Brudekjole på budsjett: 33 kjoler under 2500 kroner, både klassiske, elegante og unike

Artikkelen inneholder annonselenker

Har du lyst til å bruke minst mulig - men få mest mulig effekt av brudekjolen du velger? Brudekjole på budsjett trenger ikke bety at du må gå på akkord med drømmene dine, eller ofre verken stil eller effekt den vil gi. Her er 35 brudekjoler som alle har en prislapp under 2.500 kr!

Her får du også mange gode tips til brudekjolejakten fra ekspertpersoner. Tips og råd som er veldig lett å glemme.

Tekst: Redaksjonen Foto: Unsplash og produsentene

Brudekjole med blonder under 2 500,-

Hvis du velger en elegant brudekjole på budsjett kan du gjøre uttrykket mer spennende med en rustikk og tilfeldig vakker brudebukett.

Elegant og enkel brudekjole under 2 500,-

Bohemsk brudekjole under 2 500,-

 

It’s all in the details – og spesielt når vi snakker om brudekjole på budsjett! Gå for tekstiler i luksuriøse kvaliteter eller med spennende detaljer for et sofistikert uttrykk.

Brudekjole til strandbryllup under 2 500,-

Unik og annerledes brudekjole under 2 500,-

Puff- og ballongermer er i vinden som aldri før og gir et umiddelbart it-preg over kjolen.

Brudekjoler med delikate detaljer

Har du investert i drømmekjolen? Gå for en brudekjole nummer to på budsjett – slik kan du danse natten lang uten å bekymre deg for å ødelegge kjolen

Tilbehør fra Loeffler Randall vi elsker

Hva koster vanligvis en brudekjole?

Selve brudekjolen er en del av kostnaden av brudens antrekk, vel å merke en stor del, men til selve brudeantrekket følger også kostnader som brudesko, brudebukett, brudeslør, smykker og skredder, og styling til brudeoppsett og make up.

Hva en brudekjole koster er basert på designeren og stoffet kjolen består av, samt antall detaljer, blonder, krystaller, paljetter og perler.

Den totale summen hviler på budsjettet du har satt av brudekjole. Er det totale budsjettet f.eks. 20 000,- kan det være greit å være bevisst på de andre kostnader som gjerne følger kjolen.

Generelt sett ser vi at bruder blir anbefalt å beregne minst 15 000,- til brudekjole.

— Redaksjonen, Ditt Bryllup

Skredder

Når kjolen først er valgt, anbefales det å få den sydd til å passe perfekt til deg. Dette er ny kostnad som ikke er inkludert i et kjøp, enten salongen du kjøper kjolen fra har en egen skredder eller ikke.

Gjennomsnittlig skredderkostnad til en brudekjole ligger på 5000,-. Jo mer detaljer og lag kjolen har, jo dyrere blir det. Kompleksiteten ved skreddersying øker med kjolens egen kompleksitet, og jo mer kompleks – jo høyere blir skredderprisen.

Pro Tip: Før du kjøper en brudekjole, finn ut hva du må gjøre med den hos en skredder og få et prisestimat. Da unngår du å få sjokk etter at kjolen først er kjøpt og du ikke har noe valg enn ta den kostnaden.

Tilpassing handler om å forme plaggets fasong til din kropp. Når du prøver brudekjolen merker du fort om passformen er god eller om det er rom for forbedring. Hvis du tenker at du kanskje trenger tilpassing, så betyr det at du definitivt trenger det.

Tuva Listau designer brudekjoler
Tuva Listau v. "Tuva Listau – Tilpasset deg"

Brudesko

Pensko og brudesko kan ha prislapp på et par hundre kroner, opptil mange, mange tusen. Av brudepar Ditt Bryllup vært i dialog med, opplever mange bruder at det er et smalt tilbud av brudesko i Norge, og brudepar tyr gjerne til å bestille mange par fra ulike nettsider og merker, for så å prøve dem på og sende tilbake de skoene som ikke passet.

Brudeskoene brukte jeg også lang tid på å finne. Norge har et veldig smalt utvalg, men til slutt fant jeg dem på nettbutikken Zalando. De var nydelige, veldig gode å ha på og heter Darci fra Dune London.

— Brud i 2022, Ying Rebecca

Eieren av brudesalongen, White by Green, kommer med et tips de fleste bruder fort kan glemme.

– Det vil nesten alltid være nødvendig med tilpasninger hos skredder for å få kjolen perfekt, og du bør alltid ha med skoene du skal bruke på bryllupsdagen med til tilpasningen. Dette for å sørge for at du justerer kjolen etter høyden på skoene, forteller Marcus Green.

Du leter kanskje i lang tid etter de perfekte brudeskoene – men husk at en god porsjon av denne tiden bør brukes til å finne sko som er behagelige å gå med.

Marit Kaper jobber i brudebutikken Diin Brud og Selskap og hun forteller at det aller viktigste med brudesko er at skoene er komfortable.

– Ikke velg for høye heler, men velg noen brudesko du kan gå i en hel dag uten noen problem, understreker hun.

Med tanke på utvalget av brudesko kan oppleves noe smalt i Norge, er dette noen brands som kan være verdt å merke seg, de har flotte pensko i kolleksjonene som kan være nydelige til din brudekjole:

 • Dune London
 • Stockholm Design Group
 • Peter Kaiser
 • Menbur
 • Steve Madden
 • Raid
 • & Other Stories
 • Billi Bi
 • NLY Shoes
 • Even&Odd
 • Anna Field
 • Buffalo
 • Guess
 • San Marina
 • Blue by Betsy Johnson
 • Alma en Pena
 • Ted Baker

Tidsbesparende tips: Zalando tilbyr svært mange av disse merkene.

Det litt mindre sexy tipset som allikevel er vel så viktig, er å legge til side eventuell stolthet du tar i skostørrelsen din, og gå for et par som heller har liiitt ekstra plass.

Tonje Jansson jobber som daglig leder i Christiane Brudesalong og anbefaler å kjøpe brudesko som er litt romslige. Dette er fordi man ofte hovner opp i foten i løpet av en dag, og kanskje spesielt om du planlegger et sommerbryllup, litt drikke og mye aktiviteter!

Pro Tip: Ha alltid to par sko til bryllupsdagen, gjerne et par som er flotte, men flate, spesielt hvis du vil danse langt ut i de sene nattetimene, (føttene dine vil takke deg for det).

Hvor lenge før bryllupet bør du kjøpe brudekjole?

Når du bestiller en brudekjole, er leveringstiden alt fra 3-6 måneder. Tidsestimat på skredder ligger på 2-3 måneder. Det anbefales derfor å begynne å se etter kjoler minst 10 måneder før bryllupet slik at du får bestilt kjolen senest 7-8 måneder før bryllupet. Da rekker du å få kjolen skreddersydd i tide.

Eieren av brudesalongen White By Green, Marcus Green, sier:

– Gifter du deg vår eller sommer, anbefaler vi at kjolen bestilles før jul, og for høstbryllup i løpet av årets første kvartal.

Brudekonsulent hos Brudekjolen Silje Grøtta anbefaler å bestille brudekjolen minst 7-8 måneder før bryllupet.

– Det er ca 3-6 måneder leveringstid på de fleste kjoler, også skal man ha tid til tilpassing hos skredder etter at kjolen har ankommet butikken.

Pro Tip: Begynn så tidlig som mulig. Du kan faktisk ikke få kjolen din for tidlig, men for sent derimot – det vil du unngå. Ta bilde av alle brudekjolene mens du har de på deg, også de du sier nei til. Det skjer oftere enn sjeldent at kjolen en brud først sa nei til, blir kjolen hun gifter seg i.

Har du vurdert å kjøpe en brukt brudekjole?

Finn.no, Tise, Gjenbrud og Carefully Collected er fire av flere måter til å få tak i en brukt brudekjole. En brudekjole er som regel av svært høy kvalitet, er kostbar og brukes kun én dag. Det er begrenset hvor slitt en brudekjole kan bli etter noen timers bruk, og en brukt brudekjole kan være like nydelig som dagen første eier fikk den levert.

Kvaliteten i brudekjoler er altfor god til at de bare brukes én gang. Brudekjoler lages stort sett i stoffer som tåler omsøm og vask.

Kristine Holen Grønningsæter, Gjenbrud

Å kjøpe en brukt brudekjole kan fint ansees som å kjøpe brudekjole på budsjett. Prisen er hyggeligere en nypris, og hvis du er nysgjerrig på hvordan det fungerer å både kjøpe brukt eller å selge din egen etter bryllupet, kan du lese alt du trenger å vite her.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: