Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

7 Hacks for unike invitasjoner

I samarbeid med Fotoknudsen

Aldri har det vært lettere å lage personlige og unike invitasjoner til bryllupet. I samarbeid med Fotoknudsen viser vi dere våre favoritter og beste hacks, slik at dere også enkelt kan skape invitasjonene dere alltid har drømt om. Helt på egenhånd.

Tekst: Redaksjonen. Foto: Fotoknudsen / Pexels / Unsplash
ARTIKKELEN INNEHOLDER ANNONSELENKER

Bryllupsinvitasjonen, den første ordentlige bekreftelsen på at dagen dere har lengtet etter endelig skal finne sted. Men hvordan lage disse? Kanskje dere kan ta de gamle scrapbooking-skillsene fatt? Fint og personlig, absolutt, men det kreves timesvis med arbeid, ingen rom for feil og blemmer fra saks og penn på tiende invitasjon. Eller hva med å få noen til å designe de for dere? Stilig og eksklusivt, ja, men ei så kostbart.

fotoknudsen.no kan dere enkelt lage bryllupsinvitasjonene selv på bare noen minuter, uten å vrenge lommeboka helt. Fotoknudsen er markedsleder på kort, og har et stort utvalg ferdiglagde design man kan velge mellom. Dere kan gjøre det hvor og når som helst, på pc, mobil eller nettbrett. Og når dere først er i gang – hva med å gjøre det lille ekstra? Ingen ting er mer hyggelig enn å motta en personlig invitasjon, som bare oser av brudeparet. I denne saken gir vi deg 7 enkle hacks, så også dere kan lage stilfulle og unike invitasjoner.

Hack 1: Bruk maler

Maler er til for å brukes! Det er en supersmart måte for å lage helt unike invitasjoner, samtidig som dere slipper å bruke alt for mye tid på alle små tweaks. Enten kan dere gå for en dere allerede liker godt og legge til det mest nødvendige, ellers så kan dere bruke en som utgangspunkt og utforme videre etter egne ønsker. Mulighetene er mange! Fotoknudsen har et stort utvalg av flotte maler – se våre favoritter lenger ned.

Hack 2: Design

For å unngå invitasjoner med litt av alt, og som da fremstår rotete, prøv å være bevisste på valg av fonter og farger. Hold dere derfor helst til maks to fonter, og miks den allerede valgte fargepaletten til bryllupet inn i designet. Tenk at dere skal ha en basefarge, en komplimentærfarge og en aksentfarge for et lekent og samtidig ryddig uttrykk. 

Inne hos Fotoknudsen finner du farger under «bakgrunner» og de to kategoriene bakgrunnsfarger og det nyeste innen farger. Bakgrunnsfarger består av mer klassiske grunnfarger, i mørkere toner, og er derfor kanskje ikke det som tradisjonelt sett egner seg best til akkurat bryllupsinvitasjoner. I det nyeste innen farger derimot, finnes det et bredt spekter av farger i duse toner. Perfekt for dere som vil ha noe varmere og litt mindre standard enn den klassiske i hvitt og sort.

Hack 3: Kvalitet fremfor kvantitet

God bildekvalitet er en viktig huskeregel når det gjelder bilder dere ønsker å bruke til print. Først og fremst bør dere velge et bilde med god kvalitet, som vil si å være særlig bevisste på høy oppløsning, gode lysforhold og dere i fokus. Klart og tydelig. 

I tillegg er det fint å bruke et bilde som viser dere i en naturlig setting, og hvor dere ser ut som dere selv. Dere skal tross alt invitere de beste folkene dere kjenner til livets feiring, så her er det ingen grunn til å sende ut invitasjoner med et bilde som fremstår som oppstilt, kaldt og stivt. Ha det gøy og vær tro mot dere selv, det er tross alt deres dag det er snakk om!

 

Hack 4: Hold det enkelt

Det enkle er ofte det beste – også når det gjelder bryllup! Ta med så lite som mulig i selve printinvitasjonen, og referer heller gjerne til en Facebook-gruppe eller nettside hvor gjestene kan finne mer informasjon. Slik holder dere et visuelt rent uttrykk på invitasjonene, samtidig som dere er mer fleksible på informasjonen rundt den store dagen.

Får dere gjestene tidlig inn på en egen side, kan dere holde de oppdatert på ting som oppstår underveis og ved eventuelle endringer (ref alt vi har lært siste året!). Invitasjonen trenger ikke å inneholde mer enn navn på brudepar, dato, tid, sted, dresscode, s.u. og eventuell nettside. Verre er det faktisk ikke!

Tips!
Dette betyr jo at invitasjonene kan sendes ut før alt er hundre prosent spikret. Ikke bare gir det ro videre i planleggingen, men det sikrer også at flesteparten av de inviterte ikke er dobbeltbooket og har muligheten til å komme.

 

Ditt Bryllups klassiske favoritter

Sort minimalisme

Velg denne malen

Svart og hvit

Velg denne malen

Stor dato

Velg denne malen

Hack 5: Forlovelsesfotografering

Booker dere fotograf til bryllupet tidlig, vurder også om dere skal bestille en forlovelsesfotografering. Dette er kanskje ikke like utbredt som bryllupsfotografering i Norge i dag, men mange fotografer tilbyr faktisk allerede dette gratis som en del av pakken. 

Og for å slå to fluer i et smekk; hva med å bestille prøvetime for brudestyling hos frisør samme dag? Da føler du deg på ditt aller beste under forlovelsesfotograferingen, samtidig som dere får noen fantastiske bilder dere kan bruke til invitasjonene. Fine bilder, av en så spesiell tid i livet, det kan man tross alt aldri få nok av!

Tips!
Hva med å bestille prøvetime for brudestyling hos frisøren samme dag?

 

Hack 6: Bakgrunner

Ønsker dere å gå for noe litt ekstra? Hva med å finne en bakgrunn dere elsker, og putte den inn i invitasjonen? Dette gjør det ikke bare mer personlig, men invitasjonen får samtidig en unik look. Det kan være en spesiell farge, mønster, struktur – det er bare fantasien som setter grenser.

Fotoknudsen har et godt utvalg under «bakgrunner», og våre favoritter finner du videre under «strukturer». Dersom du ønsker å bruke faktiske bilder, av for eksempel natur eller materialer, anbefaler vi å lete på unsplash.com og pexels.com. Dette er sider med bilder uten opphavsrett, noe som betyr at dere står fritt til å bruke de i invitasjonen!

Hack 7: Gjør det personlig!

Hos Fotoknudsen finnes det drøssevis av ulike cliparts, slik at dere kan skape en inivtasjon som er dere. Velg noe dere liker, skaler, vri og vend – og vipps har dere unike invitasjoner. Det viktigste å huske på når det gjelder cliparts er å ikke gjøre de alt for store, da blir oppløsningen dårlig, og at man ikke går heelt amok i utvalget. 

Vi er helt enige i at det finnes mange fine, men vil likevel anbefale å ta i bruk en, maks to. De bør være i samme fargeskala, og passe sammen med invitasjonens tema med tanke på øvrige farger og årstid for bryllupet.

Unike invitasjoner med en romantisk vri

Lilla blomster

Velg denne malen

Malte blader

Velg denne malen

Lyse vintageblomster

Velg denne malen

Ble dere inspirerte og har lyst til å skape deres egne invitasjoner?
Lag dem hos Fotoknudsen.

 

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...