Bryllupsreise til historisk hotell i Norge

Bryllupsreise i Norge ved Union Øye hotell

Velg bryllupsreise på historisk hotell i Norge! Med historie i veggene, kvalitetsmat og -drikke og flott natur rett utenfor døren, ligger alt til rette for en superromantisk bryllupsreise.

Tekst: Hedda Bjerén Foto: Tenkkoffert.com

Bryllupsreisen du hadde sett for deg var kanskje til Maldivene, Karibien eller en europeisk storby? Nå har som kjent et visst virus lagt kjepper i hjulene for mange drømmeturer, men heldigvis sitter du koronafast i et av verdens aller vakreste land, så ingen vits i å utsette bryllupsreisen!

Noe av det mest romantiske å oppdrive her i Norge er de historiske hotellene våre – perfekt valg for bryllupsreise.

BRYLLUPSREISE TIL I TELEMARK

Grunnet beliggenheten nær Telemarkskanalen har det strømmet turister til Dalen helt siden 1800-tallet – hvorfor ikke sjekke det ut selv?

historisk hotell

BRYLLUPSREISE TIL HISTORISK HOTELL: Dalen Hotel i Telemark er et treslott i dragestil. Foto: Hedda Bjerén

Dalen Hotel ble i sin tid bygget for å dekke behovet for et luksushotell til de rikeste og mest staselige. Et stort, gult slott i tre, med tårn og spirer, er uten tvil et romantisk sted å legge bryllupsreisen til.

Bryllupsreise i Norge ved Dalen Hotell i Telemark

BRYLLUPSREISE TIL HISTORISK HOTELL: Nyt afternoon tea med din kjære, med utsikt over Telemarkskanalen. Foto: Dalen Hotel

Nyt afternoon tea i damesalongen, flereretters gourmetmiddag i restaurant Bandak og drinker og historiefortelling i peisestua.

HISTORISK HOTELL

BRYLLUPSREISE TIL HISTORISK HOTELL: Velger dere Dalen Hotel er dere ikke så langt unna denne lille stavkirken. Foto: Hedda Bjerén

Hotellet har glimrende beliggenhet for dere som liker å gå tur, og vil dere ha litt kulturelt innslag bør dere sjekke ut Eidsborg stavkirke og Vest-Telemark Museum. Og så må dere for all del ta en slusetur på kanalen med M/S Henrik Ibsen!

Hotellet har flere fine pakker å velge mellom, hvor kanaltur, lunsj, overnatting, middag og frokost er inkludert. Priser fra kr. 3645 per person.

HISTORISK HOTELL PÅ SUNNMØRE

Gå i historiske fotspor og sjekk inn på det vakre, fornemme Hotell Union i Øye.

På Øye, i enden av Norangsfjorden ligger herskapelige Hotel Union som et prakteksemplar på historiske hoteller i Norge!

Legger dere bryllupsreisen hit, er avkobling stikkordet. Helt siden 1891 har dette vært et sted fornemme gjester har kommet for å nyte stillheten og ta livet med ro i staselige omgivelser.

Beliggenheten er også super for dere som er glad i toppturer. Sier du i fra om planene deres til hotellet, lager de gjerne en matpakke til dere som dere kan ha med på turen.

Vil dere ha flere utflukter, er hotellet behjelpelige med å arrangere båtturer i Geirangerfjorden.

Etter en herlig tur kan dere sette dere i salongen og bli servert deilig noe godt å drikke foran peisen. Her kan dere bare nyte utsikten av fjord og fjell, akkompagnert av knitring fra peisen.

På kvelden kan dere gå og legge dere på det staselige rommet. Alle rommene ved det historiske hotellet har passende nok fått navn etter en av celebritetene som har vært der før. Keiser Wilhelm II, Edvard Grieg, Karen Blixen eller Dronning Maud, for eksempel.

Romantisk pakke på Union Øye koster fra kr 4800. Dette inkluderer overnatting, champagne ved ankomst, treretters middag og frokost neste morgen for to personer.

Hotell Union byr på en magisk bryllupsreise i Norge

Foto: Union Øye

BRYLLUPSREISE TIL HISTORISK HOTELL VED HARDANGERFJORDEN

Like utenfor Bergen ligger Hardangerfjorden og frister med to nasjonalparker, to nasjonale turistveger, flotte fjell, majestetiske fossefall og blomstrende frukttrær.

Å legge bryllupsreisen hit, til det som er kjent som ett av Norges vakreste områder, passer godt for dere som er aktive og glad i å være ute. Og som tåler litt vekslende vær.

Bli med ut på en actionfylt RIB-tur i Hardangerfjorden, sjekk ut Steindalsfossen som dere kan gå bak eller besøk en av mange fine fruktgårder og smak på deilig, lokal sider.

bryllupsreise

BRYLLUPSREISE TIL HISTORISK HOTELL: Denne praktfulle bygningen er Sandven Hotel i Norheimsund. Foto: Hedda Bjerén

Nyoppussede Hotel Sandven ble bygget i 1857, og ligger i sentrum av Norheimsund, helt nede ved Hardangerfjorden, og har dermed den perfekte beliggenhet for både romantikk og action.

HARDANGERFJORDEN

BRYLLUPSREISE TIL HISTORISK HOTELL

Dobbeltrom i den historiske delen av hotellet, med balkong og fjordutsikt, koster fra kr. 1995 per natt.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: