
En kremkake med bær er en stilig vri på «naked cake». Den gir et vink både til den tradisjonelle kremkaken og til den trendye naken-varianten. Perfekt til tradisjonelle bryllupsfester hvor du ønsker en avslappet variant på etasjekaken.
Tekst, oppskrifter og foto: Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold / Sentralen
«Nakenkake» er kremkake uten kremglasur på kantene – gjerne med bær! Her er kremkaken satt sammen av to kaker. Du må altså lage oppskriften to ganger for å få dette uttrykket.
Ønsker du en mindre kake, kan du toppe én kake med bær og krem eller dele den i to lag og ha krem imellom.
Les også: Vakker bløtkake til bryllup

Dette trenger du:
Sukkerbrød til kremkaken
- 4 egg
- 75 g usaltet smør
- 110 g finkornet sukker
- 150 g hvetemel
- ½ ts bakepulver
- 1 ¼ dl helmelk
Ostekrem
- 3 dl kremfløte
- 250 g kremost
- 1 vaniljestang
- 2 ss melis
Til pynt
- 1 1/2 dl bringebærsyltetøy
- Blåbær
- Bringebær
- Bjørnebær
- Jordbær
- Pikekyss
- Mynteblader
- Melis
Slik lager du kremkake med bær:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Sørg for at eggene er romtempererte.
- Smelt smøret og avkjøl.
- Visp egg og sukker til tykk eggedosis.
- Bland bakepulver og mel og sikt halvparten i bollen. Vend forsiktig inn. Vend inn resten av melet. Rør sammen smeltet smør og melk og bland inn i røren til godt integrert.
- Hell røren i en smurt springform, ca. 24 centimeter i diameter og stek i 35 minutter eller til en kakenål kommer ut ren og kantene har løsnet fra kanten på formen.
- Avkjøl kaken opp ned i ca. 10 minutter.
- Løsne bunnen fra formen og avkjøl helt på rist.
- Gjenta oppskriften en gang til om du ønsker to lag.
- Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Pisk kremfløten med vaniljefrø og melis til den får myke topper. Ha i kremost og pisk til en stiv krem.
- Fyll bringebærsyltetøy, krem og bær mellom lagene og topp kaken med krem, bær og pikekyss.
- Dekorer med mynteblader og dryss over melis.