Pastellfarget drømmebryllup

Julie Lycks bryllup

Da den danske influenseren, Julie Lyck, skulle gifte seg med sin Steffan Bak, klarte hun å stelle i stand det perfekte bryllup. Og det til tross for at det var midt under korona-pandemien.

Tekst: Hedda Bjerén Foto: Joanna Egeberg

Vi har tatt en prat med Julie Lyck, om hvordan det var å planlegge et bryllup, samtidig som korona herjet som verst.

FRIERIET

Hvordan møttes dere og hvor lenge har dere vært sammen?

Vi møttes på et diskotek i København, og har vært sammen i sju og et halvt år. 

Hvem fridde, og hvordan var frieriet?

Steffan fridde på min trettiårsdag. Han gjorde det hjemme hos foreldrene mine, foran hans mor og stefar, mine foreldre og søsknene mine. Ingen andre enn moren hans visste om det, da han var redd for at noen skulle røpe seg.

Det var mitt livs beste bursdag! Jeg hadde aldri trodd han skulle fri, men så gjorde han det, og alle var glade og overrasket. Faren min løp ned til vinkjelleren og hentet champagne, og både han, lillebroren min og søsteren min måtte felle en tåre. Det var så søtt!

Inspirasjon til brudebukett

Inspirasjon til brudebukett: Julie Lyck hadde en pastellfarget drøm av et bryllup, med matchende brudebukett. Foto: Joanna Egeberg

BRYLLUPSPLANLEGGING

Hvor lenge var dere forlovet?

Vi ville helst gifte oss innen ett år. Mest fordi mødrene våre mente det var det mest riktige. Etter sju år som kjærester, følte deg også mest naturlig å ikke vente. Vi ønsket oss begge et sommerbryllup, og vi var enige om hvor vi helst ville holde selskapet. Datoen ble satt til 4. juli 2020, som var den eneste ledige datoen.

Hva slags bryllup ønsket dere? 

Vi ønsket oss et vakkert, fargerikt og avslappet sommerbryllup, hvor vi kunne være både unne og ute. Vi er begge veldig glad i sol og sommer. Og ikke minst det å reise til varme land når det er kaldt og mørkt her hjemme. Av den grunn ønsket vi et sommerbryllup, så vi mest sannsynlig ville få fint vær og sen kveld.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra? 

Jeg har brukt Pinterest, samt egne tanker og ideer, og har sparret med mine bryllupsplanleggere hos Cerise. Bryllupsuniverset er jo en helt egen verden, med så utrolig mange muligheter og valg som skal tas. Heldigvis er det mye inspirasjon å hente på Instagram og Pinterest.

Jeg har i denne tiden fått et knippe brudevenninner som jeg møtte via Instagram. De skulle gifte seg omtrent samtidig som meg, så de var det veldig fint å sparre med. Det har vært så koselig å følge hverandres prosesser og planlegging, selv om vi alle har tatt ulike stilvalg. Å kunne snakke med noen andre som planlegger bryllup, mens korona herjer, har vært veldig fint. Vi bruder har gjennomgått mange av de samme skuffelser og sinnsstemninger i forbindelse med restriksjonene rundt bryllupene våre.

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge bryllupet?

Vi satte i gang en snau uke etter vi forlovet oss. Alt i alt tok det om lag 10 måneder.

Var dere noen ganger uenige?

Ja, men mannen min hadde ikke så veldig mange meninger. Han synes ofte at jeg har for mange planer og at jeg henger meg opp i små detaljer som ikke betyr noe. Sånn er han også når det kommer til interiør her hjemme. Men det som er kult er at han alltid synes det blir bra, og anerkjenner jobben jeg gjør.

Han som ikke er så nøye på detaljer utbrøt flere ganger på bryllupsfesten; ”Oi, så fint det der ble, hvor kommer de tingene fra og hvem har sørget for dette?” – også over detaljer han på forhånd hadde vært skeptisk for.

BRYLLUP OG KORONA

Satte korona noen kjepper i hjulene under planleggingen av deres bryllup?

Ja, på grunn av korona inviterte vi litt færre gjester i vårt bryllup enn vi egentlig hadde ønsket.

Vi skulle jo gifte oss 4. juli, og hadde sendt ut invitasjoner, booket kirke og lokale, bestilt pynt og alt annet som følger med. Da Danmark skjerpet koronarestriksjonene i mars, så tenkte jeg først at dette ville ordne seg igjen til juli. At vi bare skulle se an. Da mai kom, gikk jeg hver dag og bekymret meg for korona. Jeg har alltid hatt en drøm om et bryllup på Varna Palæet. Stedet ligger helt nede ved havet, rett i nærheten av der jeg vokste opp. Å bytte til et annet lokale var helt utelukket. Men vi ønsket oss begge et sommerbryllup, og lokalet er veldig populært, ingen datoer var ledig før i november.

Jeg ringte likevel Varna Palæet og hørte om de tilfeldigvis hadde noen avbestillinger i august. I så fall kunne skyve litt på bryllupet vårt – og utrolig nok hadde de det! Så da ble den nye datoen satt til 22. august. Det er jeg så glad for.

Var det noen spesielle koronahensyn dere måtte ta i bryllupet?

Jeg har alltid drømt om å gifte meg i en fullsatt kirke, men slik kunne det naturligvis ikke bli i år. Gjestene ble plassert på annenhver rad, sammen med sine kohorter. Det tok litt tid å få plassert alle, men sånn er det å arrangere bryllup midt i denne tiden med korona.

Hvordan blir det med bryllupsreisen?

Jeg elsker å reise, og det er også en del av jobben min som blogger, stylist og frilansfotograf. Det å reise er livskvalitet for meg, og Steffan og jeg har alltid reist mye sammen. Det er så ergerlig at korona setter en stopper for at vi kunne reise i forbindelse med vårt bryllup. Vi ønsker verken å bli smittet eller å ta med korona hjem, så vi venter med å reise.

Når situasjonen er bedre, er planen å dra på bryllupsreise til Cascais i Portugal, eller på en spansktalende øy. Jeg elsker å reise til steder hvor jeg kan språket. Menneskene i de karibiske landene er så søte, avslappede og hyggelige, så det kan godt hende vi reiser dit.

BRYLLUPET

Hvor giftet dere dere?

Vi ble gift i en hvit, klassisk kirke nede ved vannet. Mormoren min, som jeg hadde et veldig nært forhold til, gikk bort for noen år siden. Hun og bestefar ligger begravet her. Derfor ønsket jeg å ha det i akkurat den kirken, så fikk de liksom være med på denne fine dagen.

Hvor mange gjester hadde dere?

64 personer.

Fortell om selve bryllupsdagen.

Det var bestevenninnen min og lillesøsteren min som var forlovere, og de overnattet hjemme hos oss. Mannen min sov hos foreldrene sine. Jeg vurderte om vi skulle ta inn på hotell, men vi bor på 136 kvadrat, så vi mangler ikke plass. Derfor startet bryllupsmorgenen for min del her hjemme. Min frisør og makeup-artist kom tidlig, og sminket oss og ordnet håret vårt.

Så kom pappa og kjørte meg til kirken. Bestevenninnen min gikk inn sammen med min seks år gamle nevø som var ringbærer. Lillesøsteren min gikk inn sammen med blomsterpiken, min niese som er fire. Og så gikk jeg inn, arm i arm med pappa.

Vi hadde bestilt en av Danmarks beste sangerinner, Linda Maria, som også er en gammel klassevenninne av meg, til å synge i kirken. Hun hadde med seg korist og pianist. Sammen framførte de «Your Love Is My Love» av Whitney Houston, som er den fineste balladen jeg vet om. På vei ut av kirken sang de «Oh Happy Day» av Aretha Franklin. Det var så vakkert!

Så gikk vi ut og tok bilder i en park og i området rundt festlokalet nede på stranden. Så var det tid for bryllupsmottakelse og middag. Det var en vakker, solrik dag, vi var så heldige! Den 4. juli, dagen vi egentlig skulle giftet oss, var det 14 grader, vind og regn.

Holdt dere taler til hverandre?

Ja, det gjorde vi. 

Danset dere brudevals? 

Ja. Vi øvde oss mye før den store dagen. Og når det er bryllup og korona gjelder det å være kreativ, så vi satt ballonger med ledlys ut på dansegulvet, for å gjøre det lettere for folk å holde avstand.

Les mer: 10 tips til hvordan skrive tale

Hvor er kjolen din fra?

Panayotis Brudekjoler i Vejle, den fineste brudebutikken i Danmark. Kan absolutt anbefale å reise fra Norge til Danmark ens ærend for å stikke innom her. Her har de ”drømmetydere”, altså rådgivere med mange års erfaring i å finne den riktige brudekjolen etter stilen, kroppsfasongen og drømmene du har.

Les mer: Dette bør du tenke på når du kjøper brudekjole!

Hva slags mat ble servert i bryllupet?

Vi fikk servert en femretters meny, med blant annet stekt piggvar, sjøkrepssuppe og indrefilet av okse. Jeg sier ikke dette bare fordi det var bryllupsmiddagen vår, men dette er uten tvil en av de aller beste matopplevelsene jeg har hatt! Det har jeg hørt flere av gjestene våre si og.

Les mer: Slik lager du din egen bryllupskake

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen? 

Jeg klarer ikke å si bare én ting, for hele dagen var bare helt fantastisk. Alt var så gjennomført og vakkert.

Det var helt magisk å komme til bryllupsmottakelsen og se hvor fint det var pyntet. Det var akkurat slik jeg hadde forestilt meg og beskrevet det på forhånd. Det var også fantastisk å se hvordan gjestene våre koste seg i hagen, til tonene av våre yndlingssanger, framført live på saksofon. Talene var også et høydepunkt. Og det at Steffans farmor, som er syk, maktet å komme til både kirken og mottakelsen. Det gjorde meg så glad og rørt til tårer.

Alt i alt, det beste var det å se gjestene våre ha det så gøy og hyggelig, det betød mye for oss begge.

Ga dere hverandre morgengave? 

Ja, jeg fikk de vakreste diamantøredobbene av Steffan, og jeg ga han en gammeldags LP-spiller og et SUP-board.

TIPS TIL VORDENDE BRUDEPAR

Er det noe dere ville gjort annerledes?

Vi hadde i utgangspunktet bestemt oss for å leie inn en DJ, men svigerfaren min er tidligere profesjonell DJ, og det samme er broren til mannen min. Da sistnevnte tilbød seg, og virkelig insisterte, så var det vanskelig å takke nei. Vi ville jo egentlig at han skulle få slippe å jobbe på festen, men samtidig hadde vi jo også leid inn både sangere til kirken, saksofonist til mottakelsen og pianist til middagen. Så til slutt takket vi ja.

Vi brukte mye tid på å sette sammen spillelisten på forhånd. Men da svogeren min hadde fått litt å drikke, spilte han heller musikk han selv liker. Så det endte opp med at vi hele tiden måtte mase på han for å få han til å spille vår musikk. Hadde vi heller kjøpt og betalt for en DJ, så hadde dette aldri skjedd. Vi fikk heldigvis uansett danset helt til klokken tre på natten, og ingen ble smittet av korona!

Jeg skulle gjerne også ha bestilt en videograf. Bildene er absolutt gull verdt, men en skikkelig video hadde vært fantastisk. Jeg trodde ikke det skulle være noe jeg ville savne i ettertid, men det er det altså.

Processed with VSCO with a8 preset

Har du noen tips til vordende bruder?

Slapp av og nyt dagen, den går så fort! Prøv å ikke irritere deg. Dette er den store dagen i ditt liv, som du skal se tilbake på med glede.

Og er det slik at du for eksempel ønsker deg en fiolinist, så bruk de ekstra kronene. Hvis drømmekjolen koster et par tusen over budsjettet, så selg noe du ikke bruker lenger. Velg det du virkelig ønsker deg, ikke gå på kompromiss med drømmebryllupet ditt!

Bryllupsfotografer er dyre, men de er faktisk verdt pengene. Bestill en som er skikkelig flink, og forklar vedkommende nøye hva du ønsker deg. Finn den perfekte stedet å ta bildene i god tid før bryllupet. Da lipper dere å bruke tid på dette på den store dagen. Den tiden vil du heller bruke sammen med gjestene dine.

Jeg klarte selv å slappe av under bryllupet, og det gjorde at jeg hadde verdens beste dag.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: