Bryllup 2021 og korona

Forlovet par som danser utendørs

Har du planlagt å ha bryllup i 2021 og lurer på hvordan du skal forholde deg til korona? Da er du ikke alene! Her er noen gode tips til hvordan du forholder deg til korona-situasjonen og bryllupsplanleggingen.

Tekst: Redaksjonen Foto: Lauren Rader / Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Korona er dessverre fremdeles en aktuell problemstilling for bryllup i 2021. Hva skal man gjøre? Utsette? Is i magen? Kjøre mikrobryllup?

Mange har også allerede utsatt bryllupet i ett år på grunn av korona. Og bare tanken på enda ett år med uvisshet og utsatthet virker utmattende.

Valget er til syvende og sist deres, men på denne siden vil dere finne artikler til inspirasjon og informasjon rundt bryllup og korona.

I tillegg finner du på denne siden hos Helsedirektoratet oppdatert informasjon om koronaregler for arrangementer og sammenkomster – som vil gjelde for bryllup i 2021.

Regjeringen.no’s sider for arrangementer og sammenkomster – finner du også oppdatert og nyttig informasjon om bryllup og korona for 2021.

Utover det finnes det noen ting dere kan tenke på når dere tar stilling til bryllup og korona-situasjonen i 2021:

bryllup 2021 korona

DRØMMELOKALET: For bryllup i 2021 er utendørsvielser og -fester det sikreste valget. Men så var det været da… Foto: Unspash

Avstand er viktig nå under korona, og bryllupslokalet må derfor innfri flere krav enn tidligere.

– Kjenner du noen som har et lokale som kan lånes for anledningen? En gammel låve eller et naust nede ved havet kan bli til et flott sted å gifte seg. Slik står dere friere om det skulle bli endringer og holder kostnadene nede, forteller seremonier i Humanistforbundet, Elin Olsen-Nalum.

Få flere tips til hvordan planlegge bryllup under korona i intervjuet med henne.

Planlegger du bryllup i hagen, på en låve eller hjemme? Få svar på ofte stilte spørsmål i denne artikkelen.

Bryllup + partytelt!

Utendørsvielser og bryllup utendørs er kanskje en av de sikreste valgene av bryllupslokaler under korona. Men vi bor jo også i Norge, og her er været like ustabilt som koronatilstanden i blant ser ut til å være. Derfor har partytelt blitt superpopulært – og også en av de største bryllupstrendene for 2021.

Kunne partytelt vært en løsning for deres bryllup? Husk i så fall å tenke på tilgang på strøm, som du kan måtte trenge til varmelamper, samt tilberedning av mat og drikke. I tillegg kan det være lurt å ha et separat telt hvor du kan sette opp klesstativer til gjestenes ytterklær og vesker. Om du skal ha servitører kan det være lurt å ha et telt hvor de også kan ha sine ting, matserveringsting og hvor de kan ha pause og hvile.

Se eksempel på bryllupsfeiring med partytelt her – hvor også bryllupsplanlegger Amanda Thompson gir gode tips til bruk av dette i bryllup.

Og les mer om party-telt som bryllupstrend, og de andre 10 trendene som gjelder nå i artikkelen 11 Bryllupstrender for 2021.

Borddekking av bryllupsbord under korona

Bordplassering

– Det kan være utfordrende med størrelsene på lokalene og restriksjoner på én meter avstand mellom gjestene. Ved bordplassering er det lurt å lage «kohorter» av familiemedlemmer og venner som omgås ofte, og prøve å unngå miks og match med nye og gamle venner, tipser Trine Thorsen som er gründer og daglig leder av Lageret Studio i Asker. Hun gir flere gode tips fra leverandørsiden om bryllupslokale i korona her.

Amanda Thompson er bryllupsplanlegger og tipser alle brudepar om å huske å ha med engangshansker til alle som skal hjelpe til med borddekking, mat og dekorasjoner. Det gjør hele jobben enklere og sikrer god hygiene.

Hun anbefaler også alle brudepar om å tegne lokalet opp på forhånd.

– Slik kan dere plassere inn stoler og bord i riktig størrelse i forhold til rommet allerede i planleggingsfasen. For det er ikke lett å se for seg størrelsesforhold bare i hodet, og ofte underdriver vi det hele, forteller Amanda.

Få flere gode tips fra Amanda i artikkelen Bryllupsplanleggeren om bryllup og korona.

Må dere utsette bryllupet på grunn av korona? Sett ny dato!

Parterapeut Thomas Winther har selv måtte kjenne på det å utsette bryllupet på grunn av korona og deler her sine beste tips til hvordan man som par takler denne tiden.

Et av tipsene hans er å sette en ny dato dersom dere er så uheldige å måtte utsette bryllupet. Dette fordi dere på denne måten fremdeles kan ha drømmene deres intakte – og noe å se frem imot.

Venner utendørs for å feire bryllup i korona
korona øl på bryllup i sommer

Tenk nytt rundt gamle tradisjoner

– For eksempel bryllupstradisjonen med å kysse brud og brudgom når den respektive går på toalettet er ikke helt koronavennlig og må unngås. I tillegg må man huske på at man må unngå klemming og gruppebilde av alle gjestene, tipser Trine Thorsen.

Det er lett å tenke at det er synd å gå glipp av de gamle, gode tradisjonene – men det går også an å snu på det å lage noe morsomt ut av det. Trine Thorsen forteller om hendelser hvor brudeparet har delt ut badringer på dansegulvet for å sørge for avstand. Og egenkomponerte antibac-flasker har omtrent blitt et must på bryllupsdekorlisten.

 

Ta vare på hverandre

Som at ikke bryllupsplanlegging i seg selv var en stor nok stressfaktor – nå har vi korona i tillegg!

I dette intervjuet gir samlivsterapeut Trine Huseby gode råd, og understreker samtidig at vi alle reagerer ulikt og det er viktig å vise toleranse.

– Mitt beste råd er aksept og toleranse for ulikhet. De fleste par reagerer ulikt på situasjonen. Kanskje den ene blir kjempeskuffet og har behov for debrifing, mens den andre er mer pragmatisk og får behov for å begrense økonomiske tap. Da er det viktig å være klar over at ingen reaksjon er «feil», forteller hun.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: