Brudekjole på budsjett: 44 brudekjoler fra 1000 kroner til 10 000 kroner

Artikkelen inneholder annonselenker

Brudekjole på budsjett trenger ikke å bety at du må gå på akkord med drømmene dine!

Har du lyst til å bruke minst mulig - men få mest mulig effekt av brudekjolen du velger? Her er mange, vakre brudekjoler som alle har en hyggelig prislapp.

Du finner ingen kjoler på denne siden som koster mer enn 10 000,-, men de aller fleste ligger langt under dette.

Du får også mange gode tips til brudekjolejakten fra ekspertpersoner; tips og råd som er veldig lett å glemme.

Tekst: Next Content Studio Foto: Produsentene
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond
15 mest leste saker om brudekjoler

Brudekjoler på budsjett

Det finnes ingen tvil om at bryllup er en kostbar affære. Selv om brudekjolen er en av de mest sentrale delene av enhver brud sin store dag, kan det være vanskelig å finne den perfekte kjolen uten å sprengte budsjettet. Heldigvis er det flere måter å spare penger på brudekjolen:

Hva er budsjettvennlig brudekjole?

Før vi begynner å diskutere hvordan du kan finne en brudekjole på budsjett, må vi først definere hva vi mener med en «budsjettvennlig» kjole. En budsjettvennlig brudekjole er en kjole som er rimelig og innenfor din økonomiske situasjon, men samtidig ser flott ut og føles som en ekte brudekjole. Som regel handler en brudekjole på budsjett om at budsjettet ikke tillater at det brukes flere titalls tusen på en brudekjole.

Under her finner du mange flotte brudekjoler, alle under 10 000,-. Lenger ned finner du også 10 tips til å finne en budsjettvennlig brudekjole.

Budsjettvennlige brudekjoler fra By Malina
Annonse

Elegant one-shoulder kjole fra By Malina

By Malina Kjøp her
Budsjettvennlig brudekjole fra Rotate
Budsjettvennlig brudekjole fra Asos
Budsjettvennlige brudekjoler fra Reiss
Budsjettvennlige brudekjoler fra Etsy
Annonse
Brudekjole fra Etsy

Figurnær brudekjole i sateng

Etsy Kjøp her
Brudekjoler fra Bubbleroom
Annonse

Brudekjole med splitt fra Bubbleroom

Bubbleroom Kjøp her

Har du investert i drømmekjolen? Vurder en brudekjole nummer to – slik kan du danse natten lang uten å bekymre deg for å ødelegge kjolen

Tilbehør fra Loeffler Randall vi elsker

Hva koster vanligvis en brudekjole?

Se her for å se 7 ulike brudekjoler og hva de faktisk koster.

Selve brudekjolen er en del av kostnaden av brudens antrekk, vel å merke en stor del, men til selve brudeantrekket følger også kostnader som brudesko, brudebukett, brudeslør, smykker og skredder, og styling til brudeoppsett og make up.

Hva en brudekjole koster er basert på designeren og stoffet kjolen består av, samt antall detaljer, blonder, krystaller, paljetter og perler.

Den totale summen hviler på budsjettet du har satt av brudekjole. Er det totale budsjettet f.eks. 20 000,- kan det være greit å være bevisst på de andre kostnader som gjerne følger kjolen.

Generelt sett ser vi at bruder blir anbefalt å beregne minst 15 000,- til brudekjole.

— Redaksjonen, Ditt Bryllup

Skredder

Når kjolen først er valgt, anbefales det å få den sydd til å passe perfekt til deg. Dette er ny kostnad som ikke er inkludert i et kjøp, enten salongen du kjøper kjolen fra har en egen skredder eller ikke.

Gjennomsnittlig skredderkostnad til en brudekjole ligger på 5000,-. Jo mer detaljer og lag kjolen har, jo dyrere blir det. Kompleksiteten ved skreddersying øker med kjolens egen kompleksitet, og jo mer kompleks – jo høyere blir skredderprisen.

Pro Tip: Før du kjøper en brudekjole, finn ut hva du må gjøre med den hos en skredder og få et prisestimat. Da unngår du å få sjokk etter at kjolen først er kjøpt og du ikke har noe valg enn ta den kostnaden.

Tilpassing handler om å forme plaggets fasong til din kropp. Når du prøver brudekjolen merker du fort om passformen er god eller om det er rom for forbedring. Hvis du tenker at du kanskje trenger tilpassing, så betyr det at du definitivt trenger det.

Tuva Listau designer brudekjoler
Tuva Listau v. "Tuva Listau – Tilpasset deg"

Brudesko

Pensko og brudesko kan ha prislapp på et par hundre kroner, opptil mange, mange tusen. Av brudepar Ditt Bryllup vært i dialog med, opplever mange bruder at det er et smalt tilbud av brudesko i Norge, og brudepar tyr gjerne til å bestille mange par fra ulike nettsider og merker, for så å prøve dem på og sende tilbake de skoene som ikke passet.

Brudeskoene brukte jeg også lang tid på å finne. Norge har et veldig smalt utvalg, men til slutt fant jeg dem på nettbutikken Zalando. De var nydelige, veldig gode å ha på og heter Darci fra Dune London.

— Brud i 2022, Ying Rebecca

Eieren av brudesalongen, White by Green, kommer med et tips de fleste bruder fort kan glemme.

– Det vil nesten alltid være nødvendig med tilpasninger hos skredder for å få kjolen perfekt, og du bør alltid ha med skoene du skal bruke på bryllupsdagen med til tilpasningen. Dette for å sørge for at du justerer kjolen etter høyden på skoene, forteller Marcus Green.

Du leter kanskje i lang tid etter de perfekte brudeskoene – men husk at en god porsjon av denne tiden bør brukes til å finne sko som er behagelige å gå med.

Marit Kaper jobber i brudebutikken Diin Brud og Selskap og hun forteller at det aller viktigste med brudesko er at skoene er komfortable.

– Ikke velg for høye heler, men velg noen brudesko du kan gå i en hel dag uten noen problem, understreker hun.

Med tanke på utvalget av brudesko kan oppleves noe smalt i Norge, er dette noen brands som kan være verdt å merke seg, de har flotte pensko i kolleksjonene som kan være nydelige til din brudekjole:

 • Dune London
 • Stockholm Design Group
 • Peter Kaiser
 • Menbur
 • Steve Madden
 • Raid
 • & Other Stories
 • Billi Bi
 • NLY Shoes
 • Even&Odd
 • Anna Field
 • Buffalo
 • Guess
 • San Marina
 • Blue by Betsy Johnson
 • Alma en Pena
 • Ted Baker

Tidsbesparende tips: Zalando tilbyr svært mange av disse merkene.

Det litt mindre sexy tipset som allikevel er vel så viktig, er å legge til side eventuell stolthet du tar i skostørrelsen din, og gå for et par som heller har liiitt ekstra plass.

Tonje Jansson jobber som daglig leder i Christiane Brudesalong og anbefaler å kjøpe brudesko som er litt romslige. Dette er fordi man ofte hovner opp i foten i løpet av en dag, og kanskje spesielt om du planlegger et sommerbryllup, litt drikke og mye aktiviteter!

Pro Tip: Ha alltid to par sko til bryllupsdagen, gjerne et par som er flotte, men flate, spesielt hvis du vil danse langt ut i de sene nattetimene, (føttene dine vil takke deg for det).

Hvor lenge før bryllupet bør du kjøpe brudekjole?

Når du bestiller en brudekjole, er leveringstiden alt fra 3-6 måneder. Tidsestimat på skredder ligger på 2-3 måneder. Det anbefales derfor å begynne å se etter kjoler minst 10 måneder før bryllupet slik at du får bestilt kjolen senest 7-8 måneder før bryllupet. Da rekker du å få kjolen skreddersydd i tide.

Eieren av brudesalongen White By Green, Marcus Green, sier:

– Gifter du deg vår eller sommer, anbefaler vi at kjolen bestilles før jul, og for høstbryllup i løpet av årets første kvartal.

Brudekonsulent hos Brudekjolen Silje Grøtta anbefaler å bestille brudekjolen minst 7-8 måneder før bryllupet.

– Det er ca 3-6 måneder leveringstid på de fleste kjoler, også skal man ha tid til tilpassing hos skredder etter at kjolen har ankommet butikken.

Pro Tip: Begynn så tidlig som mulig. Du kan faktisk ikke få kjolen din for tidlig, men for sent derimot – det vil du unngå. Ta bilde av alle brudekjolene mens du har de på deg, også de du sier nei til. Det skjer oftere enn sjeldent at kjolen en brud først sa nei til, blir kjolen hun gifter seg i.

Har du vurdert å kjøpe en brukt brudekjole?

Finn.no, Tise, Gjenbrud og Carefully Collected er fire av flere måter til å få tak i en brukt brudekjole. En brudekjole er som regel av svært høy kvalitet, er kostbar og brukes kun én dag. Det er begrenset hvor slitt en brudekjole kan bli etter noen timers bruk, og en brukt brudekjole kan være like nydelig som dagen første eier fikk den levert.

Kvaliteten i brudekjoler er altfor god til at de bare brukes én gang. Brudekjoler lages stort sett i stoffer som tåler omsøm og vask.

Kristine Holen Grønningsæter, Gjenbrud

Å kjøpe en brukt brudekjole kan fint ansees som å kjøpe brudekjole på budsjett. Prisen er hyggeligere en nypris, og hvis du er nysgjerrig på hvordan det fungerer å både kjøpe brukt eller å selge din egen etter bryllupet, kan du lese alt du trenger å vite her.

10 tips til å finne en brudekjole på budsjett

 1. Lag et budsjett for å se hvor mye du har å bruke

Det første trinnet for å finne en budsjettvennlig brudekjole er å bestemme budsjettet ditt. For å ikke sprenge budsjettet kan du ha i bakhodet at antrekket til brudeparet totalt sett bør ikke koste mer enn ca. 9% av det totale budsjettet. Det vil alltid være lettere å finne en kjole innenfor ditt budsjett hvis du allerede har en idé om hvor mye du er villig/kan bruke på kjolen. Husk at prisen på brudekjoler kan variere betydelig, så det er viktig å finne et budsjett som fungerer for deg.

 1. Kjøp en brudekjole på salg

En av de beste måtene å spare penger på brudekjolen din er å kjøpe den på salg. Det kan virke som en opplagt ting, men mange bruder glemmer å sjekke ut salgsseksjonene i brudesalonger og på nettet. (Finner du ikke din størrelse på salg, merk at det er lettere å sy inn en brudekjole enn det er å sy den ut.) Planlegger du godt er ute i god tid, husk at mange butikker og salonger har salg på brudekjoler i løpet av et år, så hold et øye med tilbud og salg for å få en flott brudekjole til en redusert pris.

 1. Vurder å leie en brudekjole

Hvis du vil spare enda mer penger på brudekjolen, kan du vurdere å leie en brudekjole. Det er flere butikker og nettsteder som tilbyr brudekjoler til leie til en brøkdel av prisen på en ny kjole. Hvis du ikke har noe imot å bruke en kjole som allerede har blitt brukt, kan du spare mye penger ved å leie en kjole.

 1. Kjøp brudekjole på nett

Hvis du er villig til å ta en sjanse uten å prøve brudekjolen først (som fra seriøse nettbutikker er en trygg affære), kan du også kjøpe en brudekjole på nettet. Det er flere nettsteder som selger brudekjoler til lave priser. Sørg for å lese anmeldelser og ta kontakt med selgeren hvis du har spørsmål eller bekymringer.

 1. Kjøp en brudekjole fra en mindre kjent designer

Hvis du ønsker en mer unik kjole, kan du vurdere å kjøpe en brudekjole fra en mindre kjent designer. Disse designerne tilbyr ofte brudekjoler til rimeligere priser enn mer etablerte merker, men med like høy kvalitet og stil. Sjekk ut brudesalonger i Norge og hvilke designere de fører, og søk deretter på nettet for å finne ut hvilke av disse som er mindre kjente merker som tilbyr budsjettvennlige alternativer. Du kan også henvende deg direkte til brudesalongene for å spørre spesifikt om rimeligere kjoler fra mindre kjente designere.

Les også: | Brudesalonger i Oslo | Brudesalonger i Viken | Brudesalonger i Bergen | Brudesalonger i Kristiansand og Agder | Brudesalonger i Trondheim |Brudesalonger i Nord-Norge

 1. Gjenbruk i familien = brudekjole på budsjett

Hvis du har et familiemedlem som har spart på brudekjolen sin, og som ønsker at du skal bruke den samme kjolen i ditt bryllup, er dette et godt utgangspunkt for en nesten kostnadsfri brudekjole. Kostnadene vil evt. være å endre og tilpasse kjolen hos en skredder til din egen stil, eller bruke den som den er for en mer nostalgisk følelse. Å gjenbruke en kjole er også et miljøvennlig alternativ.

 1. Sjekk ut second hand-brudesalonger

Second hand-salonger er et flott alternativ å finne brudekjoler til redusert pris. Disse butikkene selger brukte brudekjoler i god stand, og du kan spare mye penger ved å kjøpe en brudekjole på denne måten. Sjekk ut lokale konsignasjonsbutikker eller søk på nettet for å finne kjoler i ditt område.

 1. Vurder en enkel kjole

Hvis du virkelig ønsker å spare penger, kan du vurdere å gå for en enklere brudekjole. En enklere kjole kan fortsatt se flott ut og føles som en ekte brudekjole, men til en mye lavere pris. Du kan også tilpasse kjolen med tilbehør som smykker, slør og sko for å gi den ditt personlige preg. Merk deg at jo flere detaljer en brudekjole har, jo dyrere blir den.

 1. Kjøp kjolen utenfor bryllupssesongen

Prisene på brudekjoler kan variere avhengig av sesongen. Utenom høysesong kan du få en bedre pris på brudekjolen din ettersom prisene på kjoler går ofte ned når sesongen er over, og du kan finne gode tilbud på utstillingsmodeller og siste års modeller.

 1. Vurder å kjøpe brudekjolen i utlandet

Skal du en tur av landet? Da kan du spare mye penger på brudekjolen din. Brudekjoler kan ofte være billigere i utlandet, spesielt i land der arbeidskraften er billigere. Du kan også finne unike og uvanlige kjoler som ikke er tilgjengelige i Norge.

 

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: