Sjokoladekake til dessertbordet: Brownies med valnøtter

Borwnies med valnøtter foto svein brimi

Brownies med valnøtter! En nydelig konfekt- og sjokoladekake som passer til alle anledninger. Den er mektig, så ikke lag for store biter.

Brownies er en amerikansk sjokoladekake som deles i små, kvadratiske stykker. Den har en sprø utside og saftig, karamellaktig innside.

Tekst: Oppskrift fra Hjemmet, Story House Egmont Foto: Svein Brimi
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Brownies med valnøtter – dette trenger du

150 g smør
300 g kokesjokolade
3 egg
4 dl sukker
3 ts vaniljesukker
2–3 ss kokt kaffe
2 ts bakepulver
5 ss kakao
2 dl hvetemel
20 valnøtter

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret. Del sjokoladen i biter og ha dem i smøret på svak varme til sjokoladen har smeltet. Pisk egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Vend inn kaffe og sikt inn mel, bakepulver og kakao.
  2. Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd langpanne på ca. 20–30 cm. Finhakk valnøtter og dryss over kaken. Stek kaken ved 175 grader i ca. 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten når den er ferdig.
  3. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker. Pynt den gjerne med friske bær.

Oppskrift hentet fra Hjemmet, Story House Egmont.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: