Bryllupslokaler i Stavanger-området

bryllupslokaler i stavanger-området

På jakt etter drømmelokalet? Vi har forhørt oss med gjester, bruder og lokale eksperter og samler her en liste over bryllupslokaler i Stavanger-området. Håper du finner ditt drømmelokale!

Tekst: Redaksjonen
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Det å finne det perfekte lokalet for bryllupet er ingen enkel sak! Og ofte er man bundet til et spesifikt område, har ønsker om en spesifikk stil og ikke minst er begrenset av et budsjett. Her kommer noen velvalgte tips til bryllupslokaler i Stavanger-området, være seg strand, låve, luksus eller mer avslappede vibber!

Noen du vil anbefale videre? Tips oss gjerne! 

Sola Strand Hotel

Kan dere fortelle litt om stedet deres og hva som gjør det unikt?

Det er i all hovedsak tre ting som gjør oss unike: vår historie, beliggenhet og service. Hotellets historie begynte i 1914 da Rasmus Christoffersen bestemte seg for å starte et badehotell på Sola stranden. Siden den gang har hotellet vært igjennom opp – og nedturer, samt holdt vertskap for folk i alle samfunnslag. Historien kan man praktisk talt føle på kroppen når man går i gangene.

Beliggenheten ved stranden er også helt unik. På godværsdager kan gjestene stå opp og få med seg soloppgangen, gå en tur langs med stranden på dagen og få med seg solnedgangen på kvelden. Sola Strand Hotell er alene i regionen om å kunne tilby disse opplevelsene.

Nå som Sola har ansatt en egen bryllupskoordinator, vil servicen til bryllupspar øke. De vil få tett oppfølging og et tilbud skreddersydd til ønsker og behov. Disse tre tingene differensierer oss fra ndre hoteller i regionen.

Hvordan bryllup passer det å ha hos dere? 

Våre tre bryllupslokaler har hver sin unike stil med ulik kapasitet. Ønsker du et mindre bryllup har vi Montroyalsalen. Dette lokalet er den gamle røykesalongen i det Canadiske dampskipet «Montroyal», som forliste i Nordsjøen. Axel Lund besluttet å demontere salongen og bygge den opp igjen med originale detaljer som en del av hotellet.

Videre så har vi lokalet «Ellens Utsikt» som passer for mellomstore bryllup. Dette lokalet har en fantastisk panoramautsikt til stranden og Nordsjøen og er det en skyfri dag, vil solnedgangen være en del av bakteppe for bryllupet.

Til slutt har vi et større lokale i den nye delen av hotellet. Lokalet har en scene dersom brudeparet ønsker et live-band og passer best til store bryllup. Med dette lokalet kan man bruke fantasien når det kommer til pynting og lyssetting.

Hvilke tjenester kan man booke hos dere for et bryllup?

Vi har mange ulike tilbud til brudepar og bryllup. Bryllupspakken vår inkluderer leie av selskapslokale med ferdig oppdekte bord, valg av bryllupsmeny, samt en bryllupskake laget i vårt eget konditori.

Dersom brudeparet ønsker overnatting, kan dette selvfølgelig arrangeres. Vi har flere flotte rom som passer utmerket til bryllupsnatten og rom for gjestene kan også arrangeres. Pass på å være tidlig ute med romreservasjonene!

Hotellet ligger også nærme flyplassen, så det er bare å invitere kjente og kjære fra alle kanter av landet. Lokalet Ellens utsikt tilbys både som festlokale og vielseslokale. Ellers så har vi flere samarbeidspartnere som kan stille med alt fra blomsterbuketter og pynt, til DJ og bryllupsfotografering.

Vi håper også å kunne tilby enda flere tjenester i fremtiden. Det er bare å kontakte bryllupskoordinator dersom dere ønsker noen av disse tilbudene til deres bryllup.

sola strand hotell

Foto: Tom Haga / Sola Strand Hotel

Mitt tips er å velge bryllupslokale som gir brudeparet en fantastisk følelse å være i også starte forberedelsene i god tid.

Ieva Kvaselyte, Bryllupskoordinator Sola Strand Hotel

Drivhuset på Bærheim

Drivhuset på Bærheim har på få år blitt ett etterspurt bryllupslokale, og det til tross for at de hittil har gjort null markedsføring. Ordet går – og med den økende trenden om mindre og intime bryllup, øker også behovet for lokaler som dette.

Vi tok en prat med Heidi Sanden som jobber på stedet og hun kan fortelle at brudepar kommer fra hele fylket og andre deler av landet for å feire bryllupet nettopp her. Drivhuset på Bærheim ligger både sentralt til, ca. ti minutter til Stavanger, Sandnes, Jærstrendene eller Sola lufthavn, og ser veldig sjarmerende ut!

– Det var aldri planlagt å holde brylluper her, men et privat selskap utløste interessen. Å få det gamle drivhuset opp og gå, har vært et stort arbeid, og det er mye igjen. Slik det står i dag, er det åtte lokaler som kan brukes, ett av disse er en splint-hangar fra 2.verdenskrig. En egen bryllupsplanlegger bistår og skreddersyr bryllupet etter budsjett og ønske.

Lokal base i stavanger

Foto: Eirik Halvorsen/ Drivhuset på Bærhei

– Mange ønsker den ”Grønne katedralen” for vielsesseremonier. De fleste som har bryllupsfesten her, har også vielsen her. Å ha alt på ett sted, forenkler mye. Mange tar bildene i den Japanske hagen, dermed slipper de å forlate gjestene sine. Selve feiringen holdes over oftest over en, men også to eller tre dager.

Hun forteller at ofte kommer gjestene langveisfra og vil gjerne få litt ut av oppholdet mens de først er på stedet. Som: Stavanger, strendene, Lysefjorden og Ryfylke. Les også reisebloggernes beste tips til restauranter og hoteller, samt aktiviteter i Stavanger.

– Natur, lys og planter er de viktigste elementene her, og man ønsker å skape fokus på gjenbruk foran forbruk. I Drivhusets kjøkkenhage produseres mye godt til både kjøkken og bar. Alt dyrkes giftfritt, jord og natur tas vare på, forteller hun.

Tips!
Flere av stede i Stavanger tilbyr bryllupsplanlegger som en del av pakken når du bestiller hos dem – for eksempel Sola Strand Hotel og Drivhuset på Bærheim. Da kan du gjennom stedet booke toastmaster, artister, film/fotograf, blomsterdekoratører osv.

Hotel Victoria

Kan dere fortelle litt om stedet deres og hva som gjør det unikt?

Hotel Victoria, Stavangers første hotell åpnet dørene 14. Juli 1900. Hotellet som ligger midt i Stavanger sentrum med utsikt over vågen er det perfektet stedet enten du skal ha de små viktige møtene, store konferanser eller et arrangement.

Hvordan bryllup passer det å ha hos dere?

Vi tilbyr flotte saler og møterom, og ikke minst et flott kjøkkenteam som setter sin ære i å lage den beste maten. Lokalene våre er i ulike størrelser, med unik atmosfære. Her kan det dekkes fra 1-140 gjester i samme lokale. I våre 2 fantastiske saler, Victoriasalen og Bankettsalen er det mange som gjennom årene har feiret store merke merkedager.

Hvilke tjenester kan man booke hos dere for et bryllup?

Ved reservasjon av bryllupslokale, så tilbyr vi det beste lokale, mat og drikke av ypperste klasse, bryllupssuite i forbindelse med dagen, dekor og flott oppdekking i og rundt lokalet.

Hvordan går man frem for å bruke dere som bryllupslokale?

Ta kontakt via vår nettside www.hotel-victoria.no, for en uforpliktende samtale, vårt sentralbord på telefon 51 86 70 00, eller på epost til ansvarlig for arrangement, middager og bryllup, ann.margreth.bore@hotel-victoria.no.

 

Psst…
Drømmer du om et destinasjonsbryllup? Hvorfor ikke gjøre det samme ut av bryllupet i nærområdet? Legg opp til en avslappet velkomstmiddag eller -drink dagen før, fult program på lørdagen og en utflukt for gjestene på søndagen. Det vil være spennende både for lokale gjester og de som kommer for første gang til Stavanger!

Strandhuset på Ølberg

Et populært valg i Stavanger-området er lokalet Strandhuset på Ølberg. Her får du stranden i umiddelbar nærhet, restaurant og ulike størrelser på lokalene. Det tar 12 minutter med bil fra Sandnes og 15 minutter fra Stavanger.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Frøyland Gård

Frøyland Gård ligger i Kvernaland, Rogaland.

De tilbyr tre separate rom hvor to av disse er i hovedetasjen og er sammenslåbare etter behov. Mens det tredje rommet er «Hevdafjoset» og er basert i kjelleren. Total kapasitet på huset er 220 personer.

De har også et samarbeid med Ekte Matglede som sørger for flotte retter til bryllupet (anbefalt av brud her!).

Ønsker dere låvestemning i bryllupet kan dette lokalet anbefales. Se bare bryllupshistorien til Signe og Anders som feiret dagen sin på nettopp Frøyland Gård! 

Psst:

Vet du om noen fantastiske lokaler i området? Tips oss da vel! 

bryllupslokaler i stavanger-området

Andre bryllupslokaler i Stavanger-området:

Løå på Sunde – låve du kan leie å ta med medbrakt mat og drikke

Løa på Lea – låve du kan leie å ta med medbrakt mat og drikke

Vitengarden Jærmuseet – bryllupslokale som tillater medbrakt drikke, men har kokk som kan lage maten.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: