Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Bryllupsdager – En komplett liste over alle bryllupsdager

bryllupsdager byr på mange gode minner og fine gaveforslag
bryllupsdager byr på mange gode minner og fine gaveforslag

I tillegg til masse kjærleik, er det også forventet at du gir en gave de kommende årene etter dere er gift! Noter allerede nå bryllupsdager i kalenderen din og temaet for hver av dagene. Hvert år er det nemlig en ny gavetematikk for hva man som ektefolk gir hverandre til bryllupsdagen – både enkelt og gøyalt!

Tekst: Redaksjonen Foto: Jakob Owens /Unsplash

Etter tidenes fest – bryllupet – er det fint å vite at det står mange herlige festivitas i vente for dere som ektepar! Bryllupsdager er en perfekt anledning til å fornye romantikken i forholdet – og huske på og hedre de løftene man ga hverandre på selve bryllupsdagen.

Tips!
Plott inn de kommende bryllupsdagene i kalenderen på mobilen din – med et varsel noen dager i forkant. Slik sørger du for å huske å planlegge noe romantisk for dere to også de kommende årene.

Bryllupsdager – En fest av ekteskapet!

Selv om det er knyttet temaer opp til hver bryllupsdag, trenger dere ikke alltid gi hverandre en gave. Det viktigste er tiden og det å sette pris på hverandre. Kanskje kan tematikkene også løses på en kreativ eller personlig måte?

Hva med å starte første bryllupsdag med et papirfly du sender til din kjære med noe strofer om hva nettopp hun eller han betyr for deg? Frokost, en massasje og oppmerksomhet rundt din kjæres interesser er ofte viktigere en det materielle.

For å sette stemningen kan det også være en fin anledning til å ta frem fotoalbumet fra bryllupet, eller sette på filmen fra bryllupet om dere har det. Kanskje skåle i noen bobler med glassene dere fikk til bryllupet og mimre litt? Bryllupsdager kan også være en fin anledning til å reflektere og løfte opp de positive tingene man gjør i forholdet – tenk og snakk sammen om hvordan året eller årene vært som ektepar – og legg vekt på hvordan dere gjennom ulike hendelser og samtaler har vokst som ektepar.

Les også: Gode ideer til morgengave til ham og henne

Bryllupsdager

Bryllupsdagene er sortert slik at man starter med materialer som er «lette» og hverdagslige, som papir, bomull, lær og lin. For så gå over til mer eksklusive materialer. Vi kjenner jo alle til sølv, gull og diamantbryllupet – men hva med tinnbryllup, atombryllup eller ullbryllup? Vi slår et slag for dem alle:)

1 års bryllupsdag: Papir

Brudeparet har nå kjent på en levende lykkerus i et år og det burde feires! Dette er den første bryllupsdagen av forhåpentligvis mange, men den første er alltid ekstra spesiell. På denne dagen kan det være koselig å feire denne dagen sammen med et spaopphold. Kanskje også en brudebukett av papir til bruden?

2 år bryllupsdag: Bomull

Den andre bryllupsdagen er like fersk som den første, og det kan være hyggelig å feire dagen sammen. Symbolet for denne dagen representerer noe hvitt og vakkert. Gaven kan være av 100% bomull som et pent sengetøysett som dere kan nyte sammen med en god film inne på soverommet.

3 års bryllupsdag: Lær

Lær kan representere noe slitesterkt som vil si at det og holdt sammen i 3 år skaper et stabilt forhold på sikt. Gaveforslag kan være å kjøpe en nøkkelring av lær med noe romantisk inngravert. Hvis man i tillegg ønsker å feire dagen sammen kan man dra på vinsmaking.

4 års bryllupsdag: Lin

Denne bryllupsdagen blir også kalt for lin/blomster bryllupsdagen. Etter 4 år begynner man å kjenne hverandre godt, og man har snart oppnådd å være gift i et halvt tiår. Kjøp blomster arten deres selv hadde i deres eget bryllup, som kan være en gave til dere begge.

5 års bryllupsdag: Tre

Bryllupsdagen som viser et halvtiår står for tur. Hvis man skal ha noe som representerer denne dagen kan dere kjøpe et tre og la det gro ute i hagen. Det vil representere deres kjærlighet som vokser med ekteskapet.

6 års bryllupsdag: Sukker

Denne dagen burde feires med akkurat det det symboliseres som – sukker! Lag noen gode kaker eller andre søtsaker som både kan lages og nyytes sammen!

7 års bryllupsdag: Ull

Noen ganger kan ekteskapet ha sine frosne perioder, og etter 7 år er det mye man har vært igjennom. Ull representerer også varme, som kan verne om de frosne periodene i ekteskapet. Kjøp en matchende ullgenser eller superundertøy til hverandre.

8 års bryllupsdag: Bronse

Kjøp noe i bronse som kan vare like lenge som ekteskapet deres. Enten om det er noe dere trenger som en kjøkkenmaskin i bronse eller en bronsemedalje som en takk for at dere har holdt ut med hverandre!

9 års bryllupsdag: Keramikk

Enda et skritt nærmere ti årsjubileum! Keramikk kan representere både noe som er sterkt men også kan være skjørt spesielt hvis det er hjemmelaget. Dra sammen på et keramikk kurs og lage en romantisk kopp til hverandre, eller en vase som skal være i hjemmet.

10 års bryllupsdag: Tinnbryllup

10 års bryllupsdag er en spesiell dag for de fleste, og det er en dag som de fleste ønsker å markere. Tinn i seg selv symboliseres som sterke bånd, noe dere har hvis dere har klart å oppnå 10 årsbryllupsdag. Hva med å forme sitt eget tinnhjertet med hendene deres rundt som en markering på denne dagen? ÅH, romantisk!

11 års bryllupsdag: Stålbryllup

Hvis man velger å feire 10 årsbryllupsdag er det ikke sikkert man ønsker en like stor dag på den 11. Men likevel kan man feire kjærligheten! Etter 11 år så begynner ikke bare forholdet å bli stabilt men også sterkt som stål. Hva med en klokke til brudgommen og et vakkert stålsmykke til bruden i gave, med inngravering av deres bryllupsdato?

12 års bryllupsdag: Silke

Silke skal representere noe mykt og godt, og komfortabelt hvis man skal ha det nære kroppen. Forhåpentligvis etter 12 år sammen så er det et godt og behagelig ekteskap man har sammen. Hva med å feire det med matchende silke pysjamas?

13 års bryllupsdag: Blondebryllup

Blonder kan brukes på alt fra brudekjoler til pynt eller klær. Er dere glad i å tilbringe tid på kjøkkenet hadde dette vært tiden for å bytte ut det gamle kjøkkenforkle med et forkle med blonder. Eller hvis dere begge liker å tilbringe tid sammen på kjøkkenet kan en fin gave være matchende kjøkkenforkle markert med His og Hers».

14 års bryllupsdag: Elfenben

Elfenben produkter har vært forbudt siden 1990, men man trenger absolutt ikke ha en gave som det bryllupsdagen representerer. Hva med en rolig middag hjemme eller en tur på kino for å feire 14 år sammen?

15 års bryllupsdag: Krystall

For å markere denne dagen er det mange flotte gaver man kan gi til hverandre som er i krystall. Etter 15 års ekteskap er det ikke sikkert alle er like opptatt av å feire bryllupsdagen. Likevel kan en liten gave symbolisere at man har tid til hverandre til tross for en hektisk hverdag. Hva med Swarovski til bruden og mansjettknapper til brudgommen eller to champagneglass i krystall med bryllupsdatoen på?

16 års bryllupsdag: Måne

Hva med et månestein smykke til din kjære som representerer denne bryllupsdagen?  

17 års bryllupsdag: Ametyst

Representerer fargen fiolett, kjøp et fiolett dekor til hjemmet!

18 års bryllupsdag: Margeritt

Hva med å kjøpe blomsten margeritt som symboliserer dagen? Georg Jensen lager smykker som kalles for Marguerit.

19 år: Granat

Gi din brud en parfyme fra Viktor&Rolf sin «spicebomb» parfyme som er formet som en granat for å symbolisere dagen! 

20 års bryllupsdag: Porselen

Rundet to tiår sammen! Det må feires! En god måte å feire denne dagen på kan feires sammen med familien. Gaveforslag: tallerken i porselen som et symbol.

21 år: Turkis

Kjøp turkise hortensiaer til din kjære brud!

22 år: Allianse

Et ekteskap mellom to mennesker skaper en allianse hvor man lover å gi hverandre evig troskap. Skriv et romantisk kort beskriv hva dere betyr for hverandre.

23 år: Tulipan

Kjøp en vakker tulipanbukett som et symbol på deres bryllupsdag!

24 år: Karat

Unn dere en spabehandling fylt av ansiktsmasker som har 24 karater. 

25 år: Sølvbryllup

Når denne dagen feires er sannsynligheten stor for at ekteparet har vært sammen over halve livet. Inngraverte champagneglass med datoen dere giftet deres for 20 år siden er en romantisk gave.

30 års bryllupsdag: Perlebryllup

Ekteparet har nå blitt formet sammen over mange år som en vakker perle. Østers er de som former perlene, hva kan bli mer symbolsk enn å spise det på selve dagen?

35 år: Korallbryllup

Koraller i seg selv representerer masse farger, kjøp noe sammen til hjemmet som representerer deres bryllupsdag!

40 års bryllupsdag: Rubinbryllup

 Enda et rundt tiår er nådd! Spis en hyggelig hjemmelaget middag sammen med familien for å feire!

45 år: Safirbryllup

Når denne dagen feires er sjansen stor for at pensjonist tilværelsen står for tur. Gaver som massasje og fotpleie kan være godt å få, nå som man har tid!

50 års bryllupsdag: Gullbryllup

50 år sammen, det er mange år og et langt liv. En forgylt evighetsrose av gull som representerer deres ekteskap kan være en flott gave.

55 år: Smaragdbryllup

Fargen grønn kan være vakker og representere mye. Kjøp dere et matchende sett med grønne ullsokker som er gode å ha til vinteren.

60 års bryllupsdag: Diamantbryllup

Diamanter er vakre og etter 60 år vil ringer vanligvis være slitne. Unn dere en ny giftering eller graver den gamle med en liten diamant.

65 år: Kronjuvel

Det er ikke mange ektepar som får oppleve denne bryllupsdagen. Denne dagen er godt å merke seg ved at man bare får mulighet til å oppleve den.

70 års bryllupsdag: Jernbryllup

Jern er et kraftig metall og 70 år sammen er mange år! Denne dagen kan representere den gode magnetismen dere imellom. 

75 år: Atombryllup

75 år sammen representerer nesten et halvt århundre sammen, feire dagen med ditt livs kjærlighet.

80 års bryllupsdag: Platina

80 års ekteskap er de færreste som får oppleve, men man vet aldri!

90 års bryllupsdag: Granitt

Opplever du 90 års bryllupsdag er dette en historisk dag, gratulerer! 

Les også: Slik skaper dere et langvarig og lykkelig forhold

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...