NYHET: Brudekjoletrendene for 2023 er her

Nå er det bare for 2023-bruden å booke time til brudekjoleprøving - trendene for våren 2023 klare!

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Produsentene

Bridal Fashion Week 2023 i New York er ved veis ende for denne gang, og det er bare å glede seg til årets kolleksjoner lanseres – det er mye lekkert som kommer fremover. Åpenbart er vi klare for å oppdatere kommende bruder på hva som kommer til å trende under brudesesongen våren 2023.

To ganger i året er det duket for Bridal Fashion Week i New York, og her vises siste nytt fra designerne, og de største trendene blir oppdaget. Blant de ni trendene vi skal ta for oss i dag, er èn av dem at fargepaletten blå kommer til å vise seg på brudekjolene neste år, og det gjør også asymmetriske snitt på overdelen.

Dette er ni brudekjoletrender for våren 2023!

Brudekjoletrender 2023

1. Hals med blonder

Denne trenden er spottet på blant annet Paris Hilton og Ellie Goulding i år, men også på en av våre brudepar fra «Lesernes bryllup» – Ida. Snakk om å følge med i trendbildet! Trenden har et litt kongelig preg over seg, og designere vi kjenner til som omfavner denne trend-silhuetten sesongen 2023 er Pronovias og Anne Barge. Denne trenden gleder vi oss til å se mer av fremover.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

2. Blå fargetoner

Lenge har den duse rosa-tonen skilt seg ut på brudekjoler, men denne gangen var det den blå fargetonen som entret catwalken. Merker som Pronovias, som er en av de aller største brudekjolemerkene (som du også får flere steder i Norge), er èn av dem som virkelig nailer trenden.

Oversikt over brudesalonger i Norge som fører merket Pronovias, finner du her.

3. Kjoler med gjennomsiktige stoffer

En trend som ser ut til å kapre både mote- og bryllupscatwalken denne sesongen er de «gjennomsiktige» kjolene. Brudekjoledesignerne har hoppet på trenden, og kjolene er bare nydelige. Tidligere i år skrev vi om den franske moteprofilen Camille Charriere til Paris-bryllup, og hun hadde hele to (!) gjennomsiktige kjoler på bryllupsdagen. For ikke å glemme og nevne at den ene var signert ingen ringere enn Celinè.

Brudekjolemerkene som har lekre kjoler med dette gjennomsiktige preget denne sesongen, er blant annet Eva Lendel og Nicole Milano.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

4. Asymmetriske utringninger

Ulike tolkninger av den moderne brudekjolen er alltid noe vi er på jakt etter, og denne sesongen er det asymmetriske utringninger som skiller seg ut. Og hva er vel lekrere enn en større detalj på en ellers klassisk kjole? Det er heller ikke umulig å legge merke til trenden med større detaljer på overdelen, eller en blomst knytt rundt halsen. Vi gleder oss til å følge bruder som velger disse trendene!

Brudekjoletrender 2023

5. Den hvite dressen

En todelt variant av brudekjolen, er selvsagt den lekre dressen og den blir med over i det nye året også. Vi elsker når bruder tenker annerledes, og den hvite dressen er ikke annet enn vakker. Den kan enten være helt klassisk, eller så vet vi jo at å redesigne dressen med å sy på perler og andre detaljer er rålekkert. By Malina Bridal hadde en nydelig dress til brud i fjor.

Dress fra By Malina

Foto: By Malina Bridal

6. Minikjolen

Minikjolen har nærmest flyttet inn på catwalken de siste årene, og den var selvsagt å se i år også. Minikjolen har både blitt populære å gifte seg i, men blir også brukt flittig som en «second dress» utover kvelden på selve bryllupsdagen. Gifter du deg over en helg eller flere dager, er den perfekt som en «dagen før dagen»-kjole også.

Brudekjole fra Eva Lendel

Foto: Eva Lendel

7. Detaljerte ballkjoler

Fra minikjole til den store kjolen. Ingenting er som de virkelig gjennomtenkte ballkjolene med store, vide skjørt og søte detaljer. Man skal jo tross alt føle seg som en ekte prinsesse på bryllupsdagen, skal man ikke det da? Tidligere i år giftet Sophia Bush seg i en nydelig ballkjole med blomsterdetaljer fra Monique Lhuillier Bride. Dette merket burde du sjekke ut hvis denne kjolen har et preg over seg som du ønsker deg.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

8. Sløyfer

Å ha enten èn stor eller flere små sløyfer på brudekjolen skiller seg virkelig ut i de nye kolleksjonene. Etter vår mening gir det virkelig en nydelig touch av eleganse og trend, på en og samme tid. Det er flere merker som fører denne trenden og i spissen står Eva Lendel, Enzoani og Nicole Milano.

9. Blomsterprint

Den store, romantiske blomsterprinten blomstret (bokstavelig talt) på catwalken. Brudekjoler med blonder har vært en klassiker i en årrekke, og vi er selvsagt klare for ett år til. Denne sesongen skal blomstene være store og det skal virkelig synes at det er blomsterblonder. Brudekjolemerker som har denne typen kjole er blant annet Elie Saab. Brudekjolemerket som blant annet supermodell Frida Aasen hadde brudekjole fra.

Foto: Elie Saab

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: