Bryllupskake med sitron og timian

Sitron og timian kake som du selv kan lage til bryllup
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Sitron og timiankake laget av Marianne

Imponer med en bryllupskake med sitron og timian i det neste bryllupet du skal i! Her guider matstylist Marianne Gjengedal deg gjennom oppskriften.

Oppskrift og foto: Marianne Gjengedal

En vakker og utrolig spennende bryllupskake med frisk smak av sitron og timian som garantert vil gå rett hjem i de fleste bryllup!

Før du begynner anbefaler i å lese denne guiden med tips fra Marianne Gjengedal.

Lag kaker til bryllup helt selv!

PYNT:

Denne kaken er pyntet med to typer blomster der den ene ikke er spiselig. De store er solhatt fra hagen som er spiselige, men de til høyre er hortensia som ikke er spiselig. De er stukket ned i en liten kopp med oasis, så de holder seg friske og blomstersaften kommer ikke i kontakt med kaken. Når kaken skjæres, er det bare å ta av den lille koppen.

Men bruk aller helst spiselige blomster som usprøytede roser, nelliker, prestekrager, fioler, syrin og epleblomster.

Pynt med litt hakkede pistasjnøtter nederst på kaken.

Timiansirup til dynking:

Hvis du får noe til overs av denne sirupen når bakingen er ferdig, så er dette en super sirup til limonade. Bare hell over ønsket mengde mineralvann og nyt i sola.

  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 stor neve frisk timian med stilk
  • 1 dl sitronsaft (ca 2 sitroner)

Kok opp sukker og vann i en kjele, rør til sukkeret er oppløst. Tilsett timian, trekk fra varmen og sett på lokk. Avkjøl. Tilsett sitronsaften og sil sirupen. Hell på en ren flaske og sett i kjøleskapet eller bruk til montering av kaken.

Bilder og oppskrifter kommer fra den kreative matstylisten
Marianne Gjengedal. Besøk hennes Instagram @sweet.n.pfeffer
for flere gode tips og masse inspirasjon. 

Slik monterer du bryllupskake med sitron og timian

Del kakebunnene i to. Legg en bunn på et kakefat og ha litt timiansirup på kaken. Bruk gjerne en bred bakepensel. Smør 1 cm tykt lag med krem over bunnen og legg på neste kakebunn. Pensle på sirup og gjenta med krem med alle bunnene.

Spre et tynt lag med krem over hele kaken så alle smulene blir festet til kaken. Sett kaldt i kjøleskapet i 15 min eller mer. Kremen lar du stå i romtemperatur så lenge.

Ha på resten av kremen og bre på jevnt. Det krever litt trening, men det finnes mange filmer på YouTube som viser hvordan man gjør det, ellers kan du også søke opp @sweet.n.pfeffer» på Instagram. Der har vi lagt ut en fremgangsmåte under «stories».

Pynt etter hjertens lyst.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: