Bryllupsreise til Venezia – brudeparets beste tips for en minnerik tur

Bryllupsreise til Venezia

Ønsker du en aktiv og opplevelsesrik bryllupsreise - som samtidig oser av romantikk? Ragnhild Rømma Bakken og mannen hennes dro på bryllupsreise til vakre Venezia - og her deler hun sine erfaringer, tips og triks for en magisk bryllupsreise til kanalbyen.

Tekst: Ragnhild Rømma Bakken Foto: Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Ikke et vondt ord om Norgesferie. Bryllupsreise i vårt langstrakte land kan være en veldig romantisk affære. Men så er det noe med å sette seg på et fly og reise enda litt lenger bort (etter korona selvsagt). Oppdage noe nytt og spennende sammen før man går i gang med hverdagen som mann og kone.

Da vi skulle finne vår drømmedestinasjon for bryllupsreisen måtte det være et reisemål som kunne tilby spennende matopplevelser, vakre bygninger, varmt klima og ikke minst ville vi med to barn hjemme ikke «bruke opp» så mye tid på selve reisingen. Har man fått barnevakt vil man utnytte tiden godt. Det måtte jo bare bli: Venezia.

Buongiorno! Første dag på bryllupsreise i Venezia

Vi landet ved Marco Polo lufthavn, en trykkende varm dag i juli. Vi hadde hørt rykter om vanntaxi som frakter deg raskt inn til byen sjøveien. Dette måtte vi jo bare prøve. When in Venice..

Allerede her skjønte vi at dette ville bli en sjelden eksotisk tur for vår del. Når man vanligvis reiser til Hellas og Granca var virkelig dette utenom det vanlige. Vi og bagasjen ble innlosjert i en vakker trebåt av en usedvanlig solbrun italiener. Vi fikk orkesterplass til Venezias «E6» med hektisk båttrafikk til og fra flyplassen. På sjøen sto stopler som dannet et slags veinett og viste båtfører hvor man kunne kjøre. Det var helt magisk å sitte bak i båten og skåle med en flaske champis som sto klar å ventet på oss. Nå var virkelig bryllupsreisen i gang!

Skal du til Venezia anbefales det virkelig å booke en vanntaxi, det gjør du enkelt i egen skranke på flyplassen. Prisen ligger på ca. 40-60 euro. Du kan også ta buss, til en mye billigere penge.

Det var helt magisk å sitte bak i båten og skåle med en flaske champis som sto klar å ventet på oss. Nå var virkelig bryllupsreisen i gang!

bryllupsreise i Venezia

Byen hvor bryllupsreise er hverdagslig

Allerede ved innsjekk på hotellet forsto jeg at vår bryllupsreise slettes ikke var noen spesiell begivenhet i denne byen kjent for sine romantiske omgivelser.

I heisen hilste vi høflig på en av hotellets ansatte som lurte på om dette var vårt første besøk i byen. «Yes, it´s our honeymoon» svarte jeg på så irriterende lykkelig vis som bare nygifte kan. «Ok» var det overraskende lite beigeistrede svaret jeg fikk. «Jajaj, dette er vel hverdagskost i denne byen tenkte jeg.

Ønsker dere med andre ord masse oppmerksomhet på deres bryllupsreise bør dere vel kanskje vurdere et annet reisemål. Etter hektiske bryllupsforberedelser og nok oppmerksomhet på selve bryllupsdagen var dette helt perfekt. Ingen fare for å gå seg på noen kjente heller.

Da vi åpnet døra til hotellrommet forsto vi at beskrivelsen på booking.com hadde stemt temmlig bra. Vi hadde valgt oss et hotell i middels prisklasse, ikke langt fra Marcusplassen (hjertet av byen), i klassisk gammel, venetiansk stil.

Her snakker vi himmelseng og tunge kappegardiner. For ikke å glemme lysekrone! Den perfekte romantiske setting, slik som alt annet i Venezia. Etter en rask titt på rommet kriblet det i turistføttene etter å komme seg ut å oppleve denne spennende byen.

markusplassen

HJERTET AV VENEZIA: Markusplassen er selve hjertet i Venezia – og et perfekt sted å starte utforskningen av kanalbyen. Foto: Unsplash

Dropp kartet!

Som god turist jeg er hadde jeg selvsagt kjøpt inn et par reisepocketbøker på forhånd og lest meg opp på de mest minneverdige stedene i Venezia. Vi plottet inn på Google maps og letingen var i gang. Vi fant fort ut at Venzias trange smug ikke spilte så godt på lag med denne appen. Vi mistet sporet rett som det var og vi fant egentlig fort ut at her var det best å bare gå rundt og oppdage på egenhånd. Og det, fungere Venezia ypperlig til!

sightseeing på bryllupsreise i venezia

Bak hvert hjørne lå det nye skatter. Flotte, majestetiske men også noe slitte praktbygg. Små og store bruer av stein. Hus med grønne skodder og overdådige blomsterkasser. Store flotte dører som sto på hus midt ute i kanalen. Her kunne familiene seile rett inn i sine egne båtgarasjer. Det er rart hvordan en klessnor hengende over en kanal faktisk kan være så sjarmerende.  Uansett hvor vi gikk var det noe som fasinerte oss. Vi gikk hånd i hånd, nyforelsket i hverandre og nyforelsket i Venezia.

Rett som det var hørte vi en gondolfører rope «Gondola!». Da kunne vi være sikre på at en gondolfører snart rundet hjørnet etter at han har ropt ut en advarsel til mulig møtende trafikk. Så om du tar reisen selv er du i hvert fall forberedt.

uNSPLASH

GONDOLA!: I Venezia er gondoler et hyppigere syn enn biler og motorsykler – sjarmfaktor! Foto: Unsplash

Vakker arkitektur og litt turister

Vi brukte dagene på vandring, eller oppdagelser. Vi så «Sukkenes bro», broen som fikk navnet sitt etter fanger som ble ført fra avhørsrommet i det store Dogeplasset og over til fengselet Piombi. På tur over så de ut vinduet på broen og sukket over sitt siste syn over Venezias kanaler. Sikkert noe av den samme lyden vi lagde da vi måtte reise hjem et par dager senere…

Vi ble veldig fasinert over alle disse asiatiske turistfølgene som kom med guiden som ledet an med paraply høyt i været og alle i følget med ansiktsmaske. Dette var i 2017. Nå hadde vi vel knapt reagert.

Sukkenes bro i Venezia

SUKKENES BRO: Til tross for en sørgelig historie, er det et vakkert syn! Foto: Unsplash

Romantisk kveldsstemning

Vi spaserte over Markusplassen, en stor åpen plass sentralt i byen. Du har sikkert hørt om den, eller sett den på film. Du har i hvert fall noe å glede deg til. Jeg kan anbefale deg dette stedet på kveldstid. Da er det ikke så «sild i tønne» som på dagtid og ikke minst, du kan høre vakker strykemusikk. Da kan dere nyte den varme sommerkvelden akkompagnert av vakker fiolin og pianmomusikk mens dere hører bølger som slår mot trepåler og gondoler der ute ved bryggekanten. Det blir vel ikke mer romantisk enn det?

Jo, forsåvidt. Middag ved kanalen. Deres eget lille bord med levende lys, hvit og rødrutete duk, et kaldt glass rødt, ja, for i Venezia får du ofte rødvinen avkjølt. Det skulle skape en fantastisk ramme for bryllupsreisen ikke sant?

middag i venezia

ROMANTISKE MIDDAGER

Middag ved kanalen. Deres eget lille bord med levende lys, hvit og rødrutete duk, et kaldt glass rødt, for i Venezia får du ofte rødvinen avkjølt. Det skulle skape en fantastisk ramme for bryllupsreisen ikke sant?

Egen utgiftspost for mat… og gondol!

Det sies at mat er veldig dyrt i Venezia. Det er ikke dyrt. Det bare koster ca. Like mye som vi må betale hjemme i Norge. Vi er ofte bortskjemte med latterlige billige priser ute på reiser, her er prisnivået ganske jevnt, så det er lurt å pøse på noen kroner ekstra på matbudsjettet.

Etter å ha observert utallige gondoler måtte vi selvsagt prøve det selv også. Vi betalte 80 euro for en tur i gondol og dette er vanlig pris. En ung gondolfører i stripete skjorte styrte oss stødig gjennom trange smug og under broer. Dette var en ting vi hadde sett på som et must når vi skulle til Venezia. Kan ikke komme hjem fra selveste kanalbyen uten å ha prøvd det, liksom.

gondoltur i venezia på bryllupsreise

Det skal sies at vi hadde nok tenkt at det skulle være hakket mer romantisk en det faktisk var. Nå hadde jo vi som sagt observert en god del gondoler og når vi selv satt oppi en var det vi som ble attraksjonen. Og når smuga er såpass smale fikk vi nysgjerrige blikk servert nesten oppi fanget.

Jeg aner ikke hvor mange som knipset bilder av oss, og det vil jeg heller ikke vite. Vi pustet lettet ut når turen var ferdig men kunne også fornøyde stryke opplevelsen av bucket-listen.

Det skal sies at vi hadde nok tenkt at det skulle være hakket mer romantisk en det faktisk var

shop bryllupsreise venezia

Ting å gjøre på bryllupsreise i Venezia

  • Dropp kart, gå rundt og oppdag nye spennende ting sammen.
  • Kjøp dere noe godt på konditori, hva med en tiramisu? Sett dere ned ved kanalen og nyt desserten og synet. (Det er egentlig ikke lov, men gjør det likevel;)
  • Ta dere en dag på stranda. Kjøp dere et gigastrandhåndkle av selgerne der og brett dere ut med bøker, mat og solkrem!
  • Øyhopping! Kjøp dere dagsbillett på bussbåtene og hopp av og på de forskjellige øyene rund Venezia. Her er det mye mer å oppleve.

Strandliv på Lido’en

Etter noen dagers trasking på brostein i varm julisol fristet strandlivet. Venezia har faktisk svaret på dette også. Vi hoppe på en «vannbuss» som fraktet oss til naboøya Lido de Venezia. Øya som er kjent for sin årlige filmfestival som tiltrekker seg store stjerner har også en 18 km lang sandstrand. Her vi fikk vi en smak av det deilige, avslappede italienske livet.

Vi slo oss ned og kunne observere italienere i alle aldre som solte seg, badet og hørte på musikk. Ikke så langt fra oss satt det et lag eldre folk og spilte brettspilt og gestikulerte noe voldsomt med hendene. Akkurat slik jeg hadde sett for meg at italienere gjør noen ganger daglig..

Vi måtte jo selvsagt ut i vannet vi også, for til tross for en del skyer denne dagen var varmen trykkende. Vannet var også deilig varmt. Etter noen timer slaraffenliv fant vi oss en avslappende strandbar. På tide å nyte et par Pina Coladas i skyggen. Anbefales!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Luksusshopping

På «baksiden» av Markusplassen ligger også Venzias luksusbutikker. Her ligger Gucci, Louis Vuitton, Missoni og «you name it» på rekke og rad. Her sto det overraskende nok ikke en svimlende sum på «sløsekontoen» denne gangen heller såklart måtte vi inn og observere litt.

Svære bodyguards slapp oss inn men vi følte nok ikke helt av vi passet inn blant de andre turistene der inne som helt klart reiste på en annen klasse enn oss. Det ble med et armbånd inne på Louis Vuitton, som har blitt et kjært minne fra vår første tur til «Venedig». Ønsket meg heller det enn en ny magnet eller et fingerbøl..

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Siste kvelden kom og vi avtalte å bli hentet nede ved bryggen grytidlig neste morgen. Der ville det stå en egen båtaxi og vente på oss og kjøre oss til flyplassen. Neste dag kom, og i mørket der nede på bryggekanten, til lyden av bølgeskvulp og en tøffende båt i det fjerne kom det. Et siste sukk. Det er noe med bort bra men hjemme best, men denne gangen følte vi oss så hjemme borte. Venezia vi kommer igjen. Og igjen. Og igjen.

unsplash

5 grunner til å velge bryllupsreise i Venezia:

  1. Ikke så alt for lang reisetid. Med mellomlanding tar det ca 4,5 t fra Oslo. Det bør vel gå fint som nygifte;)
  2. Perfekt blanding mellom by, strand, mat, kunst og kultur.
  3. Venezia er helt bilfritt! Her kan man tusle rundt, hånd i hånd uten å se opp for trafikk.
  4. Venezia bør oppleves og tar du overnattingen i byen får du oppleve et roligere og mer folkefritt Venezia enn på dagstid som enkelte steder kan oppleves litt kaotisk.
  5. Finnes det noe mer romantisk sted egentlig?
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: