19 bohem-inspirerte brudekjoler – en stilguide

bohem brudekjole stil
Artikkelen inneholder annonselenker

Drømmer du om en bohem-inspirert brudekjole, men er usikker på hvilken stil du bør gå for? Det er ikke rart! En såkalt bohem-stil er nemlig så mangt- se bare her på den historiske utviklingen av bohemske brudekjoler!

Tekst: Malin Lindqvist Foto: Produsentene
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Mange forbinder en typisk bohem-stil for en brudekjole med et enkelt design, men det finnes like mange ekstravagante og luksuriøse varianter.

Hva de har til felles er at den naturlige og romantiske estetikken fremstår som mer avslappet. Men fortsatt kan bohem-inspirert brudekjole gå i alt fra lange til ingen ermer, bare skuldre til åpen rygg, blondedetaljer til minimalistisk silkestoffer.

Alle disse trender kan spores tilbake til de ulike tidsepokene innen motetrender. Bli med på en tidsreise for å finne ut hvilken type bohembrud du er!

Bohem-inspirert brudekjole

1920-tallet Art deco

Utrykket bohem oppstod allerede i 1800-tallets Paris og ble en synonym for de poeter, forfattere og kunstnerær som levde en livsstil utenfor samfunnets formelle ideal. Etter første verdenskrigen kom også de glade 20-årene med bedre livsstil og økonomi for vanlige mennesker. Det er denne tidsepoke og Art Deco vi har at takke for de ekstravagante perlebroderte kjolene og de lange slør som er et vakkert alternativ for den mer bohemske vintage-looken i dag.

 

60 og 70-tallet – Flower Power

Dette var rock, flower power og hippienes gullalder, og det som de fleste i dag forbinder med den bohemske, frie livsstilen tok form. Moten kom i stor kontrast til det mer formelle 50-tallet, nå var det avslappet og fritt. Tredene kunne også sees innen bryllupsmoten, der man gikk bort fra det mer tradisjonelle bryllupet. For eksempel ble det populært med blomster og rosetter i håret isteden for slør, og brudekjolene fikk en mer personlig tvist. Under denne tiden fikk også ballongermer, broderier eller enkle brudekjoler uten ermer se dagens lys.

brudekjole bohem

80-tallet – Girl Power

Her tok mer dramatiske klær plass med mye volum og sterke farger. Pop-ikonet Madonna gav BHen et positivt oppløft og den ble et provokativt moteuttrykk.  Begrepet Girl Power vokste også i takt med at kvinner fikk mer frihet fra de konvensjonelle kjønnsrollene. De mer bohem-inspirerte brudekjolene på denne tid gikk vekk fra de store skulderputene og «more is more». I stedet hadde brudekjolene et mer romantisk og minimalistisk preg med spets detaljer og bare skuldre.

Kate Moss i datidensk bohem-inspirerte brudekjole

2000-tallet – Boho-chic

Etter 90-talets casual fashion og grunge fikk den bohemske stilen comeback i begynnelsen av det nye tiåret. Stilikoner som Kate Moss og Sienna Miller ble frontfigurer for det nye boho-chic moten, der ulike bohemske elementer ble plukket opp og satt sammen med andre stiler. Dette ser vi fortsatt i dagens bryllupsmote der det ikke lengre finnes noen tydelige normer, men at heller hver brud kan velge sin helt egne bohem-kjole eller hente frem ulike elementer som reflekterer hennes personlighet.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Stjel stilen: 19 brudekjoler i bohem-stil

Annonse

bohemsk brudekjole fra Asos

Asos Kjøp her
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: