6 trender innen bryllupsdekorasjon i 2022

dekorasjon til bryllup i 2022

Det er et hav av muligheter når det kommer til bryllupsdekorasjon. Og i 2022 er det flere nye trender som vil komme, som utenfor boksen-bordoppsett og overraskende fargevalg. Her er 6 trender innen bryllupsdekorasjon for i år!

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Tableisme via ALT for damerna 42/2021

Hvordan dere velger å dekorere bryllupet deres setter tonen for feiringen og stemningen. Vil dere ha det hvitt og minimalistisk eller varmt og eksentrisk? Bryllupsdekorasjoner som farger, borddekning og møbler er med på å understreke temaet dere velger dere.

Her er 6 trender innen bryllupsdekorasjon i 2022

Jordfarger

Glem de tradisjonelle bryllupsfargene som hvitt, sølv og babyrosa. I 2022 er jordfarger en overraskende, men veldig velkommen bryllupsdekorasjon. Tenk farger i varme, naturlige jordtoner som rustrødt, koralltoner, olivengrønt og karamell med innslag av myk og dus rosa.

Hitched tror jordfargene vil prege det neste året som følge av et økt fokus på miljø og bærekraft. Mange har tross alt vært mye utendørs under pandemien, og har kanskje fått en ny fascinasjon og respekt for naturen.

Miks varme jordtoner med lys rosa for en moderne look.

Kake-installasjoner

La oss bare innrømme det – kakebordet er noe av det viktigste i ethvert selskap. Og bryllupskaken spiller selvfølgelig hovedrollen i bryllupet deres, så hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av det? I 2022 vil kakeinstallasjoner, såkalte cake arches og cake hoops på engelsk, få kaken til å virkelig skinne, ifølge One Fab Day.

Den metalliske sirkelen som står rundt kaken som en glorie var svært populær før, men har kanskje fått et noe ufortjent harry-stempel. I 2022 kan den enten pyntes hel- eller delvis med blomster – enten friske eller tørkede, eller stå alene for en minimalistisk og moderne vri.

Se dette innlegget på Instagram

Utenfor boksen-bordoppsett

Under koronapandemien forsøkte man å overholde smittevernsregler på ulike måter. Det resulterte blant annet i svært kreative utenfor boksen-bordoppsett. Tenk halve hestesko-formasjoner med få gjester sittende rundt bordet med god avstand mellom seg, firkantede grupperinger, sirkler, T-former, langbord med gjester kun på én side og lignende.

One Fab Day påpeker at med nok plass – eller en mindre gjesteliste, kan disse uvanlige bordoppsettene gi en stilig og moderne følelse til bryllupet deres.

Metallisk borddekking

Bestikk i gullfarger tok verden med storm for et par år siden. Nå blir de også en sentral del av mang en bryllupsdekorasjon. Men ikke bare i gull. Tenk materialer og farger som bronse, sølv, rosegull, gull og metallisk svart.

Metalliske detaljer generelt vil prege brylluper det neste året, ifølge Wedding Forward. La fargene gå igjen i dekor som telys- og sterarinlysholdere, serviser, serviettringer og lignende for et luksuriøst og dekadent uttrykk.

Gi borddekkingen et luksuriøst preg med detaljer i gull og metaller - og vips spiser dere som kongelige!

Sterke farger

Det er imidlertid ikke bare jordtoner som vil prege neste års bryllupsdekorasjon. I likhet med moten, vil også fargene for brylluper i 2022 være i sterke, utradisjonelle farger.

Hitched mener at de tidligere helhvite bryllupene vil få innslag av brudeparenes favorittfarger, som gjør det hele mer personlig. Gjerne optimistiske knallfarger. For er det noe vi virkelig trenger nå, må det være farger som får en til å trekke på smilebåndene. Særlig farger som sjokkrosa, syrelilla, grønt, kremete smørgult, havblått og tropisk mangosorbet.

Vintage møbler og detaljer

Mange har nok gitt opp å planlegge «det perfekte bryllupet», etter flere koronautsettelser og uforutsette humper i veien. Og tankegangen med å bruke masse nytt begynner å føles umoderne i 2022. Nå skal brudekjolens something old gjerne vises i en bryllupsdekorasjon også, ifølge PureWow.

Bryllupsdekorasjon

Krydre bryllupslokasjonen med vintage møbler og interiør. Foto: Anastase Maragos via Unsplash

Mens vi stadig lengter tilbake til tiden før korona da alt var så mye enklere, er nostalgien med på å hjelpe oss. Tenk lekre vintage bartraller i ekte Great Gatsby-stil, Bridgerton-verdige antikke stoler med snirklete detaljer og andre vintage møbler og detaljer som er med på å skape en helt unik stemning.

Les også: 12 kule forslag til serviettbretting til bryllupet

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: