Brudeslør – brudebukettens beste venn

Kvinne som holder en bukett med brudeslør
Jente som dekorerer med brudeslør til en brudebukett

Dobbel dose brud! Brudebukett med brudeslør er i vinden som aldri før, og aller vakrest er den kanskje når den står alene? Slik mestrer du klassikern av alle klassikere – brudebukett med brudeslør!

Tekst: Julie Opsvik og Hedda Bjerén Foto: Anna Shvets /Pexels

Mye på grunn av navnet sitt, er brudeslør den blomsten flest forbinder med brudebuketter. Den er hvit, florlett og vakker, og brukes ofte som et hvitt dryss over alle slags mulige brudebuketter.

Men er den in i tiden nå eller anses den som utdatert?

Blomsterbukett med brudeslør er perfekt til de fleste brudekjoler.

Blomsterbukett med brudeslør er perfekt til de fleste brudekjoler.

– Brudeslør er faktisk ganske ofte brukt, men da som regel sammen med en rekke andre blomstertyper, forklarer Marte Lønberg, blomsterdekoratør hos ATH Flora Design på Hamar.

– Hos de brudene som ønsker et lett, sommerlig uttrykk, gjerne i pasteller, anbefaler vi gjerne brudeslør som en av blomstersortene, da dette bidrar til en luftig og lett helhet. Sammen med brudeslør i en slik type bukett bruker vi gjerne roser og grenroser, peoner, georginer og ranunkler, alt etter hva som er i sesong.

Gunn Kristin Forseth, blomsterdekoratør, eier og daglig leder for Nidaros Lys og Blomster opplever ikke at det er så stor etterspørsel for brudeslør i Trondheim for tiden.

Hun synes imidlertid at brudeslør kan være et godt valg i en litt stram bukett, sammen med flere små blomster i samme farge.

– Til hvitt slør passer for eksempel hvit delphinum, bouvardia, små hvite allium, dendrobium og eventuelt tørre strå, sier Gunn Kristin.

Se dette innlegget på Instagram

– Vi prøver å finne et personlig og anbefalt blomstervalg, tilpasset brudens kjole og hvilket fargetema hun har valgt for bryllupet. Bare brudeslør er enkelt og greit, men litt oliven i underkant er heller ikke feil, forklarer Gunn Kristin Forseth.

BRUDESLØR I BRUDEBUKETT OG HÅRPYNT

Marte fra ATH Flora design forklarer at dersom bruden ønsker hårpynt, er brudeslør et godt valg. Det er rent, sart og ikke minst enkelt for frisøren å jobbe inn i en frisyre.

Les også: Hva med å gå for en blomsterkrans?

– Hos oss er vi veldig glad i den litt bohemske buketten, der man kan få inntrykk av at materialene er sanket i hagen, og der hver blomst får vise sine egenskaper, uten å bli tvunget inn i en streng form. Da kan brudeslør med sine mange forgreininger forsterke det ønskede uttrykket, forklarer Marte.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Velg en bohemsk brudebukett

– Et brudearbeid kun bestående av brudeslør, kan være utrolig sart og lekkert, og vil gi et rent uttrykk. Selv har jeg laget brudearbeid med kun brudeslør til en vinterbrud, og det var nydelig! Forøvrig kan man også droppe den tradisjonelle buketten til fordel for kun en enkel hårkrans, da vil det være både nydelig og funksjonelt med bare brudeslør, avslutter Marte.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: