Brudgom i år og på jakt etter dress? Dette er trendene som gjelder

Motetrender for brudgom
Motetrender for brudgom

Foto: Dennis Ottink via Unsplash

Overraskende farger og statement-snitt er bare noe av det du som brudgom kan glede deg over. Her er trendene som gjelder når det kommer til dress for brudgom 2021!

Tekst: Stine Ravneberget Foto: Dennis Ottink via Unsplash

Selv om det gjerne er bruden som får mest oppmerksomhet for antrekket sitt, er det da viktig at også du som brudgom ser stilig ut i dress på den store dagen. Dere er jo tross alt to om dette bryllupet. For mange er det kun et alternativ til antrekket; konfirmasjonsdressen.

Men en dress er da ikke bare en dress. Kanskje du skal oppdatere den til den spesielle anledningen? Leie en helt annen enn den vante dressen, eller investere i noe nytt tilbehør?

Dette er dress-trendene som gjelder for deg som er brudgom i år.

Elegant dress i tweed

Lenge forbeholdt den britiske overklassen og de kongelige, men ikke nå lenger. Takket være tv-serier som Peaky Blinders og The Crown, gjør tweed nå et aldri så lite comeback.

Det erkebritiske materialet er helt perfekt for enhver brudgom som ønsker å se elegant, men samtidig litt stilig og kul ut på bryllupsdagen. Tweed ser bra ut særlig dersom dere går for et bryllup utendørs, enten på bygda eller i bakgården. På grunn av vevingen og fargetonene hentet fra naturen som grått og brunt, er en tweeddress som skapt for et høst- eller vinterbryllup, mener Fielding & Nicholson.

Er du av den vågale typen, kan du som brudgom kjøre på med hele dress-antrekket i tweed, eller bare noen elementer som en vest eller et slips. Du vil jo tross alt ikke stjele oppmerksomheten helt fra brudekjolen. Eller?

Se dette innlegget på Instagram

Brudgom i overraskende farger

Hvem har sagt at du som brudgom kun kan gå i mørk dress? Glem Janteloven, og gå for en forfriskende ny farge heller. I 2021 er det ifølge flere medier dresser i farger som grønt og burgunder man vil se enhver leken brudgom i – gjerne i blomstermønster eller mønstrede jacquardmaterialer.

Men det er unektelig utrolig stilig med en helgul dress til et sommerbryllup – enten pastellgul eller påskegul, eller en lys rosa dress til et vårbryllup. Vi spår at en turkis dress eller blazer à la Harry Styles i musikkvideoen Golden vil bli en innertier til sommeren.

Velg enten hele dressen i én sprek farge, eller gå for et mer nedtonet uttrykk med kun en farget jakke sammen med mørke bukser.

Se dette innlegget på Instagram

Se dette innlegget på Instagram

Se dette innlegget på Instagram

Rutedilla

Vil du påstå at du er en skikkelig moteløve og en trendy brudgom, bør du gå for en rutete dress i år. Jack Bunneys spår at den største trenden til brudgommen er den helrutete dressen i tre deler. Aller helst med et stort rutemønster på.

Men igjen, føler du det blir litt for skrikende, kan du alltids gå for en rutete blazer eller tilbehør med ruter, for å være litt med på motenotene. La gjerne en av fargene fra rutene gå igjen i skjorte eller tilbehør.

Se dette innlegget på Instagram

Dobbeltspent eleganse

En dobbelspent jakke oser av selvtillit – perfekt for bryllupsdagen din, skal vi tro Fieldings & Nicholson. Og ettersom den er et skikkelig statement i seg selv, kan du la den spille hovedrollen i antrekket og tone ned resten.

Men den tåler også fint sterke farger og mønstre for både skjorte, slips, tørkle og sokker (for husk å ikke glemme freshe sokker).

Den dobbelspente jakken skal ifølge Jack Bunneys ha blitt mer og mer populært de siste årene, og blir hyppig spottet på de stilbevisste motemennene som bruser med fjærene sine under motemessen Pitti Immagine Uomo i Firenze hvert år.

Se dette innlegget på Instagram

Se dette innlegget på Instagram

Sjakett gjør comeback

Sjakett, også gjerne kalt morning suit, har sakte, men sikkert sneket seg inn igjen i motebildet siden 2018. Den er en del av den britiske klestradisjonen, som aldri vil forsvinne, mener Fielding & Nicholson.

I år gjør den for alvor comeback. Jakken kjennetegnes av buede jakkeslag i front med én knapp, som er spisse på baksiden og former en slags hale, i tillegg til å være enkeltspent i enten sort eller grått. Sjaketten kommer tradisjonelt med et sett stilkoder som kan være lurt å følge, som for eksempel at den aldri skal brukes i selskaper som starter etter klokken 18. Den er dermed et genialt klesvalg for en brudgom med brunch-bryllup.

Bruk jakken sammen med en dobbeltspent vest i materialer som hundetannsmønster for en classy wow-effekt, tipser Jack Bunneys.

Se dette innlegget på Instagram

Se dette innlegget på Instagram

Stilig i tredelt dress

Den tredelte dressen bestående av jakke, vest og bukser har lenge vært sentral i motebildet, og er en udødelig kombo. Vesten gir mulighet til utallige variasjoner når det kommer til farge og mønster, og gjør hele antrekket rett og slett mer spennende og formelt – perfekt for et bryllup.

Se dette innlegget på Instagram

It-tilbehøret

Glem ikke tilbehøret for å gjøre antrekket ditt komplett. De siste årene er det blitt mer og mer viktig å vise frem personlighet gjennom ulike typer tilbehør. Sløyfer er blitt like vanlig som slips til dressen, og til og med lisseslipset funker – dersom det blir gjort riktig og blir bært med en solid dose selvtillit. Match gjerne fargen på slipset eller sløyfen med noe annet i antrekket for en rød tråd. Og husk tørkle eller blomst i jakkelommen.

Humor er også blitt et viktig og ikke minst forfriskende innslag i de mer formelle antrekkene de siste årene. Gå for såkalte party-sokker i friske og knalle farger som virkelig popper sammen med dressen, gjerne med mønster.

Unisex-smykker er en av de største smykketendensene i 2021, og både ørepynt, armbånd, ringer og halskjeder i minimalistisk design vil bli svært populært fremover. Mansjetter til skjorten er og blir et klassisk tilbehør som aldri slår feil.

Les også: Slik finner dere perfekte gifteringer

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: