Bløtkake med spiselige skogsfioler | En nydelig og fotogen kake

Bløtkake med blomster

Bløtkake med skogfioler - blomsten som blinker blått i grøftekanten.

Den er velegnet å spise, særlig fordi den er så appetittvekkende. Finner du mange, kan du gjerne kandisere den og oppbevare den i tette bokser, bruke dem på kaker og få en bit av vårens blomster på dessertbordet.

Tekst: Kristin Jøtun via Hjemmet Foto: Stian Broch
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Ingrediser til ca. 12 porsjoner

Sukkerbrød:

150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Dynking:
ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking

Fyll:
4 eggeplommer
3 dl melk
1⁄2 dl sukker
frø av 1⁄2 vaniljestang
1 ss maisstivelse (maizena)
3 pl. gelatin

Fyll:
3 dl kremfløte
2 ts melis
8 ss jordbærsyltetøy eller markjordbærsyltetøy
50 g valnøttkjerner
1 banan

Pynt:
2 dl kremfløte
1 ts melis
1 neve skogsfioler

Fremgangsmåte

 1. Forvarm stekeovnen til 160 grader.
 2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
 3. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen og vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og husk å se etter melklumper i bunnen av bollen.
 4. Ha bakepapir i bunnen av en springform, ca. 24 cm. Smør formen med smør og strø gjerne hvetemel eller semulegryn i, slik at formen dekkes av melet. Hell ut det som ikke fester seg.
 5. Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten, slik at overflaten blir jevn.
 6. Stekes i ovnen på nederste rille ved 160 grader i ca. 50 minutter, eller til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Pass på at du ikke åpner for tidlig, da kan kaken falle ned i midten. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
 7. Lag vaniljekrem ved å ha melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha det i kjelen.
  Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk, slik at den blir jevn.
 8. Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet. Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre vil snittet være til hjelp for å få en jevn kake.
 9. Del sukkerbrødet i tre lag.
 10. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk eller juice. Ha vaniljekremen på bunnen, og bre den utover i et jevnt lag med en kakepalett. Legg på en ny sukkerbrødbunn, dynk med litt melk. Pisk kremen lett med melis og legg på syltetøy, krem, grovhakkede valnøtter og bananskiver. Legg på det siste sukkerbrødlaget.
 11. Pisk krem med litt melis og smør kremen i et jevnt lag rundt hele kaken med en ren kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen. Ha litt av kremen i en sprøytepose og sprøyt en kant rundt kanten. pynt med fioler, både på topp og langs siden. Det kan nesten ikke bli for mye blomster på en slik enkel kake.
Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: