Bryllupsgave | Komplett guide med 7 råd og 36 gavetips i 2023

Bryllupsgave
Artikkelen inneholder annonselenker

Med disse tipsene kan du være sikker på at du blir litt klokere og får et klarere bilde på hvilken type bryllupsgave du kan gi - som brudeparet vil verdsette og få glede av.

Tekst: Redaksjonen Foto: Produsentene
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Bryllupsgave som faller i smak

Bryllup er en stor og viktig dag for brudeparet, men også for deg som er bryllupsgjest. Som bryllupsgjest ønsker du at din tilstedeværelse gjør dagen enda bedre, og at bryllupsgaven du velger blir satt pris på.

Å finne en bryllupsgave er ikke alltid like enkelt. De aller fleste brudepar har en ønskeliste eller gaveliste som gjør det enklere for deg som gjest å velge. Fordel med dette er at du som gjest vet at brudeparet ønsker seg og trenger gaven.

Dersom brudeparet ikke har en ønskeliste, eller alle de beste gavene på listen allerede er kjøpt, har vi samlet hele emnet «bryllupsgave» i en komplett guide her. Med denne guiden kan du være sikker på at du treffer blink når du skal velge bryllupsgave.

En bryllupsgave er en gavetradisjon som har eksistert i mange, mange år, og det er vanligst å gi en gave som symboliserer eller bygger opp under brudeparets særegenhet, personlighet og behov.

7 råd til hvordan du velger en passende bryllupsgave

1. Tenk på parets interesser og lidenskaper

En av de beste måtene å finne en passende gave til brudeparet på er å ta deres felles interesser på alvor. Hva betyr mye for dem? Hva liker de å gjøre sammen? Hva er deres felles lidenskaper? Å gi en gave som er relatert til parets interesser vil sørge for at gaven blir verdsatt og brukt.

Folk er forskjellige, og du som gjest skal være litt påpasselig med å velge en gave basert på dine interesser og lidenskaper. Det er alltid hyggeligere å komme med en gave du vet passer brudeparet, enn en du selv syns er flott, men er usikker på om blir verdsatt.

Kvalitetstid sammen som ektepar er viktig. Vi trenger det alle sammen, og derfor vil en gave som gjør det enklere å fylle sin kvalitetstid med det de interesserer seg for, være en svært verdsatt gave. Er du usikker på hvilke interesser og lidenskaper de har kan du spørre enten brudeparet selv eller de som står dem nærmeste.

For litt inspirasjon, her er de 15 mest populære interesseområdene rundt om i verden: (Kilde: Hobby Help)

Har brudeparet en felles interesse innenfor et av disse 15 punktene, kan en gave som tilrettelegger for mer av denne interessen være en ypperlig bryllupsgave.

 1. Lesing
 2. Reising
 3. Fisking
 4. Håndverk
 5. TV-titting (Ja, et årsabonnement på en streaming-tjeneste er en fin gave for de TV-interesserte)
 6. Friluftsliv
 7. Samlingsobjekter
 8. Musikk
 9. Hagearbeid
 10. Gaming
 11. Golf
 12. Padel
 13. Yoga
 14. Kunst
 15. Fugletitting

2. Gi en personlig bryllupsgave

Det hviler en helt unik følelse over gaver som viser omtanke. Å gi en personlig gave viser at du har tatt deg tid til å tenke på brudeparet og at du kjenner dem godt. Dette kan være en gave som er laget spesielt for dem; en gave som er gravert med deres navn eller bryllupsdato.

10 tips til personlige bryllupsgaver:

 1. To personlige bagasjemerker med deres nye felles etternavn til bryllupsreisen og fremtidige reiser
 2. En kunstverk av brudeparets familier satt sammen
 3. En flott hagekasse i treverk med deres bryllupsdato inngravert
 4. Personifiserte bordbriketter med initaler og/eller bryllupsdato
 5. Et sett med champagneglass i krystall med dato og/eller navn inngravert
 6. En nøytral fotoramme med ekte glassrute med inngravert bryllupsdato
 7. To pynteputer av dun i brudeparets stil og til hjemmets fargepalett med små initialer
 8. Inngravert vinkasse med en flaske vin eller champagne i
 9. En fotoramme til både forlovelse, bryllup, bryllupsreise
 10. Et serveringsfat i porselen med brudeparets navn malt på eller inngravert på undersiden

3. Gi en gave som vil vare

En annen god ide er å gi en gave som vil vare lenge og som kan gå i generasjoner. Dette kan være en gave som brudeparet kan bruke igjen og igjen, og i løpet av livet være med på å skape gode minne sammen som familie, som senere går i arv. Vanlige gaver med lang holdbarhet er f.eks:

 1. Et lekkert og tidløst servise som brukes når hele familien samles både i hverdag og under høytider
 2. Et unikt sett med bestikk
 3. Kunstverk
 4. Skulpturer
 5. Vaser
 6. Lysestaker
 7. Lamper
 8. Stoler
 9. Serveringsfat
 10. Pyntegjenstander

Fordi gaver som aldri kan brukes opp er gaver som fortsetter å gi gjennom et helt liv.

4. Gaver som forandrer verden «En gave som gir tilbake»

Mange brudepar i dag er allerede etablerte i et felles hjem, og flere har det meste de trenger av kopper og kar. Noen brudepar velger derfor å ønske seg en bryllupsgave som kommer andre til gode; donasjoner til ideelle organisasjoner. Å gi en gave som gir tilbake er både meningsfullt og svært personlig dersom gaven går til en organisasjon som betyr mye for brudeparet.

Veldedig bryllupsgave er den perfekte gaveløsningen for par som allerede har det de trenger. Spesielt for brudepar som ikke ønsker seg noe, men har gjester som likevel vil gi. Det er også en fantastisk anledning for et brudepar å starte sitt ekteskap på en givende note.

5. Gaver til opplevelser, nye eventyr og utflukter

Gode opplevelser beriker livet, og en opplevelse er så mangt. Her er vi igjen tilbake på punkt 1: Parets felles interesser og lidenskaper. Å gi en opplevelse brudeparet setter pris på viser at du har tenkt på hvordan du kan bidra til å skape nye og verdifulle opplevelser og minner.

10 tips til opplevelsesgaver til bryllup

 1. Wild Life Safari i Norge
 2. Matlagingskurs
 3. Helikoptertur over fjorder eller storbyer
 4. Overnatting i glasshytte eller tretopphytte
 5. Billetter til en konsert eller forestilling
 6. Reisegavekort
 7. Rafting
 8. Topptur med guide
 9. Fallskjermhopping
 10. Vinsmaking

6. Bryllupsgave til hjemmet

Hjemmet er for de aller fleste sitt favorittsted. Å kunne bygge videre på hjemmet med gaver som skaper god atmosfære og som gjør hverdagen enklere, hyggeligere og bedre, kan sjeldent slå feil. I tillegg blir det gaver på display i hjemmet som minner dem om bryllupsdagen. Det kan være en praktisk bryllupsgave som vil frigjøre tid i hverdagen. Det kan også være hyggelige gaver som gir rom for kvalitetstid sammen, men det kan også være gaver som gjør det lettere i livet å jobbe for sine interesser, drømmer og mål.

7.  Gi en pengegave

En gave som blir verdsatt, og mer og mer vanlig – etter en lang og kostbar planleggingsprosess – er pengegaver som bidrar til f.eks. bryllupsreisen.

Det finnes et hav av alternativer når det kommer til bryllupsgave. Selv om det er mange flotte ideer der ute, kan ingen nekte for at pengegaver alltid kommer godt med. Mange kvier seg for å ønske seg penger, og andre mener det blir en for upersonlig gave, men om pengegaver gis med et øremerke og et bidrag til noe brudeparet virkelig ønsker seg, kan en pengegave bli en av de fineste gavene brudeparet får.

Skal du gifte deg og ønsker deg pengegaver? Sjekk ut Stas!

Hva er noen vanlige bryllupsgaver?

Her er noen vanlige bryllupsgaver som ofte blir gitt til brudeparet:

 • Penger eller gavekort
 • Kjøkkenutstyr
 • Glass og servise
 • Sengetøy og håndklær
 • Billetter til en konsert eller en forestilling
 • En reise
 • En opplevelse
 • Et maleri, et kunstverk eller unikt interiør
 • En bok eller et album
 • Et årsabonnement
Annonse

Duftpinner «Love is blind» fra Sprekenhus

Moniker Kjøp her
Annonse

Populært speil fra Ferm Living

Moniker Kjøp her

Hva er noen upassende bryllupsgaver?

Selv om det kan være vanskelig å velge en passende bryllupsgave, er det noen gaver som bør unngås. Disse inkluderer:

 • Gaver som er for personlige eller intime
 • Gaver som kan virke støtende eller upassende
 • Gaver som er for billige eller for dyre i forhold til budsjettet ditt
 • Gaver som brudeparet allerede har eller ikke trenger

Når økonomien ikke strekker til

Husk at uansett hva brudeparet ønsker seg eller trenger, må du også tenke på deg selv. Ja, det er en god følelse å gi en fantastisk fin gave, men det ethvert brudepar ønsker seg aller mest er at du som er invitert kommer og at du har en kjempefin dag! Skulle det være sånn at din økonomi ikke rettferdiggjør å kjøpe gaven du gjerne vil gi, lytt til deg selv og gi det du har muligheten til (eller gå sammen med andre om å spleise på en gave). Alt i alt er det din tilstedeværelse som betyr mest for brudeparet ♥

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: