Black Forest-kake til bryllup

black forest
Black Forest kake som du lager selv til bryllup. Rosa og høy kake med vakker blomsterpynt.

Vakker, høy og utrolig imponerende! Lær å mestre Black Forest kake til bryllup gjennom denne guiden og oppskriften til matstylist Marianne Gjengedal. Får du til dette må du love å dele mesterverket med oss – #dittbryllup!

Oppskrift og foto: Marianne Gjengedal

Elsker du å bake kaker – eller har du kanskje lyst på et noe omfattende prosjekt? Da er denne Black Forest-kaken tingen!

Før du begynner anbefaler vi at du tar en kikk på denne guiden med tips fra Marianne Gjengedal.

black forest

TIPS!

Bilder og oppskrifter kommer fra den kreative matstylisten
Marianne Gjengedal. Besøk hennes Instagram @sweet.n.pfeffer
for flere gode tips og masse inspirasjon. 

MONTERING DEL 1:

  1. Ha ¼ av mascarponekremen i en sprøytepose og klipp et fingerstort hull. Ha en bunn nederst i den ene formen.
  2. Dynk bunnen med litt av saften fra bærkompotten, men ikke vær for raus med dynkingen. Hvis bunnen blir for myk, klarer ikke kaken å holde sammen senere.
  3. Sprøyt litt macarponekrem langs kanten av bunnen så bærene ikke faller ut av kaken. Bre ut et tynt lag med bær innenfor kremen. Bre ut et lag med mascarponekrem oppå bærene, legg på en ny bunn og fortsett med bær og krem.
  4. Avslutt formen med et lag mascarponekrem. Dekk med plastfolie og sett kaldt.

Gjenta med bunn nummer to. Disse to bunnene avsluttes med krem fordi en kakebunn skal oppå de senere.

Med bunn nummer tre starter du med toppen av kakebunnen nederst, og avslutter med en kakebunn øverst i formen, men bruk bunnen av kakebunnen opp ned for å få en slett avslutning. Dette blir toppen av hele kaken. Dekk med plast og sett kaldt til kremen har stivnet helt.

Black Forest kake av Marianne Gjengedal

TIPS!

Kremen kan oppbevares i kjøleskapet opptil 2 uker i en lufttett boks eller kan fryses. Varm med gradvis til romtemperatur og pisk den opp igjen. Hvis kremen skiller seg når du pisker den opp igjen kan det virke helt håpløst. Men fortvil ikke. Bare fortsett å vispe, så kommer den sammen igjen til en nydelig krem.

MONTERING DEL 2:

Fordi kaken er høy og skal tåle transport, er det lurt med kakepapp og støtte i kaken. Du får kjøpt papp og trepinner hos Jernia eller Cacas. Kjøp papp som er 1 cm smalere eller samme bredde som diameteren på kakebunnene.
Bruk en liten fintagget sag til å kappe trepinnene. Vær nøye med å få lik lengde på pinnene ellers blir kaken skrev. Og kapp de 1 mm lavere enn kaken. Løsne forsiktig på springformene og ta av sidene og bakepapiret.
Bruk gjerne kakepapp under kaken eller monter den rett på kakefatet. Hvis du bruker papp må du bruker tykk kakepapp på 1,5 cm under. Kaken trenger et helt stabilt underlag ellers vil smørkremen sprekke opp nederst på kaken under transport.

Ha litt smørkrem på platen og sett på den første bunnen. Stikk tre pinner jevnt fordelt ned i kaken. Ha litt smørkrem på kaken og legg på en tynn kakepapp. Ha smørkrem ut over kakepappen og plasser kake nummer to, stikk ned tre pinner, smør på smørkrem og legg på den andre kakepappen.
Press godt ned og sjekk at kaken er rett både på sidene og flat på toppen. Bre et lag med smørkrem på plate nummer to og sett oppå den tredje kaken.

Ha et jevnt og tynt lag med smørkrem utover hele kaken. På den måten støtter du opp kaken og fester alle smuler. Sjekk at kaken fortsatt er rett. Sett kaldt i en time før du fortsetter. For å kunne kjøle kaken må du nok stable om i kjøleskapet og ta bort noen hyller. Kremen står ute i romtemperatur så lenge.

TIPS!

Når du kommer til bryllupet med kaken kommer det garantert komme spørsmål om hvordan den skal skjæres opp. Da vet du at det ikke er noe problem, for dette er som tre vanlige kaker stablet oppå hverandre, og det er bare å skjære helt vanlig ned til den første platen. Forsyne alle med det øverste laget, ta bort plate og pinner i det andre laget og fortsette nedover.

Påfør smørkrem:

  1. Fyll sprøyteposen med krem og sprøyt et jevnt lag over hele kaken med en stor og bred tupp. Bruk en bred spatel til å jevne ut frostingen ved å holde den ganske plant mot kanten av kaken og rotere på kaken.
  2. Siden det er så høy kake blir gjerne tradisjonelt kakeverktøy for smått, så en plastikksparkel fra nærmeste malingsbutikk er en billig og fin løsning. Eller murerverktøy.
  3. Skrap av overflødig frosting og fortsett med å slette ut frostingen. Se gjerne på en tutorial på YouTube for noen tips. Trening gjør mester, og bruk god tid. Hvis du føler at alt går galt så setter du kaken kaldt, puster med magen og setter på litt jazz, og jobber videre med kaken med et glass vin.
  4. På et eller annet tidspunkt må du bare bestemme deg for at den ser helt fin ut.
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: