NYHET: ByTiMo om brudekjolekolleksjonen for 2024

ByTiMo brudekjoler

I fjor lanserte det norske motemerket byTiMo sin aller første brudekjolekolleksjon. Nå er kolleksjonen for 2024 ute og vi har snakket med damene bak merket om de nye kjolene.

Tekst: Redaksjonen Foto: By Timo
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Det var for første gang i fjor at bruder kunne gå opp midtgangen ikledd en nydelig, romantisk drømmekjole fra byTiMo. I år har de lansert en ny brudekjolekolleksjon for 2024-bruden og til sammen har de designet 7 kjoler. Vi har snakket med Elisa Mollatt, Marketing Manager i byTiMo om tankene og prosessen bak den nye kolleksjonen.

ByTiMo brudekjoler  2024

– Vi er stolte av å ha laget syv unike brudekjoler, en forlengelse av vårt byTiMo univers. Vi har alltid vært inspirert av vintage og vi har igjennom 20 år opparbeidet et stort arkiv med mye historie. Her har vi mange vakre antikke brudekjoler, så vi har lekt med ideen om å gjøre noe ut av dette i lang tid! Det har vært veldig gøy å ta inspirasjon fra de antikke brudekjolene og gjøre de om til dagens brud, forteller Mollatt.

Videre forteller hun at tidligere har de antikke brudekjolene blitt brukt som inspirasjon til små detaljer som blonder og knapper til våre kolleksjoner, men ideen om å lage nye brudekjoler inspirert av disse gamle skattene har alltid ligget der.

– Silhuettene er laget til kvinnekroppen og skal fremheve den på den rette måten, i eksklusive og bærekraftig produserte materialer med god holdbarhet. Vi håper å se et mangfold av jenter i våre brudekjoler, sier Mollatt.

ByTiMo brudekjoler

Vil du fortelle litt om bakgrunnen for kolleksjonen?

– Ideen om å lage en egen brudekjole-kolleksjon har alltid ligget der. Våre kolleksjoner er og har alltid vært inspirert av det gamle og det antikke. Vi har et vintage-arkiv hos oss, med kjoler som stammer helt tilbake til 1800-tallet. Og her, finner du også flere brudekjoler. Tidligere har de antikke brudekjolene blitt brukt som inspirasjon til små detaljer som blonder og knapper til våre kolleksjoner, men ideen om å lage nye brudekjoler, inspirert av disse gamle skattene, har alltid ligget der.

BYTIMO BRUDEKJOLER: Fra venstre The Satin Gown, The Embroidered Lace Gown, The Embroidered Gown. FOTO: byTiMo

– Stoffene har vært utrolig viktig for oss

– Dere er jo kjent for å ha fantastiske stoffer – hvordan er materialene i denne kolleksjonen? 

– Stoffene har vært utrolig viktig for oss når det kom til å lage brudekjoler; som det alltid er for oss ved vårt design. Kvalitet og bærekraft henger sammen, og vi ønsker å lage produkter som varer, og som er laget på en mer skånsom måte mot planeten. Derfor er materialene FSC Sertifisert Viskose og GOTS Sertifisert Økologisk bomull, forteller Mollatt.

Hun forteller at i dag er de fleste brudekjoler laget av syntetiske materialer, uten noen verdier, og at de synes at dette er synd på en så spesiell dag. Materialet bør oppleves eksklusivt og delikat, samt at de puster og er lett å bevege seg i.

BYTIMO BRUDEKJOLER: Fra venstre The Bridal Gown, The Embroidered Gown, The Embroidered Gown. FOTO: byTiMo

Slik går du frem for å prøve kjolene

ByTiMo selger brudekjolene i Oslo, i sin butikk i Bogstadveien 30. Her kan man booke time, eller bare komme forbi. Mollatt forteller at de også har noen kjoler tilgjengelig for salg med en gang, eller så er det tre måneders bestillingstid; litt kortere enn mange andre steder.

I tillegg selges kjolene i noen få utvalgte brudesalonger i Norge. White by Green, Chérie Brud og Tessem Brudesalong har nå byTiMo Bridal i sitt sortiment.

– Hva er deres beste tips til kommende bruder for å se og føle seg fantastisk på den store dagen? 

– Gå for noe du føler deg vel i, som du kan puste i og bevege seg i! Comfort is key, og føler du deg bra, vil du også utstråle det, avslutter Mollatt.

Prisene på kjolene ligger fra 19 000 til 33 000,-.

BYTIMO BRUDEKJOLER: Fra venstre The Satin Gown, The Embroidered Gown, The Open Back Gown. FOTO: byTiMo

BYTIMO BRUDEKJOLER: Fra venstre The Open Back Gown, The Bridal Gown, The Bridal Gown. FOTO: byTiMo

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: