Bryllupslokaler i Oslo | Byens mest populære selskapslokaler i 2023

bryllupslokaler i Oslo

Jungelen av bryllupslokaler i Oslo er stor og tidvis krevende å navigere, men her har vi samlet lokalene du bør sjekke ut.

La oss løfte sløret av hovedstaden og se på hvilke muligheter du har.

Tekst: Next Content Studio Foto: Produsentene
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Bryllupslokaler i Oslo – den eneste oversikten du trenger

Drømmer du om et Oslo-bryllup? Du vet, den drømmen om de magiske hovedstadvibbene som umulig kan slå feil på en bryllupsdag …(?)

Oslo. Kjære, vakre, lille Oslo – en by med særpreg og et flust av fantastiske beliggenheter og bryllpslokaler.

Hvis dere er klare for å la Oslos trollbindende atmosfære male dere røde og rosa i kinnene, er det å bare å lene seg tilbake. I denne oversikten finner du bryllupslokaler så vakre at det blir vanskelig å velge.

Apropos det å velge.

Valgmulighetene er mange, og visste du at det er anbefalt å booke et bryllupslokale i Oslo så tidlig som 12 måneder før bryllupet?

Og når det kommer til catering, ikke gå glipp av denne listen over Topp 100 cateringbyråer i Norge.

Der drømmen blir til virkelighet

Enten dere drømmer om en glitrende ballsal med skinnene parkett. En låvefest med boho-vibber i bakgården. Et rustikt og urbant lokale med vindusflater fra gulv til tak, eller havutsikt med båter som dupper i bakgrunnen. Oslo har det – men husk å være tidlig ute.

Vi har saumfart Oslo etter fine bryllupslokaler, for å hjelpe deg litt på jakten. Her får du våre beste tips:

Oversikt over bryllupslokaler i Oslo

bryllupslokaler i oslo

Ingensteds | Rustikt bryllupslokale i Oslo rett ved Akerselva

Ønsker dere dere et rustikt og kult bryllupslokale, bør dere ta en titt på Ingensteds.

Ingensteds ligger inntil Akerselva, rett nedenfor Grünerløkka. Lokalet har det helt riktige industrielle og rustikke preget, og deler uteservering med coctailbaren Bortenfor.

Ingensteds er et nydelig lokale for bryllupsfest og -middag. Og dere kan også velge å ha selve vielsen her!

Flere detaljer får dere på Ingensteds bryllupsnettside.

Lysebu

Naturskjønn bryllupsfest på Lysebu i Oslo

Lysebu er et historisk hotell som gir dere og gjestene deres følelsen av å ha reist ut av byen og langt avgårde til et vakkert, landlig sted. Sannheten er at denne perlen befinner seg kun en kort t-banetur fra Oslo sentrum!

Vakkert beliggende i Holmenkollen, med nærhet til skogen, kan dere kose dere i komfortable rom og flotte selskapslokaler.

Lysebu har også en av Norges beste vinkjellere, og sommelierene setter gladelig sammen en god vinpakke til maten.

Om vinteren kan dere ankomme hotellet med hest og slede, og hele tunet kan fylles med fakler som skaper en magisk og romantisk vinterstemning.

Om sommeren er det hyggelig å la gjestene få kose seg med aperitiff og deilig musikk på den solfylte terrassen.

Les mer på Lysebus bryllupssider.

Dyna fyr

Bryllup på Dyna Fyr i Oslofjorden

Dyna Fyr må vel kunne sies å være et av de mest unike selskapslokalene vi har i Oslo. Lokalisert midt ute Oslofjorden!

Den idylliske båtturen, som går fra Honnørbryggen utenfor Rådhuset, tar i underkant av en halvtime, og det kan her legges til rette for at gjestene kan nyte et glass bobler og litt fingermat på overfarten.

Når dere går i land blir dere møtt av et vakkert lite fyr på en egen «øde øy», bare for dere og bryllupsgjestene.

Fyret har et fantastisk kjøkken, og her kommer dere til dekket bord med de lekreste retter fra havet.

Les mer på Dyna Fyrs egne nettsider.

bryllupslokale

Ekebergrestauranten | Bryllupslokale i Oslo med panoramautsikt

Hos Ekebergrestauranten sitter dere på taket av Oslo, og har lysene fra storbyen som et funklende bakgrunn til festen. Her får dere rom som passer for små bryllup med plass til kun de nærmeste, og større rom for bryllup med opptil 160 gjester. Det er også mulig å ha selve vielsen her.

Restauranten skreddersyr med glede en bryllupsfest helt etter deres ønsker. Om dere vil, kan personalet hjelpe dere med mye av planleggingen, enten det er å ordne med musikk, blomster, transport eller fotografering.

På den store dagen kommer dere til dekket bord, med mat og drikke av god kvalitet. Både pådekking og rydding er ordnet, slik at dere som brudepar skal slippe å tenke på dette.

Les mer om bryllup på Ekebergrestauranten på deres egen nettside.

bryllupslokalet i oslo

FLERE FINE BRYLLUPSLOKALER I OSLO:

 • Sommerro: Sommero har på kort tid markert seg som et av byens mens trendy og populære steder å arrangere bryllupsfest. Med sin sentrale plassering på Solli Plass, eksklusive interiør og enkle tilkomst for Oslo-borgere, er det ikke vanskelig å forstå hvor Sommero er et svært ettertraktet og attraktivt bryllupslokale i Oslo.
 • Høymagasinet: Høymagasinet er en del av Akershus Festning, og er et kult lokale med moderne fasiliteter og alle rettigheter. Her kan dere ha opp til 440 gjester. Det er også store utearealer her, slik at dere kan velge å ha hele eller deler av festen utendørs.
 • Huser gård: Ønsker du deg et bryllupslokale en liten time unna byen, som ligger naturnært og i seg selv er lekkert? Da kan Huser Gård på Fenstad være et alternativ å sjekke ut. De har spektakulære speilglasshytter med frodig natur, lyden av elv og dyreliv som nærmeste nabo.
 • Nordre Skøyen Hovedgård: Nordre Skøyen Hovedgård er et magisk drømmested for bryllup, uansett sesong! Her får dere hele huset, fantastisk utsikt over Oslofjorden, romantisk stemning og topp service. Mange velger også å ha selve vielsen på gården med den praktfulle lindealleen som tak.
 • Gamle Logen: Gamle Logen er et av Oslos mest populære bryllupslokaler. Denne elegante bygningen har rik historie og tilbyr flere vakre rom for seremonien og bryllupsfesten for opp til 500 personer.. Maten er av høy kvalitet, og personalet er hjelpsomme og profesjonelle.
 • Sporten Selskapslokaler: Sporten selskapslokale ligger på toppen av Holmenkollen og har fantastisk utsikt over Oslofjorden. Lokalene er tradisjonelle og vakre, og her har dere plass til 250 gjester.
 • Villa Malla: En drøy time ut av Oslo sentrum finner du denne havnære perlen som oppfyller de fleste drømmer om bølgesus og eksklusivitet på bryllupsdagen. Her er mulighetene mange, både innendørs og utendørs.
 • Frogner Hovedgård: Frogner Hovedgård er et herskapelig bryllupslokale i Oslo. Den vakre ballsalen passer perfekt til vielse og Havesalen setter vakre rammer for en suksessfull bryllupsmiddag og -fest.
 • Karl Johans Gate 37: Karl Johans Gate 37 ligger midt i Oslo Sentrum, rett ovenfor spikersuppa. Lokalene er relativt nyoppussede, og framstår stilrene og tidsriktige. Her er det plass til totalt 100 personer.
 • Gjestestuene Selskapslokaler: Både Gjestestuene og Sæterhytten på Norsk folkemuseum er populære til bryllup fra tidlig vår til sen høst. Området på Bygdøy er også er et av Oslos mest romantiske, med plass til opp til 120 gjester.
 • AmerikalinjenI Haven på Amerikalinjen er alt duket for et romantisk og stilig bryllup. Dette hotellet har byens mest sentrale beliggenhet, god service og fantastisk mat. Her kan du ha 45 gjester.
 • RoklubbenDette vakre selskapslokalet ligger i grønne omgivelser ved sjøen, nederst i fasjonable Huk Aveny på Bygdøy i Oslo. Her kan dere, og opptil 200 gjester, feire bryllupet i en stor, klassisk festsal med originale veggmalerier, vakre lysekroner og peis.
 • Kulturkirken Jacob: Kirkerommet i Kulturkirken Jacob er et spektakulært bryllupslokale med en takhøyde på hele18 meter. Stoler og bord kan arrangeres slik at rommet oppleves som hyggelig og intimt, enten du har 100 eller 500 gjester.
 • Askeladdens hus: Avskjermet og intimt med utsikt over Nordmarka er Askeladdens Hus er det perfekte stedet til å arrangere et naturnært og eventyrlig bryllup.
 • RoofGarden: Velg å legge bryllupsfesten din på taket av Oslo! Her får dere panoramautsikt over hele byen, og det er plass til 180 gjester.
 • Jacobs HageHa bryllupsfesten under åpen himmel, i en av Oslos mest trendy bakgårder. Her blir det garantert stemning med live musikk og grillmat.
 • Holm gård: Denne historiske perlen finner du en hyggelig kjøretur fra Oslo sentrum. Her får du akkurat det du trenger om «låvebryllyp» passer paletten og drømmene for bryllupsdagen. De tilbyr både «låven» og «stabburet», hvor låven har plass til 120 gjester, og stabburet egner seg til en mer intim bryllupsfest med 40 gjester.

Viktige ting å tenke på før dere velger et bryllupslokale i Oslo

Før du fryder deg over i havet av mulighetene Oslo har å by på, og før du booker befaringer, er det par ting som er viktig å tenke på.

Det aller viktigste er å vurdere hva som er viktigst for dere – og hva budsjettet deres tillater.

Budsjett er alfa og omega når dere begynner jakten på deres bryllupslokale. Tenk også på budsjett rundt mat, drikke og dessert. Mange lokaler har en fast leverandør av måltidet, så finn ut om dere er fleksible her, eller har spesielle preferanser. Dersom dere ønsker medbrakt mat, drikke, dessert og bryllupskake – er det viktig å forsikre seg om at lokalet tillater dette.

Det anbefales ikke å begynne å se på et bryllupslokale i Oslo før budsjettet er satt. Flere av lokalene er kostbare, spesielt i sommermånedene. Sett budsjettet og vurder lokaler innenfor deres budsjett, da unngår dere å finne et drømmende bryllupslokaler i Oslo bare for å innse at «søren, det blir alt for dyrt».

Det er deres dag | Deres ønsker og prioriteringer skal komme først!

Det er dere som skal gifte dere for dere, og ingen andre.

Ja, gjestene deres er selvsagt viktig å ta med i vurderingen, men husk at dette er deres store dag – og gjestene er heldige som får dele den med dere. Finn først ut «hva vil vi?», få det på ned papiret, svart på hvitt, og begynn jakten på et perfekt bryllupslokale i Oslo som kan tilby det som er viktigst for dere.

Typiske spørsmål dere kan stille dere i jakten på bryllupslokaler i Oslo

 • Hva er makspris vi er villig til å betale?
 • Skal full catering være inkludert?
 • Ønsker vi et selskapslokale hvor mat og drikke fra selvvalgt cateringbyrå er tillatt?
 • Vil vi ha overnatting for oss og gjestene i samme bygg, eller i nærheten?
 • Må bryllupslokalet være i nærheten av seremonistedet?
 • Skal det være havnært?
 • Vil vi ha panoramautsikt?
 • Drømmer vi om et hagebryllup i en frodig hage?

Den ekte jakten på bryllupslokaler i Oslo starter med fysiske befaringer

De aller fleste bryllupslokaler tilbyr befaring. Når dere vet hva som er viktigst for dere og budsjettet er satt, har dere allerede sett for dere atmosfære og detaljer dere ønsker dere. Selv om bilder kan vise mye, kan ingenting måles med å se det med egne øyne.

Befaringer er anbefalt på det sterkeste, men pass på! Det kan bli fristende å legge mange befaringer på samme dag, men husk at det tar litt tid på hvert sted. I tillegg er det krevende, mange spørsmål som skal stilles og besvares, og det kan være slitsomt. Gjør så godt dere kan med å velge ut 3, maks 4 favoritter. Jo flere dere ser, jo mer usikre kan dere også bli på valget. Det er mange flere valg som skal tas under planleggingen, og det kan være lurt å redusere inntrykk og valgmuligheter der dere kan.

Tips! Be om å få referanser fra tidligere bookinger av utleiestedet. Søk også på nettet og eventuelle sider med rangeringer av stedet.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: