Velg bryllupsreise til en europeisk øy

bryllupsreise til en europeisk øy

Dette er Europas aller fineste øyer - her ligger alt til rette for den perfekte bryllupsreisen! Les mer om hvorfor dere bør ha bryllupsreise på en europeisk øy, og hvilke hoteller som passer best for nygifte par på tur.

Tekst: Hedda Bjerén Foto: Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

ARTIKKELEN INNEHOLDER ANNONSELENKE

REISER TIL SOL OG HAV

I det Europas grenser åpner igjen, viser undersøkelser at det er ferie ved havet vi ønsker oss mest. Sammenlignet med 2019, har nettsøk etter fine øyer å reise til økt med 11 prosent!

Og siden det finnes så utrolig mye flott å velge mellom, har reisesøkemotoren Momondo rett og slett rangert Europas beste øydestinasjoner, og de skal vi ta en nærmere titt på.

Hvorfor skal dere velge å legge deres bryllupsreise til en europeisk øy, og hvilke hoteller skal dere velge?

EUROPAS FEM BESTE FERIEØYER

Kanskje ikke så overraskende (?), men det er Spania som kan sies å regjere denne listen. For selv om det er Kreta i Hellas som topper listen, er hele tre av de fem øyene som er nevnt spanske!

Bryllupsreise på eksotisk øy

Bryllupsreise på Kreta: Like utenfor Herssonissos sentrum finner dere ville, vakre strender. Foto: Reisebloggen Tenk Koffert

De 5 beste europeiske øydestinasjonene er:

 1. Kreta i Hellas
 2. Tenerife i Spania
 3. Kypros
 4. Lanzarote i Spania
 5. Gran Canaria i Spania

For å lage denne rangeringen, er sju ulike kategorier lagt til grunn: vær, flytilgjengelighet, priser, ting å gjøre, barnevennlighet, COVID-19-sikkerhet og bærekraftighet.

Videre ble disse kategoriene målt opp mot 10 underfaktorer, for å fastslå hvilke øyer som tilbyr turistene den beste opplevelsen – året rundt, samt ulike, spesifikke behov, som for eksempel budsjettvennlighet, fred og ro og tilgjengelige aktiviteter.

Vet dere nå hvilken europeisk øy dere kunne tenke dere å velge som destinasjon for bryllupsreise?

Scroll nedover for mer info om hver øy, og få tips til hvilke hoteller som passer best for bryllupsreise.

Bryllupsreise på eksotisk øy

Bryllupsreise på Kreta: Ferie for to på TUI Blue Atlantica Kalliston Resort. Foto: TUI

PS! I skrivende stund fraråder fortsatt Utenriksdepartementet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenfor EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Se UDs til enhver tid oppdaterte reiseinformasjon på Regjeringens sider her.

bryllupsreise til eksotisk øy

Bryllupsreise på Kreta: Kretas sandstrender er én av grunnene til at øya er kåret til Europas beste ferieøy. Foto: Reisebloggen Tenk Koffert

BRYLLUPSREISE TIL KRETA

Varme temperaturer i høysesongen, bærekraftige sandstrender og gunstige priser er det som gjør at Kreta stikker av med førsteplassen på listen over Europas beste ferieøyer.

Men selv om de fleste velger å reise til Kreta på grunn av det deilige været og de sikre bademulighetene, har øya mer å by på. Kreta er faktisk Hellas’ største øy, og her finnes det utflukter og overnattingssteder for enhver smak.

Naturen på Kreta er nydelig, og øya frister med alt fra vakre strender og turkist hav, til snødekte fjelltopper og dype grotter. Enten dere tar joggeskoene fatt eller velger en Jeep-safari oppe i fjellene, vil dere, i tillegg til å nyte den vakre naturen, også møte et rikt dyreliv, så husk å ta med kameraet!

En spennende og vakker øy, som det er verdt å sjekke ut for den perfekte bryllupsreise!

bryllupsreise til Kreta

Bryllupsreise på Kreta: Cook’s Club Hersonissos er et voksenhotell som ligger på Kreta. Foto: Reisebloggen Tenk Koffert

HOTELLFORSLAG TIL BRYLLUPSREISE PÅ KRETA

 • Cook’s Club Hersonissos ligger i sentrum, men likevel såpass skjermet og fint at hotellet oppleves stille og rolig. Det er flotte bassenger på hotellet, og gåavstand til klippestrender. En kort buss- eller taxitur unna finner dere de mer avsidesliggende strandperlene, hvor dere får være helt for dere selv.
 • TUI Blue Atlantica Kalliston Resort er et romantisk hotell med to egne bassengområder, som ligger ved en av kystens beste strender. Samtidig er det kort vei til den koselige byen Chania. Perfekt for en ferie for to.
 • Abaton Island Resort & Spa ligger vakkert til på nordkysten av Kreta. Her har dere havutsikt fra rommet, og kan velge dere rom med privat pool. Her er alt tilrettelagt for forelskede par.
bryllupsreise på Kreta

Bryllupsreise på Kreta: Privat basseng på bryllupsreisen? Det får du på Abaton Island Resort & Spa på Kreta. Foto: Abaton

Bryllupsreise til Tenerife

Bryllupsreise til Tenerife: Dette luksushotellet er kun for voksne. Foto: Vin

BRYLLUPSREISE TIL TENERIFE

Tenerife tok andreplassen på listen, og fikk den gjeve plasseringen grunnet sitt gode vær, rimelige hotellpriser og ikke minst for sin utrolig flotte natur.

Er dere glad i friluftsliv, er faktisk Tenerife et godt sted å legge bryllupreisen. Her finnes det en rekke turløyper, og variert og spennende landskap. Det er fine skogsområder, vulkanfjell og ikke minst en særdeles vakker kystlinje.

Tenerife er en vakker øy som passer godt for par på bryllupsreise, som liker å tilbringe tid i naturen.

Bryllupsreise til øya Tenerife

Bryllupsreise til Tenerife: Bestiller dere dobbeltrom med havutsikt på Hotel Iberostar Selection Sábila, får dere tilgang til denne flotte takterrassen. Foto: Ving

HOTELLFORSLAG TIL BRYLLUPSREISE PÅ TENERIFE

 • Hotel Jardin Tropical ligger på kysten av Adeje, og kan friste med et stort saltvannsbasseng som er hugget ut av en klippe, store, fine grøntområder og spektakulær utsikt over Atlanterhavet og La Gomera. Alle rommene har egen balkong eller terrasse, og velger dere et Club-rom, får dere tilgang til en egen beach club. Det er flere spisesteder her, og hotellet tilbyr mange ulike spabehandlinger. Nærmeste strand ligger 400 meter fra hotellet.
 • Gran Meliá Palacio de Isora er et 5-stjerners hotell som ligger i naturskjønne omgivelser, med utsikt over Atlanterhavet og det majestetiske vulkanfjellet Teide i bakgrunnen. Her er det lett å komme seg ut å oppleve all den fine naturen Tenerife har å by på. Men det er ikke akkurat ille å tilbringe hvetebrødsdagene på hotellet heller, for dette hotellet er et av øyas aller mest eksklusive. Her settes service og komfort i høysetet! Hotellet er ikke kun for voksne, men er delt inn i soner. Her finnes både barnebassenger, saltvannsbasseng, voksenbasseng, og nesten alle bassengene er oppvarmet. Det ligger en privat lavastrand rett utenfor hotellet, mens de større sandstrendene er å finne 5 kilometer unna. Det er duket for flere fine opplevelser i regi av hotellet, blant annet yoga, spabehandlinger og vinsmaking.
 • Iberostar Selection Sábila ligger ved stranden i Playa de las Américas, og har to restauranter, samt et stort og flott bassengområde. Her har ikke barn adgang, så alt ligger til rette for rolige og avslappende dager med din kjære. Vil dere røre litt på dere også, så arrangerer hotellet flere aktiviteter, både på dag- og kveldstid, og det er kort vei til områdets brede utvalg av restauranter, butikker og severdigheter.
Reise til Kypros

Bryllupsreise til Kypros: På Sunprime Ayia Napa Suites bor du sentralt, og like ved Callisto Beach.  Foto: Ving

BRYLLUPSREISE TIL KYPROS

Kypros havnet på tredjeplass med gode resultater på alle kriteriene, deriblant godt vær og et høyt antall severdigheter.

Kypros er en av Middelhavets mest solsikre øyer, der varmen holder seg lenge. Øya er derfor en super feriedestinasjon også i lavsesongen.

Kypros er en fin øy for par på bryllupsreise, som ønsker å nyte solen på vinterstid, men ikke vil reise så altfor langt hjemmefra. Her er det varmt og tørt så og si hele året.

Bryllupsreise Kypros

Bryllupsreise på Kypros: Sunprime Ayia Napa Suites har et stort og flott bassengområde, men det er lite skrik og skrål. Siden dette er et voksenhotell, råder roen og romatikken her.  Foto: Ving

HOTELLFORSLAG TIL BRYLLUPSREISE PÅ KYPROS

 • Sunprime Ayia Napa Suites er et lekkert voksenhotell med et stort bassengområde, spa, yogatimer og restaurant, og det er kort vei til både by og strand. De stilrene rommene gir dere en deilig luksusfølelse, akkurat sånn det skal være på bryllupsreise.
 • Hotel Anassa er lokalisert på stranden i Neo Chorio, og er et luksuriøst 5-stjerners hotell. «Anassa» betyr «dronning» på gresk, og her kan dere virkelig føle dere som «royalties». Hotellet ligger i et naturskjønt område, og har lave, fine bygninger med mye grønt rundt, som gir følelsen av å være i en kypriotisk landsby. Dere kan kose dere hotellets luksuriøse spa i romersk stil, og nyte god og kortreist mat fra et av hotellets spisesteder. Dette hotellet har ingen aldersgrense.
 • Sunrise Jade holder til på Kypros østkyst, i et livlig strandområde med mange butikker og utesteder. Litt sør for hovedgata ligger hotellet, litt avsidesliggende til, mellom flotte luksusvillaer. Dette 5-stjernershotellet er kun for voksne. Her kan dere lade batteriene og nyte hvetebrøddagene på stranden eller i bassenget, spise middag med havutsikt og pleie kropp og sjel i det lekre spaet. Vil dere finne på noe, kan dere ta en dagstur til de turkise lagunene i Cape Greco National Forest Park eller teste yogatilbudet på hotellet.

På voksenhotellet på Kypros Sunrise Jade inviteres det til en luksuriøs og avslappende bryllupsreise. Foto: Sunrise Jade

BRYLLUPSREISE TIL LANZAROTE

Når dere tenker på Lanzarote, tenker dere kanskje bare på typisk chartertur? Ikke at det er noe feil med en chartertur, men Lanzarote er så mye mer!

På Lanzarote møtes dere av en gjennomført og fin byggestil, med lave, hvitkalkede hus med grønne eller blå dører og vinduskarmer. Det er den lokale kunstneren og arkitekten César Manrique som skal ha æren for dette. På grunn av ham finnes det regler for hva som er tillatt å bygge på øya.

Lanzarote har også fantastisk flott natur, med mange fine strender, og det er nok dette som er grunnen til at så mange nordmenn har trykket akkurat denne europeiske øya til sitt bryst.

Den helt spesielt fine strandopplevelsen får du om du tar turen til Papagayostrendene, som ligger i en nasjonalpark nær Playa Blanca. Lån sykler på hotellet, pakk en piknikkurv, og få en romantisk utflukt i en av de vakre buktene.

Det kan også anbefales å ta en utflukt til grotten Jameos del Agua, hvor det finnes en underjordiske innsjø.

Lanzarote er et godt valg for par på bryllupsreise som lengter etter en vakker og romantisk øy.

bryllupsreise til Lanzarote

Bryllupsreise på Lanzarote: Lanzarote har fantastisk natur! Dette er Papagayo Beach. Foto: Unsplash

Hotel Fariones på Lanzarote er et lekkert og luksuriøst hotell, som passer fint for bryllupsreise. Foto: Fariones

HOTELLFORSLAG TIL BRYLLUPSREISE PÅ LANZAROTE

 • Hotel Fariones er et nyrenovert hotell med vakker beliggenhet på Playa Blanca-stranden i Puerto del Carmen, med kort veil til alt området har å by på av butikker og severdigheter. Nyt late dager på solsengen, ta en dukkert i det oppvarmede bassenget eller tusle ned til stranden for å bade i havet. Vil dere riste litt på kroppen, finnes det både treningsrom, treningstimer som aerobic og pilates, og til og med personlig trener, hvis dere ønsker dette. Hotellet har flere spisesteder, samt bar og takterrasse med nydelig utsikt.
 • La Isla y el Mar ligger i Puerto del Carmen, vakkert lokalisert på en høyde med utsikt over havet. Hotellet er totalrenovert, og har et moderne og stilrent interiør som føles luksuriøst. Hotellet har, basseng, boblebad, spa og treningsrom. Det kun en kort rusletur bort til den fine, gamle delen av Puerto del Carmen, og havnen medbutikker, restauranter og utesteder.
 • Buenavista Lanzarote Country Suites er et luksuriøst, men enkelt hotell, bestående av kun to leiligheter som ligger midt i et vulkanlandskap. Den svarte sanden i kombinasjon med vakker utsikt over fjellene, gjør dette til et helt unikt sted å overnatte. Det helt spesielle landskapet gir litt følelsen av å ha tatt turen til en annen planet. Hver av leilightene har soverom, bad med dusj og badekar og store vinduer, som smelter sammen hva som er ute og hva som er inne. Den ene leilighten har et stort, komplett kjøkken, mens den andre kun har en kjøkkenkrok. Det er ikke basseng her, men nærmeste strand ligger om lag 10 minutter unna med bil. Dette er stedet for dere som ønsker en unik overnattingsopplevelse, og å være helt for dere selv.
Reise Gran Canaria

Bryllupsreise til Gran Canaria: Visste du at Gran Canaria er en super øy for bryllupsreise? Denne øya har mer å by på, enn dere kanskje tror. Foto: Santa Catalina

BRYLLUPSREISE TIL GRAN CANARIA

På femteplassen på listen over Europas fineste øyer, finner vi Gran Canaria.

Øya er kanskje den av de europeiske øyene det er flest delte meninger om? Gran Canaria er både elsket og hatet blant nordmenn, men tilhører du sistnevnte gruppe bør du ta en ny titt. For denne øya har flere fine sider enn du kanskje tror.

Gran Canaria er full av vakker natur. Vi snakker flotte fjell og frodige skoger, samt en helt nydelig kystlinje. Som den største øya av Kanariøyene, kan Gran Canaria også skilte med et aktivt uteliv med mange ulike restauranter og barer.

Det er rett som det er mulig å skaffe rimelige flybilletter hit, og hva betyr det? Jo, mer penger å bruke på fancy hotell! For er det én gang vi virkelig skal få flotte oss, så må vel det være på bryllupsreisen?

Planlegg en bryllupsreise til Gran Canaria! Øya har mange fine luksushoteller som passer perfekt for par i bryllupsrus.

HOTELLFORSLAG TIL BRYLLUPSREISE PÅ GRAN CANARIA

 • Bohemia Suites & Spa er et elegant hotell for voksne, hvor dere kan kose dere i vakre og rolige omgivelser. Hotellet har super beliggenhet i Playa del Inglés, og kan skilte med to fine bassengområder som begge også har boblebad. Ikke glem å ta en coctail i baren som ligger i toppetasjen, mens dere nyter den fantastisk panoramautsikt over havet og fjellene.
 • Hotel Santa Catalina åpnet dørene for første gang i 1890, og er bygget i kolonistil. Hotellet har flott og sentral beliggenhet, og kan skilte med flere bassenger, en tropisk hage, flere spisesteder og et stort og innholdsrikt spa, med blant annet tyrkisk bad og sauna. Det er også innendørs basseng her. Det er kort vei til et stort utvalg av butikker og museer. Bestiller dere suite eller juniorsuite, har dere fri tilgang til hotellets hydroterapibassenger, samt takbasseng med bar.
 • Seaside Grand Hotel Residencia er et førsteklasses boutiquehotell i spansk-maurisk stil. De lave bygningene med grøntarealer rundt gir dere følelsen av å være i en autentisk, liten landsby. Hotellet har et stort oppvarmet basseng og en romslig hage, samt flere spisesteder. I spaet tilbys en rekke behandlinger, og det er i tillegg steambadstu her, samt treningsrom.
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: