Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Bryllup og korona: En drømmedag på Månefisken

Aimee Singer Hakaj hadde planlagt bryllup på Månefisken i over ett år da både en storm og korona førte til at de måtte hive seg rundt og endre planer. Les hvordan hun og mannen Migjen Hakaj håndterte endringer og selve gjennomføringen av bryllup under korona.

Tekst: Julie Opsvik Foto: @annaolettevisuals

Jeg og Aimee møtes over Teams for en kopp kaffe og en virtuell prat om bryllupsfeiring. Snøen faller i tykke lag utenfor vinduene våre der vi begge sitter i Oslo på hjemmekontor. Aimee er rask med å unnskylde seg, hun har nemlig nettopp fått en liten valp som løper ivrig rundt på gulvet i leiligheten hennes.

– Jeg har gitt henne en gulrot, så jeg håper hun holder seg opptatt en liten stund, sier hun og smiler.

En positiv ting med korona er muligheten til nettopp dette – å få tilbringe mye tid med sin nye familie, inkludert både mann og valp! En mer negativ side er all usikkerheten og endringer av planer i siste liten. Dette har også Aimee og mannen fått erfare da de i fjor hadde planlagt selve drømmebryllupet sitt.

– Jeg er jo en skikkelig planleggingsfreak, men ønsket samtidig et bryllup uten stiv stemning. Det finnes jo heller ikke en oppskrift på hva et bryllup faktisk er, så man må jo til syvende og sist bare lage det ut ifra slik man selv ønsker det, forklarer hun.

– Faktisk var det de «voksne» som stresset mest med detaljer og ting jeg burde huske på, som knapphullsblomst for eksempel, sier hun og ler. De valgte verken å ha dette eller roser, som det også kom spørsmål om.

– Men verken jeg eller mannen min hadde vært i noe bryllup før vårt eget, så vi hadde kun vår egen mal å leve opp til og sette forventningene etter. Det var egentlig veldig deilig!

Bryllupsplanlegging del 1

Aimee og Migjens bryllup var planlagt til den 6.6.2020 på Månefisken i Oslo med vielse i Botanisk Hage. Jo nærmere de kom datoen, jo mer fulgte de med på restriksjonene og utviklingen av korona.

– Mannen min var usikker da koronaen brøt ut, og lurte på om vi burde flytte bryllupet. Men jeg nektet å flytte det. Jeg ville så gjerne ha bryllup på Månefisken. Dette var jo drømmebryllupet mitt som jeg hadde planlagt i over ett år!

Det hjalp heller ikke at det etter hver pressekonferanse tikket inn nye meldinger fra venner som viste sin sympati og lurte på hva de nå skulle gjøre.

– Jeg hadde nok å tenke på, og gikk i forsvarsmodus, rett og slett.  Jeg var nok ikke så kjempekoselig i perioden før, sier Aimee og ler mens hun tenker tilbake på det hele.

– Man har aldri vært i den situasjonen, verken med å planlegge bryllup eller korona. Du må endre planer hver uke og finne nye løsninger hele tiden, forklarer hun.

– Men jeg nektet å flytte det. Dette var jo drømmebryllupet mitt som jeg hadde planlagt i over ett år!

Aimee Singer Hakaj

Da valget ble tatt

Og bare seks uker før, da Oslo stengte skjenkebevilgningen, ble det klart at de faktisk var nødt til å flytte bryllupet.

– Jeg var jo fast bestemt på at vi skulle ha bryllup på Månefisken, men de var fullbooket ut hele 2021. Jeg begynte derfor en ny jakt etter lokale, og jeg må si at man blir kreativ i runde to av en slik planleggingsfase. Jeg fant så mange nye muligheter til hvor vi kunne gifte oss! Forteller Aimee engasjert.

Men ekstra planlegging var forgjeves – for plutselig dukket muligheten opp. Månefisken fikk nemlig en avbestilling den 18. juli samme sommer.

– Da var valget enkelt!

Enkelt valg, men mye jobb allikevel. Det første Aimee sjekket ut var om fotografen de hadde bestilt var ledig den nye datoen. Videre måtte vigselen ombookes, frisør, makeup og så videre!

– Heldigvis hadde vi valgt å gjøre mye selv, som for eksempel blomsterdekorasjoner. Mat og drikke til bryllupet hadde vi gjennom Månefisken. Brudekjolen var jo allerede kjøpt og sydd inn, og det var på en måte en lettelse å slippe å vente et helt år med å ha den på!

Det var en intens fase og mye som skulle klaffe. Men her fikk hun avkastning fra planleggingen som allerede var lagt inn i bryllupet. Da fotografen ga klarsignal på datoen, gikk resten i boks. Nå var det bare å krysse fingrene for at alt skulle gå som smurt herifra til bryllupsdagen seks uker senere.

Stormfulle høyder i Botanisk Hage

Dagen for bryllup nærmet seg, og med det store lokalet til Månefisken gikk det fint å holde restriksjonene som gjaldt på dette tidspunktet.

– Det var lov med 200 gjester, og vi hadde i overkant av 70 på listen. Vi hadde også valgt runde bord med plass til 8 og opptil 10 personer. Disse fikk vi beskjed om at måtte justeres på til færre antall. Med to ekstra bord og en liten omrokkering av bordplasseringen, var det en enkel tilpasning, forteller Aimee.

Vielsen skulle være utendørs, så dette var også under kontroll. Eller? For det andre man ikke kan kontrollere, i tillegg til korona, er jo været. Og dette måtte jo selvfølgelig gjøre ting vrient. Dagen før bryllupet var det meldt storm og regn under vielsestidspunktet.

Les også: Alt du trenger å vite om vielse

Tid for vielse og livets «Ja»

Paret måtte nok en gang hive seg rundt og komme opp med ny plan.

– Heldigvis var Månefisken veldig behjelpelige slik at vi kunne ha vielsen innendørs der. Og jeg og moren min fikk dra ned tidlig dagen før og ordnet alt i stand.

Vielse på Månefisken

– Heldigvis var Månefisken veldig behjelpelige slik at vi kunne ha vielsen innendørs der.

AIMEE SINGER HAKAJ

For midt i det hele skulle de jo fikse alt av blomster selv! Hvordan de fikk til dette helt selv, virker som ren magi for meg, men Aimee bare trekker på skuldrene:

– Jeg hadde samlet inspirasjon på Pinterest, og visste akkurat hvordan jeg ville ha det. Blomstene bestilte vi fra Floriss. I tillegg hadde jeg sikkert kjøpt over 100 små vaser på Finn, og leid over 100 lysestaker – dette også gjennom Finn, forteller Aimee og ler.

– Jeg er veldig fan av gjenbruk!

Hun forklarer at de hadde laget et «testbord» noen uker før med de blomstene hun kunne tenke seg, og slik sett var godt forberedt når det kom til selve pyntingen. Og selve brudebuketten foreslo moren at de jo enkelt kunne lage fra blomstene som ble igjen etter alle dekorasjonene, noe de gjorde.

– Og den ble så fin, takket være mammaen min!

Les også: Blomsterkrans til brud

Den store dagen

Endelig var bryllupsdagen der, og det var på tide å nyte! Fotografen kom hjem til Aimee og fotograferte mens de gjorde seg klare.

Videre fulgte hun med til St. Hanshaug-parken hvor hun og mannen hadde «first look» til et avtalt tidspunkt. Så romantisk!

Her tok de brudebildene og gikk deretter ned til Månefisken for vielse, middag og fest.

– Fotografene var med i 7,5 time, for ja vi hadde to, og det kan jeg virkelig anbefale. Slik fikk de tatt bilder fra ulike vinkler og fanget opp unike øyeblikk hele dagen.

AIMEE SINGER HAKAJ

Brudeparet på Månefisken

Bryllup på Månefisken

På Månefisken var det god plass, nok av Antibac og ikke minst: God stemning!

– Folk var virkelig klare for en fest! Og for en dag var det som at korona ikke eksisterte og vi bare fikk nyte og ha det gøy!

For Aimee kan virkelig understreke at det ble den beste dagen i hele 2020 – ja, kanskje i hele livet. Det ble akkurat den drømmedagen hun hadde ønsket seg og jobbet så hardt for.

– Planlegg det bryllupet dere vil ha, ikke noe som andre vil ha eller forventer! Og ta imot hjelp om det tilbys! Dagen vår var helt fantastisk, og vi hadde aldri greid det uten hjelp fra våre fine forlovere, familie, venner og vår flotte toastmaster.

– Planlegg det bryllupet dere vil ha, ikke noe som andre vil ha eller forventer!

aimee singer hakaj
Gjestebilde i bryllupet

5 TIPS TIL KOMMENDE BRUDEPAR:

  1. BLOMSTERDEKORASJONER: Øv deg på blomsterdekorasjonene i forveien ved å lage et testbord med blomstene du ønsker å bruke. Det er både gøy og reduserer stress dagen før bryllupet. Ved å lage blomsterdekorasjonene selv, kan du også lage brudebukett av restblomstene. Det skaper helhet i dekorasjonen, pluss at du sparer noen penger.
  2. SERVERING AV MAT: Dersom du ikke elsker planlegging – prioriter profesjonell servering av mat og drikke. De vet når de skal servere predrink, passer på vin under måltidet og ikke minst sørger for at maten er skikkelig god. Jeg ville kose meg på selve dagen og var så fornøyd med valget om å la stedet stå for dette. En virkelig stressreduserende faktor!
  3. VIELSEN: Ha en plan B for vielse innendørs dersom dere egentlig skal være ute. Været kan man ikke styre, selv ikke på sommeren!
  4. TOASTMASTER: Velg en toastmaster som dere stoler på og som tar «jobben» seriøst. En god toastmaster kan løfte hele middagen og kvelden til nye høyder.
  5. DAGEN ER DERES: Stol på deg selv og partneren din sin smak og ønsker. Venner og familie kommer til å fronte sine meninger – men hold fast ved det dere ønsker. Det er deres dag og bare dere som vet hva som vil gjøre den magisk.
Brudgommens venner

Psst:
Få alle Aimees tips til bryllupsplanlegging her.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...