Lesernes bryllup: Et slående vakkert hagebryllup i Spania med Annika og Erik

Annika og Erik sitt idylliske tredagers bryllup fant sted på et 600 år gammelt vinslott. Vi skal løfte sløret av sensasjonelle Spania og den eksklusive eiendommen, Gran Villa Rosa.

Etter to avlyste bryllupsdatoer grunnet pandemien, fikk brudeparet endelig gitt hverandre sine etterlengtede «Ja!», og feiret kjærligheten under både solstråler og stjernehimmel. Men det er én ting Annika skulle ønske hun visste om valg av brudekjole til et utendørs hagebryllup. 

Tekst: Linn-Eva Sørlie Foto: Tipo Foto
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Annika & Erik

Les den utrolige historien om bryllupet som måtte vente i 24 måneder og 3 dager.

– Flybillettene var bestilt og bryllupet var betalt da det plutselig dukket opp en pandemi som satte verden på vent, forteller brudeparet.

Heldigvis var ikke kjærligheten satt på vent, kun et bryllup; et bryllupet som ble vakrere, finere og morsommere enn de hadde drømt om.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Annika Nygaard og Erik Andre Berglie ♥

Møttes i 2006 på Studenten i Oslo
Forlovet 20. juni 2016
Gift 28. mai 2022

Det var helt perfekt med 3-dagers bryllup. Vi følte vi mer fikk tid til å snakke med alle, og det bidro til god stemning på lørdagen da alle hadde rukket å bli litt kjent.

— Brudeparet

Hvor begynte deres kjærlighetshistorie?

Annika og Erik så hverandre for første gang under russetiden, men reisen deres sammen skulle ikke begynne helt enda.

Da jeg så Erik for første gang kriblet det godt i magen, forteller Annika, sånn som det bare gjør du treffer helt spesielle mennesker i livet, men Erik var i et annet forhold og det hele forble bare noen stjålne blikk og drømmer.

Et par år senere møttes de tilfeldigvis igjen på «Studenten» i Oslo, og de så hverandre med en gang. Annika var rask til å kjøpte to øl i baren før hun gikk bort til Erik. Resten er til nå en 16 år lang kjærlighetshistorie.

Hvordan var frieriet?

I 2016 var det 10 år siden Annika og Erik forelsket seg i hverandre, og 10-års jubileet skulle feires med en romantisk kjærestetur, bare de to, til Dubrovnik i Kroatia.

Mandag 20. juni, på Michelin-restauranten «Restaurant 360», som er bygget inn i den historiske bymuren som står på UNESCOs verdensarvliste, fridde Erik til Annika på romantisk vis.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi har vært sammen i 16 år. Vi har lært at forhold trenger pleie og at livet ikke alltid er en dans på roser. Vi gir hverandre lange klemmer, vi ler sammen og vi velger alltid hverandre etter vanskelige dager. Vi benytter oss av barnevakt når vi kan og vi setter av tid sammen, forteller brudeparet.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Seremonisted / I hagen på Gran Villa Rosa
Vigsler / Mallorcas Sjømannsprest

Bryllupsplanlegger / Brudeparet selv
Antall gjester / 53
Invitasjoner / Optimal Print
Transport / Flyr
Budsjett / Budsjettet vårt sprakk big time! Men var det verdt det? Så absolutt!

Vi ønsket oss et skikkelig sommerbryllup utendørs, uten kalde tær eller regn i håret, så vi bestemte oss raskt for arrangere et destinasjonsbryllup i sydligere strøk.

— Brudeparet

Bryllupet

Annika og Erik visste at de ville gifte seg under solstråler som varmet, men det var viktig for dem at det skulle være enkelt for gjestene å komme seg til destinasjonen de valgte. De begynte derfor å lete i Sør-Europa i nærheten av store metropoler, og da kom de tilfeldigvis over Gran Villa Rosa.

Det var midt i blinken for oss, forteller Annika og Erik. Det er lokalisert 25 minutter unna storbyen Barcelona, har norske eiere og 20 suiter som kan huse 40 gjester. Vi tok kontakt og booket Villa Rosa til 25. mai 2020.

Gjestene ble invitert, brudekjolen var hos skredder, bordkortene i treverk var bestilt fra Latvia, flybillettene var booket og bryllupet var betalt.

Plutselig dukket det opp en pandemi som satte hele verden på vent.

Det var en situasjon vi ikke kunne gjøre noe med, men vi betrygget oss med at kjærligheten heldigvis ikke var avlyst, bare et bryllup, sier Annika. Optimistiske valgte vi en ny dato, 31.07.21, men vi måtte avlyse enda en gang. Vi håpet at alle gode ting måtte være tre og satte enda en ny dato, 28.05.2022. Klok av skade turte vi hverken å glede oss eller planlegge for mye før det nærmet seg. I mars så verdensbildet lyst nok ut og etter lang ventetid kunne vi endelig tillate oss å bli bryllupsklare. Vi fikk ringene gravert med ny dato, og teksten «den som gir seg er en dritt» ble ekstra betydningsfull for oss.

En hel bryllupshelg

Bryllupet varte i tre magiske dager med 53 nære og kjære som feiret kjærligheten sammen med brudeparet. Fredagen samlet alle seg til fingermat, cava og poolparty før de senere på kvelden fikk servert deilig spansk tapas, akkopagnert av en spansk gitarist.

Lørdagen var det tid for bryllup og kjærlighetsmagi.

Blomsterdekoratøren kom lørdag morgenen og dekorerte med roseblader ned midtgangen, og stolradene ble pyntet med olivengrener, brudeslør og hvitt sløyfebånd. De avleverte også brudebukett, blomsterpikebukett, knappehullsblomster og bordbuketter. Teamet på Gran Villa Rosa var helt enestående, forteller brudeparet. De pyntet, rigget og serverte, og de sørget for at alt var gjennomført til fingerspissene. 

Tilfeldighetene skulle også ha det til at vi kom over en norsk sanger, Susanna Wolff, bosatt i Madrid, og hun sang vakkert under vielsen.

Søndagen hadde vi hangover-brunsj ved bassenget.

Vielsen

Lørdag 25. mai 2022 var venner og familie samlet i den frodige hagen på Gran Villa Rosa. Under hvite parasoller, på olivengrendekorerte hvite stoler, satt gjestene klare for å se Annika og Erik endelig få gi hverandre livets mest kjærlige «Ja!».

Den spanske atmosfæren var magisk da Susanna, akkompagnert av pianist Jorge Quesada, begynte å synge «I’m Kissing You» av Des’ree. Hodene snudde seg for å se Annika, iført en helhvit og vakker brudekjole, gå ned midtgangen til sin kommende ektemann, Erik.

Vielsen ble ledet av Mallorcas Sjømannsprest som viet brudeparet på ekte vis. Underveis i vielsen spilte også Susanna og Jorge Quesada en akustisk versjon av «Hold meg» av Eva Weel Skram.

Med solen og varmen tatt i betraktning, ønsket vi ikke å forlenge vielsen med salmer, forteller Annika og Erik. Vi valgte derfor bort disse.

Til utmarsjen danset vi oss gjennom «Higher Love» av Whitney Houston og Kygo.

Vielsesmusikk

 • Innmarsj: «I’m Kissing You» av Des’ree
 • Solosang: «Hold meg» av Eva Weel Skram
 • Utmarsj: «Higher Love» av Whitney Houston og Kygo

♥ Bryllupsfotografering

Fotograf / Tipos photo & video, Laura & Manu
Lokasjon / Gran Villa Rosa

Det var perfekt å ha to fotografer, én som fanget øyeblikkene og én som fanget opp alle følelsene rundt øyeblikkene.

Brudeparet

For oss var kvaliteten på bryllupsbildene veldig viktig og vi brukte mye tid på å finne de riktige bryllupsfotografene. Vi landet til slutt på Laura og Manu i Tipos Photo&Video, og vi er superfornøyd med valget.

Med så vakre rammer, elementer, detaljer og omgivelser som vi hadde på Gran Villa Rosa valgte vi å ta bryllupsbildene der. Det sparte vi mye tid på. Vi fikk heller mer tid vi kunne tilbringe med gjestene.

Er det én ting vi anbefaler å ikke spare penger på, så er det fotografene, sier Annika og Erik. De fanger og foreviger så mange fine minner og deilige følelser for alltid. Å se gjennom bildene nå er som å oppleve bryllupet minutt for minutt på ny, og med to fotografer fikk vi i tillegg se reaksjonene og følelsene til gjestene, samt mange andre øyeblikk vi selv gikk glipp av gjennom dagen. 

Å ha både vielse, fotografering og bryllupsfest på samme sted er noe vi er spesielt fornøyde med at vi fikk til. Da unngikk vi mye tid til transport frem og tilbake, både for gjestene og oss selv. Dessuten hadde vi med oss barna våre så det var praktisk at vi kunne være på samme sted og tilstede for dem. 

♥ Bryllupsfesten og bryllupslokalet

Underholdning / Livemusikk fra band og egen polonese
Dekorasjoner / Blomsteroppsatser, lange hvite duker, lyslenker og lamper i flettet strå

Bryllupskake / Fra Gran Villa Rosa via en lokal konditor i Spania
Brudevals / «Heaven» av Bryan Adams
Maten / 3-retters fra Gran Villa Rosa

Vi ønsket oss et hagebryllup og det fikk vi med stor forbokstav.

— Brudeparet

Middagen ble servert i det eldgamle vinslottets koselige hage, omgitt av høye steinvegger og mild, velkommen skygge fra store og majestetiske furutrær. Vakre blomsteroppsatser prydet midtpunktet på de runde bordene tildekt av hvite duker, og lange lyslenker ga en magisk atmosfære under middagen. 

Etter vielsen forflyttet vi oss kun 50 meter bort til bryllupsmiddagen. Barna fikk sitt eget barnebord med engangskameraer og godis på bordet. Under middagen hadde vi som mål å holde både servering og taler på maks 3,5 time, og det klarte vi med god hjelp fra «The Toastmasters».

Maten og desserten

Under bryllupsmiddagen holdt vi oss til 3-retters da vi ønsket å ha god tid til bryllupsfesten.

Til forrett valgte vi en spicy tunfisk-tartar med mango. Til hovedrett gikk vi for biff châteaux briand, og tropical passion sorbet med mango og kokos til dessert.

Vi fikk levert bryllupskaken til Gran Villa Rosa via en lokal konditor i Spania. Vi var spente på smaken på spansk kake, men med spesifikasjoner på sukkerbunn, bær og smaker ble den supergod.  

Bryllupskaken ble kuttet, delt og spist før Gran Villa Rosas egen nattklubb – med rød løper, discokule og DJ – ble åpnet kl. 23:00 og der fortsatte bryllupsfesten innendørs.

Brudevalsen

Klokken 21:00 danset vi oss fra bordene gjennom en egenkomponert polonese til sangen «Fireball», og bort til et steinlagt dansegulv der alle gjestene endte opp i ring med hvert sitt stjerneskudd.

Vi lurte lenge på om vi skulle danse den ikoniske dansen til «Time of my life» fra Dirty Dancing, men vi rakk kun én privat dansetime med Ewa Trela i 2020 før pandemien brøt ut. Vi er dog fornøyd med å ha lagt den planen på is. Det ville vært stressende å skulle huske all koreografien på en dag som dette.

Men brudevals ble det og vi danset til sangen «Heaven» av Bryan Adams.

Valsen fant vi aldri tid til å øve på. Vi tok det litt på sparket og fikk inn en fin dipp med litt latter. Deretter startet festen med fengende rytmer fra innleid liveband som spilte utendørs.

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Brudekjolen / Lara fra St. Patrick
Brudesløret / Lånt av forlover
Brudeskoene / Stockholm Design Group
Brudebuketten / Monverd Vilanova 
Hår og make-up / Carina fra We Make Up Your Day i Barcelona
Brudgommens dress / Oscar Jacobson
Brudgommens tilbehør / Sløyfe og smokingskjorte fra Eton, og sko fra These Glory Days (Tuxedo slippers) uten lisser

Brudekjolen

Ved første brudekjoleprøving fant jeg tre kjoler jeg likte, men jeg klarte ikke å bestemme meg. Jeg forstod da at jeg ikke hadde funnet den rette kjolen og fortsatte letingen, forteller Annika.

På neste prøving ved Kristins Brudesalong testet jeg alt fra prinsessekjoler med store tyllskjørt, til vintage bohem-kjoler for å teste bredt. Når jeg tok på meg kjolen Lara fra St. Patrick fantes det ikke tvil. DETTE var kjolen min. Jeg felte noen tårer og det hele ble veldig klisjé, men det føltes helt riktig. Den var klassisk, pen og med sexy åpen rygg. Absolutt ikke en sånn kjole jeg trodde jeg ville ha, men magefølelsen min fortalte meg annet. Deretter bar den av sted til skredder. Jeg simpelthen ELSKER puffermer og lekte med tanken på å få puffet ermene på denne kjolen. Skredderen gjorde sitt beste og fikk sydd inn skulderputer og løftet ermene litt, da ble kjolen enda mer meg.

Kjolen som forsvant

Når jeg skulle hente kjolen én uke før avreise så var den sporløst forsvunnet hos skredder. Etter mange nervepirrende og stressende timer dukket den omsider opp og ble kjørt hjem på døren min samme kveld.

Brudesløret lånte jeg av min kusine, som også var min forlover. Det sløret har begge mine forlovere brukt så det var veldig fint å kunne bruke det samme, forteller Annika. Det er et klassisk mykt slør som vi også håper at våre barn vil bruke en dag.

Skoene mine var fra Stockholm Design Group og hadde masse strass på helen. I et hagebryllup må man ta hensyn til underlaget; stiletthæler ble tidlig utelukket. Jeg måtte gå for en blokkhel som ikke ville grave seg ned i gresset. Sent på kvelden ble de byttet ut med myke espadrillos som var mer behagelig å danse i. Av smykker hadde jeg creoler fra Joy by Thune med perleanheng, og et håndlaget backdrop-kjede fra Italia som jeg kjøpte på Etsy. 

Hår og makeup ble ordnet av norske Carina på WeMakeUpYourDay i Barcelona. Uken før bryllupet hadde jeg en prøvetime på hotellet vi bodde på, og på bryllupsdagen kom hun til Gran Villa Rosa sammen med en svensk kollega. De ordnet hår og sminke på til sammen 9 personer, og det var veldig fint å slippe å reise til en salong. Jeg valgte et klassisk og romantisk håroppsett så ryggen ble fremhevet.

Brudgommens antrekk

Smokingen til Erik ble funnet på Follestad og var av merke Oscar Jacobson. Den var sort med rund krage. Erik ønsket en klassisk smoking, men valgte å sy buksen kortere slik at det ble en mer sommerlig variant av klassisk smoking. Sløyfen og smokingskjorten fant han på Eton, og skoene på These Glory Days – (Tuxedo slippers) uten lisser. 

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vi hentet mye bryllupsinspirasjon fra Pinterest. Det ble i tillegg googlet en hel del for å finne frisør, makeupartist, sanger, pianist, fotograf, liveband, blomsterdekoratør osv.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden / Garmin løpeklokke
Morgengave til brudgommen / På vent
Bryllupsreise / Marbella
Gifteringer / Eternity by Thune

Vi valgte å reise rett på mini-bryllupsreise dagen etter for å leve litt i boblen før hverdagen traff oss.

Brudeparet

Hvordan var opplevelsen av å motta og åpne morgengaven?

I morgengave av Erik fikk Annika en Garmin løpeklokke.

I perioden før bryllupet løp meg inn i den to år gamle brudekjolen som var litt for trang, forteller Annika. En løpeklokke var derfor helt perfekt, akkurat det jeg ønsket meg og noe jeg kan bruke hver dag. Erik klarte ikke bestemme seg for hvilken klokke han ønsket seg, så den har han fremdeles til gode. 

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi ønsket oss i utgangspunktet ikke gaver i bryllupet vårt. Det var en gave i seg selv at gjestene ble med oss på reisen og feiret kjærligheten vår. Det var allikevel noen som ville gi en gave. Da ønsket vi oss opplevelser og mer tid sammen. Vi kan derfor glede oss til året som kommer med tur til Svalbard, overnatting i glasshytte, spa, randoné-tur i Rondane, via ferrata-tur i Romsdalen, småfly-tur og weekendtur.

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Hadde vi skulle planlagt bryllupet igjen så er det lite vi ville endret på, men jeg kunne kjøpt kjolen brukt. Det er en vanvittig sum å bruke på et «engangsplagg», fordi en hvit brudekjole med slep overlever ikke et hagebryllup og en bra fest! 

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

 • To fotografer!
 • Tidlig reise til Spania før bryllupet, det var magisk å ha én uke med ferie og avslapning før bryllupet med familien.
 • Fornøyd med at vi komprimerte bryllupsmiddagen. Vår erfaring er at middagen kan bli langtekkelig for gjestene med mange lange taler og at det blir lite tid til bryllupsfest.

Bryllupsreisen

Dagen etter bryllupet dro barna til Annika og Erik hjem med besteforeldrene sine.

Vi hadde 6 dager til rådighet og valgte å ikke bruke så mye tid på å reise langt. Vi flyttet oss fra Sitges og Barcelona nedover til Marbella, der sjekket vi inn på Amare Beach Hotel. Vi fikk noen late dager på stranden hvor vi mimret tilbake, spiste deilig mat, drakk god vin og hadde tid til hverandre. Vi gikk også Caminito Del Rey, en spektakulær tur på en sti bygget langs loddrette fjellvegger mer enn 100 meter over bakken. Det ble en luftig og fin opplevelse.

Vår 6 beste tips til kommende brudepar

 1. Undersøk muligheten for å finne drømmekjolen din brukt etter du har funnet den riktige i salong
 2. Nyt dagen, ikke stress, alt ordner seg
 3. Lag deres eget drømmebryllup, ikke tenk på alle andres forventninger
 4. Sett av nok tid til bryllupsfest og gøy
 5. La barna få ta del i dagen 
 6. Drikk nok vann – spesielt på en solfylt dag i Spania

♥ Vår bryllupsliste

Kjolen og skoene / Stockholm Design Group
Brudgommens antrekk / Dress fra Oscar Jacobson
Hår og make-up / Carina fra WeMakeUpYourDay i Barcelona
Bryllupsplanlegger / Brudeparet selv
Fotograf / Tipos foto og video, Laura og Manu
Videograf / Tipos foto og video, Laura og Manu
Vielsessted / Gran Villa Rosa
Bryllupslokale / Gran Villa Rosa
Blomster / Mon Verd Vilanova
Maten / Gran Villa Rosa
Kaker / Gran Villa Rosa
Trykksaker / Optimal Print
Gifteringer / Eternity by Thune, Stortingsgaten Oslo
Transport / Flyr
Solist / Susanna Wolff
Pianist / Jorge Quesada

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: