Lesernes bryllup: Unikt Oslo-bryllup med en god dose glitter med Adele og Eivind

Adele og Eivind drømte om et fargerikt og glitrende bybryllup, noe vi kan skrive under på at de virkelig klarte å lage. Bli inspirert av dette unike og urbane bryllupet som byr på en godtepose (bokstavelig talt) med masse tips til egen planlegging og ikke minst brudeparets egne bryllupshistorie.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Emma Line Holm Sejersen - Instagram @emma_sejersen

– Da minuttene nærmet seg, stilte min lillesøster seg opp med min hjemmelagde brudepikebukett og rosa kjole. Bak henne, sto jeg og mamma – hånd i hånd. Vi skalv begge to. Vi trakk et dypt pust før dørene åpnet seg, og begynte å gå, forteller ukens brud Adele Austrud Hegèn.

Adele Austrud Hegén og Eivind Kristian Hegén giftet seg denne sommeren i Oslo rundt omgivelser som betyr mye for dem. Ikke nok med at omgivelsene og stedene er nøye utvalgt for den store dagen, men også hver eneste detalj, som blant annet den «rosa tråden», er heller ikke tilfeldig.

– Jeg er så heldig å være gift med en mann som virkelig lot meg ta litt styringen og pusle med selve bryllupsplanleggingen. Jeg ble rett og slett vår egen bryllupsplanlegger, sier Adele.

Bli med på en fargerik reise og les om det vakre, urbane bryllupet som har masse tips til kommende bruder, men vi får også bli med bak fasaden i et bryllup som selvsagt ble en drømmedag.

Ønsker du deg et lignende bryllup? Nederst i saken finner du link til produktene som gjør at du kan «stjele stilen»!

Vår kjærlighetshistorie

♥ Adele og Eivind ♥

Møttes 18. august 2018
Forlovet 18. januar 2021
Gift 25. juni 2022

Så lenge vi har hverandre, da klarer vi alt.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Eivind sjekket meg opp da jeg jobbet på Øyafestivalen i 2018. Han visste godt hvem jeg var fra Kristiansand (der vi begge er fra). Det ble ingen napp på festivalen, men han prøvde seg på nytt da vi matchet på datingappen «Happn». Vi hadde vår første date 18.august. Det skulle ta oss seks måneder før vi bestemte oss for at det skulle bli oss to, men da det først ble det, var det ingenting som føltes mer riktig!

Hvordan var frieriet?

Kanskje det minst romantiske frieriet, men helt perfekt for oss. Vi satt i sofaen og pratet, og plutselig setter Eivind seg opp. Han ser på meg og spør «vil du gifte deg med meg». «Slutt å tull» sa jeg. «Det er ikke noe gøy å tulle med». Jeg trodde ikke på det et sekund, men så innså jeg at han virkelig mente det.

Frieriet skjedde uten ring, så vi så på klokka og løp alt vi kunne ned til Oslo City for å finne en ring før det stengte. Vi hadde fem minutter på oss. Vi fant en ring, men hun som jobbet der ville absolutt ikke anbefale den, fordi den var gullbelagt og kostet 250,-. Vi lo, og sa at vi ville ta den uansett!

Senere ble den ordentlige forlovelsesringen kjøpt, og jeg klarte ikke slutte å se ned på hånden min. Den var perfekt!

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Noe av det aller beste vi vet å gjøre sammen, er å flytte TV-en vår inn på soverommet. Vi rigger oss til i sengen og lager skikkelig kinostemning. Da har vi popcorn og brus og ser på en film. Eivind lager også verdens beste pizza, mens jeg tenner stearinlys og setter på noe behagelig musikk.

Vi legger oss heller aldri uten å si «jeg elsker deg».

Oslo-bryllup med Adele og Eivind

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / Kampen kirke
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Antall gjester / 103
Invitasjoner / @inwhiite
Transport / Polestar

Vi legger oss heller aldri uten å si «jeg elsker deg».

— Brudeparet

Bryllupet

Bryllupet ble akkurat slik vi hadde drømt om. Helt vannvittig gøy! Og ikke minst veldig personlig for oss. Vi er begge fra Sørlandet, men ønsket å gifte oss i Oslo da det er her vi har livet, mange av vennene våre og hverdagen vår.

Det var viktig for oss at bryllupet skulle være et urbant og avslappet bybryllup. Og det ble det virkelig! Alle menneskene som vi elsker på ett og samme sted, med en perfekt dose glitter, knæsje farger, smågodt og popcorn, god mat og drikke.

Vielsen

Vielsen for oss ble veldig sterk og rørende. Valget falt naturlig nok på Kampen kirke, som kun er et steinkast unna vår leilighet, som er omringet av alle våre stam-cafeer, butikker og beboere.

I forkant av vielsen samlet Eivind og forlover seg i kirken og hilste på gjestene, mens jeg og mine forlovere, brudepiker, mamma og lillesøster hadde et skikkelig «sex and the city»-øyeblikk og knipset masse bilder rundt i gatene før vielsen.

I det jeg går inn i kirken, hånd i hånd med mamma, spilte onkelen min sangen «Stjernedryss» som har betydd mye for meg i barndommen. Den følelsen av å se Eivind ved alteret, det var et magisk øyeblikk.

Ved ekteskapsløftene klarte Eivind å svare rolig og fint «JA», mens jeg var så nervøs at jeg først svarte med «Ja, om jeg vil!» og deretter «YES». Da ble det latter blant gjestene. Vi knotet også litt med ringene, men dette ble bare morsomt og gjenspeilet oss.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: Stjernedryss av Stein Austrud
  • Salmer: I dine hender fader blid og Blott en dag
  • Solosang: Et liv for meg av Pitsj
  • Utmarsj: Looking for you av Kirk Franklin

♥ Bryllupsfotografering

Vi fløy fotografen vår inn fra København. Hun knipset rundt mens jeg, mine forlovere og brudepikene stelte oss. Hun tok også bilder i kirken av Eivind og gjestene.

Bryllupsbildene ble tatt på Villa Stenersen på Ris. Videre kjørte vi nedover mot Barcode hvor vi tok noen urbane bilder utenfor restauranten The Vandelay som har en lekker, rosa inngangsdør og litt andre tilfeldige steder i samme område.

Hun var med oss fra morgen til sent på kveld, og dette resulterte i at hun virkelig fikk knipset stemningen gjennom hele dagen.

Fotograf / Emma Line Holm Sejersen, @emma_sejersen
Lokasjon / Villa Stenersen på Ris og The Vandelay 

Velg dere en bryllupsfotograf som har den stilen dere foretrekker. Vær åpne om hva dere liker og hva dere ser for dere!

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Da gjestene ankom bryllupsfesten, som ble holdt på Sentralen i Oslo sentrum, var det mingling. Her ble de møtt av våre toastmastere, aperitiff og deilig minglemusikk. En liten halvtime senere ankom vi i bil utenfor, mens gjestene sto i en hestesko rundt oss. Det ble det velkomst med såpebobler, roping, plystring og klapping! Deretter var det duket for middag.

Under middagen ble det holdt fantastiske taler og servert nydelig underholdning. Toastmasterne våre lagde show fra start til slutt og skapte maks partyfaktor!

Utover kvelden kom DJ-en. Han spilte inn i de siste nattetimene og avsluttet kvelden på best mulig vis. Vi er så glad for at vi hadde en DJ. Det ble dans, synging, svette og latter frem til lokalet stengte!

Bordkort og meny / @inwhiite
Bryllupslokalet / Sentralen i marmorsalen
Dekorasjoner / Konfetti, marengs, moreller, popcornbegere, små markblomster, hjemmelagde bordkort og levende lys
Bryllupskake / Oslo Raw
Brudevals / «Jag ska fånga en engel» – koregrafi fra serien «Clark»
Maten / 3-retters fra Sentralen Mat

Bordene var dekket med konfetti, marengs, moreller, popcornbegre, små markblomster som mamma og jeg hadde plukket dagen i forveien, hjemmelagde bordkort og levende lys.

— Brudeparet

Bryllupslokalet

Marmorsalen på Sentralen er et av de kuleste lokalene vi vet om. Det er en herskapelig atmosfære, og selve Sentralen er et hus med mange overraskelser.

Jeg har en personlig tilknytning til dette huset og derfor betydde det så mye for oss at vi fikk feire kjærligheten her. Sentralen ligger midt i hjertet av Oslo og passet til stemningen vi ønsket for bryllupet. Avslappet, uformell og urban.

Dekorasjonene

Vi ønsket at bryllupet skulle være lekent! Det skulle minne om en blanding av barnebursdag og tivoli. Det skulle virkelig være godteri for øynene og detaljer planlagt til det minste.

Det ble ballongvegg med over 200 rosa ballonger som fotovegg, glittergardiner, pompoms, konfetti på bordene og smågodt-bord med små, rosa poser som gjestene kunne lage sin egen godteripose. Det var popcorn, neonskilt og et bord med polaroidkamera og en liten bok hvor gjestene kunne legge igjen en liten hilsen.

På barnebordet la vi også ut tegnesaker, spill og såpebobler som virkelig ble populært!

Mye av pynten ble kjøpt på partyking.no, men også på Søstrene Grene. Dette er virkelig plassen for å finne de små detaljer!

Maten og desserten

Maten var fra Sentralen Mat sin bryllupsmeny som er basert på norske råvarer i sesong. Vi valgte en treretters kjøttmeny og vegetar/vegansk meny til de som ønsket det.

Forett: Grønn og hvit asparges med ramsløk hollandaise, puffet svinesvor og ramsløk-olje.

Hovedrett: Kalv entrecote med røkt sellerikrem, stekt søtløk, brønnkarse, potet, rotfrukt Anna og rødvinssaus.

Dessert: Syltet rarbarbra med jordbæris, mousse av miso med snøfrisk og krem av rarbarbra toppet med bringebærchips.

Bryllupskaken

Vi hadde ingen spesifikk bryllupskake, men et hav av gode kaker bakt av venner og familie. Pluss 80 jordbær- og sjokolade donuts som vi bestilte fra Meny. Vi hadde også en mango- og pasjonsfrukt kake fra OsloRaw som vi valgte å kutte i først.

Brudevalsen

Vi hadde i forkant bestemt oss for at vi ikke ønsket en tradisjonell brudevals, men heller en liten koreografi som en overraskelse til gjestene.

Vi tok derfor en koreografi fra Netflix serien «Clark» til låta «Jag ska fånga en ängel» av Ted Gärdestad. Dette ble en litt spontan dans, og ble derfor innøvd i stua et par uker før bryllupet. Gjennomføringen ble så der, men i vår ånd – humoristisk og en god start på dansegulvet!

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Jeg hadde (som sikkert mange andre bruder) begynt kjoletitting relativt tidlig etter forlovelsen og visste nøyaktig hva jeg ønsket meg. Det skulle være avslappet, komfortabelt og enkelt.

Jeg fant drømmekjolen på Asos ved å «scrolle» meg igjennom brudeseksjonen. Et par minutter etterpå var den bestilt hjem. Jeg prøvde den på hjemme i stuen til min beste venninne og det ble skikkelig « Say Yes to the Dress»-stemning!

Bryllupet vårt hadde hovedfarge «knæsj rosa» og for å følge denne «rosa» tråden ønsket jeg rosa detaljer til antrekket. Blant annet var skoene mine til brudekjolen rosa og de var fra Zara. I samme farge som skoene hadde jeg også den fineste vesken fra Atelier Ta Vare som min venninne lager.

På Fjong leide jeg øredobber som var fra Hasla. Og dagen før bryllupet fikk jeg også tak i noen hvite solbriller fra Zara som ble så kule til antrekket.

Drømmen om en kjole nummer to gikk også i oppfyllelse, som jeg også klikket hjem fra Asos. Til denne kjolen hadde jeg et par råkule blinkesko til, som jeg kjøpte på Tise.

Brudekjolen / Kjole nummer 1: Asos. Kjole nummer 2: Asos
Brudesløret / Lånt av en venninne
Brudeskoene / Zara og Tise
Brudebuketten / Blomstergården på Abildsø
Hår og make-up / Brudgommens kusine gjorde hår og bruden sminket seg selv
Brudgommens dress / Oscar Jacobsen
Brudgommens tilbehør / Rosa mansjettknapper fra Ferner Jacobsen

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Vi brukte omtrent 1,5 år på planlegging, da vi forlovet oss i januar 2021 og giftet oss i juni 2022. Planleggingen begynte for fullt i starten av 2022. Bruden sto for det meste av planleggingen, men vi sto for de store avgjørelsene sammen.

Det kunne føles overveldende og mye å holde kontroll på til tider, men er godt tips er å skrive ned ALT i en bok. Dette er også hyggelig å se tilbake på i ettertid.

Vi lente oss også på gode venner, familie og forlovere som hjalp oss med mye av planleggingen.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vår egen kreativitet for det meste, men også mye Pinterest, Instagram og bryllupsnettsider. Men de fleste ideene kokte vi sammen selv og fikk mye hjelp fra venner og familie!

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Kanskje en helgetur til Paris eller København rundt juletider?
Gifteringer / Gullfunn

Tidlig i prosessen sendte vi ut invitasjoner. Disse ble laget av Trude i Inwhiite. Hun lagde også en nettside hvor alt av detaljer for bryllupet sto. Dette var veldig praktisk både for oss og for alle gjestene.

Brudeparet

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Jeg er veldig fornøyd med at jeg brukte så mye tid på de små detaljene. Det ble en rød tråd helt fra invitasjonene og frem til festen. Rosa, glitter, paljetter og konfetti!

Vi brukte også en god del av budsjettet vårt på godteri! Det var et «must have» for oss. Alt ble heldigvis spist opp.

 

Bryllupsreisen

Bryllupsreisen tar vi litt som den kommer. Kanskje en helgetur til Paris i høstferien, eller København rundt juletider. Vi skal heldigvis reise sammen for resten av livet, så det haster ikke!

Våre 4 beste tips til kommende brudepar

  1. Begynn sparingen i god tid. Det er mange småkjøp og uforutsette ting å betale når bryllupet nærmer seg. Husk at alt ikke trenger å koste penger heller. Det finnes mye pynt og detaljer du kan lage helt selv, eller finne brukt!
  2. Nyt planleggingstiden. Den flyr fort forbi. Sett dere ned med god mat og drikke, og planlegg i deres tempo.
  3. Deleger oppgaver til de rundt dere! Ikke ta på dere for mye og ta dere tid til å slappe av.
  4. OG HUSK! Følg magefølelsen. Gjør bryllupet til deres! Ikke føl at det finnes noe riktig eller galt. Det finnes faktisk ingen fasit for et perfekt bryllup.

♥ Vår bryllupsliste

Kjolen og skoene / Begge kjolene er fra Asos og sko fra Zara og Tise
Brudgommens antrekk / Smoking fra Oscar Jacobsen, mansjettknapper fra Ferner Jacobsen
Hår og make-up / Hår av brudgommens kusine og make-up av bruden
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Fotograf / Emma Line Holm Sejersen, @emma_sejersen
Vielsessted / Kampen kirke
Vielsesmusikk / Stjernedryss av Stein Austrud, Looking for you av Kirk Franklin, Et liv for meg av Pitsj
Bryllupslokale / Sentralen
Blomster / Plukket blomster selv og benyttet oss av 3 for 2 på Mester Grønn
Brudebukett / Blomstergården på Abildsø
Maten / Sentralen Mat
Kaker / Oslo Raw, MENY og familie
Dekor / Partyking.no og Søstrene Grene
Invitasjoner / @inwhiite
Gifteringer / Gullfunn
Transport / Polestar
Trykksaker / @inwhiite

Stjel stilen

Ble du inspirert til å kopiere bryllupsstilen til Adele og Eivind? We got you!

Under kan du klikke hjem både pynt og brudekjole inspirert av dette trendy og fargerike brudeparet.

Lang brudkjole fra ASOS

Brudekjole med paljetter

Asos Kjøp her
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: