Bryllupslokale i korona

bryllupslokalet lageret event i drammen holdt bryllup under korona

Bryllup og korona går ikke akkurat hånd i hånd - og bryllupslokale er en het potet. Vi tok en prat med Trine Thorsen, gründer og daglig leder av Lageret Studio i Asker.

Tekst: Julie Opsvik Foto: Mari Gjørv @tolovethatlasts

Lageret Studio er faktisk det tidligere materiallageret til en nedlagt cellulosefabrikk på Tofte i Asker, noe som skaper en rå og unik ramme for ethvert event – også som bryllupslokale til og med i korona.

Kanskje har du allerede latt deg inspirere av de vakre bryllupsbildene deres på Instagram? Studioet er nemlig også flittig til bruk for å feire kjærligheten, hvor du kan leie både stedet og bryllupstjenester direkte.

*Merknad: Denne saken tar utgangspunkt i korona-regler som var gjeldene sommer 2020. Husk å følge med på FHI dersom du selv står i planleggingsfasen av bryllup for korrekt og oppdatert informasjon rundt korona.

brudepar på lageret event bryllupslokale i drammen

Bryllup i korona: Det er fullt mulig å gifte seg! Her fra Lageret Studio. Foto: Mari Gjørv @tolovethatlasts

BRYLLUPSERFARINGER I KORONA

Hvordan erfaringer har dere fra å arrangere bryllup nå i korona?

– Alle våre planlagte bryllup i 2020 ble utsatt til neste år, dessverre, men vi fikk ett bryllup på tampen nå nylig! Det var fordi det lokalet de opprinnelig hadde booket gjorde det utfordrende å overholde smittevernsreglene når det gjaldt sanitærforhold og størrelsen på lokalet. Vi har heldigvis store lokaler, så det er lett å holde den avstanden som trengs, forteller Trine og legger til at de fremdeles opplever å få mange henvendelser på leie av lokalet for neste år.

- Mange tenker at alt er over innen den tid, mens noen er usikre. Av årets bryllup er de fleste utsatt til 2021, men noen har også valgt å utsette et år til, til 2022. 

Trine Thorsen, Lageret event

– Det er nok viktig å «hive seg rundt» dersom man ønsker et 2021-bryllup! Siden mange har flyttet til neste år, begynner kapasiteten hos de fleste og fylles opp.
Vi har fortsatt noen ledige datoer på sensommeren 2021, og vurderer å strekke sesongen litt lenger dersom vi ser at behovet for flere datoer melder seg, forteller Trine som kan melde om at bookinger for 2022 allerede har begynt å tikke inn.

Bryllup i korona

Kysset som sier alt: Marikken og Aleksander sa ja 22. august 2020! Foto: Mari Gjørv @tolovethatlasts

Les også: Bryllup og korona: En drømmedag på Månefisken

BRYLLUPSPLANLEGGING

Har du noen tips til hva man bør tenke på om man skal arrangere bryllup nå i korona?

Det er jo litt mer man må tenke på når det gjelder å arrangere av bryllup i korona, men er man godt forberedt går alt veldig fint. De fleste har smittevern i ryggraden nå, så det går smidigere og alle klarer å passe på seg selv. Som arrangør og planlegger er det viktigste du gjør å tenke på renhold og avstand, forklarer Trine. Men for bryllup er det også noen tradisjoner det kan være lurt å unngå eller gjøre annerledes.

– For eksempel bryllupstradisjonen med å kysse brud og brudgom når den respektive går på toalettet er ikke helt koronavennlig og må unngås. I tillegg må man huske på at man må unngå klemming og gruppebilde av alle gjestene.

NYE MÅTER Å GJØRE TING PÅ

Hvordan merker dere at brudeparene justerer seg annerledes i planleggingsfasen nå enn før?

– De som har valgt å utsette bryllup på grunn av korona gjør det fordi de ikke ønsker noen restriksjoner i bryllupet, som for eksempel at det skal være tillatt å danse sammen og å klemme mye.

Andre brudepar tar utfordringen på strak arm og gjør endringer med humor. Som å gå til anskaffelse av Antibac i småflasker med brudeparets monogram på, eller å kjøpe inn baderinger til dansegulvet for avstand!

Trine thorsen
Venner utendørs for å feire bryllup i korona

Drømmedag: Man kan virkelig skape drømmedagen sin til tross for korona! Ønsker dere eksepsjonelle bilder – går for utendørssettinger og sørg for å ha god plass i lokalet til dansegulv. Foto: Mari Gjørv @tolovethatlasts

Les også: Mikrobryllup – en økende trend

Kreative ideer! Merker du at den spesielle situasjonen vi er i hvor vi hele tiden må tenke nytt og annerledes, også kan føre til at bryllup kan bli bedre eller hyggeligere?

– Jeg synes mange brudepar har tendenser til å planlegge for mye, som å invitere for mange gjester og ha et for stramt skjema under selve dagen. Ved å kutte ut noe av dette får man mer tid til å prate, nyte og tilbringe tid med hverandre – fremfor å løpe fra det ene til det andre under selve dagen, forteller Trine. For eksempel fellesbilde av alle, eller felles kakekutting er noe man ikke nødvendigvis må ha, understreker hun. Og det samme med stjerneskudd og fyrverkeri, som mange av gjestene velger å ha.

– Mye av dette er jo for bildene sin del, og kan være hektisk å få til. Det krever en stram kjøreplan og koordinering. Legger dere heller listen litt lavere, kan dere spare mye penger, og få mer tid sammen med gjestene!

Legger dere heller listen litt lavere, kan dere spare mye penger, og få mer tid sammen med gjestene!

Trine Thorsen
Brudepar under bryllup i korona drikker øl med egen etikkette på

Kreative løsninger: Noen ganger er humor beste løsningen! Covid-19-øl, anyone? Foto: Mari Gjørv @tolovethatlasts

BRYLLUPSLOKALE OG KORONA

Hvordan er det med utleielokaler og restriksjoner nå? Har du noen tips?

– Det kan være utfordrende med størrelsene på lokalene og restriksjoner på én meter avstand mellom gjestene. Ved bordplassering er det lurt å lage «kohorter» av familiemedlemmer og venner som omgås ofte, og prøve å unngå miks og match med nye og gamle venner, tipser Trine – noe som kanskje flere av gjestene uansett vil bli glade for.

– Når det kommer til renhold, sørg for nok Antibac! Det må jo gjerne være en personlig flaske til alle gjestene for eksempel. Ha gjerne en ekstra ansatt som kun tar seg av renhold og smittevern, og kanskje en servitør eller to ekstra til å skjenke vann og vin slik at minst mulig blir berørt av færrest mulig.

Bryllupslokale og korona: Det er viktig å ha god plass i lokalet nå under korona. Det gir positive sideeffekter som stor plass til brudevalsen! Foto: Mari Gjørv @tolovethatlasts

Les også: 11 bryllupstrender for 2021

Gode tips som virker overkommelige. Er det andre overordnede ting man som brudepar i planleggingsfasen av bryllup bør tenke på nå i korona?

– Det er vanskelig å si hva som skjer til neste år, både for de som skal gifte seg og de som skal arrangere. Sørg for at alle leverandører er villig til å endre eller utsette dato dersom noe skulle skje, og at eventuelle depositum kan bli ført over til ny dato. Både brudepar, arrangør og dets underleverandører er alle interessert i at bryllupet skal gå som planlagt, men skulle det vise seg å være umulig, er det viktig å være fleksibel og finne en løsning som fungerer for alle, understreker Trine.

Våg å tenke utenfor boksen, og tør og gi slipp på noe av det dere har sett for dere.

Trine thorsen, lageret event

For de som står midt i bryllupsplanleggingen nå, har du et godt tips?

– Våg å tenke utenfor boksen, og tør og gi slipp på noe av det dere har sett for dere. Mange utsetter fordi de ikke ønsker restriksjoner, men et sosialt bryllup med klemming og nærkontakt. Bryllupet kan bli fantastisk selv uten klemming!

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: