Alt dere trenger å vite om save the date-kort til bryllup

save the date kort til bryllup

Å sende et save the date-kort til bryllup kan være lurt å gjøre i forkant av bryllupsinvitasjonene. Men når bør dere sende dette ut og hva bør være med? Her er alt dere trenger å vite om kortet og en liten dose inspirasjon til detaljene.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Hovedbildet Canva
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Det er ingen hemmelighet at mange av oss lever i en svært så hektisk hverdag med stappfulle kalendere, og fest og moro planlegges derfor gjerne en god stund i forveien.

Derfor kan det være lurt å sende ut save the date-kort til bryllup en stund før bryllupsinvitasjonene kommer, slik at dere er sikre på at gjestene dere virkelig ønsker å dele dagen deres med faktisk kan komme.

Dette må være med i et save the date-kort til bryllup

Et save the date-kort til bryllup ber folk rett og slett om å holde av datoen i god tid før bryllupet. I et samfunn hvor alle er så utrolig travle med hektiske kalendere, er dette blitt veldig populært.

Den trenger ikke å inneholde mye og kan være veldig enkel i utforming og design. Men et save the date-kort bør ha med dato og sted for vielsen, ifølge Insider.

Den skal ikke oppgi sted for bryllupsfesten eller tidspunktet for denne. Den skal heller ikke be om RSVP – dette skal stå i invitasjonen som dere sender ut litt senere.

Eventuell nettside for bryllupet eller hashtag for Instagrammen deres, som for eksempel #olaogkarigifterseg, er fint å ha med. Men husk: Det enkle er ofte det beste.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Legger listen for utformingen av bryllupet deres

For mange brudepar legger et save the date-kort listen for estetikken og utformingen av bryllupet. Ofte matcher denne pre-invitasjonen selve invitasjonen som sendes ut en stund senere i form av farger, grafikk og fonter. Og ikke minst bordkortene, menyene og lignende.

Er dere imidlertid ikke helt sikre på hva slags estetikk, farger og fonter dere vil bruke enda så tidlig i planleggingen, kan et save the date-kort stå helt for seg selv også, påpeker Brides.

Et helt enkelt kort med et bilde av dere på med dato og sted for vielsen holder mer enn nok.

Et save the date-kort i polaroidform er også sjarmerende og noe som garantert vil bli hengende på kjøleskapet i lang tid fremover.

Mange fotobutikker tilbyr produksjon av disse pre-invitasjonene. Føler dere for å være kreative og har god tid, er det selvsagt stilig med håndlagde kort.

Et save the date-kort i polaroidform er også sjarmerende og noe som garantert vil bli hengende på kjøleskapet i lang tid fremover.

Når skal save the date egentlig sendes ut?

Et godt spørsmål, og svarene er mange.

Ifølge Insider bør Save the date sendes ut åtte måneder før dere sender ut bryllupsinvitasjoner. Dette varierer selvsagt litt etter om dere skal ha et lite eller stort bryllup, i nærmiljøet eller i utlandet.

Brides mener derimot at dere bør sende denne ut fire til seks måneder før bryllupet skal finne sted. Og nettopp – skal dere ha bryllupet deres utenlands, er det faktisk ganske viktig å sende et save the date-kort i god tid før den store dagen slik at gjestene får tatt seg av det praktiske som å booke seg flybilletter og hotellrom.

Og husk – selv om dere kanskje allerede har snakket med venner og familie dere vil dele dagen deres med om bryllupet og til og med fått en muntlig bekreftelse på at de kommer, er det viktig å sende et save the date-kort også.

Via post eller e-post?

I 2021 er det mange som foretrekker å sende bryllupsinvitasjoner via e-post. Det sparer både miljøet, og ikke minst tid og penger.

Risken ved å sende ut save the date-kort til bryllup via e-post er imidlertid at den kan merkes automatisk som spam og ende opp i søppelpost, slik at gjestene faktisk ikke oppdager den, påpeker Brides.

En fysisk save the date vil mest sannsynligvis også heller henges opp på kjøleskapet som en daglig påminnelse om bryllupsdagen. I tillegg er det jo gjerne flere eldre mennesker som ikke har e-post, eller som ikke følger med på den jevnlig. Disse bør dermed følges opp.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: