Bli med på et fargerikt bryllup på Nesodden

endelig gift

Mari og Mads ønsket seg et personlig, avslappet og fargerikt bryllup på Nesodden. God planlegging gjorde at drømmen gikk i oppfyllelse! Få alle tipsene servert på et fargerikt sølvfat her.

Tekst: Redaksjonen Foto: Lieben Foto
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Hvordan var frieriet?

Jeg var høygravid med vårt første barn og hadde lenge ønsket meg et kamera til å ta bilder av babyen med. En ettermiddag kom Mads hjem og sa at han endelig hadde kjøpt kameraet, men siden det var en gave som betydde litt hadde det vært fint å overrekke det et annet sted enn hjemme i sofaen.

Jeg ble litt motvillig med ettersom det var ganske kaldt ute og vi kjørte opp til et utsiktspunkt i Holmenkollen. Plutselig gikk Mads ned på ett kne, og den lille esken han rakte frem kunne umulig ha plass til et kamera. Det var helt mørkt og stjerneklart og ble veldig romantisk.

Jeg ble først veldig overrasket, men også utrolig rørt og glad – og sa selvfølgelig «ja!» med en gang. Heldigvis kjenner Mads meg såpass godt at han hadde kjøpt kameraet også, som jeg fikk etterpå. Så ble ingen «skuffelse» der.

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi ønsket oss et bryllup på Nesodden som var både fargerikt og avslappet der man kan sitte ute og skravle til langt på natt og bare ha skikkelig god stemning! Vi ville ha mulighet til å sette vårt preg på bryllupet og et lokale som ga mulighet til å holde vielse og middag samme sted. Mari er oppvokst på Nesodden så Hellviktangen ble et naturlig valg for nettopp dette.

fargerikt bryllup

Vi ønsket oss et skikkelig sommerbryllup der man kan sitte ute og skravle til langt på natt og bare ha god stemning!

Brudeparet

Fortell om selve bryllupet

Jeg startet dagen tidlig, først hotellfrokost i Oslo før sminke og hår ble ordnet på Hellviktangen. Etter en stund kom mine forlovere og gjorde seg i stand, og vi spiste lunsj sammen mens vi var spente på alt som skulle skje. I Oslo gjorde Mads seg klar hjemme før han og gjestene reiste over fjorden med en båt vi hadde leid for anledningen.

Det var strålende vær og god stemning på båten med drinker og musikk. Da båten kom i land gikk gjestene for å finne sin plass for vielsen som skulle skje utendørs ved vannet. Fotografen ble med på båtturen, men rakk å komme innom Mari for noen bilder før vielsen startet.

Hvordan var vielsen?

Vielsen var utrolig fin, strålende sol og med Oslofjorden som bakteppe. Etter vielsen tok vi gruppebilder av oss med alle gjestene før det var tid for bryllupskake, bobler og mingling.

Vi er glade for at vi valgte å spise bryllupskaken før middagen, vi regnet med at gjestene ville være litt småsultne etter vielsen og hva er ikke mer perfekt enn bryllupskake og bobler i sola!

Da gjestene hadde spist kake fikk vi to venner til å arrangere gjestebingo mens vi tok bilder med familie og forlovere. På denne måten var det ingen dødtid for gjestene selv om vi var opptatt med bilder.

Og hva med bryllupsfesten?

Vi hadde tre retter til middag og det var så fint å sitte utendørs og spise, høre på de flotte talene og nyte kvelden mens vi så solen sakte gå ned over vannet. Mot slutten av middagen hadde noen av gjestene arrangert «sko-leken», som ble en morsom avslutning på middagen.

Etter dansen var det klart for kaffe, kaker og fest! Mari skiftet til kjole som var enklere å danse i og Mads hadde kastet dressjakka for lengst.

Ved midnatt hadde vi pølser i lompe som nattmat – noe som ble godt mottatt og forsvant fort! Med påfyll i magen holdt vi det gående til lokalet stengte. Det ble en fantastisk dag fylt av mange herlige øyeblikk med venner og familie.

Utpå kvelden rigget Mads plutselig opp mikrofon, høyttaler og gitar! Alle gjestene samlet seg foran han og det viste seg at han hadde skrevet en sang om meg som han sang og spilte gitar til. Jeg ble skikkelig overrasket, det var en utrolig fin sang og veldig rørende.

Før vi gikk over til festen, danset vi bryllupsdansen ute på gresset i skumringen med alle gjestene rundt oss som holdt hvert sitt stjerneskudd, det ble et veldig fint og romantisk øyeblikk.

vakkert brudepar

Tips: Arranger gjestebingo mens dere tar bryllupsbilder!

— Brudeparet

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Vi bestemte oss for å ha bryllup på Nesodden og lokalet ble booket ca. 1,5 år i forveien. Allerede da var to av helgene i august opptatt, så vi er veldig glade for at vi var tidlig ute slik at vi fikk en av helgene vi ønsket oss. Den «ordentlige» planleggingen startet vi med ca. 8-9 måneder før bryllupet.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Vi er begge fargeglade personer og med Maris tilknytning til Nesodden, var enige om at vi ville ha et fargerikt bryllup nettopp her. Mari brukte mange timer på Pinterest, Instagram og diverse utenlandske bryllupsblogger for å hente inspirasjon. Til slutt landet vi på et sitrusinspirert bryllupstema, med klementiner som bordkort.

DIY i et Fargerikt bryllup Nesodden

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Så snart vi fant et tema og en fargepalett vi likte, var det mye enklere å se for oss mer konkret hvordan vi ønsket at dekorasjonen skulle bli. Mari viste inspirasjonsbilder til blomsterdekoratøren som stod for mye av dekorasjonene i bryllupet, på denne måten ble det enklere å formidle hva vi så for oss.

Vi ønsket også at gjestene skulle kose seg, at det skulle være avslappet stemning og ingen «dødtid» i bryllupet. Derfor hadde vi «gjestebingo» mellom vielse og middag, og kort som gjestene kunne skrive en hilsen til brudeparet på under middagen.

Gjestebingoen var en fin måte å få gjestene til å bli bedre kjent med hverandre, og det var veldig gøy å lese alle kortene gjestene hadde skrevet til oss dagen etter.

Ettersom vi ønsket et skikkelig sommerbryllup bestemte vi oss for å danse bryllupsdansen utendørs og vi krysset fingrene for null regn. Det var mørkt ute på den tiden og vi hadde derfor kjøpt stjerneskudd som vi ba gjestene om å tenne mens de stod i en sirkel rundt oss ute på gresset.

Så snart stjerneskuddene var tent kom musikken på og vi begynte å danse, det ble helt magisk!

vakkert brudepar omringet av stjerneskudd

Så snart stjerneskuddene var tent kom musikken på og vi begynte å danse, det ble helt magisk!  

Brudeparet

Hvor mange gjester hadde dere?

86 gjester, det ble en god blanding av familie og venner fra fjern og nær. Var dere noen gang uenig under planleggingen?

Mads var stort sett begeistret for Maris forslag, så da ble det lite uenigheter.

Gjestene koser seg i det DIY i et Fargerikt bryllup Nesodden

Ble bryllupet slik dere hadde sett for dere?

Ja, om ikke bedre! Det ble et fargerikt bryllup på Nesodden slik vi tenkte! Vi var veldig nervøse for at det skulle bli pøsregn og at vi måtte flytte alt innendørs, men det slapp vi heldigvis. Etter å ha planlagt så mye i forkant var det veldig deilig å slippe alt og bare nyte den fantastiske dagen fra morgen til kveld.

I en av pausene under middagen snek vi oss av gårde med fotografen og fikk tatt noen bilder av bare oss to, det var veldig koselig å komme seg bort litt og bare være oss.

Fargerikt bryllup Nesodden
Brudeparet

Er det noe dere ville gjort annerledes?

Vi er veldig fornøyde med dagen, om noe så kanskje tatt fullstendig fri fra bryllupsplanleggingen og andre gjøremål et par dager før selve bryllupet for å være ordentlig uthvilt til bryllupet.

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

Vielsen ute ved vannet ble utrolig fin, solen skinte og alt klaffet! Vi hadde også en fantastisk flink vigsler som hadde brukt god tid på talen, det gjorde at hele seremonien ble akkurat slik vi hadde ønsket oss. Også var bryllupsdansen med alle gjestene stående rundt oss med stjerneskudd noe vi kommer til å huske lenge, det var stemningsfullt.

 

vakkert brudepar

Hva er deres beste tips til kommende brudepar?

Tenk på hva som er dere, finn deres stil og gå for det! Vi er glade for at vi bare gikk for det vi synes er fint og ikke nødvendigvis det som er «inn» akkurat det året vi giftet oss. Og bestem tidlig hva som er viktig for dere og ikke så viktig, mye må bookes tidlig, så for å få det lokalet eller den fotografen dere ønsker er det lurt å være tidlig ute.

Og hva er dere mest glad for at dere la vekt på i etterkant?

At vi turte å legge så mye av dagen utendørs, vi føler oss utrolig heldige med det fine været vi fikk – det bidro til at det ble et bryllup slik vi drømte om. Vi er også veldig fornøyd at vi la litt ekstra arbeid i detaljene, det gjorde at vi fikk frem den riktige stemningen.

Sist, men ikke minst; at vi hadde fotograf som var tilstede hele dagen, vi koser oss masse med å se på bildene fra dagen nå i ettertid. Dagen gikk så fort så det er fint å ha alle bildene å se tilbake på.

Bryllupsdansen med alle gjestene stående rundt oss med stjerneskudd noe vi kommer til å huske lenge, det var stemningsfullt.

Brudeparet
Morsomme leker i et bryllup!

Ga dere hverandre morgengave?

Dagen før bryllupet fikk Mari øredobbene som hun gikk med i bryllupet av Mads, så det ble morgengave på forskudd. Øredobbene matcher et kjede hun hadde fått av Mads til deres femårsdag, så det var veldig koselig å få øredobber som passet til.

Til Mads hadde Mari planlagt å kjøpe en spesiell klokke som hun vet han ønsker seg, men glemte det…! Den må bestilles på nett og det ble dessverre glemt i planleggingsinnspurten. Han får en ekstra fin gave til bryllupsdagen isteden.

Hvordan fant du brudekjolen?

Jeg fant ut ganske tidlig at jeg ikke ønsket en tradisjonell hvit brudekjole. Jeg prøvde noen for å være sikker, men de føltes ikke helt ut som meg. Jeg er veldig glad i farger og søkte mye etter brudekjoler med farger på nett og Pinterest.

Til slutt kom jeg over kjolen «Heartleaf» fra Willow by Watters og falt helt pladask! Jeg tenkte rett og slett at dette er kjolen og etter det var det ingen andre. Jeg søkte opp hvilke brudeforretninger som førte det merket og fant ut at Kristins brudesalong i Oslo var en av dem, der fikk jeg prøve kjolen og bestilte den med en gang!

Jeg er veldig glad i farger og søkte mye etter brudekjoler med farger på nett og Pinterest.

Bruden

Hvor var dere på bryllupsreise?

Vi har dessverre ikke vært på bryllupsreise enda. Egentlig har vi en drøm om en lang ferie til Island, San Fransisco og Hawaii. Men det krever litt planlegging og nå har vi plutselig snart to barn. Vi hadde tenkt å dra på en romantisk ferie uten barn sommeren 2020. På grunn av Covid-19 har vi valgt å utsette det til det er trygt å reise igjen.

I mellomtiden kan vi dagdrømme om alle de fantastiske stedene som finnes der ute!

endelig gift

Bryllupsliste

Kjole, sko og smykker
Kjole «Heartleaf» fra Willow by Watters,
kjøpt hos Kristins Brudesalong i Oslo.Sko fra Högl.

Smykke og øredobber fra Thune.

Blomsterkrans til håret laget av Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard.

Brudgommens antrekk
Dress fra Atelier Munro, målsøm fra Ferner Jacobsen.

Sko fra Dahlin. Mansjetter fra Links by Thune.

Slips med print fra Rifle Paper Co., kjøpt på Etsy

Ringer
Gullringer fra Thune. Vi møttes på Valdresekspressen på valentins-dagen 2014, så inne i ringene skrev vi «Valdressekspressen 14.02.14».

Hår & makeup:
Av Monica Nørsterud

Vielseslokale
Utendørs ved vannet, ved Hellviktangen kunstkafe

Festlokale
Hellviktangen kunstkafe

Kake
Julijako cakes

Blomster
Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard

Brudens blomsterbukett

Pynt og stæsj

Bordkort ble laget av mandariner, knappenåler med perletopp (kjøpt på Panduro) og ark i grønn papp (kjøpt på Ark bokhandel). Vi klippet ut 86 blader av de grønne papparkene, skrev på gjestenes navn med gulltusj på bladene og festet til slutt ett og ett blad på hver sin mandarin med knappenåler.• Kortholdere i gull til bordnumrene ble kjøpt på Etsy

• Gullbestikk leide vi av Table Tales.

• Rosa vintage-glass til bobler servert til mingling mellom vielse og middag ble leid av Table Tales.

• Stjerneskudd til alle gjester kjøpt hos Svea Fyrverkerier.

• Bryllupsportal til vielse: Kirsten Westergaard

• Siden vi heter Mari og Mads kjøpte vi mange kilo med M&M’s som ble plassert i skåler rundt i lokalet. Nesten alt forsvant!

• Alle gjestene fikk såpebobler (kjøpt på Ark) til å blåse på
brudeparet når vielsen var over.

• Vi hadde to kurver med blomsterblader som ble sendt rundt da vielsen var over slik at gjestene kunne kaste de da vi gikk ned «midtgangen» og ut av vielsen.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: