Lesernes Bryllup: Maria + Ann Mari = sant

På romantisk og vakkert vis ga Maria og Ann Mari hverandre sitt «Ja!». De feiret og foreviget sin kjærlighet i magiske, naturnære og majestetiske omgivelser i Bergen.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Thea Brønlund / @theabronlund
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

I årets Ditt Bryllup-magasin, som du kan endelig kan kjøpe her, har vi intervjuet flere brudepar. Blant annet har vi pratet med Maria og Ann Mari som har delt sin bryllupshistorie med oss. De giftet seg i Bergen i fjor sommer, og det var rett og slett magisk. Her er en liten smakebit på historier du kan lese om i årets magasin!

Hvordan begynte deres kjærlighetshistorie?

Vi møttes gjennom felles venner i 2018 i Kristiansand. For meg (Maria), var det ikke kjærlighet ved første blikk. Jeg hadde aldri vært sammen med en jente før, i motsetning til Ann Mari. Vi ble først gode venner, men det tok ikke altfor lang tid før det oppstod romantiske følelser. Etter noen måneder var vi stupforelsket i hverandre.

Hvordan var frieriet?

Sammen med noen venninner hadde Ann Mari stelt i stand en romantisk og nydelig piknik på en idyllisk strand i Kristiansand. Hun gikk ned på kne og spurte om jeg ville gifte meg med henne. Jeg fikk litt sjokk. Jeg hadde ingen anelse om at hun skulle fri, så jeg tror hun måtte spørre to ganger før jeg sa “JA!”.

Fortell litt om selve bryllupet?

Det ble naturlig å ha bryllupet i Bergen hvor jeg (Maria) har vokst opp, og hvor store deler av min familie og venner bor. Vi ønsket at bryllupet skulle være en blanding av tradisjonelt kirkebryllup og litt “laid back”, intimt og koselig stemning. Vielsen hadde vi i Fana kirke. Det ble en ekstra spesiell opplevelse fordi mine (Maria) sine foreldre giftet seg i denne kirken for 32 år siden. Festen ble holdt i Fana skytterlag sitt lokale på Stend.

Fortell om vielsen?

Øyeblikket da jeg gikk ned kirkegulvet, med pappa ved min side, og så Ann Mari – det var magisk. Smilet gikk nesten rundt. Det var så vakkert og rørende at så mange av våre venner og familie var der for oss. Det er dessverre ikke alle prester som ønsker å gifte likekjønnede, men presten vi fikk var helt fantastisk. Prestens tale var utrolig fin og rørende; det var ikke et tørt øye i kriken.

Sangvalg til innmarsjen var «Bridal Chorus» av Wagner, og utmarsjen var «Bryllupsmarch» av Felix Mendelssohn. Ei venninne av Ann Mari hadde et soloinnslag og sang «Blå salme». Pappa, som dirigerer et mannskor, hadde også noen innslag. Alt var helt perfekt!

For å holde det romantiske forholdet ved like har vi blant annet «date nights», overraskelser til hverandre og blomstergaver.

Brudeparet

Fortell om bryllupsfotograferingen?

Vi kunne ikke vært mer fornøyd med fotografen vi valgte, Thea Brønlund. Hun var superskjønn, lett å samarbeide med og vi hadde en samtale før bryllupet om hva som var viktig for oss. Thea var kjent i området, så hun hadde gode forslag til hvor det var fint å ta bilder. Rett ved Fana kirke ligger det en naturpark. Vi endte opp med å ta brudebilder i Naturparken og ved Stend jordbruksskole. Skolen har et herskapelig preg over seg og en nydelig hage med masse blomster rett utenfor.

Vi anbefaler å sjekke ut fotografens stil for å se om det er stilen deres liker. Og se på bryllupsbilder fotografen har tatt tidligere.

Hvordan var bryllupsfesten?

Lokalet var pyntet med runde bord, hvite duker, hvite roser, brudeslør og eføy. I taket hang vi lyslenker som skapte en magisk stemning når det begynte å bli mørkt ute. Vi lagde en fotovegg der man kunne ta bilder med et polaroidkamera, i tillegg hadde vi en bryllupsbok der gjestene kunne skrive en hilsen til brudeparet. I tillegg lagde vi en hawaii-inspirert bar hvor det ble servert drinker. Flere musikkinnslag på festen var det også. I all hemmelighet skrev jeg en sang til Ann Mari og sang en duett med min ene forlover – «The way you make me feel». Ann Mari ble veldig fornøyd, det var tross alt det hun ønsket seg.

Hva serverte dere av mat?

Vi serverte asiatisk tapas. Desserten droppet vi, men hoppet heller rett over til kakebordet, hvor mamma var ansvarlig for kaker. Søsteren min bakte bryllupskaken.

Fortell litt om brudevalsen?

Vi danset til sangen «September» av Earth, wind & fire. I tillegg så danset jeg en dans for Ann Mari som jeg lærte på en burlesque dansetime i utdrikningslaget vårt. Det var så gøy å fremføre den koreografien. Det falt i god smak!

Ann Mari og pappa hadde samme knapphullsblomst – stas!

Brudeparet

Brudeantrekkene

Jeg (Maria) kjøpte brudekjolen hos KIKA Weddings, og jeg fikk den skreddersydd. Min og brudepikenes bukett ble laget av Mester Grønn på Lagunen. Jeg fikk makeup på Fredrik&Louisa og håret mitt ble stylet av min søster. Jeg hadde kjøpt noen perleøredobber på Thune og skoene var hvite, med litt hæl. Dressen til Ann Mari er kjøpt fra House of Singels (skredder i Bergen). Det ble tatt mål og lagt inn bestilling et halvt år i forveien. Dressen hadde litt “Downtown Abbey”-stil, spesielt med pastrone rundt halsen. Knapphullsblomsten stod i stil til min brudebukett.

Hvordan var deres bryllupsplanlegging?

Vi stod for all planleggingen selv og begynte planleggingen i 2021. Vi fant en oversikt på bryllupsbudsjett på DNB (tips!). Dette brukte vi underveis for å holde styr på budjsettet, og huket av underveis når vi handlet inn tingene vi trengte.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Instagram, Pinterest og innspill fra venner.

Hva er dere mest glad for at dere la av ekstra budsjett til?

Fotograf, drikke og brudekjole/dress. Jeg følte meg så fin i brudekjolen den dagen og Ann Mari strålte i sin kule dress. Det ble servert alkohol under middagen, vi lagde bar på kvelden og fotografen har gitt oss minner for livet.

Hvor gikk bryllupsreisen?

Turen gikk til vakre Italia. Vi var først noen dager i Venezia, deretter to netter ved Gardasjøen. Den siste uken dro vi til Firenze. Vi besøkte også Verona og Sienna.

5 tips til kommende brudepar

  1. Planlegg i god tid.
  2. Få en oversikt over alt som skal bestilles og kjøpes inn.
  3. Lag et budsjett.
  4. Gi oppgaver til andre.
  5. På selve bryllupsdagen er det ikke mer dere kan få gjort – da er det bare til å nyte.

Vår bryllupsliste

Vielse / Fana Kirke

Bryllupslokalet / Fana skytterlag sitt lokale

Trykksaker / Invitasjon og takkekort fra optimalprint.no

Antall gjester / 73

Blomsterleverandør / Mester Grønn på Lagunen Thea

Bryllupsbudsjett / 180 000kr 

Fotograf / Thea Brønlund / @theabronlund / www.theabronlund.com

Maten / Asiatisk tapas fra Kroa Thai Catering

Brudevals / «September» av Earth, wind and fire

Brudekjole / Skreddersydd brudekjole fra KIKA weddings

Slør / KIKA weddings

Brudebuketten / Mester Grønn

Hår og makeup / Maria: Fredrik & Louisa og søsteren til Maria / Ann Mari: Sminket av en venninne og fikk håret stylet på Ramsvik Frisørsalong på Nordås.

Ann Mari sin dress / House of Singels

Morgengave til Maria: Jeg var så heldig å få oppkalt en stjerne etter meg, med mitt nye etternavn. Jeg fikk stjernesertifikat og billett til Julekonsert med Adam Douglas

Morgengave til Ann Mari: Ann Mari måtte nøye seg med min glede over gaven jeg fikk. Vi hadde ikke planlagt å gi hverandre morgengave 

Gifteringer / Thune 

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: