Brudekjoler med blonder

Brudekjoler med blonder
Artikkelen inneholder annonselenker

Blonder setter et sofistikert og romantisk preg på brudekjolen. Det er et tradisjonelt valg, men årets kolleksjoner viser at det også finnes topp moderne varianter av brudekjoler med blonder. Finn din favoritt!

Tekst: Next Content Studio Foto: Eva Lendel og Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Kjære 2022-, 2023- eller 2024-bruden! Leser du dette er du forhåpentligvis kanskje kommende brud, eller aner noen ugler i mosen om at det nærmer seg? I denne saken vil vi ta deg med på en liten reise rundt brudekjoler med blonder, men også vise deg våre favoritter.

Det blir liksom ikke mer klassisk, romantisk og vakkert enn brudekjoler med blonder. Vi har nemlig lagt vår elsk på brudekjoler med blonder for lengst. Og det er heller ikke så rart vi har så sterke assosiasjoner mellom den tradisjonelle brudekjolen og blonder.

Blonder, eller lace, har nemlig alltid vært synonymt med aristokratiet og de veletablerte. Ikke rart brudekjoler derfor tradisjonsmessig ofte har blonder på seg hvis man tenker på hvor «stort» et bryllup er.

Brudekjole med blonder

I Europa var det i hovedsak i Italia de produserte de skjøre blondene. Under kong Ludvig XIV i Frankrike var blondeimporten enorm. Alle ville gå kledd i det luksuriøse stoffet. Dette fikk landets finansminister, Colbert, til å begynne å tenke. Kunne ikke Frankrike selv begynne å produsere blonder?

Slik tok det seg til at blonder også ble produsert i Frankrike og designerne her tok det i økende grad i bruk i sine haute couture-plagg. Stilen på blondene utviklet seg raskere, og flere stilarter utviklet seg. I dag blir blonder selvsagt produsert overalt hvor det er tekstilindustri – noe som også gjør at vi nå ser blonder i mange varianter.

Her er noen favoritter fra årets kolleksjoner – som viser et bredt spekter av hvordan blonder kan være på brudekjoler. Håper du finner noe som passer akkurat deg og din stil og som får bruden i deg til å blomstre!

22 brudekjoler med blonder

Annonse
Brudekjole fra By Malina

Brudekjole med blonder

By Malina Kjøp her

Spesielt denne sesongen ser vi brudekjoler som har mange ulike blondemønstre. Blondene på brudekjolene kan til og med minne om broderier! Ganske så stilig, og gir automatisk et oppdatert uttrykk på brudekjolen.

Kjolene fra Eva Lendel finner du i disse brudesalongene i Norge:

  • White by Green i Oslo
  • Box brud i Trondheim
Brudekjole fra Enzoani

Brudekjole med blonder og splitt

Enzoani Kjøp her

Vi falt for brudekjolene til Ida Sjöstedt i det hun startet opp, og hvor smart er det ikke at man faktisk kan bestille dem på nett og prøve hjemme? De passer perfekt til bryllupsdagen og seremonien, men også som en «second dress».

Brudekjolene fra Enzoani er populære blant norske bruder og du finner de i følgende brudesalonger i Norge:

  • Diin brud og Selskap i Oslo
  • Belle Amie i Bergen
  • Eva Brud i Trondheim

La oss ta et lite tilbakeblikk på den vakreste, norske supermodellen Frida Aasen som giftet seg denne sommeren. Denne off shoulder-kjolen signert Elie Saab var bare stunning. Aasen gikk også for en brudekjole med glitrende broderier på, og det valget skjønner vi godt.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Vi håper du fant noe du likte blant vårt utvalg. Og vi vil selvsagt oppdatere deg fremover!

15 mest leste saker om brudekjoler
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: