Avslappet og intimt bryllup – bli inspirert av Thea og Emilys magiske feiring

Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Thea og Emily ønsket seg et intimt og avslappet bryllup. Få brudeparets beste tips og hør hvordan de gikk frem i planleggingen av det som skulle bli en bohemsk drøm av en bryllupsfest!

Av: Redaksjonen Foto: Assemblage Photography

Hvordan møttes dere?

Vi møttes første gang på en musikkfestival sommeren 2011. Da sto jeg (Emily) på stand for Hald Internasjonale Senter da Thea kom bort med ei venninne og slo an en prat. Jeg hadde akkurat kommet hjem fra Peru og Thea vurderte å søke seg inn på samme skole. Vi endte opp med å prate i en times tid om reise, eventyr og drømmer for framtiden.

Så traff vi hverandre ikke igjen før våren 2014. Da hadde Thea begynt på sykepleien i Oslo og funnet ut at jeg gikk året over henne på samme studiet. Hun var usikker på om hun ville fortsette og hadde en del spørsmål om studiet videre.

Like før vi møttes på nytt den våren oppdaget vi at vi hadde flyttet inn i samme blokk på Adamstuen; Thea i første etasje og jeg i tredje! Vi møttes og endte opp med å sitte i parken og prate i seks timer i strekk. Slik tilbrakte vi hele sommeren før vi ble sammen i november senere det året.

Like før vi møttes på nytt den våren oppdaget vi at vi hadde flyttet inn i samme blokk på Adamstuen; Thea i første etasje og jeg i tredje!

Emily

Hvordan fridde hun?

Vi begynte å snakke seriøst om å gifte oss i mai 2017, da fløy jeg til Thailand for å møte Thea som hadde vært på utveksling i India i fem måneder. I løpet av månedene vi hadde vært borte fra hverandre ble det veldig klart for meg at det var Thea jeg ville tilbringe resten av livet mitt med. Med en gang jeg så henne i Bangkok, kastet jeg meg rundt halsen hennes og sa at jeg ville gifte meg med henne.

Senere den sommeren bestemte vi oss for at vi ville gifte oss sommeren 2018. Vi kjøpte ringer i København og begynte så smått å planlegge bryllupet før vi egentlig hadde rukket å fri til hverandre! I begynnelsen av september tilbrakte vi en idyllisk søndag ved et vann i Nordmarka, utvekslet ringer og fridde til hverandre.

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi ønsket oss et jordnært, inkluderende og noe bohemsk bryllup. Vi ønsket å planlegge en dag hvor vi kunne senke skuldrene, gå barbeint og feire kjærligheten og livet sammen med vår nærmeste familie og venner.

Vi ville at bryllupet vårt skulle reflektere oss; både hvem vi er og hva som er viktig for oss. Derfor bar vielsen preg av mye lovsang og salmer, kjole og sko ble kjøpt brukt, loppiskupp prydet bordene, vi serverte vegetarmat, og bregner og blader fra skogen pyntet benkeradene i kirka.

Verken Thea eller jeg er spesielt glad i stive, formelle anledninger. Vi ønsket derfor at bryllupet vårt skulle være intimt og at stemningen skulle være avslappet.

Vi ønsket å planlegge en dag hvor vi kunne senke skuldrene, gå barbeint og feire kjærligheten og livet sammen med vår nærmeste familie og venner.

Fortell om selve bryllupet:

Vi hadde vielsen i Tomb kirke i Råde. Tomb kirke er en vakker, rød trekirke på landet omringet av trær og åker. Kirkerommet er lunt og stemningsfullt med tømmervegger, trebenker og store vinduer. En av våre nærmeste venninner som også er prest, viet oss. Emily gikk først ned kirkegulvet med sine foreldre mens et vennepar av oss spilte cello og piano. Deretter gikk jeg ned kirkegulvet med mine foreldre og fikk se Emily i kjolen sin for første gang. Det var et vakkert øyeblikk! Vielsen var helt magisk; det var ikke mange tørre øyne.

Mellom vielsen og bryllupsfesten tok vi bilder med fotografen vår i skogen like ved kirken og på en liten strand på Saltnes. Bryllupsfesten hadde vi på Torderød gård på Jæløya i Moss. Her hadde vi langbord som strakte seg gjennom to store rom, med store lysekroner i taket og utsikt utover en stor hage. Vi hadde hageleker og kubbturnering.

Brødrene til Emily var fantastiske toastmastere og ledet oss gjennom middagen og resten av kvelden.

Thea og Emilys bryllup

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Vi brukte i underkant ett år på planleggingen. Vi begynte så smått å planlegge i august 2017 og giftet oss nesten ett år senere i juli 2018.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Vi hentet en del inspirasjon fra Pinterest. Særlig i begynnelsen av planleggingsfasen lot vi oss inspirere av andres bilder og ideer. Etter hvert som vi kom godt i gang med planleggingen og hadde en klar visjon for hvordan vi ønsket at dagen skulle bli, sluttet vi å se på bilder fra andres bryllup.

Vi er begge veldig glad i naturen og skogen, og hentet mye inspirasjon herfra som gjenspeilte seg i blant annet fargevalg og dekorasjoner. Vi er også opptatt av gjenbruk og hentet mye inspirasjon fra utallige turer på loppemarked!

Les også: Slik lager du et mer bærekraftig bryllup

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Vi var ikke opptatt av å planlegge et bryllup som skilte seg fra andre bryllup ved at det var spesielt originalt eller bar et annerledes særpreg. Det viktigste for oss var å planlegge et bryllup som reflekterte hvem vi er og hva som er viktig for oss. På denne måten ble bryllupet vårt veldig personlig, autentisk og intimt. Det at bryllupet vårt ga uttrykk for hvem vi er og hva som er viktig for oss, er vel det som gjorde det særegent.

Hvor mye var bryllupsbudsjettet på?

Vårt budsjett var på ca. 100 000 kr.

Hvor mange gjester hadde dere?

Vi endte opp med 65 gjester. For oss ble det et helt perfekt antall; fremdeles intimt og nært, men stort nok til at vi fikk feiret dagen med alle de vi er mest glad i.

Hvem av dere tok størst del i planleggingen?

Vi var ganske flinke til å fordele oppgaver og dele på alt som måtte gjøres! Det kan hende at jeg (Emily) tok litt større ansvar i perioder når Thea var spesielt opptatt med bacheloroppgaveskriving og utveksling til Spania(!).

Vi har heldigvis litt ulike styrker og interesser, og fordelte oppgaver ut ifra dette. Jeg hadde ansvar for mye av det kreative som gjaldt pynt, fargevalg, skriving av bordkort og invitasjoner. Thea hadde ansvar for de musikalske innslagene og alt det tekniske.

Var dere noen ganger uenige?

Det vi var mest uenige om var hvor vi skulle sette grenser for hvem vi skulle invitere. Jeg har en liten familie, mens Emily kommer fra en relativt stor familie. På den andre siden har jeg større vennegjenger enn det Emily har. Vi diskutere derfor en del fram og tilbake før vi ble enige om hvem vi skulle invitere.

Vi diskuterte også hvorvidt vi ønsket å ha barn i bryllupsfesten! Jeg var noe bekymret for spontane barnelyder og om det kom til å forstyrre taler eller ta mye oppmerksomhet. Emily tok det hele med ro, og ønsket veldig gjerne at våre små nieser skulle være til stede. Vi endte opp med å ha niesene våre i bryllupsfesten og angrer ikke et sekund på det! Ellers var det ikke så mye vi var uenige om.

Vi endte opp med å ha niesene våre i bryllupsfesten og angrer ikke et sekund på det!

Ble bryllupet slik dere hadde sett det for dere?

Bryllupet vårt ble virkelig slik vi hadde sett for oss. Vi følte begge at vi klarte å være til stede, nyte dagen og se hverandre. Vi hadde gledet oss spesielt mye til vielsen i kirken. Våre forventninger ble overgått! I løpet av hele dagen opplevde vi å ha god tid og nesten alt gikk etter planen! Det ble virkelig en helt fantastisk dag. Minner for livet.

Er det noe dere ville gjort annerledes?

Vi skulle ønske vi hadde blitt ferdig med å pynte festlokalet litt tidligere! Vi pyntet sammen med våre forlovere og ble ferdig ganske sent kvelden før bryllupet. Ellers glemte vi å teste musikkanlegget i festlokalet(!). Det viste seg at det ikke fungerte helt som det skulle. Mine (Emily sine) snille tanter byttet på å forsøke å stabilisere koblingen mellom mobiltelefonen og anlegget med varierende hell! Det hadde selvsagt vært en god idé å sjekke at anlegget fungerte som det skulle litt før selve festen!

Det hadde selvsagt vært en god idé å sjekke at anlegget fungerte som det skulle litt før selve festen!

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

Vi er veldig glad for at vi brukte en stor andel av budsjettet vårt på fotograf. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med vår fotograf Melanie og bildene hun tok. Vi er også veldig fornøyde med at vi hadde lagt opp et realistisk tidsskjema for dagen, og opplevde faktisk å ha god tid før vielsen og var ferdig med programmet til planlagt tid.

Mest av alt er vi veldig glad for at vi hadde venner og familie som bidro i absolutt alle ledd i utførelsen av bryllupet; ei god venninne av oss viet oss, venner av oss sang og spilte i vielsen, brødrene til Emily var toastmastere, ei venninne lagde bukettene våre, bilen ble lånt av en nabo, vi ble sminket av en familievenn, faren til Emily brygget øl, svigerinnene våre strikket brudepikekjoler, Emily, moren og tanta hennes bakte bryllupskake, venner plukket bregner i skogen og pyntet kirka … vi kunne ha fortsatt! Vi er så takknemlige for alle som bidro til å gjøre dagen vår så fin!

Øyeblikket hvor vi ser hverandre i kirka for første gang var nok et av de beste øyeblikkene.

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

Det er vanskelig å velge bare ett! Vielsen og musikken var definitivt et av det største høydepunktene for oss. Øyeblikket hvor vi ser hverandre i kirka for første gang var nok et av de beste øyeblikkene. Når vi ble erklært gift var også et utrolig sterkt øyeblikk! For ikke å nevne da vi ankom Torderød gård og ble tatt imot av alle våre venner og familie. Hele dagen besto av det ene vakre øyeblikket etter det andre!

Hvordan var talene til hverandre?

Talen til Emily var både rørende og hysterisk morsom. Jeg lo så jeg gråt!

Talen til Thea var veldig hjertelig. Hun overøste meg med kjærlighet og godord, og fikk meg virkelig til å føle meg som den fineste personen i hele verden.

Hva er deres beste tips til kommende brudepar?

Vårt beste tips er å fokusere på å planlegge en bryllupsdag hvor dere kan slappe av og virkelig nyte dagen. Det finnes ingen regler som må følges; gjør nøyaktig som dere vil! Ellers anbefaler vi å forsøke å være ute i litt god tid. Vi (som alle andre) fikk det litt hektisk mot slutten selv om vi forsøkte å unngå nettopp dette.

Vi vil anbefale kommende bruder først og fremst å senke skuldrene! Ikke legg unødvendig press på deg selv om å skulle planlegge et «perfekt» bryllup, eller skulle tilfredsstille andres forventninger og ønsker. Finn ut hva som er viktigst for deg og din partner å legge vekt på i planleggingen og kjør på med dette! Vi anbefaler også å undersøke hvor man kan spare penger ved å velge rimeligere alternativ. Vi sparte mye penger på å velge alternativer til tradisjonelle brudebuketter, brudeoppsett, bryllupskake og brudesko.

Vi sparte mye penger på å velge alternativer til tradisjonelle brudebuketter, brudeoppsett, bryllupskake og brudesko.

Hvordan fant dere brudekjolene?

Vi prøvde kjoler på et par brudesalonger før vi begge fant kjolene våre på Kristins Brudesalong i Oslo. Thea fant deretter kjolen hun ønsket seg på Finn til en mye rimeligere pris. Jeg endte opp med å kjøpe min kjole ny. Thea valgte en vakker, romantisk formsydd kjole fra Watters. Den hadde T-skjorte-ermer, åpen rygg og paljetter. Min kjole var tilfeldigvis også fra Watters! Den hadde et grovt blondemønster, åpen rygg og et vakkert, kort slep. Kjolen var lett og luftig å ha på, noe som bidro til at jeg falt for den.

Les også: Slik går du frem for å finne drømmekjolen

Ga dere hverandre morgengave?

Ja, vi gjorde det. Thea fikk fikset en klokke som jeg hadde fått av min bestemor som står meg veldig nær. Jeg ga turglade Thea en termos hun hadde ønsket seg! Vi snakket om det på forhånd og ble enige om at det var noe vi ikke ønsket å bruke mye penger på eller knytte så store forventninger til. Det føltes ikke nødvendig etter å ha nettopp opplevd vår fineste dag hittil sammen og fått så mange flotte gaver.

Les også: Inspirasjon til den perfekte morgengave

Hvor var dere på bryllupsreise?

Vi dro til Amalfikysten i Italia! Vi dro tirsdag etter bryllupet, og er veldig glade for at vi bestemte oss for å dra såpass raskt etter bryllupet. Vi bodde i en liten landsby hvor vi nøt sola, sjøen, god mat og ikke minst, fikk tatt igjen litt søvn!

Les også: Bli inspirert av romantisk bryllupsreise til Venezia

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: