Bryllupsdager – En komplett liste over alle bryllupsdager

bryllupsdager byr på mange gode minner og fine gaveforslag
Artikkelen inneholder annonselenker

I tillegg til masse kjærleik, er det også forventet at du gir en gave de kommende årene etter dere er gift! Noter allerede nå bryllupsdager i kalenderen din og temaet for hver av dagene. Hvert år er det nemlig en ny gavetematikk for hva man som ektefolk gir hverandre til bryllupsdagen - både enkelt og gøyalt!

Tekst: Redaksjonen Foto: Jakob Owens /Unsplash

Etter tidenes fest – bryllupet – er det fint å vite at det står mange herlige festivitas i vente for dere som ektepar! Bryllupsdager er en perfekt anledning til å fornye romantikken i forholdet – og huske på å hedre de løftene man ga hverandre på selve bryllupsdagen.

Tips!
Plott inn de kommende bryllupsdagene i kalenderen på mobilen din - med et varsel noen dager i forkant. Slik sørger du for å huske å planlegge noe romantisk for dere to også de kommende årene.

Bryllupsdager – En fest av ekteskapet!

Selv om det er knyttet temaer opp til hver bryllupsdag, trenger dere ikke alltid gi hverandre en gave. Det viktigste er tiden og det å sette pris på hverandre. Kanskje kan tematikkene også løses på en kreativ eller personlig måte?

Hva med å starte første bryllupsdag med et papirfly du sender til din kjære med noe strofer om hva nettopp hun eller han betyr for deg? Frokost, en massasje og oppmerksomhet rundt din kjæres interesser er ofte viktigere en det materielle.

For å sette stemningen kan det også være en fin anledning til å ta frem fotoalbumet fra bryllupet, eller sette på filmen fra bryllupet om dere har det. Kanskje skåle i noen bobler med glassene dere fikk til bryllupet og mimre litt?

Bryllupsdager kan også være en fin anledning til å reflektere og løfte opp de positive tingene man gjør i forholdet – tenk og snakk sammen om hvordan året eller årene vært som ektepar – og legg vekt på hvordan dere gjennom ulike hendelser og samtaler har vokst som ektepar.

Les også: Gode ideer til morgengave til ham og henne

Bryllupsdager

Bryllupsdagene er sortert slik at man starter med materialer som er «lette» og hverdagslige, som papir, bomull, lær og lin. For så gå over til mer eksklusive materialer. Vi kjenner jo alle til sølv, gull og diamantbryllupet – men hva med tinnbryllup, atombryllup eller ullbryllup? Vi slår et slag for dem alle:)

1 års bryllupsdag: Papir

Brudeparet har nå kjent på en levende lykkerus i et år og det burde feires! Dette er den første bryllupsdagen av forhåpentligvis mange, men den første er alltid ekstra spesiell. Prøv å tenk ut noen aktiviteter som kan bli tradisjon, som en type vin, frokost på sengen eller å se gjennom bryllupsbildene?

Ettersom første års bryllupsdag er papir, er et kjærlighetsbrev en klassiker og en romantisk gest som garantert vil slå ann. Ønsker du noe hakket mer kreativt – hva med en bukett med papirblomster?

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Studiopeel lager fantastiske kreasjoner av nettopp papirblomster og holder til i Oslo. Men er du en kreativ sjel kan du også prøve deg på en hjemmelaget variant? Disse pom-pom’ene tar kun to minutter og vil være en effektiv måte å sette en romantisk vibbe for første års bryllupsdag i heimen!

2 år bryllupsdag: Bomull

Hurra, dere har nå vært så heldige å få tilbringe to år som ektepar. Kanskje har det vært noen krangler underveis, men forhåpentligvis er dere nå mer drillet i hva det vil si å være ektepar – og takler utfordringene når de kommer.

Symbolet for andre års bryllupsdag er bomull og symboliserer med det noe hvitt og vakkert. Hva med å oppgradere sengen med nytt, krispt og sengetøy av 100% bomull? Her er anledningen!

Hos Bedre nætter tilbyr de Betterlinen-pakker av laken, dynetrekk og putetrekk i eksklusiv sateng – for ja, sateng er laget av ekstra fin bomull. Ønsker du helt hvitt sengetøy er Mayan-modellen deres å anbefale. (annonselink)

3 års bryllupsdag: Lær

Lær kan representere noe slitesterkt som vil si at det å ha holdt sammen i tre år vil si at dere nå er stabile og slitesterke. Bra jobba!

Hva med å feire dagen blant skikkelig lærlukt blant hester? En romantisk ridetur (eller veldig komisk en, dersom dere aldri har prøvd det før), er en god start på det neste året som gift. Sjekk i ditt nærmiljø, eller book en romantisk tur til Gudbrandsdalen som tilbyr rideturer i vakker, norsk natur.

Gaveforslag kan være å kjøpe en nøkkelring av lær med noe romantisk inngravert. Vi digger denne romantiske måten å inkludere bilder av dere på, hvor du også kan personifisere selve læret, hos Etsy (annonselink). På tre års bryllupsdag passer også et klassisk par skinnsko til mannen og en fin skinnveske eller lommebok til henne.

4 års bryllupsdag: Lin

Etter fire år begynner man å kjenne hverandre godt, og man har snart oppnådd å være gift i et halvt tiår! Denne dagen går både under navnet linbryllup, men også som blomsterbryllup. Gavemulighetene er med det mange!

Hva med å overraske partneren med de samme blomstene som dere hadde i bryllupet? Har dere hage kan dere plante en rosebusk eller en annen vakker blomst der, og forsøke å pleie den like godt som dere nå pleier hverandre i hverdagen.

Vi elsker også blomsterabonnement – som jo kommer dere begge til gode. Her betaler man en viss sum og får nye blomster levert på døren i ønsket intervall. Blome er en aktør som tilbyr dette.

Når det kommer til lin er linskjorter en klassiker i herregarderoben, og linkjoler det samme for kvinner. Eller hva med matchende forklær i lin – pakk det sammen i en kurv sammen med en oppskrift og alle ingrediensene dere trenger, og lag et deilig måltid sammen.

5 års bryllupsdag: Tre

Bryllupsdagen som viser et halvtiår er endelig her. Hvis man skal ha noe som representerer denne dagen kan dere kjøpe et japansk lønnetre, her fra Plantasjen, og la det gro ute i hagen. Fargen rød skal representere deres kjærlighet for hverandre som vokser med ekteskapet.

6 års bryllupsdag: Sukker

Denne dagen burde feires med akkurat det det symboliseres som – sukker! Lag noen gode kaker eller andre søtsaker som både kan lages og nyytes sammen! Her er noen fantastiske bryllupskaker med guiding av selveste kakeekspert Marianne Gjengedal som kan være et skikkelig digg prosjekt å begi seg ut på!

7 års bryllupsdag: Ull

Noen ganger kan ekteskapet ha sine frosne perioder, og etter syv år er det mye man har vært igjennom. Ull representerer også varme, som kan varme opp de frosne periodene i ekteskapet.

Invester i et vakkert Rørospledd for kveldskosen eller gå for matchende ullgensere fra norske Devold (annonselink).

8 års bryllupsdag: Bronse

Kjøp noe i bronse som kan vare like lenge som ekteskapet deres. Enten om det er noe dere trenger som en kjøkkenmaskin i bronse eller en bronsemedalje som en takk for at dere har holdt ut med hverandre!

Psst… Vi har laget en hel artikkel med gode tips for hva du kan gi din kjære til 8 års bryllupsdag – les saken om bronsebryllup her.

9 års bryllupsdag: Keramikk

Enda et skritt nærmere ti årsjubileum! Keramikk kan representere både noe som er sterkt men også kan være skjørt spesielt hvis det er hjemmelaget. Dra sammen på et keramikkurs og lage en romantisk kopp til hverandre, eller en vase som skal være i hjemmet.

10 års bryllupsdag: Tinnbryllup

10 års bryllupsdag er en spesiell dag for de fleste, og det er en dag som de fleste ønsker å markere. Tinn i seg selv symboliseres som sterke bånd, noe dere har hvis dere har klart å oppnå 10 årsbryllupsdag.

Tinn er også et tradisjonelt norsk materiale, og gaver til bunad (som kniver, nøkler mm) passer godt inn her. Vi falt derimot for denne vinkjøleren i tinn hos Norsk Tinn – en eksklusiv og varig gave!

Ti års bryllupsdag er en stor bragd! Få tips til hva du kan gi og hvordan dere kan feire den store dagen her.

11 års bryllupsdag: Stålbryllup

Hvis man velger å feire 10 årsbryllupsdag er det ikke sikkert man ønsker en like stor dag på den 11. Men likevel kan man feire kjærligheten!

Etter 11 år så begynner ikke bare forholdet å bli stabilt men også sterkt som stål. Hva med en klokke til brudgommen fra Bjørklund og et vakkert stålsmykke til bruden i gave, med inngravering av deres bryllupsdato?

Denne nøkkelringen sier det best av alle – stjel sitatet eller kjøp nøkkelringen i tinn her hos Etsy. (annonselink)

12 års bryllupsdag: Silke

Silke skal representere noe mykt og godt, og komfortabelt hvis man skal ha det nære kroppen. Forhåpentligvis etter 12 år sammen så er det et godt og behagelig ekteskap man har sammen.

Hva med å feire det med matchende silke pysjamas både for dere begge? Lilysilk tilbyr klassiske pysjamassett for han og henne i tre ulike farger – og 100% silke.

13 års bryllupsdag: Blondebryllup

Blonder kan brukes på alt fra brudekjoler til pynt eller klær. Men mest av alt: undertøy! Kanskje mest aktuelt for den ene parten i forholdet – men til gevinst for begge:)

La Perla er den mest eksklusive når det kommer til blondebelagt undertøy og har også en flott filial i Paris. Hva med å gi en blondetruse fra det franske merket med en invitasjon til Paris?

Ønsker der en mer klassisk feiring er serviset fra Vera Wang i serien Lace en nydelig og god investering – du får kjøpt det blant annet på Christiania glassmagasin og Tilbords.

14 års bryllupsdag: Elfenben

Elfenbenprodukter har vært forbudt siden 1990, men det finnes mange fine produkter i samme fargenyanse som kan passe fint på denne dagen.

Hva med en vakker skulptur, som denne fra Ellos, en barberhøvel i ivory og et romantisk og tematisk kort, begge fra Etsy (annonselink).

15 års bryllupsdag: Krystall

Hurra for hele 15 år sammen! Endelig har dere nådd krystall – og det sier jo seg selv at denne feiringen blir flott.

Her kan du velge mellom å gjøre det klassisk og flott med glass, vaser eller kunst i krystall. Eller gå mer naturell å gi en vakker og personlig krystall til din kjære. Disse champagneglassene er fra Bakeren og Kokken og den store krystallen fra Etsy.

16 års bryllupsdag: Måne

Hva med et månestensmykke til din kjære som representerer denne bryllupsdagen?

17 års bryllupsdag: Ametyst

Representerer fargen fiolett, kjøp et fiolett dekor til hjemmet! (Annonselink)

18 års bryllupsdag: Margeritt

Hva med å kjøpe blomsten margeritt som symboliserer dagen? Georg Jensen lager smykker som kalles for Marguerit.

19 år: Granat

Gi din brud en parfyme fra Viktor&Rolf sin «spicebomb» parfyme som er formet som en granat for å symbolisere dagen! (Annonselink)

20 års bryllupsdag: Porselen

Rundet to tiår sammen! Det må feires! En god måte å feire denne dagen på er med familien. Gaveforslag er disse fantastiske tallerkenene i porselen fra Nordic Nest som vil da hverdagens middager til nye høyder i årene som kommer. (annonselink)

21 år: Turkis

Kjøp turkise hortensiaer til din kjære kone!

22 år: Allianse

Et ekteskap mellom to mennesker skaper en allianse hvor man lover å gi hverandre evig troskap. Kjøp boken «Things i love about you» fra ARK og skriv ned ting til din kjære brud om hva det beste man vet ved hverandre! Så romantisk! (Annonselink)

23 år: Tulipan

Enkelt! Kjøp en vakker tulipanbukett som et symbol på deres bryllupsdag.

24 år: Karat

Gi din kjære en spabehandling med 24 karat gull – dette tilbyr de blant annet på Triangelklinikken og de har tidligere hatt det på The Thief Spa, så ta kontakt og hør. Dere kan også kjøre hjemmespa med produkter med 24 karat gull. Vi elsker denne elegante såpen fra Illums og ansiktsbehandlingen fra Carita er en klassiker.

25 år: Sølvbryllup

Når denne dagen feires er sannsynligheten stor for at ekteparet har vært sammen over halve livet. Inngraverte champagneglass med datoen dere giftet deres for 20 år siden er en romantisk gave. (Annonselink)

30 års bryllupsdag: Perlebryllup

Ekteparet har nå blitt formet sammen over mange år som en vakker perle. Østers er de som former perlene, hva kan bli mer symbolsk enn å spise det på selve dagen?

35 år: Korallbryllup

Koraller i seg selv representerer masse farger, kjøp noe sammen til hjemmet som representerer deres bryllupsdag! Eller kjøpe en faktisk korall som en markering i seg selv?

Skal du feire korallbryllup etter 35 års ekteskap, eller kjenner du noen som skal det? Få masse tips til hva du kan gi og hvordan dere kan feire i vår artikkel om korallbryllup her.

40 års bryllupsdag: Rubinbryllup

Enda et rundt tiår er nådd! 40 år er en fantastisk bragd og vi håper dere benytter anledningen til å gjøre akkurat det dere har drømt om lenge. En utenlandsreise? Et spaopphold? En tur i skog og mark?

45 år: Safirbryllup

Når denne dagen feires er sjansen stor for at pensjonist tilværelsen står for tur. Gaver som massasje og fotpleie kan være godt å få, nå som man har tid!

50 års bryllupsdag: Gullbryllup

50 år sammen, det er mange år og et langt liv. En forgylt evighetsrose av gull som representerer deres ekteskap kan være en flott gave. (Annonselinken)

55 år: Smaragdbryllup

Fargen grønn kan være vakker og representere mye. Kjøp dere et matchende sett med grønne ullsokker som er gode å ha til vinteren.

60 års bryllupsdag: Diamantbryllup

Diamanter er vakre og etter 60 år vil ringer vanligvis være slitne. Unn dere en ny giftering eller graver den gamle med en diamant.

65 år: Kronjuvel

Det er ikke mange ektepar som får oppleve denne bryllupsdagen. Denne dagen er godt å merke seg ved at man bare får mulighet til å oppleve den.

70 års bryllupsdag: Jernbryllup

Jern er et kraftig metall og 70 år sammen er mange år! Denne dagen kan representere den gode magnetismen dere imellom.

75 år: Atombryllup

75 år sammen representerer nesten et halvt århundre sammen, feire dagen med ditt livs kjærlighet.

80 års bryllupsdag: Platina

80 års ekteskap er de færreste som får oppleve, men man vet aldri!

90 års bryllupsdag: Granitt

Opplever du 90 års bryllupsdag er dette en historisk dag, gratulerer!

Les også: Slik skaper dere et langvarig og lykkelig forhold

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: