7 trender for brudgom på jakt etter dress i 2022

dress trender 2022

Skal du gifte deg i år? Glem den tradisjonelle blå eller sorte dressen og det sedvanlige tilbehøret, og går for noe litt mer spennende. Her er 7 stilige trender for deg på jakt etter dress i 2022.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Getty

Du skal gifte deg – gratulerer! Men hva skal du ha på deg? Tradisjonelt sett har det ikke vært så fryktelig mange alternativer for en brudgom å velge mellom når det gjelder antrekk for den store dagen. Gudskjelov har det i hvert fall endret seg. I dag finnes det mange ulike farger, mønstre og teksturer å velge mellom, og også innen tilbehør finnes det flere alternativer.

Her er 7 trender for brudgommen på jakt etter dress i 2022.

Rutedilla

Trenden med store ruter tar vi med videre fra 2021 og inn i det nye året. Rutete mønster er en flott måte å skape en mer avslappet look på en dress – uten å se for hverdagslig ut. Samtidig gir mønsteret antrekket ditt en litt mer eksentrisk look, uten at det blir for mye av det gode. Og store ruter ser fantastisk ut både i virkeligheten og ikke minst på bilder, påpeker One Fab Day. Så dette er et smart valg for uforglemmelige bryllupsbilder.

Se dette innlegget på Instagram

Fløyelsdress

Ønsker du å skille deg litt ut på bryllupsdagen din, er det én dress som virkelig sørger for dette: Fløyelsdressen. Det myke og luksuriøse materialet oser av stil og klasse, og ser veldig chic og maskulint ut på samme tid. Særlig dresser i smaragdfarger og mørk blått ser flott ut for utendørsbrylluper, mener Weddingwire. Skal du gifte deg på våren, vil en sløyfe i sitrusfarget fløyel se fantastisk ut.

Se dette innlegget på Instagram

Jordtoner

Ettersom stadig flere velger å ha bryllupet sitt utendørs – mye takket være pandemiens smittevernsregler, er det kommet nye trender når det gjelder antrekk for den store dagen. Dress i jordfarger ser ut til å være et populært valg. På den måten matcher brudgommen omgivelsene i farger som brunt, off-white og olivengrønt, påpeker Weddingwire.

Gå for en dress i to eller tre deler i lik farge, eller la vesten eller jakken være i en annen jordfarge – gjerne ton-i-ton for en elegant og myk look.

Se dette innlegget på Instagram

Romantiske rødtoner

Fargerike dresser var betydelig mer populært i 2021 enn tidligere, og trenden ser ikke ut til å stoppe med det første. I 2022 er det dress i rødtoner som vil bli spesielt trendy, skal vi tro One Fab Day.

En dress i vin- eller burgunderfarge er en super måte å gjøre antrekket til et aldri så lite statement på bryllupsdagen. Lysere farger som rosa og korall er også blitt populært, men en dress i en mørkere rødfarge kan være enklere å style. Er du av den kreative typen, kan du alltids mikse ulike rødtoner og forskjellige teksturer. Det er kun fantasien som setter grenser! Tilbehør i en kontrastfarge som eksempelvis blått, sort eller til og med brunt kan se stilig ut sammen med dressen.

Se dette innlegget på Instagram

50 shades of white

Selvfølgelig kan også en dress være hvit – det trenger faktisk ikke å kun være forbeholdt brudekjoler. Innen mer casualwear har sommerlige farger i hvitt, beige og kremtoner begynt å dukke opp. Så ikke så rart at disse fargene nå inntar brudgommens dressvalg også, påpeker One Fab Day.

En dress i lyse og nøytrale farger er perfekt for et sommerbryllup, men det kan fint funke til andre årstider også – gjort riktig med bra tilbehør. Er du usikker på om du vil gå for en helhvit look, kan du fint velge en lys jakke og matche den med mørkere bukser og eventuelt en vest i en annen farge.

Se dette innlegget på Instagram

Statement-vest

En dress bestående av tre deler med jakke, bukse og vest er for mange et must. En vest i en kontrastfarge til resten av dressen er en perfekt måte å sprite opp antrekket på – uten å gå helt bananas ifølge One Fab Day. Velg gjerne en iøynefallende knallfarge – om du tør, eller gå for en roligere tone som eksempelvis jordfarger eller dempet sitrus. Match gjerne fargen på vesten med noe av tilbehøret ditt, som for eksempel slips eller sokker.

Se dette innlegget på Instagram

Blomstrende detaljer

Et tørkle i lommen på dressjakken er en evig og tidløs klassiker. Her er det utallige muligheter når det gjelder både fargevalg og mønster, som gjerne kan matche resten av antrekket. Nytt av 2022 er imidlertid å putte et par blomster nedi lommen istedenfor et lommetørkle, ifølge Weddingwire. Dette skaper en unik look som er både frisk, morsom og stilig – og stjel gjerne blomstene fra brudebuketten eller dekorasjonene for en rød tråd.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Slik lander dere den perfekte dressen

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: