Bryllupsreise i Norge – til Gudbrandsdalen

Skal du ha bryllupsreise i Norge, hvorfor ikke velge det norskeste av det norske, nemlig Gudbrandsdalen i Norge!

Tekst og foto: Foto: Hedda Bjerén

Midt mellom Oslo og Trondheim ligger et av Norges vakreste dalfører, Gudbrandsdalen. Kanskje aller mest kjent for Hunderfossen og Peer Gynt, men også et mekka for nyforelskede brudepar.

Her får dere vakre åssider, frodig natur og mye spennende historie. Byggestilen er av den sjarmerende, gammeldagse stilen, med bygninger som har flere hundre år bak seg.

Det er enkelt å reise til Gudbrandsdalen, enten dere velger bil eller tog. Dere bør ta dere god tid langs veien, og oppdage vakker og unik kunst, samt fine og sjarmerende familiedrevne butikker og spisesteder.

Les også: Bryllupsreise i landlige omgivelser

SYGARD GRYTTING I GUDBRANDSDALEN

Midt i dalen ligger Sygard Grytting. I over 700 år har denne staselige storgården hatt tradisjoner som overnattingssted.

Her kan dere velge om dere vil bo i et av de vakre, historiske rommene, eller om dere foretrekker et eget hus på tunet.

Selv om dere har all moderne komfort tilgjengelig, føles det litt som å ha tatt en reise i tid å være her. En reise tilbake til det særnorske og hjemmekoselige.

Det er mye fin kunst å se i Gudbrandsdalen, og dere trenger ikke gå lenger ned enn på gårdens jorde før dere finner den fantastiske kunstinstallasjonen ved navn «Flokk».

På kvelden vanker det treretters hjemmelaget, kortreist middag i den autentisk innredede stuen. Og frokosten består av blant annet hjemmelaget brød, egg fra gårdens høner, rørte jordbær og lokal gudbrandsdalsost.

Les også: Bryllupsreise til historiske hoteller i Norge

AKTIV BRYLLUPSREISE I GUDBRANDSDALEN

Og når dere har fått nok av tradisjoner og nasjonalromantikk, kan dere stikke ned til Værfast på Ringebu for litt action. Her kan dere våge dere ut på adrenalinfylt stisykling eller kanskje dere heller vil lære å fiske med flue?

Etter gøyale aktiviteter i naturskjønt landskap kan dere ta turen bort til Hev for gjærbakst og kaffe, eller ta den helt ut på Annis Spisested med kortreist kvalitetsmiddag og gode viner.

Sygard Grytting har flere ulike pakker. Overnatting inkluderer treretters middag, kaffe og kake, omvisning med historiefortelling (!), samt frokost neste morgen. Prisen ligger på fra kr 2090 kr per person.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: