5 grunner til å gjøre bryllupsfotografering en annen dag

Brudepar som omfavner hverandre

Dette er en økende trend nå i korona – som bryllupsfotograf Endre Hilleren ser på som et godt alternativ til den tradisjonelle måten å gjøre det på. Her er hans fem gode grunner til å gjøre bryllupsfotografering separat.

Tekst: Redaksjonen Foto: Endre Hilleren
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Tradisjonelt sett gjør man bryllupsfotografering samme dag som selve bryllupet. Fotograferingen blir ofte lagt til stunden mellom vielsen og middagen. Gjestene får noe å spise, noe godt i glasset og muligheter for mingling. Samtidig befinner brudeparet seg ute blant åker og eng og gjør seg så fine de kan.

Med en bryllupsdag som er hektisk nok fra før, kan en fotografering samtidig virke mer stress en hvilken romantiske begivenhet det faktisk er.

– Det er lov å tenkje nytt: Mange brudepar er veldig bundne til tradisjonar når det kjem til bryllaup, og at bryllaupsbileta må bli tekne på sjølve dagen. Det må ein jo strengt tatt ikkje. Desse bileta til dømes vart tekne dagen etter sjølve bryllaupet, forteller bryllupsfotograf Endre Hilleren. Han har selv merket trenden og ønsker den velkommen med åpne armer.

Bryllupsfotografering på en annen dag gir nemlig flere spennende muligheter både for brudeparet og fotografen.

Bryllupsfotografering kvelden etter

Vær, vind, sol og stemning. Det er mye som skal klaffe for supre bryllupsbilder. Endre trekker frem disse magiske bildene fra Loen hvor han tok med brudeparet ut på en tur i kveldssolen.

– Brudeparet gifta seg på ein laurdag, som dei fleste gjer, og eg foreslo for dei at me i tillegg til å fotografere dei på laurdagen – så kunne me også få til ein kveldsfotografering dagen etterpå. Det var meldt nydeleg vær og dei likte ideen – så då gjorde me det!

Resultatet ble disse vakre bildene, og ekstra mange minner.

– Me var nok alle ganske trøytte då me var ferdige søndagskvelden, men no i etterkant er det ingen som angrar! Forteller han og smiler.

Han ønsker å inspirere folk til å gjøre bryllupsfotograferingen på sin egne måte.

– Ein må til dømes ikkje gjennomføre det på sjølve dagen, om ein ikkje vil. Mange er veldig bundne til tradisjonar, og føler dei må gjere ting innanfor gitte rammer.

Korona var en døråpner

– På grunn av korona-pandemien, så ser me som fotografar at mange er nødt til å tenkje anleis rundt bryllaupa sine… Forteller Endre. Men det er ikke nødvendigvis av det negative slaget.

– Eg fekk seinast i dag tidleg eit spørsmål om eg kunne væra gira på å ta bileta på ein anna dag, slik at det reint praktisk vart lettare å gjennomføre bryllaupet, sier han.

Men hvorfor er det slik at det er enklere å gjennomføre bryllupsfotograferingen en annen dag? Endre gir her sine fem beste grunner basert på sin erfaring som bryllupsfotograf.

– Mange ser seg ofte blinde på korleis ting må væra, poenget er at det er ingen fasit – ingen spesifikk måte ting må gjennomførast på. Det er brudeparet sin dag, og slik dei ynskjer å feire den som er rett – både på gjennomføring og på innhald, avslutter han med et smil.

Poenget er at det er ingen fasit – ingen spesifikk måte ting må gjennomførast på.

Endre Hilleren
fotograf

5 gode grunner til å gjøre bryllupsfotografering en annen dag

1. Det er ikke noe tidspress. Man bruker den tiden man trenger på fotograferingen.
2. Brudeparet står helt fritt til å velge drømmelokasjoner. Det trenger ikke være i nærheten av kirken eller festlokalet, dette gir brudeparet flere muligheter.
3. Som brudepar er man mindre nervøse og slapper raskere av.
4. Man kan planlegge etter værforhold og legge til rette for nydelig kveldssol, for eksempel.
5. Og ikke minst: Man får mer tid sammen med gjestene i bryllupet om man legger bryllupsfotograferingen til en annen dag!

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: