Bryllupsplanleggeren om bryllup og korona

Bryllupsplanlegger Amanda Thompson om bryllupsplanlegging i korona

En ny tematikk som nok de fleste nyforlovede grubler seg grønne over, er bryllupsplanlegging og korona. Og hvem er vel ikke bedre å snakke med enn en bryllupsplanlegger? Vi tok en prat med Amanda Thompson som er kvinnen bak Bryllupsglede.

Tekst: Julie Opsvik Foto: Anne Margrethe (bryllupsbilder) og Birte Bee (Amanda Thompson)
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

– Det er utrolig viktig at bryllupet og bryllupsplanleggingen skal være en bra opplevelse for brudeparet – uavhengig om det er korona eller ei! Det skal ikke være et bryllup hvor man tenker «Åh det var korona, men vi giftet oss», forklarer Amanda som jeg møter for en morgenkaffe over Teams.

Det som for mange kanskje har vært en tid hvor alt har stått litt stille, har vært det motsatte for denne dama. Her har det ikke vært manko på bryllup, og når hvert bryllup i tillegg krever enda mer planlegging enn før, er det klart det blir mange baller i luften!

Pynt til bryllup

Foto: Anne Margrethe Photgraphy

– Vi hadde for eksempel et stort bryllup på Gamle Logen nå i august med over 80 gjester. En uke i forveien kom regelen om at alt skulle stenges til midnatt! Da var det bare å stokke om på alle kjøreplaner og all logistikk måtte gjøres om på. Så det har vært en intens jobbefase for meg som bryllupsplanlegger, sier Amanda leende.

Uforutsigbare tider krever mer planlegging

Ved siden av å være bryllupsplanlegger tilbyr hun også kurs for brudepar og lager også skreddersydde trykksaker til bryllup. Sistnevnte har vist seg å være en ekstra utfordring i disse usikre tider!

– Det er noe med at klokkeslettene skal stemme på alt av papir og du kan jo ikke sende det hele til trykk dagen før heller! Sånn sett har det vært litt mer hektisk enn andre faser, understreker hun. Mye logistikk, endring av datoer og flere som velger å utvide til to fester fremfor en, gjør også at det blir dobbelt opp på flere fronter.

Men da kommer jo en bryllupsplanlegger ekstra godt med også. Amanda forteller at jobben hennes handler om å bygge tillit, noe som er ekstra viktig nå med korona.

– Bryllupsplanlegging tar tid, spesielt i korona, har man en bryllupsplanlegger, skal ikke korona være noe man som brudepar må forholde seg så altfor mye til. Jeg jobber med folk over tid, tar de gjennom en fase. Når ting endres med korona, er de nødt til å tenke at «dette har Amanda kontroll på». Ansvaret ligger hos meg, ikke dem.

bryllupsplanlegging korona

Foto: Anne Margethe Photography

Bryllupsplanlegging under korona – noen nyttige tips

Så hva bør man tenke på når man driver bryllupsplanlegging under korona? Noen ting er enkle, som Antibac plassert lett tilgjengelig i lokalet. Men Amanda forteller også at de tar flere runder i løpet av kvelden hvor de går rundt og gir alle en Antibac-dose.

– Det vi også gjorde var å ha ekstra masker på bussen på vei hjem. Og dobbelt opp med busser, det vil si to busser med 50 seter til 80 gjester. Dette i stedet for å ha en 84-seter, slik vi vanligvis ville ha bestilt.

For brudepar som gjør borddekkingen selv, anbefaler hun å bruke engangshansker når man legger på alt av bestikk, tallerkener og glass. Med tanke på lokalet, er det også lurt å legge litt ekstra energi i planleggingen av hvor man skal sitte.

Dekorert bord til bryllup under korona. Foto: Anna Margrethe photography

Foto: Anne Margethe Photography

Tegn opp i forkant!

Amanda anbefaler å tegne lokalet opp på forhånd. Slik kan dere plassere inn stoler og bord i riktig størrelse i forhold til rommet allerede i planleggingsfasen. For det er ikke lett å se for seg størrelsesforhold bare i hodet, og ofte underdriver vi det hele. Dette gjør bryllupsplanlegging i korona også mye enklere!

– Husk da at du også må ha dobbelt opp med bord og dobbelt opp av duker. Eventbord er ca 75 cm brede, så nå med 1-metersgrensen, er det ikke mulig å sitte to rundt disse. Slik ender du opp med for eksempel 12 bord fremfor 6. Det blir litt mer utgifter fordi det er litt mer du må leie. Og så må du ha nok mellomrom mellom stolene og sørge for nok rom i passasjer, som rundt brudeparet, legger hun til.

De små detaljene: Blomster er en effektiv og vakker måte å pynte opp på i en fei! Her har floristen levert 35 meter (!) med blomstergirlandere, brudebukett, knappehullsblomster og annen grønn dekor.

Amanda forteller en historie fra et av de seneste bryllupene hvor de egentlig skulle være utendørs, men på grunn av været, måtte flytte det inn under et telt. Slike mer spontane prosesser blir hakket mer krevende når man må ta stilling til utfordringer som 1-metersregelen nå under korona.

Husk derfor under bryllupsplanlegging i korona å se godt på de ulike alternativene og ha noen der på dagen som kan hjelpe deg med ommøbleringen! Det siste du vil er å løpe rundt i brudekjole og plassere stoler i et party-telt…

Partytelt i en hage med bryllupsfest innendørs i skumringen. Foto Anna Margrethe photography

Nyforlovede i planleggingsfasen – dette bør dere tenke på

For de nyforlovede som skal starte bryllupsplanleggingen nå midt i korona, er det noe man bør unngå eller vurdere?

– Det er en budsjettsituasjon for mange. De som har, de har, og de har råd til det. De som er mer «mannen i gaten» og som har spart lenge, kjenner nok på at de blir litt skuffet over å ikke kunne ha dagen de vil ha med over 100 gjester for eksempel, sier Amanda, og fortsetter:

– Men hvis du vil gifte deg, så skal du ikke la deg affisere av korona. Har du lyst til å gifte deg neste år, så gjør du det! Sier hun entusiastisk.

Men hvis du vil gifte deg, så skal du ikke la deg affisere av korona. Har du lyst til å gifte deg neste år, så gjør du det!

Amanda Thompson

Hun forteller at hun selv har flere brudepar som skal gifte seg neste år, og at det er helt vanlig å tenke at dette er gjennomførbart. Hun påpeker at det kan være lurt å velge lokaler som har litt ekstra plass. Slik vet du med sikkerhet at dere kan overholde 1-metersregelen dersom den fremdeles er gjeldene neste år.

– Det er så mange som spør «hva skal vi gjøre», men jeg har ikke svaret. Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal gjøre. Det eneste er at du kanskje må invitere færre gjester nå fremover generelt, forteller hun.

– Men jeg kan garantere deg at den dagen blir kjempebra uansett om man er 50, 30 eller 100 gjester. For du blir brud, og du får en helt magisk og uforglemmelig dag uansett fordi det er så mye følelser innblandet i det!

Brudepar som går blant gjester på et bryllup under korona

Jeg kan garantere deg at den dagen blir kjempebra uansett om man er 50, 30 eller 100 gjester. For du blir brud, og du får en helt magisk og uforglemmelig dag uansett fordi det er så mye følelser innblandet i det!

Bryllupsplanlegger Amanda Thompson om bryllupsplanlegging i korona
Amanda Thompson

Fra en fest til to

– En trend som nok har oppstått uavhengig av korona, er at mange velger å kjøre to bryllupsfeiringer, en intim med nærmeste familie og en større fest, forteller Amanda.

– Dette passer jo godt i disse tider! Mange tar den intime feiringen nå, og holder av dato og lokale til neste sommer, da gjerne utendørs eller et sted med god plass. Utendørs er det mindre risiko med tanke på korona. Men husk at været fremdeles er ustabilt i dette landet, og det kan være greit å ha en liten back up plan også her, understreker hun.

Et annet tips fra Amanda er om du kjører du en stor fest og det er korona, kan det også være lurt å regne med noe frafall i kort tid før den store dagen. Dette fordi gjester ikke kan komme dersom de kjenner influensasymptomer og ikke rekker å teste seg. Dette gjør at det sannsynligvis er noen som vil måtte takke nei rett før selve festen. Noe å tenke på i bryllupsplanleggingen midt i korona!

Brudepar med hunden sin

En intim bryllupsfest

– For den intime festen, er tilbakemelding jeg ofte får «Egentlig er det litt fint da, å være litt færre, men fortsatt få det man har lyst på.», forteller Amanda. Hun trekker også frem de økonomiske sidene ved å invitere færre. Med mange gjester får man lett følelsen av å hele tiden sprenge budsjettet.

– Heller eliminer det ene og det andre, slik at du får x og y. Det har også mye å si for festen og bryllupet. Og Inviterer du til et bryllup og har gjester du egentlig ikke har lyst til å ha der, så gir det en vibbe som ikke er så god. Det er viktig at du tør å sette ned foten iblant, understreker hun, og avslutter;

– Dette handler om deg og din partner, og det samme gjelder for dette med korona. Så ønsker du et bryllup som er intimt, ha det! Ønsker du en stor fest, så ha det om ett år, to år eller tre år. Kanskje ønsker du å ha barn først? Ha de barna først og kjør en sommerfest når den anledningen byr seg. Bare ikke hold igjen på å gifte deg å ha den store, fine gleden i livet ditt fordi det er et virus der ute!

Dette handler om deg og din partner, og det samme gjelder for dette med korona. Så ønsker du et bryllup som er intimt, ha det!

Amanda Thompson
Bryllupsfest i korona brudeparet på kveldstid utendørs med gjester og fyrverkeri
bryllupsplanlegging korona

Bryllupsliste for bryllupet brukt som illustrasjon i saken:

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: