Bak bryllupsbildet: Magisk og eventyrlig bryllupsbilde i skogen

Bryllupsbildet som ble helt eventyrlig

Lyst til å ta bryllupsbilde ute i skogen? Det gjorde Heidi Kristine og Jerome Richter som elsker resultatet. Her er fortellingen bak bryllupsbildet både fra bryllupsfotograf og brudeparet selv.

Tekst: Anne Aasgaard Foto: Linda Varpe

Alle brudepar har sin egen stil og stemning de ønsker å formidle i bryllupsbildene sine. Det å finne riktig bryllupsfotograf er derfor alfa omega. I serien «Bak bryllupsbildet» tar vi derfor en titt bak linsen, og får fortellingen til både brudeparet og bryllupsfotografen.

Ønsker du et bryllupsbilde i naturlige omgivelser, kan det å rigge seg til i skogen – for eksempel ved et tjern som dette – i skumringen være en glimrende idé! Se bare så vakkert dette bryllupsbildet ble:

BRUDEPARET FORTELLER

Bryllupsbildet som ble helt eventyrlig

HEIDI KRISTINE OG JEROME RICHTER

Hvorfor valgte dere forograf Linda Varpe som bryllupsfotograf?

– Jeg hadde sett en del av bildene til Linda Varpe før, og la spesielt merke til dem fordi de er utrolig fine. De har liksom det lille ekstra; detaljene, øyeblikkene – hun klarer virkelig å få frem følelsene i bildene.

Egentlig hadde vi tenkt til å droppe fotograf, siden min onkel er en dyktig hobbyfotograf, og hadde påtatt seg oppgaven med å fotografere oss på den store dagen.

Vi tenkte at det var en utgift som vi kunne spare, ved å gjøre det på denne måten. Men etter en samtale med Linda, skjønte vi fort at hun tenkte veldig likt som oss.

Etter å ha sett hvordan de andre bildene hennes var, tenkte vi at stakkars onkel ville aldri klare å nyte kvelden om han skulle klare å fange alle de spesielle øyeblikkene. Eller motsatt, at vi ville gå glipp av bilder av disse spesielle øyeblikkene, om han også skulle få nyte feiringen.

Derfor valgte vi Linda som fotograf.

Det resulterte i et magisk bryllupsbilde i skogen, et bilde som også har vunnet en fotopris!

Hva tenker dere når de ser dette bryllupsbildet?

– Bildet reflekterer hele den magiske atmosfæren som vi opplevde på Eventyrgarden Huso. Oss to og kjærligheten. Vi følte oss som verdens heldigste på alle måter, og nyforelskelsen blomstret etter 12 år som samboer, alt dette kjenner vi på når vi ser dette bildet.

Og det var så magisk som det ser ut på bildet! Det er ikke et kunstig og redigert bilde.

Vi husker at Linda, som stort sett bare snek seg rundt som endel av omgivelsene, ropte: ”Der! Jeg driter i om dere blir våte på beina. Vass ut i myra der, for nå kommer jaggu disen på tjernet!”

For oss var alt magisk den kvelden, men hun la merke til detaljene – prikken over i-en. Det er vi utrolig glade for.

For oss var alt magisk den kvelden, men hun la merke til detaljene – prikken over i-en. Det er vi utrolig glade for.

Brudeparet

Hvilke tips vil dere gi til andre par, som skal velge sin bryllupsfotograf?

– Avtal et møte med fotografen(e), gjennom samtalen finner dere ut om fotografen kommer til å være ute etter det samme som dere er ute etter. Det er viktig å ha en god magefølelse. Se igjennom bryllupsalbum som fotografen har laget tidligere, dette er fotografens kunst – er det noe dere vil kjøpe?

Velg en fotograf dere føler dere avslappet sammen med, du ønsker ikke å se unaturlig ut på brudebildene. Gå for heldagsfotografering, det er absolutt verdt pengene!

FOTOGRAF LINDA VARPE OM DET MAGISKE BRYLLUPSBILDET FRA SKOGEN

Velg en fotograf dere føler dere avslappet sammen med, du ønsker ikke å se unaturlig ut på brudebildene. Gå for heldagsfotografering, det er absolutt verdt pengene!

Brudeparet
Bryllupsfotografene Linda Varpe og Kristine Hellemo

Hvorfor valgte dere akkurat dette bildet?

– Fordi det er et litt annerledes bryllupsbilde. Og at det ble kåret som årets bilde (gull) i Vestfold Fotograflaugs årlige konkurranse.

Hva definerer et godt bryllupsbilde?

– Når man tror på det, og det vekker en følelse hos brudeparet og fotografen.

Hva er viktig for dere når dere tar bilder i bryllup?

– Det viktigste for oss er å fange alle øyeblikkene som skjer gjennom hele dagen, både store og små. Dagen går så utrolig fort og da er det fint for brudeparet å ha dette å se tilbake på i årene som kommer.

Hvilke tips vil dere gi par som skal hyre bryllupsfotograf?

– At de gjør grundig research før de bestemmer seg for hvilken fotograf de ønsker å bruke. Å passe på at de både får stilen de ønsker og at kjemien med fotografen stemmer 100 prosent! Ha en samtaletime med fotografen og signer kontrakt.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: