Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Aktiviteter for utdrikningslag under korona

utdriningslag aktiviteter
utdrikningslag med jentene

Har du fått den heldige oppgaven å arrangere utdrikningslag – men i den litt uheldige situasjonen med korona? Våre forlovereksperter er på saken – og har kommet opp med en rekke aktiviteter som vil lage blest om utdrikningslag – selv under korona!

Tekst: Tonje Reusch Tandstad og Anniken Reusch Pettersen Foto: Getty

Det er nok mange forlovere som nå klør seg i hodet i forhold til hvordan de skal arrangere utdrikningslag og medfølgende aktiviteter i korona-tiden. Midt i en global pandemi kan det føles nesten umulig å planlegge et utdrikningslag med usikkerheten som eksisterer. Men fortvil ikke! I denne artikkelen vil du finne forslag som kan gjøre det mulig å faktisk planlegge et vellykket utdrikningslag også under korona.

Utforsk din kreative side

En save the date for utdrikningslag kan aldri komme for tidlig. Sett derfor en dato allerede nå! Deretter oppretter du et lukket Facebook-arrangement. Vær nøye med at det skal holdes hemmelig for bruden!

Når dato og event er i boks, er det lurt å sette opp en kjøreplan for dagen, time for time.

Erfaringsmessig ligger nøkkelen til et vellykket utdrikningslag ofte i de kreative detaljene du har laget selv. Dette viser seg kanskje å være ekstra viktig når man skal arrangere et utdrikningslag i koronatiden.

munnbind til utdrikningslag
KREATIVT UTDRIKNINGSLAG: Munnbind med påskriften «Team Bride» fra Spreadshirt.no

Start brainstormingen tidlig; Hva med å kjøre et tema for dagen? Hvorfor ikke trykke opp like t-skjorter til deltakerne med bilde av bruden? Personlige munnbind med temaprint, eller lag goodiebags som jentene kan få utdelt som start på dagen? Det er utrolig hvor glad man kan bli av å få en liten pose med sprudlevann, en baguette, og litt partyeffekter. Plutselig er gjengen klar for fest og til å feire brudens last hurrah!

Et tips er å planlegge for aktiviteter som ikke er avhengig av booking. Restaurantbesøk -, karaokebar m.m. kan for eksempel bli stengt på kort varsel. Sats heller på kreative utendørsarrangementer og take-away lunsj i parken. Hvis værmeldingen skulle melde regn når dagen nærmer seg, kan en vurdere å rigge opp et telt ute, f.eks i noen sin hage. Pynt med ballonger, lyslenker og pledd til lunsjen i stedet.

Erfaringsmessig ligger nøkkelen til et vellykket utdrikningslag ofte i de kreative detaljene du har laget selv.

forlovereksperter tonje og anNiken
lunsj utendørs kan være en super aktivitet til utdrikningslag i korona
 TA LUNSJEN UTENDØRS: Det trenger ikke mangle gode vibber selvom lunsjen blir i det fri! Dekk et kreativt bord utendørs, og rigg opp med puter, tepper, porselen og fine glass. Foto: Tabitha Turner / Unsplash

Les også: Forventninger rundt rollen som forlover

Koronavennlige aktiviteter i det fri

Etter å ha tilbrakt mesteparten av 2020 “låst” innendørs, er det nå en bedre tid enn noensinne å komme seg ut i frisk luft. Nå som sommeren nærmer seg med stigende temperaturer og lengre dager, finnes det utallige muligheter for aktiviteter utendørs. Uansett hvordan du velger å integrere utendørs i festen din, kan du være sikker på å lage minner fylt med moro, kvalitetstid og ikke minst mange flotte bilder å se tilbake på.

Hvis bruden har drevet med en idrettsgren i sin ungdom, la oss si langrenn, kan det være gøy å ha en morsom aktivitet ute rundt dette; f.eks. finne noen gamle ski, kle henne i en vintage kondomdrakt, startnummer og ha konkurranser på en gressplen.

En SUP tur på fjorden eller den lokale innsjøen kan også være en gøy aktivitet, hvor man også kan holde god avstand til de andre deltakerne underveis. Boblefotball er garantert en sikker vinner, og ikke minst korona-vennlig, da alle deltakerne oppholder seg inne i sin egen boble!  Denne aktiviteten garanterer mye latter og det finnes flere steder som tilbyr utleie.

boblefotball er en av mange aktiviteter som passer til utdrikningslag i korona
BOBLEFEST: Hvorfor begrense boblene til å kun gjelde for det man har i glasset? Boblefotball er en perfekt korona-aktivitet for utdrikningslaget. Foto: Getty

Siden man planlegger for å være mye utendørs er det lurt å be deltakerne om å ha med seg godt med klær sånn at man kan sitte ute. Dette gjelder også til måltider. Ta gjerne med klappstoler og pledd slik at alle er komfortable til de sene nattetimer. Og hva med å leie inn noe virtuell underholdning til kvelden mens man spretter noe musserende? 😉

Det er også veldig gøy å få laget en film med videohilsener fra eks-kjærester og/eller brudgommen som man kan vise på kvelden. Kanskje kan dere lage en drikkelek  for bruden ut av spørsmål du har stilt brudgommen i forkant. 

utdriningslag aktiviteter
GET OUTDOORSY: Utendørs er et viktig stikkord for mange aktiviteter til utdrikningslag under korona. Foto: Unsplash

Les også: Forloverrollen og utdrikningslaget

Virtuelt utdrikningslag med aktiviteter

Dersom det skulle vise seg at du ikke får hatt utdrikningslaget på grunn av korona-restriksjoner, kan en idé være å ha et virtuelt utdrikningslag (eller deler av dagen) med aktiviteter på Teams eller Zoom.

aktiviteter som paint and sip er gøy i utdrikningslaget selvom det er korona
GÅ VIRTUELT MED UTDRIKNINGSLAGET: Flere aktører tilbyr digitale events rundt sin nisje – her fra Paint’n Sip som tilbyr digitale malekvelder. Foto: Paint’n Sip

‘Paint’n Sip’ kan være et godt alternativ til aktivitet her. Det er fleksibelt og kan gjøres både på en gitt lokasjon eller digitalt hvis restriksjonene hindrer dette. Det er en aktivitet fylt med moro, maling, skåling og kreativitet! Alle deltagere får utdelt hvert sitt malesett-kit, og vil så bli guidet av en instruktør i å male enten et gitt motiv eller en aktmodell. Her kan man se hverandre og skåle i medbrakt drikke underveis. Selvfølgelig er det ekstra viktig å skåle ofte med bruden! 

Virtuelt kan en også introdusere leker og konkurranser. Noen ideer inkluderer in-house skattejakt, matlagingskonkurranse, karaoke sing-off eller et trivia-spill sentrert rundt bruden.

Wife of the party

Hvis du likevel ikke helt får til å arrangere drømmeutdrikingslaget du alltid har sett for deg pga restriksjoner, hva med å arrangere utdrikningslaget du har planlagt som et inndrikningslag etter bryllupet i stedet?

Det er ingen regel som sier at utdrikningslag må være før bryllupet. Visst, tradisjonelt sett har det blitt gjort på den måten, men her er alle muligheter åpne! Kanskje inndrikningslag er det nye utdrikningslaget? Andre ideer til morsomme navn for et slikt arrangement kan være “Wife of the party”, eller “Wedlock party”; kun kreativiteten setter grenser.

La oss sparke de gamle, tradisjonelle ideene for utdrikningslag til siden og bli kreative. Det er tross alt 2021. La oss feste deretter!

Lykke til!

Tonje og Anikken er forlovereksperter hos Ditt Bryllup.

Bak byline:

Tonje og Anniken er to søstre som lenge har hatt en lidenskap for å samle folk de er glade i – og det til arrangementer som har det lille ekstra. Kanskje er det også derfor de har blitt spurt om å være forlovere hele ni ganger!? De vet med andre ord godt hvilke forventninger det ligger til det å være forlover, og ønsker å bruke erfaringen sin til å guide dere kommende forlovere.

– Med vår praktiske erfaring håper vi å kunne bidra til at du vil få akkurat den inspirasjonen du trenger til å være den aller beste forloveren for din venninne. Sharing is caring! Understreker de.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...