6 tips for et lykkelig ekteskap

Et par som smiler
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond
Et par som smiler

Gå inn i livet som ektepar med glans! Vi har spurt journalist – og lykkelig gift Søren McGuire om hans 10 tips på hvordan skape et lykkelig ekteskap!

Tekst: Søren McGuire Foto: Unsplash

Et lykkelig ekteskap er ikke gjort på en dag, og tips kommer derfor godt med. Ta med dere disse, noe humoristiske, tipsene på veien når dere nå tar fart på et nytt liv som ektepar <3 – og husk at nettopp humor og et smil i seg selv kan få dere langt på vei!

1 Nyt reisen

Det å kaste seg ut i et forhold, er som å kjøpe en fransk bil; Du aner ikke om den vil holde resten av livet, eller om bilradioen eksploderer og undervognen faller av før du har forlatt bilforhandleren. Men uansett hvilken vei det går, nyt turen og ikke minst duften av en ny bil!

2 La det bli hverdag

Ingen parforhold kan basere seg på svippturer til Pars og romantiske opphold på Maldivene, kjølig chablis på terrassen med kveldssol… Nei, før eller siden vil parforholdet ditt handle om å koordinere matplaner og parmiddager, krangler og diskusjoner om hvem sin tur det er å ligge i lilleskje. Noe som er ganske fint. En hverdag med myk og elastisk kant, er det som får de fleste forhold til å vare!

3 Gi partneren din litt luft

Har du noengang tenkt på hvorfor tilsynelatende raske og tilstedeværende folk frivillig står opp klokken seks om morgenen for å kjøre ut til stranden og kitesurfe i 700 meters stiv kuling iført en våtdrakt som garantert klemmer på alle de private steder?

Parforhold er fantastiske. Spesielt hvis vi ikke skal være i dem 24 timer i døgnet.

Les også: Slik skaper du et langvarig og lykkelig ekteskap

4 … og få en felles tv-serie

Som dere kan kose dere med i sofaen! Det vil si, uten å se episoder av serien i smug. Selv om det sjeldent går mer enn fire minutter før du snorksover i sofaen og kjæresten din igjen må gå i seng uten å få vite om Berlin og Tokyo slipper levende fra Papirhuset eller ei…

5 Finn et vennepar, som krangler like mye som dere

Vi mennesker elsker å se andre begå feil – for det gir oss mulighet til å selv våge å satse, og med det rom for å feile. Sørg derfor for å alliere dere med venner som også roter, kjefter og småkrangler når dere er sammen. Det sliter på et forhold når dere konstant blir minnet på deres egen parforholds utilstrekkelighet. Vennepar som konstant drar på romantiske ferier, skifter rullegress hver sommer og har veloppdragne barn som aldri søler på duken.

6 Dropp bagatellene

Ethvert parforhold bør ha en bagatellgrense. Det vil si småting dere lar være å krangle om. Finn tre eller fire ting som du stadig irriterer deg over partneren om, og gjem de langt bort i den mentale roteskuffen.

Ja, så tisser han kanskje på kanten eller vasker silketrusene dine på 90 grader. Til gjengjeld har han sannsynligvis ikke gamblet bort sparepengene deres eller fylt vaskekjelleren med, ja.. Alt er relativt!

Les også: Vanskelig å velge forlover? Dette mener ekspertene

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: