Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Bryllupsreise i naturen

Er dere glad i friluftsliv og nærhet til naturen, men tenker at det kanskje blir litt uromantisk å velge telt akkurat på bryllupsreise? Sjekk ut disse unike overnattingsstedene, så tett på naturen det er mulig å komme.

Tekst og foto: Hedda Bjerén/Tenkkoffert.com

Bryllupsreise i naturen: Glamping er telttur på luksusmåten. Foto: Didrik Bjerén

Er dere glade i naturen, er det ikke rart dere vurderer å være i skogen på bryllupsreisen deres og. Men på bryllupsreise vil man jo gjerne ha dette lille ekstra touchet av luksus.

Heldigvis finnes det flere fine alternativer til å komme tett på naturen på bryllupsreisen.


Bryllupsreise i naturen: I dette glampingteltet i Eidsvoll, kan dere nyte tid med hverandre helt alene i skogen. Foto: Hedda Bjerén

GLAMPING PÅ BRYLLUPSREISE

Glamping er den litt mer glamorøse måten å campe i skogen på. Her møtes dere av myke senger med varme dyner, duftlys og fint interiør i duse toner, fullt utstyrt utekjøkken, bålpanne og til og med varmeovn inne.

Bryllupsreise i naturen: I dette glampingteltet med varmovn og hvite laken, vil selv den største frilufshateren kunne kose seg. Foto: Hedda Bjerén

Teltet ligger helt for seg selv i Eidsvolls skoger, en liten time fra Oslo. Her er det uendelige turmuligheter rett utenfor glamping-teltduken. Og dere slipper å bekymre dere for uromantiske lyder fra toalettet, for doen er ute i et eget, lite hus!

Glamping i skogen i Eidsvoll koster fra kr 1.000 per natt for to personer.

Bryllupsreise i naturen: Fint interiør i duse, beige og hvite toner bidrar til luksusfølelsen. Foto: Hedda Bjerén

Det finnes mange fine steder for glamping i Norge, blant annet i Hallingdal, på Svartskog og i Farsund som alle egner seg for bryllupsreise i skogen.

Les mer: Bryllupsreise på vakre, historiske hoteller i Norge.


BRYLLUPSREISE MED NORDLYS

Varme følelser i iskalde omgivelser – velg en aktiv og spennende bryllupsreise i nord!

Bryllupsreise i naturen: Har du sett noe så romantisk? Reis til Tromsø for en spektaktulær bryllupsreise i naturen. Foto: Visit Tromsø/Vegard Stien

Denne glamping-opplevelsen i skogen blir noe dere sent vil glemme… Dere blir hentet i Tromsø sentrum, og tas med ut i naturen for å speide etter nordlyset. Nyt en varm skål med bacalao under det spektakulære himmelshowet, før det er tid for en god natts søvn på reinsdyrskinnet foran peisen i lavvoen. Kan du tenke deg noe mer romantisk?

Neste morgen, etter frokost, får dere bli med ut på en herlig hundesledetur med huskyene. Det er store sjanser for å se spennende dyreliv langs løypa, og om dere ønsker kan dere også få besøke valpegården for å kose med hundene.

Bryllupsreise i naturen: En hundesledetur er en uforglemmelig opplevelse for brudepar som er glad i naturen. Foto: Visit Tromsø/Vegard Stien

Har dere ikke fått nok nordlys kan dere reise videre til Rotsund, og overnatte i en glassiglo med panoramautsikt over Lyngenfjorden og Lyngsalpene.

Les mer: Bryllupsreise til Gudbrandsdalen

Igloen er akkurat passe stor til to, og har glasstak, slik at dere kan ligge i sengen og se opp på himmelen – snakk om perfekt bryllupsreise med glamping i skogen! Det er eget bad her med dusj og toalett, komfortable senger og lenestoler, samt varme i gulvene.

Lavvoturen arrangeres av Tromsø Villmarkssenter, og inkluderer guide, transport, lån av klær og utstyr, overnatting i felles lavvo, varm middag, frokost, sjokoladekake og drikke, og koster fra kr 2940 per person per natt. Det er også mulig å få egen, privat lavvo, men det koster ekstra.

Glassigloen leies av Lyngen North og koster fra kr 2000 per natt.


BRYLLUPSREISE I TRETOPPHYTTE

Hva med å legge bryllupsreisen til toppen av et tre?

Bryllupsreise i naturen: Å overnatte i tretoppene føles helt magisk. Foto: Hedda Bjerén

Villmarkstårnet har fire etasjer, og befinner seg dypt inne i de sørlandske skoger. Langt unna andre folk, og med andre ord et perfekt valg for en bryllupsreise i naturen.

Bryllupsreise i naturen: Kos dere i badestampen, som har utsikt over Svartevann. Foto: Hedda Bjerén

Villmarkstårnet har både sauna, utedusj og badestamp. Ta med badedøy om dere vil, men det er ingen som ser dere om der lar det ligge hjemme.

Bryllupsreise i naturen: Villmarkstårnet har sauna med utsikt over vakker, norsk natur. Foto: Hedda Bjerén
Bryllupsreise i naturen: Villmarkstårnet er en helt ny tretopphytte med fantastiske fasiliteter både ute og inne. Foto: Hedda Bjerén

Du kan også velge å overnatte på en helt egen øy. Nei, vi snakker ikke om Maldivene, men en bitte liten øy midt i et vakkert skogstjern i Konsmo i Agder. Like i nærheten av Villmarkstårnet.

På øya ligger en tretopphytte åtte meter opp i trærne. Og den har ingen naboer!

Bryllupsreise i naturen: Overnatt på deres egen, lille øy. Foto: Hedda Bjerén

Her kan dere bade nakne i tjernet, varme dere i saunaen, ta en kanotur, kose dere i badestampen eller bare ligge og lese bøker i hengekøya.

Tretopphytta har soveplasser i andre etasje, mens det i hovedetasjen er stue og et velutstyrt, lite kjøkken, samt en sofa som kan gjøres om til dobbeltseng.

Det er enkelt og greit å lage mat her, men vil dere unne dere litt luksus i løpet av oppholdet, er det kort vei inn til Lindesnes, hvor restaurant Under befinner seg – Europas første undersjøiske restaurant!

Der kan dere nyte nordisk gourmetmat med utsikt til livet fem meter under vann.

Perfekt avslutning på en herlig bryllupsreise i naturen!

Overnatting i en av tretopphyttene til Treetop Fiddan koster fra kr 2690,- per natt.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...