Bloms­ter­krans | Ester R. Andresen viser hvordan du gjør det selv

Blomsterkrans til hår

Blomsterkrans er det perfekte tilbehøret til en romantisk brud. Og best av alt: Den er enkel å lage selv!

Slipp håret løs og la blomstene stå for resten! Her gir blomstereksperten og hårstylisten, Ester R. Andresen, sine beste tips.

Tekst: Julie Opsvik Foto: Thomas Leikvoll / Lisa Boije @lisaboije_fotodesign
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Blomsterkrans til brudens hår – Ester viser hvordan

Ester R. Andresen er utdannet blomsterdekoratør og driver blomsterverkstedet Esters hage i Oslo. Blomster er hennes store lidenskap, og hun elsker i tillegg å jobbe med bryllup.

Til hvilken brud vil du anbefale blomsterkrans?

— Blomsterkrans er veldig romantisk! Det passer utmerket til en brud som ønsker seg et utendørs sommerbryllup med avslappet atmosfære, som låve- eller strandbryllup, forteller Ester.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Mange ønsker også blomsterkrans til brudepikene eller forlover(e). Men hvordan differensierer man mellom brudens blomsterkrans og kransen til de andre?

— Du kan for eksempel la blomsterkransen til bruden ha blomster hele veien rundt, mens kransene til forloverne og brudepikene er enklere. Til dem kan kransen for eksempel bestå av tynne grener og noen få blomster på den ene siden, foreslår Ester.

Erfaringer med blomsterkrans til hår

Live Guttu Rashica er frisør og har selv stylet mange bruder med blomsterkrans.

— Personlig elsker jeg ekte blomster! Jeg anbefaler alltid blomster i en eller annen form når en brud ikke er helt sikker på hva slags pynt hun skal gå for til brudestylingen, forteller Live.

Så mye elsker hun det – at hun selv valgte en blomsterkrans da hun stod brud!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Hvordan styler man ellers håret når man har blomsterkrans?

— For å pynte opp en ellers enkel frisyre syns jeg en blomsterkrans gjør så mye med stylingen. Det var for meg veldig naturlig å ha løst hår til bryllupet, fordi dette er det jeg føler meg finest med. Men jeg har stylet mange bruder som har hatt blomster og krans på både oppsatt hår og løst hår.

— Jeg synes en blomsterkrans er en perfekt finish på veldig mange frisyrer. Det trenger ikke nødvendigvis å være masse blomster, men å ha de naturlige grønne bladene med litt friske farger eller hvite blomster innimellom er så delikat og sprekt på samme tid, forklarer hun.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Hvordan var det å ha på blomsterkransen på bryllupsdagen?

— Jeg merket nesten ikke at jeg hadde den på! Det klødde ikke og den lå bare å hvilte på hodet hele dagen og kvelden, kan hu betryggende fortelle.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Slik lager du blomsterkrans – helt selv

Har du lyst til å lage din egen blomsterkrans? Estershage deler i videoene under sine beste tips for hvordan du lager blomsterkransen helt selv:

— Blomsterkransen kan lages en til to dager før bruk. Start med å snitte blomstene og la de trekke vann et døgn før kransen bindes, forklarer Ester.

Video: DIY Blomsterkrans steg for steg

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

— Når kransen er ferdig sprayes den med hårspray. Legg den på et fat med litt vann og plast over. La den stå i kjøleskap til den skal brukes. Med denne metoden holder de aller fleste type blomster hele dagen og utover kvelden, kan Ester røpe.

Live lagde sin blomsterkransen av Eukalyptus dagen før bryllupet.

— Jeg brukte tynn ståltråd kjøpt hos blomsterforhandler. Først målte jeg hodeomkretsen og lagde deretter «ringen» i riktig størrelse, forklarer hun.

— Videre la jeg på blomster og blader slik jeg ønsket og surret dem inn med ståltråden. Jeg sprayet kransen med litt vann og pakket den forsiktig inn i litt plast og oppbevarte den i kjøleskapet til dagen etter. Da var den like fin, forteller hun.

Hvor lenge holder en blomsterkrans?

— En blomsterkrans sin varighet kommer an på typen blomster som brukes. Blomster med stive stilker og små blomster holder best, som for eksempel små grenroser og brudeslør, forklarer Ester.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Psst:
Brudeslør er både perfekt til bruden – av åpenbare grunner – i tillegg til at den holder seg godt uten vann!

Bli bedre kjent med blomsten her.

Video: Slik får du blomsterkransen til å vare

Blomsterkrans som varer: Slik gjør du blomsterkransen ekstra holdbar. Video: Esters hage

Tørkede blomster er en stor trend, og kan jo også være pent som en blomsterkrans til brud. Hvordan går man frem for å lage en tørket krans?

— Ja, en krans av strå og tørkede blomster kan være fint. Den bindes på samme måte som en med friske blomster. Fordelen er jo at man ikke trenger å tenke på holdbarhet, forklarer Ester.

— Lages blomsterkransen av friske blomster for deretter å tørkes er det viktig å binde den stramt og tett. Ellers vil den lett kunne falle fra hverandre ettersom stilkene krymper under tørking. Tørk blomsterkransen liggende på et tørt og luftig sted en ukes tid. Spray med hårspray, tipser Ester.

Kanskje ønsker man ikke å ha blomsterkransen på hodet – men bruke den som dekorasjon på bryllupet. Har du noen tips til hva som egner deg best her? 

— Blomsterkrans er også fin som dekorasjon på runde bord. Da er det lettest å bruke en oasiskrans som base. Dette fås kjøpt på blomsterbutikker i forskjellige størrelser, tipser Ester.

— Et alternativ er å flette en krans av grener som legges på ett fat med vann. Deretter kan blomster stikkes gjennom kransen så de kan trekke vann fra fatet. En krans av tørre materialer er også fint. Den kan legges rett på bordet, forklarer Ester.

Blomsterkrans med kunstige blomster

Nå får du tak i både hårpynt til brud, hårbøyler og kranser med evigvarende (kunstige) blomster, og det blir mer og mer populært blant norske bruder.

Du kan lese mer om det i to av våre leserbryllup.

Her: Ingeborg og Lars-Petter ♥

Og her: Ida og Didrik ♥

Lykke til med din blomsterkrans – og tagg oss gjerne på Instgram med det ferdige resultatet @DittBryllup!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

magiske bryllupsbilder fra Live Guttu

Foto: Lisa Boije @lisaboije_fotodesign

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: