Bryllupsplanleggerbok: Vi har testet dem! Disse 3 er faktisk verdt pengene dine.

Artikkelen inneholder annonselenker

Kjenner du deg igjen?

«Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, hva jeg skal gjøre videre eller i hvilken rekkefølge jeg skal prioritere når jeg planlegger bryllupet - og vi har ikke budsjett til en egen bryllupsplanlegger...»

Hvis ja, fortvil ikke.

96% av alle brudepar føler akkurat det samme, og som Norges mest pålitelige kilde til informasjon, tips og råd, har vi tatt sakene i egne hender.

Bokstavelig talt.

Velkommen til første del av den nye spalten "La oss løfte sløret"; en spalte hvor sannheten kommer frem for at du skal slippe å kaste bort tid og penger.

Tekst: Redaksjonen Foto: Redaksjonen
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Bryllupsplanleggerbok — er det egentlig verdt det?

Vi har flere ulike bøker i hendene, og vi har testet alle!

Det har vi gjort for å vite med bunnsolid sikkerhet på at det vi anbefaler her faktisk hjelper deg – og er verdt pengene dine.

Med på laget har vi vår egen bryllupsekspert, bryllupsplanlegger Nina Andersen bak Prosjekt Bryllup.

Et bryllup er ikke en fest dere slenger i hop og krysser fingrene for at alt faller sømløst sammen. Det krever nøye planlegging, og med planlegging kommer organisering. Det krever kontroll på detaljene — ofte helt ned til type save the date´s, serviettbretting, bordkort, bærtype og blomst.

Dette er bryllpsplanleggerbøkene vi anbefaler

Vi skal ta deg gjennom hver og en av disse lenger ned i saken (i anbefalt rekkefølge):

 1. The Wedding Planner | Checklist
 2. The Wedding Planner | Things to do before we say I do
 3. The Wedding Planner & Organizer av Mindy Weiss

Hva må en bryllupsplanleggerbok inneholde for å bli godkjent av oss?

Den må inneholde «De fem essensielle stegene i bryllupsplanlegging»

 1. Fundamentet: Du setter budsjett, lager prioriteringsliste, gjesteliste og velger dato/årstid, stil og tema.
 2. Finn og book «De 6 Store»:
  1. Lokale
  2. Mat og drikke
  3. Fotograf (evt. også videograf)
  4. Utleieutstyr
  5. Blomster
  6. Musikk og underholdning
 3. Detaljer, dekorasjoner og personlig pazzazz: Det som gjør bryllupet til «deres»
 4. Kommunikasjon: Kommuniser godt med leverandørene, spør hva de trenger av deg, og send alt de ber om. Det kan være antall gjester, tilgang til private pinterestmapper, bryllupets tidslinje, fargepaletter osv.
 5. Deleger oppgaver: Gi alle leverandørene det de trenger – overgi ansvaret til leverandørene (med noen check ups på veien) og si ja, takk til ekstra hjelp.

Høres det overkommelig ut?

Ja?

Perfekt!

Da er det bare å komme i gang med hvilken bryllupsplanleggerbok som gjør denne prosessen så smertefri som overhodet mulig.

Ditt Bryllup-redaksjonens favoritter (i riktig rekkefølge)

#1. Wedding Planner | Checklist

Pris: 128 kroner

Terningkast: 6!

Ved første øyekast var tanken «oi, denne så liten og tynn ut», men det tok ikke mange sekundene før det ble endret til «oi, denne er jo helt genial»!

Her du får enormt mye for lite penger. Den er så gjennomtenkt og så gjennomført at den utvilsomt vil føles personlig for alle brudepar.

Dette er en bryllupsplanleggerbok som passer perfekt for deg som ikke vil sile gjennom 500 sider i en stor og tung bridezilla-perm.

Dette er det vi kaller kortfattet krutt, fullstendig uten wishy-washy innhold som ikke bærer verdi, men heller som en verdipakket piñata – full av godsaker!

Hver side gir deg godfølelsen av at «dette får jeg til!». Den klarer på mesterlig vis å roe ned stress, og heller bidra med gode tanker om at bryllupsplanlegging faktisk er overkommelig.

Her får du kontroll på alt det nødvendige og grunnleggende; den er hendig, innholdsrik og oversiktlig.

Jevnt og trutt gjennom boken får du små og koselige «reminders» som sørger for at selv de minste detaljer ikke vil gå deg forbi.

Om vi skal påpeke en ting den mangler, så er det gjestelisteoversikt, men(!) gjesteliste anbefaler vi uansett alltid å ha digitalt også. Dette er en oversikt som ofte må deles med leverandører og da er det helt nødvendig å ha en digital oversikt.

Wedding Planner | Checklist er en 72 sider lang (kort) bryllupsplanleggerbok som inneholder sjekklister innen:

Viktige navn og numre · Tidslinje · Budsjett · Forlovelsesfest · Utdrikningslag · Kvelden før kvelden · Bryllupsfesten · Dagen etter dagen · Gaver · Antrekk · Hår og makeup · Overnatting · Transport · Aktiviteter i bryllupet · Trykksaker · Blomster · Dekorasjoner · Musikk · Underholdning · Bryllupsfotografering  · Seremonien · Bryllupsdagen · Catering, mat og drikke · Bryllupsreise-planlegging · Etter-bryllupet sjekkliste · Sosiale medier · Ressurser · Notater

Oppsummert: Boken gjør at du gleder seg til å starte planleggingen fordi du sitter med følelsen av at «dette klarer jeg!».

#2. Wedding Planner | Things to do before we say I do

Pris: 290 kroner

Terningskast: 5 (+)!

Førsteinntrykket startet stort og enstemmig: «Denne er helt prima!»

Andreinntrykket og resten av tankene om bryllupsplanleggerboken endte på: «Den er jo perfekt. Rett og slett perfekt!»

For knappe 300,- får du det du trenger pakket pent inn i 109 lette, nette og oversiktlige sider.

Denne lille skatten er helt glimrende for det visuelle bildet av bryllupet. Den er kreativ og fungerer som et fysisk pinterest board, pluss at tipsene som kommer (spesielt under bryllupsfotografering) er helt uvurderlige!

Hele bryllupsplanleggerboken spenner seg over 12 måneder planlegging. Du finner en tydelig og oversiktlig liste over alt du må gjøre og tenke på fra måned til måned, uten at noe føles overflødig, unødvendig eller overveldende.

Med denne boken vet du til enhver tid hva du må huske på akkurat nå, og hva du kan vente med. Med andre ord: Den er upåklagelig når det kommer til å gi en behagelig ro gjennom månedene fordi du unngår å stresse med ting som ikke trenger å stå på do-to´en før om f.eks. tre måneder.

Etter å ha satt våre to første anbefalinger opp mot hverandre, kjente vi et snev av savn til innholdet i #1 The Wedding Planner | Checklist. Likevel er det absolutt ingenting av det viktige og det essensielle som er glemt, det er heller hakket mer innhold og relevante lister i #2 Wedding Planner | Things to before we say I do enn i #1 The Wedding Planner | Checklist.

Oppsummert: På grunn av noe savn til innhold i #1, pluss alt du trenger i #2, har vi kommet frem til en felles enighet: Disse to sammen byr på Terningskast: YATZY (med 6ere). 

Hver og en er en fantastisk bok i seg selv, men denne duo-kombinasjonen går perfekt sammen og dekker absolutt alt du trenger og vil ha i en bryllupsplanleggerbok! ♥

#3. The Wedding Planner & Organizer av Mindy Weiss

Pris: 383,-

Terningkast: 6 (for bridezillas)
Terningskast: 4 (for alle andre)

Dras du mot The Kardashian sine ekstravagante eventer? Da har du kanskje hørt om deres egen event-manager, Mindy Weiss.

Her har du en bridezilla-perm som ikke bare ser nydelig ut, men hvor innholdet dekker så mye at dette er en utmerket bryllupsplanleggerbok om du selv jobber som bryllupsplanlegger (eller planlegger å arrangere et stort bryllup selv).

Her faller ingen verdens ting tilfeldig.

Vi har faktisk ingenting vi ikke liker med denne boken. Den er fantastisk, innholdsrik, inspirerende og drømmende. Den har ALT! Det eneste (litt negative) vi kan si er at tanken som slo oss var «Oh, shit, dette var mye!»

Likevel må det nevnes at på tross av litt overveldende innhold, vil denne perlen av en giga-perm svare på alle spørsmål, hjelpe deg med å spare penger og å planlegge hver eneste lille og store detalj.

Er du av den enklere typen? Da anbefaler vi deg å droppe denne, og heller gå for #1 eller #2 (eller begge).

I Mindy Weiss sin planleggerperm er ingenting glemt. Det er heller så at den inneholder ting du aldri selv ville tenkt på eller funnet på Google; ting som mange som skal arrangere et stort bryllup vil være takknemlig for at de ble bevisst på.

Er du av typen som gleder deg til å holde i og å samle alle små og store tråder som skal flettes sammen i et stort bryllup, da finnes det ingen tvil. Dette er bryllupsplanleggerboken for deg. 

Verdien av en god bryllupsplanleggerbok

Et bryllup kan bli en stor suksess når du planlegger riktig og ryddig.

Vi snakker selvsagt ikke om masse ulike notater på telefonen, tilfeldige pinterestmapper og en vegg med påklistra postit-lapper.

For å planlegge et bryllup riktig trenger du et finpusset og organisert system, enten digitalt eller i en bryllupsplanleggerbok.

Ikke bare er det en uunnværlig ressurs for deg, hvor alle store og små detaljer er samlet på ett sted, det er også et nydelig minne å ha for resten av livet.

Bryllupsplanleggerbok oppsummert:

Disse to er en himmelsk kombinasjon som dekker absolutt alt!

Denne passer for deg som skal arrangere et stort bryllup eller kjenner deg igjen i tittelen «Bridezilla».

Resterende bøker som var med i testen

Disse bøkene er fine bøker, men de fylte dessverre ikke kriteriene. De kan likevel være fine bryllupsplanleggerbøker å supplere med om du ønsker å gå ALL IN!

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: