Catering | Topp 100 cateringbyråer i Norge og 9 uvurderlige råd

Topp 100 leverandører av catering i Norge

Trenger du catering, er helt avhengig av å velge riktig, men har ikke tid til å lete frem alle cateringbyråer for å ta en grundig vurdering?

Fortvil ikke…

Nederst på denne siden har har vi samlet Topp 100 leverandører av catering i Norge, presentert i tilfeldig rekkefølge og etter hvilken by de enten befinner seg i og/eller leverer til.

Tekst: Next Content Studio Foto: Canva
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Catering – et smart valg for å unngå stressende matlaging og servering

Catering er en viktig del av å skape minneverdige (og stressfrie) selskap. Den største fordelen er at du slipper å lage maten selv, og dermed rydding og vasking i etterkant. Og med denne fordelen får du mye mer tid til gjestene dine.

Catering til enhver anledning

Enten det er catering til bryllup, bedriftsarrangement eller en sosial sammenkomst, vil god mat fra profesjonelle cateringbyråer utvilsomt løfte stemningen.

La oss dykke ned i cateringverdenen, diskutere ulike typer cateringtjenester, tips for å velge riktig cateringbyrå, menyvalg, logistikk og planlegging, samt fordelene med profesjonell catering. Og til slutt – Topp 100 cateringbyråer i Norge.

Bilder av bryllup og catering

Ulike typer catering

Catering kommer i ulike former, hver tilpasset spesifikke anledninger og settinger. Bedriftscatering fokuserer for eksempel på å tilby mat og drikke til forretningsrelaterte arrangementer som konferanser, seminarer og kontorfester. Her vektlegges effektivitet og å skape en sømløs opplevelse for bedriften.

Sosial event-catering

Sosial event-catering dekker et bredt spekter av sammenkomster, inkludert bursdagsfester, jubileer og familieselskap. Her jobbes det ofte tett med deg som er kunde for å tilpasse menyer og skape en personlig touch som gjenspeiler ditt arrangement sin unike karakter.

Bryllupscatering

Bryllupscatering har en helt spesiell og viktig plass i cateringverdenen, da det kombinerer kulinarisk ekspertise med feiring av kjærlighet og «løfte om for alltid». Fra elegante sit-down-middager på runde bord til stilige festmåltider med buffet i en frodig bakgård, streber cateringbyråer etter å skape de vakreste og mest uforglemmelige øyeblikk for det lykkelige brudeparet og deres gjester.

Restaurant-catering

Restaurant-catering lar kundene nyte favorittrestaurantens kulinariske delikatesser i en annen setting. Enten det er en uformell utendørspiknik eller et formelt selskap innendørs, bringer restauranter som tilbyr catering sine beste smaker og hyggelige atmosfære fra sin restaurant til enhver lokasjon.

Tips for valg av riktig cateringtjeneste

Å velge riktig catering er en essensiell del av et suksessfullt arrangement. For å kunne starte jakten må du først være sikker på dine behov og forventninger. Tenk på type atmosfære arrangementet skal ha, antall gjester og eventuelle spesifikke matpreferanser. Dette vil hjelpe deg med å snevre inn valgmulighetene og finne catering som kan imøtekomme dine unike krav.

Budsjett

Budsjettet må også tas i betraktning. Sett opp et klart budsjett og kommuniser det til cateringbyråene du kontakter. Dette vil hjelpe deg med å finne en tjeneste som kan levere en tilfredsstillende kulinarisk opplevelse innenfor dine økonomiske rammer.

Rykte og anmeldelser

Rykte og anmeldelser kan ikke understrekes nok. Dette er også svært viktige faktorer å vurdere. Sjekk online-plattformer og anmeldelsessider for å samle tilbakemeldinger fra tidligere kunder. Du kan også be om å få referanser og å få tidligere omtaler av cateringen. Se etter et cateringbyrå med et godt rykte innen profesjonalitet, kvalitet, maker og enestående service.

Menyvalg og tilpasning

Menyen er selve hjertet. Det er her cateringbyråer virkelig kan skille seg ut og imøtekomme dine spesifikke ønsker. De aller fleste tilbyr skreddersøm etter dine behov, men legg merke til hva de selv presenterer, hva andre sier om dem og hvilken type mat de legger fokus på. Matcher dette et utvalg av retter som passer til anledningen, preferanser og behov, da er du på rett vei.

Matpreferanser bør også tas i betraktning. Catering som kan tilby alternativer for vegetarianere, veganere, glutenfrie eller andre spesifikke intoleranser og allergier, vil sikre at alle gjestene kan nyte maten uten bekymringer.

I tillegg er sesongbaserte og lokale ingredienser ofte en indikator på kvaliteten og smaken av rettene. Cateringsbyråer som vektlegger at de bruker ferske, lokale råvarer, viser omsorg for detaljer og smaker, samtidig som de støtter lokalt næringsliv.

Logistikk og planlegging

Catering handler ikke bare om mat, men også om logistikk, planlegging og den helhetlige opplevelsen.

Som arrangør av et selskap ønsker du naturlig nok en sømløs gjennomføring. Jo flere gjester du har, jo mer logistikk og planlegging må til. Arrangerer du f.eks. et bryllup – hvor taler skal holdes under middagen – da må toastmaster, kjøkkenet og servitører kommunisere godt og planlegge omtrent ned på minuttet for å få alt til å gå opp. Cateringbyråer med god erfaring innen bryllup er utvilsomt en fordel.

Logistikk, god planlegging og smertefri gjennomføring skapr en behagelig flyt og god atmosfære, og det sikrer smidige overganger mellom rettene, talene, innslag, underholdning og annet.

Hvordan cateringbyrået håndterer utstyr og leie av eventuelle nødvendige elementer, som servise, glass, bestikk, bord og stoler, er også viktig å vurdere. De bør være pålitelige og sørge for at alt er på plass i god tid før servering.

Bemanning og servitører er også avgjørende for gjestenes opplevelse. Sørg for at enten du eller cateringbyrået har tilstrekkelig antall i sin service-stad som kan håndtere matservering, opprydding og eventuell annen nødvendig assistanse.

Tips for vellykket catering

For å sikre at cateringopplevelsen blir vellykket, er det viktig med god kommunikasjon og samarbeid mellom arrangør og cateringbyrå.

Vær fleksibel og tilpasningsdyktig i tilfelle det oppstår uforutsette hendelser eller endringer i gjestelisten eller deres behov og preferanser. Et cateringbyrå med tilstrekkelig erfaring vil kunne håndtere slike situasjoner smidig og raskt finne løsninger.

Vær oppmerksom på detaljer. Små ting som dekorasjon, bordoppsett og presentasjon av maten kan virkelig løfte opplevelsen og imponere gjestene.

Trender innen catering

Cateringbransjen er i stadig utvikling, og det er noen spennende trender som kan krydre ditt arrangement med litt ekstra særegenhet.

Catering med hjerte for miljøet

Bærekraftige og miljøvennlige praksiser har aldri vært så i vinden som nå. Mange cateringbyråer fokuserer på å redusere sitt miljøavtrykk ved å bruke lokale og økologiske ingredienser, redusere matsvinn og å bruke resirkulerbart eller biologisk nedbrytbart emballasje.

Foodtrucks

Interaktive matstasjoner har også blitt en populær trend. Dette gir gjestene muligheten til å tilpasse rettene etter deres egne preferanser. Det kan være alt fra en taco-bar der gjestene kan velge sine egne fyllinger og toppings, til rålekre buffeter eller en live-sushi-stasjon der sushi blir rullet foran gjestene.

Fusionretter

Fusion og internasjonal mat er en annen spennende trend innen catering. Ved å blande forskjellige kulturer og smaker, skapes unike og spennende retter som vil imponere gjestene. Dette kan være alt fra asiatisk tapas til middelhavsinspirerte fusionretter.

Catering av tapas

Tapas er og forblir en trend – år etter år. Tapas er godt, det er enkelt, det er variert og det er svært fotogent.

Catering for spesielle anledninger

Catering er ideelt for å gjøre spesielle anledninger enda mer minneverdige. Enten det er bryllup, bursdagsfeiring, jubileum eller en feriefest, kan et profesjonelt cateringbyrå ta seg av alle detaljene for deg.

Når det gjelder bursdager og jubileer, kan de skreddersy menyer som passer til temaet og favorittsmakene til jubilanten eller bursdagsbarnet.

For disputasmiddag og familiesammenkomster kan cateringen legge til ekstra kos og glede. Enten det er en utendørs grillfest eller en formell bankett, vil cateringbyrået håndtere alt fra matforberedelse til servering, slik at du kan fokusere på å nyte øyeblikket sammen med dine kjære.

Fordelene med profesjonell catering

Å velge profesjonell catering har flere fordeler. For det første gir det en stressfri opplevelse, da de tar seg av matlaging, servering og opprydding. Du kan slappe av og nyte arrangementet uten å bekymre deg for detaljene, men heller få det hele servert du også.

Det sparer også tid og kostnader. Cateringbyråer har erfaring og ekspertise til å effektivt håndtere matlaging og servering til store grupper. Du slipper å bruke tid på å planlegge og forberede maten selv.

Profesjonelle cateringbyråer bringer med seg omfattende kompetanse og kunnskap om mat, presentasjon og gjestehåndtering. De kan hjelpe deg med å skape en uforglemmelige matopplevelser som etterlater et varig godt minne for deg og gjestene dine.

Konklusjon: Catering – ja, takk!

Catering er en avgjørende faktor for å skape minneverdige spiseopplevelser. Fra valg av riktig leverandør til menytilpasning, logistikk og planlegging, er det mange elementer å vurdere. Ved å velge de profesjonelle kan du sikre at maten smaker nydelig, presentasjonen er imponerende, og at arrangementet flyter sømløst.

Cateringbyråer tilbyr en stressfri og praktisk løsning for å sikre at du kan nyte øyeblikket sammen med gjestene dine.

Catering i Norge
Topp 100 leverandører av catering i Norge

Topp 100 leverandører innen catering i Norge

I tilfeldig rekkefølge og med hvilken by de holder til i/leverer til:

kreativcatering.no Oslo
cateringo.no Oslo
gunnarruud.no Oslo
matspecialen.no Oslo
realmat.no Oslo
delicatessencatering.no Oslo
nobelcatering.no Oslo
gastrocatering.no Oslo
moderncatering.no Oslo
elvebreddencatering.no Oslo
strom-larsen.no Oslo
mtapas.no Oslo
kajsas.no Oslo
muratticatering.no Oslo
torbjorns-catering.no Harstad
epilcatering.no Oslo
urbankitchen.no Oslo
maxicatering.no Kristiansand
safaricatering.no Bergen
vannimunn.no Oslo
essenscatering.no Oslo
racatering.no Vestfold og telemark
catering-oslo.no Oslo
norgescatering.no Viken
utenoppskrift.no Oslo
farstad-catering.no Stavanger
mattismat.no Oslo
annescatering.no Viken
delicatessen.no Oslo
delicatessen.no Fredrikstad
delicatessen.no Tromsø
sant.no Oslo
oslolunsj.no Oslo
fraticatering.no Trondheim
h-catering.no Kongsvinger
lillestromcatering.no Lillestrøm
arenacatering.no Vestby
tgsmat.no Oslo
foodoccasion.no Viken
abracadabramat.no Oslo
selskapsmat.no Larvik
oscatering.no Bergen
stabburetcatering.no Bergen
kontrastcatering.no Trondheim
lechef.no Bergen
annerledes.no Oslo
cateringpartner.no Rogaland
follocatering.no Oslo, Follo, Viken
solglimt.no Oslo
matboden.no Stavanger
grillsjefen.com Oslo
plusscatering.no Oslo
hell-catering.no Stjørdal
kokkenilogen.no Stavanger
skansencatering.no Trondheim
slottsfjellcatering.no Vestfold
cateringcompaniet.no Trondheim
vikenmathus.no Viken
cateringen.no Oslo
mathuset.no Skien
morgenfugl.no Arendal
abselskapsmat.no Oslo Viken
fanafruen.no Fana
sult.no Oslo
gastronomen.no Ski
hallingdal-catering.no Hallingdal
holatapas.no Oslo Viken
kvilhaugen.no Trondheim
lillepersille.no Oslo
fursetcatering.no Oslo
dejavu.no Stavanger
luraturistheim.no Sandnes, Sola
vaerk.no Fredrikstad
catering-1.no Evenskjer
akershuscatering.no Oslo, Viken
smorbrodsentralen.no Bergen
grimstad-vertshus.no Grimstad
tapas-tone.no Kristiansand
kokknroll.no Hareid
spiskammerset.no Oslo Viken
toglass.no Haugesund
borgcatering.no Sarpsborg
pepperogvanilje.no Oslo
gunhildrudcatering.no Oslo
fiskeriet.net Oslo
mosscatering.no Oslo, Østfold
cateringtapas.no Trondheim
haralds-selskapsmat.no Trondheim
matfrahagen.no Trondheim
gorrgomad.no Arendal
matkrokn.no Geilo
ringsakercatering.no Ringsaker
xn--vrmeny-iua.no Østfold
matfikseren.no Drammen
castellorestaurant.no Oslo
sansebastian.no Trondheim, Levanger
sottogsalt.no Bergen
rscatering.no Røksund
kolbencatering.no Oslo
jentanpabaly.no Lindesnes
spennendecatering.no Moss
rosenberg-spiseforretning.no Lillestrøm
vardecatering.no Kristiansund
icookmiddag.no Bergen
acatering.no Viken, Follo
kulinarium.no Trondheim
smakfullcatering.no Stange Vestbygd

Ofte stile spørsmål og svar om catering

 1. Hvordan velge riktig catering-meny til mitt selskap?
  For å velge riktig meny for ditt arrangement bør du få på plass hvilke preferanser og behov du og dine gjester har, samt formålet med arrangementet, og deretter samarbeide med et cateringbyrå som kan tilby skreddersydde forslag basert på dette.
 2. Kan cateringbyråer tilpasse seg etter spesielle matpreferanser, som vegetar-, vegansk eller glutenfri mat?
  Ja, de fleste kan tilpasse seg ved at de i utgangspunktet tilbyr et bredt utvalg av alternativer som kan tilpasses måltidene etter gjestens preferanser og behov.
 3. Hva er noen populære mat- og drikketrender innen catering?
  Noen populære mat- og drikketrender innen catering inkluderer bærekraftig mat, plantebaserte alternativer, lokalproduserte ingredienser, unike smakskombinasjoner og interaktive matopplevelser som matvogner eller matstasjoner.
 4. Hva er fordelen med å bruke en profesjonell catering i forhold til å lage mat selv?
  Fordelene med å bruke profesjonell catering er at du sparer tid og arbeid med matlaging og forberedelser, og du reduserer i de fleste tilfeller matsvinn og derfor unødvendige kostnader. I tillegg får du et samarbeid med profesjonell ekspertise og erfaring med å håndtere store mengder mat, samt muligheten til å tilpasse menyen og få skreddersydde løsninger for arrangementet ditt.
 5. Hvordan kan jeg finne pålitelige anmeldelser og referanser av et cateringbyrå?
  Du kan finne pålitelige anmeldelser og referanser for cateringtjenester ved å sjekke anmeldelser på nett, samt be cateringbyrået om referanser fra tidligere kunder som har hatt liknende selskap som deg. Du kan enten velge å kun lese disse, eller du kan kontakte referansene for tilbakemeldinger og anbefalinger.
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: