Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Annerledes bryllupsgave

Gave til brudepar
Gave til brudepar

Med disse gavetipsene gir du brudeparet en bryllupsgave de sent vil glemme – som er annerledes, unik og viser at du kjenner dem som par.

Tekst: Redaksjonen Foto: Gave: Ekaterina Shevchenko /Unsplash
ARTIKKELEN INNEHOLDER ANNONSELENKE

Gavelister er blitt et kjent fenomen. Det er enkelt og oversiktlig for alle partner, men tar jo litt bort det morsomme, unike og personlige elementet ved en bryllupsgave. Behovet for å gi en annerledes bryllupsgave har derfor økt – uten at vi kanskje egentlig vet helt hva vi ser etter.

La oss derfor starte idemyldringen sammen!

Her er noen av våre tips – og så vil vi gjerne høre dine. Send oss en DM på Instagram eller Facebook og fortell oss din idé!

Opplevelsesgaver

Kanskje den mest åpenbare, men allikevel fullt ut gjeldene som annerledes bryllupsgave, er opplevelsesbaserte gaver. Men her er også spekteret stort!

I denne artikkelen tipser vi om opplevelsesbaserte bryllupsgaver i Norge som Nordlys og iglotur, eller hva med en raftingopplevelse? Det er en annerledes bryllupsgave brudeparet sent vil glemme!

Foto: Youwish.no

Men det finnes også opplevelsesbaserte gaver som passer for det litt mer rolige paret. Ta alpakkavandring eller mating av alpakkaer på neste familieutflukt for eksempel. Hva blir ikke mer romantisk enn det?

Foto: Tim Gouw@punttim /Unsplash

Vel, kanskje en privat tangotime! Det må være den perfekte måten å kickstarte livet som ektepar …

Vi elsker YouWish for dens enkelhet – men husk også at det jo går ann å skreddersy sin egen opplevelsesgave. Book et bord på en restaurant, for så en kulturopplevelse på kvelden, etterfulgt av drinker på en lokal bar og en overnatting på et romantisk hotell? Legg til og trekk fra ettersom prisnivået dere ønsker – og husk at dette er perfekte gaver dere kan gå sammen om!

Les også: STOR GAVEGUIDE 2021 (artikkel inneholder annonselinker)

Kurs – annerledes og gøyal bryllupsgave

Kurs er alltid gøy, og i tillegg en fin paraktivitet hvor man kan bygge nye interessefelt sammen.

Ta hobbyene til brudeparet med i vurderingen, men heller ikke la det styre for mye. Kanskje er det gøyest når ingen av dem egentlig er veldig dyktige i det fra før?

 

Foto: Paint’n Sip

Malekurset Paint’n Sip er populært når det kommer til utdrikningslag – men kan like så gjerne være en morsom aktivitet for brudeparet i etterkant av bryllupet!

Matlagningskurs er en sikker vinner, og her kan brudeparet også få gå mer inn i ulike tematikker, som saus, pizza, indisk, vegetar osv…

Vinsmaking er noe flere og flere er interessert i og her er det mye å velge mellom! Er brudeparet kanskje glade i drinker, kan jo et drinkkurs være en idé, og er det øl, jo da tilbyr flere bryggerier også dette som en kurskveld.

Se til Aperitif for godt utvalg innen vin- og drinkkurs, og Kulinarisk Akademi for matkurs – eller sjekk med dine lokale restauranter og barer.

Abonnement

Fremtiden er abonnementsbasert skal vi tro trendbyråene – og det kan også din bryllupsgave være om du ønsker å gi noe annerledes!

Foto: Tim Wendelboe

Sikre brudeparet myk start på dagen – og sitt nye eksteskap – med et eksklusivt kaffeabonnement!

Dette finner du blant annet hos kaffeeksperten Tim Wendelboe.

Magasiner for han og henne er også en klassisk gave. Her må vi jo få gjøre litt selvpromo for Egmonts magasiner, som du enten kan kjøpe enkeltvis som abonnement. Eller gjennom appen Flipp hvor brudeparet vil få tilgang til både norske, danske og svenske magasiner når de vil, og hvor de vil.

Foto: Jason Briscoe /Unsplash

Matkasser vil også være en kjærkommen, annerledes bryllupsgave for travle brudepar. Her får man mat levert ukentlig, med oppskrifter og ingredienser. Det tilbys også en rekke ulike matkasser, alt etter smak og behag.

Her er det flere aktører på markedet, men Adams Matkasse (annonselenke) og Kokkeløren har begge et godt sortiment.

Les også: Shoppingguide med gaver til brudeparet

Kunst – en annerledes bryllupsgave

Hvem ønsker seg vel ikke noe vakkert, eksklusivt og kanskje annerledes til hjemmet?

Kunst kan være så mangt – så ta en vurdering på brudeparets interiørstil. Skulpturer eller installasjoner vil være en rå gave til dem som har god plass og en minimalistisk stil, mens malerier passer inn hos de fleste. Har du med et moderne brudepar å gjøre, vil kanskje fotokunst eller illustrasjoner passe bedre inn i hjemmet deres.

Sjekk ut FineArt, Desenio eller Norske Grafikere.

Årgangsviner

En vin er kanskje ikke en annerledes bryllupsgave tenker du, tenk igjen sier vi! En god idé på gavefronten er nemlig å kjøpe flere vin som tåler lagring. Marker hver vin etter når de så skal drikkes – kanskje med et lite, privat notat fra dere som gir gaven. Her kan du foreslå at de åpner en flaske etter 1 år, en etter 5 år og en etter 10 år – for å feire hvor flinke de har vært i ekteskapet så langt!

Vin og vinåkre
Foto: Kym Ellis /Unsplash

PS: Forhør deg med fagfolk på Vinmonopolet før du investerer i flaskene slik at du sikrer deg vin som tåler denne typen lagring!

Les også: Så mye bør en bryllupsgave koste

Annerledes og personifiserte bryllupsgaver

Det blir ikke mer annerledes og kreativt enn personifiserte bryllupsgaver! Og her er det jo virkelig bare fantasien som setter grenser.

Piccola Artista Plush hos Etsy.com. (Annonselenke)

Portrettbilder av brudeparet i en kul, moderne vri er superpopulært og dekker både over kunst og personifisert gave med et enkelt drag. Her kan du få en lokal illustratør til å lage noe, eller bestille opp fra Etsy som har flere aktører innen dette feltet. (Annonselenke)

Kan du sy selv eller brodere, er det lekkert med initialene til brudeparet på plagg. Det kan være alt fra forkler, sengetøy, pysjamas eller morgenkåper. Kjøp plaggene ferdig, og personifiser dem selv for en effektiv, men allikevel annerledes bryllupsgave som vil varme. Kan du ikke sy, tilbyr H&M i Karl Johan påsying av initialer på noen av sine produkter. Ta kontakt med butikken for mer informasjon.

Etsy har mange butikker og kunstnere som tilbyr personifisering på det meste av gaver – som bestikk, servise, skjærefjøler til vinholdere, smykker og nøkkelringer. Her er det bare å begynne scrollingen! (Annonselenke)

Lykke til i jakten!

Hva er dine beste tips til en annerledes bryllupsgave? Gi oss et vink på Instagram eller Facebook!

 

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...