Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Åpen kremkake med bær

Åpen kremkake med bær som fint kan serveres i bryllup
Åpen kremkake med bær som fint kan serveres i bryllup

En kremkake med bær er en stilig vri på «naked cake». Den gir et vink både til den tradisjonelle kremkaken og til den trendye naken-varianten. Perfekt til tradisjonelle bryllupsfester hvor du ønsker en avslappet variant på etasjekaken.

Tekst, oppskrifter og foto: Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold / Sentralen

«Nakenkake» er kremkake uten kremglasur på kantene – gjerne med bær! Her er kremkaken satt sammen av to kaker. Du må altså lage oppskriften to ganger for å få dette uttrykket.

Ønsker du en mindre kake, kan du toppe én kake med bær og krem eller dele den i to lag og ha krem imellom.

Les også: Vakker bløtkake til bryllup

Åpen kremkake med bær som fint kan serveres i bryllup

Dette trenger du:

Sukkerbrød til kremkaken

  • 4 egg
  • 75 g usaltet smør
  • 110 g finkornet sukker
  • 150 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 ¼ dl helmelk

Ostekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g kremost
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss melis

Til pynt

  • 1 1/2 dl bringebærsyltetøy
  • Blåbær
  • Bringebær
  • Bjørnebær
  • Jordbær
  • Pikekyss
  • Mynteblader
  • Melis

Slik lager du kremkake med bær:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Sørg for at eggene er romtempererte.
  3. Smelt smøret og avkjøl.
  4. Visp egg og sukker til tykk eggedosis.
  5. Bland bakepulver og mel og sikt halvparten i bollen. Vend forsiktig inn. Vend inn resten av melet. Rør sammen smeltet smør og melk og bland inn i røren til godt integrert.
  6. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 centimeter i diameter og stek i 35 minutter eller til en kakenål kommer ut ren og kantene har løsnet fra kanten på formen.
  7. Avkjøl kaken opp ned i ca. 10 minutter.
  8. Løsne bunnen fra formen og avkjøl helt på rist.
  9. Gjenta oppskriften en gang til om du ønsker to lag.
  10. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  11. Pisk kremfløten med vaniljefrø og melis til den får myke topper. Ha i kremost og pisk til en stiv krem.
  12. Fyll bringebærsyltetøy, krem og bær mellom lagene og topp kaken med krem, bær og pikekyss.
  13. Dekorer med mynteblader og dryss over melis.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...