Bryllupsfeiring i korona

Linn og Eivind på bryllupsdagen
Linn og Eivind på bryllupsdagen

Kjærlighet vinner over alt – til og med korona! Bryllupsfeiring i korona er nemlig ikke så aller verst, skal vi tro Linn Marthinsen og Eivind Brustad Skomedal som viet seg «korona-vennlig» i mai i år.

Tekst: Julie Opsvik Foto: HC Moen

– Det vil si at vi var maks 50 i kirken og kun de nærmeste, maks 20, på enkel middag etterpå. Ble en overraskende fin dag, med alle de nerver og følelser som bryllup utløser, forteller Linn om den store dagen.

Nå er planen deres å ha selve bryllupsfesten neste år. Umiddelbart da Norge gikk i korona-nedstenging i mars, booket nemlig paret samme dato og samme sted for 2021.

– Det er jo fortsatt veldig uvisst om det blir fest i 2021, men vi begynte planleggingen på nytt nå i oktober. Dobbel planlegging der altså, så får vi bare se hva det blir til… forteller Linn leende.

De egentlige bryllupsplanene

La oss få høre litt mer om den første bryllupsfeiringen deres. Korona var jo fremdeles litt «nytt» i mai. Det kan ikke ha vært enkelt å vite hvordan man burde gå frem.

Hvordan taklet dere å endre på ting sånn i «siste liten»? Hva måtte prioriteres og hvordan gikk dere frem?

– I utgangspunktet skulle vi ha både vielsen og festen på Sørlandet, nærmere bestemt Dypvåg kirke og Lyngørporten hotell. Vi har begge tilknytning til Tvedestrand som sommergjester, så det var derfor vi skulle ha det her. Det var pinsehelgen vi hadde satt av. Så i utgangspunktet hadde vi tenkt en todagers bryllupsfeiring med minglefest fredag og bryllup og fest lørdag. 

– Allerede den første korona-helgen tok vi kontakt med Lyngørporten. De var kjempegreie så vi fikk lov til å vente med å ta avgjørelse til mai, dette gjaldt både festen og all overnatting. Derfra tenkte vi bare at vi måtte forholde oss til de retningslinjer som kom hele veien, forteller Linn om perioden.

Vi var veldig tidlig ute med å bestemme oss for at vi ville vie oss i år, da ringene allerede allerede var gravert og datoen 30.05.20 var en dato vi gledet oss til! 

LINN MARTHINSEN

– Fra mars bare ventet vi og fulgte med. Men da vi kom i slutten av april skjønte vi at det så mørkt ut. Uansett om vi hadde fått lov til å samle 100 mennesker, føltes det ikke riktig å holde en fest på det tidspunktet. Vi ringte derfor kirkekontoret i Oslo for å høre om det fantes ledig kirke den datoen. Da lo de nesten av meg – for alt var ledig det var bare å velge og vrake!

Den store dagen

Paret bestemte seg for å vie seg på toppen av Oslo ved Holmenkollen kapell. Derfra forholdt de seg til retningslinjene fra kirken og myndighetene, som på dette tidspunktet var 50 personer.

– Etterpå  tok vi med oss de aller nærmeste for en markering av dagen med middag på Holmenkollen restaurant. 

Linn og Eivind foran kirken med sønnen på armen

Det ble en fantastisk dag, med masse følelser, spenning, latter og lykke.

Linn marthinsen

Ble dere stresset eller engstelige i prosessen?

– Vi ble egentlig aldri stresset, men prøvde å finne alternative løsninger sammen med famile og forlovere. Allikevel fulgte vi spent med annenhver fredag da de nye retningslinjene kom. 

Les også: Slik takler dere utsettelse av bryllupet

En unik bryllupsfeiring – med unike mennesker

Hva gjorde selve bryllupsdagen unik?

– Det er menneskene rundt som gjør dagen unik. Jeg hadde tre fantastiske forlovere, og vi hadde en skikkelig fin morgen og formiddag sammen før vielsen.

– Vi har besteforeldre som stilte opp og tok barna, slik at de kom ferdig pyntet til kirken. Det var en venninne som skulle synge i kirken og sammen med pianisten lagde de magisk stemning underveis. I tillegg til å se mange av de aller nærmeste vennene våre som vi ikke hadde sett på lenge, både i kirken og etterpå, gjorde dagen unik.

Brudeparet er gift!

Det er menneskene rundt som gjør dagen unik, jeg hadde tre fantastiske forlovere, og vi hadde en skikkelig fin morgen og formiddag sammen før vielsen.

LINN MARTHINSEN

– Det var superstas å endelig ta på seg kjolen og skoene som jeg hadde gledet meg til. Og spesielt sammen med de fine blomstene som vi hadde fått tilsendt helt fra Tvedestrand, fra fantastiske Siri Brodersen! Det var kjempestas å endelig få ta på seg ringen, som en venninne, Ulrikke Vogt, hadde smeltet om fra gammelt arvegull, forteller Linn.

Linn Marthinsen sammen med faren sin oppover kirkegulvet

– Ikke minst var det fantastisk å gå kjempespent oppover kirkegulvet sammen med pappa. Smile og vinke til alle som var der, og å se brudgommen. Det var stas!

Mange lurer sikkert også litt på om «det var verdt det» å gjøre det nå under korona, med en mindre vielse enn planlagt. Ble det bedre fordi det var intimt, eller ble det litt «ok» alt tatt i betraktning? 

– Ja! Det var så verdt det! Rammene var fantastiske; toppen av Oslo i strålende sol. Og endelig fikk man se litt folk igjen, selv om vi hold god avstand. Det var mange som nesten ikke hadde møtt noen siden starten av mars, så det lagde jo stemningen ekstra elektrisk. Vi ble værende en stund utenfor kirken, og det var så utrolig fin og lykkelig stemning. 

Les også: Bryllupslokaler og korona – slik går dere frem i planleggingen

Bryllupsfeiring post-korona

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, sies det. Og dette gjelder nok i aller høyeste grad for brudepar i 2020. Linn og Eivind er en av mange som har gått for en todelt feiring. Dobbel planlegging, men også dobbel glede står for tur.

Brudeparet skåler etter vielsen

Hva gleder dere dere mest til neste år?

– Vi avventer situasjonen til å se hva vi gjør med neste år, det ser jo ikke spesielt lyst ut. Derfor bruker vi veldig lite tid på det nå. Vi hadde jo bestemt oss for å vente til oktober med å planlegge videre, men nå har vi bestemt oss for å vente til januar.

Det blir jo mindre logistikk når vielsen allerede er gjort, og derfor mer tid til gjestene og mingling. En del av nervene er jo også borte, så det blir mer som å arrangere en sørlandsk sommerfest med venner og familie. Og det er jo bare gøy! 

LINN MARTHINSEN

– Drømmen vår, og det vi arbeider mot, er en sommerfest med rammene som Tvedestrand byr på – og de er magiske! Båttur i den fantastiske skjærgården, lang lys sommerkveld, masse sommerblomster, hyggelige glade folk, musikk, og god kortreist mat.

– Detaljene rundt hvordan er satt vent, vi blir jo veldig begrenset av korona. Så tror det er lurt å ikke lage for høye forhåpninger til hva vi får til i mai 2021. 

Bryllupsreisen

Har dere noen tanker om bryllupsreisen? Satser dere på utlandet, å finne noe lokalt eller utsette? 

– Vi hadde i utgangspunktet lyst til å dra til Italia, men vi har også snakket om Lofoten som alternativ. Men sånn det ser ut nå blir det jo en stund til vi kan reise noe sted, så da har vi ikke brukt så mye tid på å drømme heller. Vi får heller ta det når drømmene ikke blir begrenset av en pandemi! 

Les også: Bryllupsreiser i Norge

Noen siste tips du ønsker å gi brudepar som står i en lignende situasjon?

– Det viktigste må være å ha kontroll på forventningene. Da blir man mindre skuffet om det ikke blir helt som man hadde sett for seg i utgangspunktet, avslutter Linn.

Tusen takk som deler dine erfaringer med oss!

PSST…
Har du opplevd å måtte utsette bryllupet ditt, eller har du noen gode råd til de som står i planleggingen av bryllup nå? Ta kontakt med oss!

 

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: