Bryllup utendørs i Molde

Med to frierier - og to "Ja" - bak seg var det endelig duket for bryllup for Tonje og Uyi! Paret ønsket seg et lite og intimt bryllup - og falt for et vakkert naust med vielsen på en molo utendørs i Molde. Her deler de sine beste DIY- og planleggingstips for et bryllup utendørs med bohemske vibber.

Tekst: Reda Foto: Andrea Hestad
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Lyst å arrangere bryllup utendørs, men usikker på hvordan gå frem? Bli inspirert av Tonje og Uyis magiske dag på en molo i Molde.

Hvordan møttes dere?

Vi var naboer i felles bygård i Oslo, og møttes tilfeldig i bakgården pinsehelga 2009. Det var hetebølge i Oslo, og Uyi og en kompis kom ruslende inn i bakgården med en kasse pils. Tonje satt allerede i fellesområdet – og Uyi bød på en iskald pils i det varme været.

Folk kom og dro, men vi to ble sittende hele helga. Vi planla bakgårds festival og ønskekonserter med våre favorittartister – og lagde hermetikkbokstelefon som strakk seg fra Uyis kjøkken til Tonjes soverom. Plutselig var 12 år gått og 2 barn kommet til.

Hvordan var frieriet?

Uyi har faktisk fridd to ganger! Første gang med en plastikkring på en øde strand på øya Ko Kho Khao i Thailand – og Tonje svarte selvfølgelig ja. Den neste gangen var da vi sto sammen for første gang i en umøblert stue i vårt nykjøpte hus. Denne gangen med en diamantring – og Tonje svarte ja, igjen.

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi ønsket et lite og intimt bryllup – sammen med våre aller nærmeste. I tillegg var vi opptatt av å lage våre egne rammer, som ikke nødvendigvis fulgte alle de gamle tradisjonene. Først planla vi faktisk å holde bryllupet i hagen vår – som en hyllest til den første helga vi møttes i bakgården i Oslo – «Bakgårdsmagi». Men vi skjønte etter hvert at det ville være enklere å benytte seg av et leid lokale med tanke på koronasituasjonen og smittevernstiltak. Da falt valget for bryllup på et Storbåtsnaust ved fjorden i Molde som vi hadde kjennskap til fra før, her kunne vi også ha vielse utendørs.

Fortell om selve bryllupet?

Vielsen ble holdt utendørs på en molo ved fjorden i Molde, noe som er ganske sprekt for et bryllup på Vestlandet rundt Sankthanstider. Vi hadde planlagt en vielse med et bakteppe med utsikt over 222 fjelltopper over fjorden, men på bryllupsdagen lå skyene langt nede, og dekket alle fjelltoppene.

Vigsleren og brudeparet var plassert ytterst på moloen, og gjestene var plassert rundt på gresset på madrasser med puter og tepper. Selve bryllupsfesten var lagt til et Storbåtnaust rett ved siden av. Naustet var dekorert med hvite takdekorasjoner, lyslenker og store lanterner for å skape god stemning.

Musikk og festen

Musikk har alltid vært veldig viktig for oss igjennom livet, og de var tidlig bestemt at vi måtte ha noen til å ta ansvar for musikken igjennom hele dagen. Valget falt på en god kamerat som arbeider som DJ.

Han sørget for å skape den lette og uformelle stemningen som vi ønsket hele bryllupet igjennom – helt fra gjestene ankom til de siste dro i 5-tiden på natta. Ikke undervurder viktigheten av at noen tar ansvar for at den riktige musikken spilles hele tiden.

Barna våre deltok under forberedelsene og i vielsen, men dro hjem før middagen og bryllupsfesten satte i gang.

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Vi brukte ca. 6 måneder på planleggingen – men måtte planlegge for flere scenarier pga. Corona. Det var ikke før 2 uker før vi visste om vi kunne være bare oss og våre forlovere, 20 personer, eller alle 35 personene som var inviterte.

Så vi planla egentlig 3 forskjellige bryllup – og var forberedte på å måtte snu oss rundt på kort varsel. Og det var gjestene våre også! Heldigvis åpnet Norge litt opp 2 uker før bryllupsdagen, og vi fikk mulighet til å samle alle de inviterte. Men til slutt ble det et bohemsk utendørs bryllup i Molde.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Inspirasjonen kom i stor grad fra Pinterest og Instagram, og flere Google-søk på type bryllup som vi ønsket å skape. Søkeord som “Boheme Wedding” og “Barn Wedding Party” ble flittig brukt – og ett søkeord tok oss videre til andre bilder som inspirerte oss videre.

Vi har plukket elementer flittig, og satt det sammen i en blanding som passet oss perfekt. Vi opprettet en delt album som vi kalte “Utendørs Bryllup” i Pinterest hvor vi begge la til bilder av elementer vi synes passet, og som vi kunne klare å lage/gjenskape selv her i Molde.

Det var ikke så mange bilder som er lagt til, men sammen så utgjorde de totalen av hva vi ønsket å gjenskape i vårt eget bryllup.

Søkeord som “Boheme Wedding” og “Barn Wedding Party” ble flittig brukt – og ett søkeord tok oss videre til andre bilder som inspirerte oss videre.

Brudeparet

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Vi gjorde alt selv, og alle gjestene ble også involvert med forskjellige oppgaver og ansvarsområder. Vi bygde bryllupsportal (en arch) selv, etter inspirasjon fra andre, og brukte flere måneder på å tråle gjenbruksbutikker og bestille unike tilskudd fra nettbutikker som Etsy, Wish og Finn.no.

Det var viktig for oss at bryllupet ikke skulle føles stivt og satt, men at elementer kom på plass i det våre gjester kunne være med å sette sitt preg på rammene. I etterkant sitter vi igjen med nok messinglysestaker, små unike glassvaser, pampasstrå, lyslykter og vinballonger til å kunne leie ut til andre bryllup.

Og så ga vi Toastmaster en megafon kvelden før dagen – som var et herlig og folkelig element under festen. Denne vrien skapte latter og i tillegg sjarmerte vår Toastmaster gjestene våre med sine skråblikk og tilstedeværelse igjennom kvelden og natten.

Vi ga Toastmaster en megafon kvelden før bryllupet – som ble et herlig og folkelig element under festen.

Brudeparet

Les også: Høstbryllup planlagt på en måned

Hvor mye var bryllupsbudsjettet på?

Vi hadde ikke satt noe bryllupsbudsjett – men jobbet hele tiden med å finne rimeligste løsning uten at det skulle gå på bekostning av det vi ønsket. Bruden ønsket seg for eksempel et par designersko til bryllupet, men ved noen kjappe søk på Etsy og andre nettbutikker så klarte vi å redesigne mye billigere sko til å ligne designerskoene (nesten på en prikk).

Det eneste vi bevisst valgte å legge litt ekstra penger i var maten og fotografen. Og det er vi veldig glade for i dag! For maten var helt fantastisk, og fotografen kunne ikke fanget dagen vår på en mer perfekt måte!

Hvor mange gjester hadde dere?

Vi hadde invitert 35 gjester i vårt bryllup! De bestod av våre to barn, vår aller nærmeste familie med deres ledsagere og våre nærmeste venner. Korona gav oss på en måte muligheten til å kunne holde bryllupet så lite og intimt som vi ønsket. I og med at grensen for antall gjester var allerede satt av koronarestriksjoner.

Hvem av dere tok størst del i planleggingen?

Vi var begge veldig delaktige i planleggingen av bryllupet. Men bruden var nok litt mer aktiv på å tråle igjennom for å finne bruktskatter som kunne passe inn i rammene. Vi startet med å lage et moodboard helt i begynnelsen  – hvor vi samlet bilder som viste hva vi ønsket, og jobbet ut i fra dette når vi skulle gjøre innkjøp og samle ideer.

Vi hadde ett moodboard for vielse, ett for oppdekning, ett for dekorasjon osv.  Dette gjorde at vi var stort sett veldig enige på veien mot bryllupet, fordi det var forankret helt i starten på hvor vi skulle.

Dette delte vi også med våre forlovere og Toastmaster, slik at vi alle visste hvilket uttrykk vi ønsket når alle skulle være med å rigge i dagene før bryllupet.

Var dere noen ganger uenige?

Ja – vi diskuterte enkelte fargevalg og andre små detaljer. Men de store linjene var vi enige om og vi fulgte disse underveis. Om den ene var uenig, så droppet vi det og jobbet videre for å finne enda bedre løsninger.

Disse diskusjonene gjorde at hele utførelsen av bryllupet ble mye bedre fordi vi faktisk tok oss tid til å diskutere. Samtidig også reflektere rundt hva som ville fungere best i praksis.

Ble bryllupet slik dere hadde sett det for dere?

Bryllupet ble enda bedre enn det vi hadde turt å forestille oss! Rammene som vi hadde planlagt ble akkurat slik som vi hadde tenkt. Men når gjestene kom med sin energi og tilstedeværelse så ble dagen helt magisk! Vi var forberedte på at dagen skulle bli både rørende og fin! Men at det skulle bli SÅ gøy, hadde vi ikke trodd.

Vi våknet dagen derpå med verdens største smil fordi vi følte at vi hadde vært med på tidenes største fest – og det var VÅR fest.

Talene som ble holdt var så personlige og så fine! – og de rørte både ved det som var vakkert, fint og morsomt – til det som var både litt flaut og rørende. Fordi vi var så få, så følte vi også at vi kunne ta oss tid til de gode samtalene med alle våre gjester.

Det eneste vi bevisst valgte å legge litt ekstra penger i var maten og fotografen. Og det er vi veldig glade for i dag!

Brudeparet

Maten og kvelden

Vi valgte en løsning med matbuffet og tapasretter plassert ut på alle bordene. Det var for å sørge for at alle hadde muligheten til å bevege seg rundt og snakke med hverandre underveis. Og fordi vi ikke var låst i et strengt tidsskjema, så skapte vi en aften hvor våre gjester kunne spise og kose seg sammen hele kvelden.

Dette var akkurat den sosiale, lette rammen vi ønsket oss for vårt bryllup! Den sosiale settingen skapte en magisk stemning for kvelden, og det gjorde ikke noe at middagen og talene ikke var ferdig før veldig seint. Det at bryllupsdansen og kakespisingen ikke startet før ut på natta passet settingen utmerket!

Vi våknet dagen derpå med verdens største smil fordi vi følte at vi hadde vært med på tidenes største fest – og det var VÅR fest.

Brudeparet

Er det noe dere ville gjort annerledes?

Vi ville ha spist enda mer av den fantastiske maten! Vi var så spente og var så med i alle øyeblikkene – og klarte rett å slett ikke å smake på alt som ble servert. Gjestene våre har hyllet hver en rett i etterkant, og når vi våknet dagen etterpå så ville vi bare tilbake for å spise mer av den gode maten!

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

God planlegging, og det at vi delte ut oppgaver til både gjester og bekjente i forkant, slik at dagen gikk slik som vi hadde tenkt uten at vi trengte å micro-manage underveis. Vi fikk ro til å være med i øyeblikkene og alt det andre “bare falt på plass” fordi alle gjestene visste hva de skulle gjøre.

Da vi valgte å ha bryllupet på et sted hvor det ikke er tilrettelagt med servitører, event-planleggere eller noe annet team som ordner underveis, var vi helt avhengige av de vi hadde rundt oss. Vi vet virkelig hvor heldige vi er med gode venner og gode naboer – vi hadde aldri klart å gjennomføre dette uten dem!

Vi fikk ro til å være med i øyeblikkene og alt det andre “bare falt på plass” fordi alle gjestene visste hva de skulle gjøre.

Brudeparet

Danset dere brudevals?

Vet ikke om vi kan kalle det en vals akkurat – men vi danset i midten av en ring av våre gjester som holdt opp stjerneskudd. Vi danset til Etta James – Sunday Kind of Love i det skyene lettet, fjelltoppene kom til syne og himmelen ble skarp i rosa og oransje farger rett utenfor naustet.

Hvordan fant du brudekjolen?

Brudekjolen ble kjøpt på salg på Boozt.no. De hadde kjolen på flere andre nettsider, men jeg slo til når den kom på salg til -50%. Den var selvfølgelig for liten og altfor gjennomsiktig på toppen, så jeg og min mor måtte sy inn dekkende brystparti i front av kjolen.

Den ble også klippet kortere med kjøkkensaks. Og når bryllupsdagen kom, så passet den heldigvis.

Ga dere hverandre morgengave?

Vi ble enige på forhånd at vi ikke skulle gi hverandre morgengave, men at vi heller skulle bruke pengene på å ta en hotellweekend sammen helga etter bryllupet. Ved å investere i gode opplevelser og litt alenetid (vi har to små barn), levde bryllupsfølelsen bare enda lengre.

Dro dere på bryllupsreise?

På grunn av korona har vi ennå ikke planlagt en egen bryllupsreise. Helgen borte etter bryllupet var en reise til Ålesund, hvor vi overnattet på boutiquehotellet i jugendstil “1904”, drakk Prosecco i sola på dagen og spiste deilige lange middager på kveldene. Det var helt nydelig – og akkurat det vi ville gjøre sammen!

Hvis dere må trekke frem én gave dere fikk til bryllupet, hva var den beste gaven?

Det er umulig å trekke frem bare en gave her. Alle gavene som ble gitt, var så personlige og unike at å trekke frem kun én ikke blir mulig. Bare at vi fikk muligheten til å få samle alle de gjestene vi ønsket å invitere var den aller beste gaven i deg selv!

bohemsk utendørs bryllup molde

5 tips til kommende brudepar

 1. Ikke føl deg presset til å planlegge større/invitere flere enn hva du selv er bekvem med
 2. Deleger oppgaver til både gjester, gode venner og naboer – Legg til rette for at du kan nyte dagen
 3. Finn en kokk som kan lage fantastisk mat – det gjorde vi!
 4. Vær nøye når du velger fotograf – finn en som kan gjenskape uttrykket du er på jakt etter!
 5. MUSIKK! Ha noen som tar ansvar for musikken – riktig musikk setter stemningen og driver kvelden og natten videre!

Bryllupslisten

Kjolen og sko:

Kjolen var fra Ida Sjøstedt og skoene fra Steve Madden med pynt fra Etsy. Smykkene bruden hadde på var lånt og arvet fra sine besteforeldre. Ett gullsmykke fra sin bestefar, ett gullsmykke fra sin bestemor og en arvet gullring fra sin avdøde farmor. Brudesløret i bohemstil var bestilt fra Polen og hårsmykkene var satt sammen av en hjelpsom butikksjef på Glitter.

Brudgommens antrekk:

Dressen var fra These Glory Days, brune skinnsko fra en liten Italiensk skomaker fra merket Calzoleria Toscana, og smokingskjorte fra Stenströms og vintage mansjettknapper i sølv kjøpt fra Finn.no. Uret brudgommen bar på bryllupsdagen var en Certina PH200M med svart skinnreim.

Les også: Årets dresstrener for brudgommen

Hår og makeup:

Det fikset bruden selv før bryllupet – og fotografen og brudens mor hjalp til med å sette på plass brudesløret.

Fotograf:

Verdens aller beste Andrea Hestad

Lokale:

Storbåtnaustet på Nøisomhed i Molde – bygget og eid av Romsdal Kystlag

Vielsesmusikk:

Inngangsmusikk: Snoe Alegra – Someone Like You
Live-musikk under vielse: Maria Talsethagen Nakken – Stein på Stein (Coverversjonen av Maria Mena)
Utgangsmusikk: Prince – I Wanna Be Your Lover
Inngang til bryllupsmiddagen: The Jackson Sisters – I Believe in Miracles
Live-musikk etter brudens tale: Maria Talsethagen Nakken – Stay With Me (Jarle Bernhoft)
DJ for hele dagen/kvelden/natten: Jonas Hagmann aka. DJ Kokk n’ Roll

Blomster:

Brudebukett, brudepikebukett, corsage og blomsterdekorasjoner ble satt sammen selv sammen med forlover og venninner kvelden før bryllupet. Farger i hovedsak av hvitt og grønt, men med anelser av lyserosa og lyselilla. Svart fløyelsbånd holdt brudebuketten sammen, og brunt hampbånd holdt sammen de andre oppsatsene. God veiledning og bestilling av snittblomster til bryllup av Haukebø Blomster i Molde.

Kaker:

Kaken ble bakt av Bentes Bakst på Skålasenteret, og utseende av kaken ble bestemt inspirert av Pinterest. Bryllupskaken var en sjokoladekake med Pasjonsfrukt og Lime fyll og en Sjokoladeganasj. Trekt med svart smørkrem og dekorert med grønne og hvite blader og blomster. Kakepynt på toppen i tre bestilt fra Etsy.

Les også: Bryllupskake og pris – slik finner dere riktig match

Dekor:

Dekoren i bryllupet var i stor grad DIY.

 • Lakendekor i tak ble sydd en søndag etter oppmåling av naustet, og sydd fast i en armeringsring som ble hengt i taket.
 • Flaggstanglyslenker ble brukt i taket mellom lakenremsene. Bryllupsarken (arch) ble snekret hjemme i garasjen, og oljet grå.
 • Pampasstrå og tørkede blomster ble bestilt på Etsy fra Kina.
 • Utallige messinglysestaker og små glassvaser ble funnet og samlet på utallige gjenbruksbutikker.
 • Bordkort ble laget av ospeblad.
 • Grå linservietter kjøpt på salg, knytt sammen med hamptråd.
 • Naustveggene ble dekt av gamle skipsseil for å skjule naustting og reoler med verktøy.
 • Store baljer med is satt ut pr. bord hvor gjestene satte egen drikke til kjøling.
 • Tørkede blomsterblader brukt som konfetti (bestilt fra Etsy fra Kina) i egenlagde kremmerhus.
 • Egenprintede klistremerker for “Confetti” og “Snack Pack”. Snack Pack med mat, bær og drikke delt ut til alle gjester mens brudeparet ble fotografert.
 • Alt av dekor ble satt sammen i forkant av brudeparet og venner – i mange uker i forveien av bryllupet.

Invitasjoner:

Først inviterte vi alle sammen til en Facebook-gruppe hvor vi ba alle sette av datoen. Alt var usikkert på grunn av korona. Så sendte vi ut invitasjon per post til samtlige.

Ringer:

Ringene ble kjøpt hos Aseco i Molde, og graverte inni med sangtekst fra Anderson Paak og dato for bryllupet.

Transport:

En venn av brudens far fraktet både Brudgom og hans forlover, og Bruden og hennes forlover fra hotellet til vielsen. Det skal også nevnes at Brudgommens Forlover hadde glemt ringene, og bilen måtte snu tilbake igjen på vei til vielsen. Vielsen ble litt forsinket, men det var heldigvis godt vær for gjestene som ventet ute.

Bordkort og lignende:

Bordkortene ble laget av Ospeblad funnet i skogen ved huset og skrevet på med gullpenn

Ditt Bryllup magasinet 2022

Bak coverbildet!

Du kjenner kanskje igjen brudeparet fra årets utgave av Ditt Bryllup? Vel, her er de! Magasinet kan du kjøpe på sms ved å sende kodeord BRYLLUP22 til 2205. Beløpet, 149 kr., blir ved SMS-bestilling belastet på mobilregning. Porto er inkludert. Les mer her.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: