Bak bryllupsbildet: Brudepar og bryllupsfotograf forteller

bryllupsbildet bryllupsfotograf brudepar

Bryllupsbildet skal formidle en herlig stemning og ta med et brudepar tilbake i tid til den store dagen, derfor er valg av bryllupsfotograf ekstremt viktig.

Tekst: Anne Aasgaard Foto: Synnøve Seljeseth ved Lieben Photography Lieben.no
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Vakre festbilder som får en til å smile. Det å kjenne lykken fra den dagen da man gikk ned kirketrappa helt nygifte. Dette var stemningen brudepar Anna og Lars Øyvind Rabbevåg søkte i sin jakt etter bryllupsfotograf for det perfekte bryllupsbildet.

Vi blir med bak både linsen og bryllupet når vi tar et dypdykk i bryllupsbilde og hva de betyr for dem som brudepar. Hva så de etter i valget av bryllupsfotograf og hvordan gikk de frem?

Hva tenker bryllupsfotograf om bildet og hva er hennes tips til brudepar for å få mest ut av bryllupsbildet?

BRUDEPARET ANNA OG LARS KRINGSTAD

bryllupsbildet bryllupsfotograf brudepar

Hvorfor valgte dere Synnøve Seljeseth som bryllupsfotograf?

– Vi valgte Synnøve Seljeseth fordi vi året før hadde vært i et bryllup der hun var fotograf. Vi fikk se bildene i etterkant og synes hun gjorde en fantastisk jobb. Vi var derfor ikke i tvil om at det var henne vi også ønsket oss da dagen vår kom. Vi har også sett på Instagram-kontoen og hjemmesiden hennes, og fikk bekreftet at det var denne typen bilder vi ønsket oss.

Hvor viktige har bildene som Synnøve tok i bryllupet, vært i etterkant av den store dagen?

– Bildene har vært veldig fine å se tilbake med. Vi blir med en gang tatt tilbake til dagen og følelsene som hørte med. Bildene er det vi sitter igjen med etterhvert som tiden går, og det vil alltid være fint å ta de frem og mimre tilbake til den store dagen.

Hva tenker dere når dere ser dette bildet?

– Bildet får tilbake smilene hos oss begge. Den følelsen vi hadde der var helt ubeskrivelig og vi synes det kommer godt frem i akkurat dette bildet. Bildet markerer også lettelse over en fantastisk vielse og overgang til bryllupsfesten. Det gleder oss også stort å se at venner og familie jubler med oss i bakgrunnen.

Det gleder oss også stort å se at venner og familie jubler med oss i bakgrunnen.

Brudeparet

Hvilke tips vil dere gi til andre par, som nå skal velge sin bryllupsfotograf?

– Velg en fotograf som dere liker stilen og uttrykket til. Vær tidlig ute, de beste fotografene blir tidlig booket. Vi var så heldige at Synnøve fortsatt var ledig akkurat den helgen vi valgte å gifte oss i høst. Det kan derfor være lurt å velge vår- eller høstbryllup. Altså en litt utradisjonell dato, dersom dere har mulighet til det.

Vi valgte først å bestille halvdagsfotografering. Men er veldig glade for at vi gikk tilbake på dette, og heller valgte heldagsfotografering. Dette er noe vi anbefaler at andre også å gjøre. Det koster selvfølgelig litt ekstra, men da kan man eventuelt heller prioritere litt annerledes på andre utgifter i bryllupet.

Velg en fotograf som dere liker stilen og uttrykket til. Vær tidlig ute, de beste fotografene blir tidlig booket.

— Brudeparet

FOTOGRAFEN FORTELLER

Bryllupsfotograf Synnøve Seljeseth ved Lieben fotograf

Hvorfor valgte du akkurat dette bryllupsbildet?

– Dette bildet valgte jeg rett og slett fordi jeg blir veldig glad av å se på det. Anna og Lars har akkurat har sagt ja til hverandre, omgitt av alle de er glade i. Pur lykke!

Hva definerer et godt bryllupsbilde?

– Et godt bryllupsbilde kan være så mangt! Et flott portrettbilde er kanskje det som blir rammet inn og hengt opp på veggen. Men det som rører brudeparene, og får dem til å føle noe i etterkant, vil mest sannsynlig være øyeblikksbilder fra andre deler av dagen.

Følelsen og stemningen et bilde formidler fra en så stor dag, er etter min mening ofte viktigere enn om bildet er teknisk prikkfritt, eller helt perfekt komponert.

Bryllupsfotograf Synnøve Seljeseth

Hvilke tips vil du gi til par som skal hyre bryllupsfotograf?

– Hvis dere ikke umiddelbart har funnet drømmefotografen og ikke vet hvem dere vil ha, bruk litt tid på å se på forskjellige. Vær sikre på at fotografen har en stil og et uttrykk som dere ønsker. Ikke velg en fotograf som ikke er helt det dere har sett for dere, og tenk at vedkommende kan endre stil for deres bilder.

Erfarne bryllupsfotografer har brukt tid på å utvikle sin måte å fotografere og redigere bilder på, og det er ikke noe man endrer på for hvert bryllup. Og husk at de fotografene som ligger i øvre prisklasse er på det nivået for en grunn. Tilsvarende gjelder de som er billige, de er også billige for en grunn.

Vær sikker på at fotografen vet hva han/hun driver med, at de har erfaring og gode rutiner, f.eks. for backup av bildene deres. Ikke ta sjanser med bildene fra en av viktigste dagene i livet deres.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: