Drivhuseffekten – Slik feiret Eirin og Jarand kjærligheten med bryllup i et drivhus

Bryllup i et drivhus
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Da Eirin og Jarand skulle gifte seg, ville de ha en avslappet feiring i vakre omgivelser. Et gammelt drivhus viste seg å være det perfekte lokalet ­– og med god hjelp fra familie og venner stelte paret i stand et unikt bryllup med bohemske vibber og herlig atmosfære.

Tekst: Betine Bernadotte Huflåtten Foto: Thomas Leikvoll

Både Eirin Egge Ryan og mannen Jarand Waaland kommer fra Rogaland, og selv om paret er bosatt i Oslo, var de aldri i tvil om at bryllupet skulle finne sted i hjemtraktene. Ved en tilfeldighet kom de over det rustikke drivhuset i idylliske omgivelser på Rennesøy utenfor Stavanger, og da var valget enkelt. Utallige arbeidstimer ble lagt ned i forberedelsene og resultatet ble uimotståelig sjarmerende – det er bare å la seg inspirere!

Romantisk hverdagsfrieri

At paret foretrekker å gjøre ting på en jordnær og ujålete måte, kom også til uttrykk i selve frieriet – som skjedde en onsdag etter jobb.

– Det var en nydelig høstdag med masse farger på trærne. Vi satt på en benk i parken vi pleier å være mye i, og helt plutselig spurte han om jeg ville gifte meg med ham. Jeg ble veldig overrasket, forteller Eirin.

Etter at forlovelsen var et faktum, gikk paret i gang med å planlegge giftemål. De hadde ingen konkrete tanker om hva slags type bryllup de ønsket, men noen ting var de enige om fra starten.

– Vi visste at vi ville ha et avslappet bryllup, men med en gjennomført og enhetlig stil. Dessuten var det viktig for oss å ha feiringen i Rogaland. Både fordi det var der vi møttes første gang, men også fordi all familien vår bor der og vi har mange venner der, sier Eirin.

Bryllup i drivhus og glamping-overnatting

Eirin forteller at de sjekket ut mange forskjellige lokaler, men at ingen av stedene var helt slik de så for seg. Men plutselig dukket det opp et interessant tips i en vennemiddag.  

– En venninne av meg nevnte tilfeldigvis at det finnes et drivhus på Rennesøy. Vi ble umiddelbart gira av ideen om å ha bryllup i et drivhus, siden vi jo var på jakt etter et avslappet og sommerlig uttrykk.

– Vi ble umiddelbart gira av ideen om å ha bryllup i et drivhus.

EIRIN EGGE RYAN

Da paret fikk vite at det dessuten var glamping tilknyttet drivhuset, slik at gjestene kunne overnatte i flotte telt etter festen, var det ikke noe å lure på. Bryllupet skulle stå på Rennesøy. Men i motsetning til de andre lokalene Eirin og Jarand hadde sett på, hvor catering, borddekking og mye annet var inkludert i prisen, måtte de her organisere alt selv.

– Det var bare lokalet vi fikk leie, og det var heller ingen som jobbet i drivhuset. Dermed måtte vi ordne catering, servise, glass, pynt, blomster, bar og musikk. Dette var noe vi syntes var positivt i den forstand at vi fikk bestemme alt selv, men det førte også til at det ble mye jobb, sier Eirin.

Selv om de begge to falt pladask for drivhuset, var det allikevel var enkelte ting paret endret for å få det nøyaktig slik de ville.

– Det var mye farger og blomster i drivhuset, og siden vi ønsket oss et rent og enkelt uttrykk hadde vi behov for å tone det ned. Med masse hvite vimpler og andre hvite dekorasjoner fikk vi den rette stilen, forteller Eirin.

Dugnadsånd og driftige venner

Med så mye som skulle fikses, var Eirin og Jarand avhengig av hjelp fra gode venner og familie for å komme i havn.

– Vi fikk tilgang til drivhuset dagen før bryllupet, og det var mye vi skulle rekke å gjøre på kort tid. Det løste vi ved å ha en skikkelig dugnad med familie og venner. Vi bestilte masse pizza og så gjøv alle løs på oppgavene, sier Eirin

– Det ble en veldig fin dag og vi er utrolig takknemlige for at de stilte opp. Vi hadde ikke greid det uten dem. Vennene og familien vår har en stor del av æren for at bryllupet ble så fantastisk.

Men det var ikke bare festlokalet som ble ordnet med hjelp av dugnad. Paret hadde et begrenset budsjett, og derfor var det naturlig å involvere venner og bekjente i mange av oppgavene.

– Baren ble et skikkelig fellesprosjekt. Folk kjøpte inn drikke for oss når de var ute og reiste, og vi fikk venner av søsknene våre til å lage drinker. Dessuten var det et par av vennene våre som styrte musikken når det ble tid for dansegulv, sier Eirin.

– Vennene og familien vår har en stor del av æren for at bryllupet ble så fantastisk.

EIRIN EGGE RYAN 

Les også: Brudens tips til gjennomføring og bruk av DIY-dekorasjoner

Livets store dag

Etter uker med hard jobbing, var endelig bryllupsdagen der – 16. juni 2018! Eirin og Jarand hadde sovet hver for seg kvelden før og møttes i en park for en romantisk «first look» om morgenen.

– Det var veldig fint, og selv om vi hadde vært sammen i syv–åtte år da vi giftet oss kjente jeg sommerfuglene i magen. Det var et av dagens største høydepunkt, forteller Eirin.

– Selv om vi hadde vært sammen i syv-åtte år før vi giftet oss, kjente jeg sommerfuglene i magen.

EIRIN EGGE RYAN 

Deretter dro brudeparet og forloverne av gårde med fotografen. De tok brudebilder før turen gikk ut til Rennesøy og drivhuset der vielsen og bryllupsfesten skulle foregå. Men alt gikk ikke helt som planlagt.   

– Vi hadde leid en gammel bil med sjåfør. Men jeg hadde sagt feil klokkeslett til sjåføren, så han stod på et kjøpesenter når han egentlig skulle ha hentet oss. Det var litt krise, men også ganske komisk. Det endte med at fikk sitte på med fotografen, sier Eirin.

Lyst til å kopiere Eirins romantiske stil? Les også: Blomsterkrans til brud – slik lager du den selv

Utendørs vielse i solskinnet

Eirin og Jarand hadde en humanistisk vielse utendørs. Alle som har vært i Rogaland vet at været der kan være ganske omskiftelig, og rett før vielsen begynte det å regne.

­– Vi måtte utsette vielsen en halvtime, men det var heldigvis bare en byge. Og litt regn på bryllupsdagen betyr jo som kjent lykke, sier Eirin.

Paret ble sluppet av et stykke fra der vielsen skulle foregå, og gikk til fots på en landevei det siste stykket opp mot drivhuset.

Bryllup i et drivhus

– Da vi begynte å gå, tittet sola fram. Det var så fint å se alle vennene våre og familien satt der og ventet på oss. Mannen min er en rolig og avbalansert type, men da så jeg at han ble rørt. Det var et veldig spesielt og høytidelig øyeblikk, forteller Eirin.  

– Det var så fint å se alle vennene våre og familien satt der og ventet på oss. Mannen min er en rolig og avbalansert type, men da så jeg at han ble rørt.

EIRIN EGGE RYAN

Les også: Slik planlegger du bryllup i egen hage eller på en låve

Klart for middag og fest

Etter vielsen var det duket for mingling, middag og fest ut i de små timer for brudeparet og de 85 gjestene.

– Middagen bare fløy avsted, plutselig var det mørkt og klart for å innta dansegulvet. Heldigvis var fotografen med oss hele dagen og fanget opp alle de unike øyeblikkene, sier Eirin.

Hun er ikke det minste i tvil om at bryllupet ble alt de drømte om – og enda litt til.

– Det var magisk. Rett og slett magisk.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: