnende. Dette gjør dem til et utmerket valg for smykker som du vil ha og bruke i årene som kommer – både på bryllupsdagen og i dagene deretter.

Lab-diamanter har nøyaktig samme kvalitet og egenskaper som gruvediamanter. De er atomisk identiske og lab-diamanter er derfor 100% ekte diamanter! Når diamanter blir utviklet i et laboratorium gjenskaper vi de samme forholdene som gjør at diamanter former seg i jordoverflaten. Dette er virkelig vakre smykker til brud.

— Ebba Regine Cappelen, Kundekonsulent
Smykker til brud - diamanter

Giftering 

Gifteringen er kanskje det mest betydningsfulle smykket du vil ha på deg på bryllupsdagen din. Denne ringen symboliserer forholdet ditt og det løftet dere gir hverandre om å være sammen resten av livet. Å velge en giftering er en viktig beslutning, da det er et symbol på din forpliktelse til partneren din og et smykke som du vil ha på deg hver dag. 

Nangi – bærekraftige lab-diamanter og fargerike edelstener

Smykker til brud

Gifteringen skal gjenspeile din personlige stil og smak. Ønsker du en klassisk rund ring, eller vil du ha noe mer edgy? Liker du best hvitt gull eller gult gull? Mulighetene er uendelige og det er mange design å velge i!

Dette bør du vurdere når du velger giftering

Når det gjelder koordinering mellom forlovelsesring og giftering, er det viktig å tenke på hvordan ringene vil se ut sammen. Forlovelsesringen er vanligvis en diamant eller annen edelsten som er satt i gull eller platina, mens vielsesringen ofte er et enklere gull- eller platina-bånd som plasseres på fingeren etter at dere har sagt ja til hverandre.

Hvis du vil ha begge ringene på samme finger, er det viktig at de passer sammen både i stil og størrelse. Noen velger å kjøpe en forlovelsesring og giftering som allerede er koordinert og laget for å passe sammen. Andre velger å kjøpe separate ringer og passe på at de harmonerer med hverandre.

Hvis du heller ønsker å ha gifteringen på en annen finger eller på motsatt hånd, har du mer frihet til å velge en ring som passer til din personlige stil og smak. Det er imidlertid viktig å huske at noen ringer, som for eksempel en svært bred eller en spesielt dekorert ring, kan være mer komfortable å bruke alene, og ikke bruke på samme finger som forlovelsesringen.

Vakre smykker til brud

Materiale

Noen metaller og design krever mer vedlikehold enn andre. Hvitt gull er belagt med rhodium som gir den hvite fargen, men etter hvert slites dette av og da blir den gule fargen i gullet mer fremtredende. For å bevare den blanke, hvite overflaten anbefaler vi derfor at du leverer inn ringen til en gullsmed ved jevne mellomrom for å rhodinere den. Hvor ofte den bør leveres inn, avhenger av hvor mye slitasje ringen blir utsatt for. 

Gult gull vil bevare fargen og er et meget bra materiale, som vil vare livet ut om man tar vare på det. 

Uansett hvilken gullfarge du velger, er det lurt å ta av seg ringen når du eksempelvis trener, gjør husarbeid eller arbeider i hagen, da gull er et mykt materiale som lett kan få riper eller bulker. Husk også å rengjøre smykkene dine med jevne mellomrom.

— Jenny Gørvell-Dahll, daglig leder

Se våre vasketips lengre ned i artikkelen! 

Ring til brud

Samlet sett er det viktigste når du velger en giftering å finne en som du elsker, og som representerer din forpliktelse til partneren din. Vurder disse faktorene, men stol til slutt på dine egne instinkter og preferanser når du velger den perfekte gifteringen for deg.

Hos Nangi håndlager vi mange av våre gifteringer i Bergen på bestilling, og gravering etter eget ønske er inkludert. Disse lages av resirkulert gull og er derfor et bærekraftig og betydningsfullt valg. 

— Jenny Gørvell-Dahll, daglig leder

Øredobber

Øredobber er et flott tilbehør til brudekjolen din. De kan være små og enkle, eller store og dristige, avhengig av stilen din og antrekket du har valgt. En klassisk stil er diamantøredobber, som gir et elegant og sofistikert touch til ethvert antrekk. Hvis du også vil fokusere på bærekraft, bør du gå for lab-diamanter.

Når du velger øredobber til bryllupet ditt, er det viktig å tenke på balansen mellom antrekket ditt, sminken din og tilbehøret ditt. Øredobbene bør komplimentere og fullføre looken din, uten å stjele all oppmerksomheten. Husk at mindre kan være mer, og at noen ganger kan enkle og elegante øredobber være like vakre som store og iøynefallende.

Smykker - øredobb

Armbånd

Et armbånd kan legge til en ekstra dimensjon til antrekket og fremheve håndleddet ditt. Et elegant og enkelt gull- eller sølvarmbånd er perfekte smykker til brud for å utfylle brudekjolen uten å være for overveldende. Det kan legge til et snev av eleganse og raffinement til utseendet ditt.

Et armbånd kan brukes også lenge etter bryllupsdagen, og fungerer som en kjær påminnelse om din spesielle dag. Det kan være kledd opp eller ned, alene eller sammen med andre brudesmykker, noe som gjør det til et allsidig stykke som du vil elske å ha på deg i årene som kommer.

Nangi sine armbånd lages i Danmark av resirkulert gull, og er av den beste kvalitet. Fra delikate og sarte til dristige og chunky, har vi et bredt utvalg av vakre armbånd å velge mellom. Noe som gjør det enkelt å finne et armbånd som passer din personlige stil.

Halskjeder

Halskjeder er en flott måte å trekke oppmerksomheten mot ansiktet ditt og komplimentere brudekjolen din. Igjen kan du velge et enkelt og elegant gullkjede, eller noe mer dristig og iøynefallende med for eksempel lab-diamanter.

Nangi har klassiske og tidløse smykker du kan ha på deg hver dag, som et anheng eller et enkelt kjede som passer til alt. Alle Nangi-smykker er laget av rent gull, som betyr at de ikke vil sverte, oksidere eller miste fargen over tid. Nydelige smykker til brud som vil vare livet ut og litt til!

Something blue

Fargen blå er ofte forbundet med lojalitet, tillit og trofasthet, som alle er viktige egenskaper i et langvarig og vellykket ekteskap. Siden «something blue» er en tradisjon i bryllup, kan det å bruke en blå safir være en meningsfull måte å innlemme denne tradisjonen på. Samtidig legger du til litt eleganse og glamour til antrekket ditt. Dette er virkelig smykker til brud med et nydelig statement-uttrykk.

Nangi sine safirer kommer fra Sri Lanka. Sri Lanka, kjent som Ceylon før 1972, er et mekka for gemmologi og har faktisk fått kallenavnet «The Island of Jewels» – juvelenes øy. Den er full av vakre edelstener i ulike farger, former og størrelser. Øya er også spesielt berømt for sine enestående safirer, blant annet kommer den berømte safiren i Dianas forlovelsesring herfra.

I tillegg til symbolikken er en safir også en fantastisk edelsten som kan utfylle en rekke brudekjolestiler og fargevalg. Den nydelige blåfargen kan legge til farge til et helt hvitt eller nøytralt bryllupsensemble, og hardheten og holdbarheten gjør det til et praktisk valg for smykker som skal brukes på daglig basis.

Hvis du blir tiltrukket av skjønnheten og symbolikken til denne edelstenen, kan det være et nydelig tillegg til bryllups-looken din og kanskje den perfekte sjeleringen din.

Husk å vaske smykkene dine før den store dagen

Et siste tips før den store dagen er å vaske smykkene dine. Smuss og olje kan bygge seg opp på ringen din over tid, slik at den mister sin glans og ser mindre glitrende ut. For å få det til å se best mulig ut, rengjør smykkene dine regelmessig. Du kan bruke en myk tannbørste og en mild såpe for å fjerne smuss. Sørg for å skylle ringen grundig med varmt vann og tørk den med en myk pusseklut.

  1. Bløtlegg smykkene i varmt vann med litt såpe (zalo + en liten dråpe salmiakk er optimalt) i en times tid.
  2. Bruk en myk børste (for eksempel en gammel tannbørste) til å skrubbe smykkene forsiktig.
  3. Når du er ferdig med å skrubbe legger du smykkene tilbake i blandingen med vann og vaskemiddel en siste gang.
  4. Skyll smykkene i rennende vann med cirka samme temperatur. (Store temperaturforandringer bør unngås.)
  5. Tørk smykkene med hårføner eller la dem lufttørke.
  6. Når de er tørre pusser du smykkene med en myk pusseklut for best resultat.

Smykker til brud spiller en viktig rolle i brudens utseende på bryllupsdagen, så det er viktig å bruke tid på å finne smykker som reflekterer deg. Hos Nangi er vi stolte av å skape etiske og bærekraftige smykker som du kan bruke og sette pris på i årene som kommer. Husk å vaske smykkene dine før den store dagen. Viktigst av alt: velg smykker som representerer din unike stil og symboliserer din forpliktelse til partneren din.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: